Jump to content

Mobo για Intel LGA775 EM64T ..και γνωμες γενικα

skouket

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 12:32]

Aν δεν προκειτε να κανεις oc τοτε καλυτερα πηγαινε σε νεο chipset. Εγω απο αυτη την αποψη το ειπα. Απλα gigabyte, msi και asus με 915 που δοκιμασα ηταν φρικτες. Βεβαια δοκιμασα τα φτηνα μοντελα αλλα δεν νομιζω να εχουν μεγαλες διαφορες.

φρικτες για o/c εννοεις ?

γιατι τελικα σε μια asus 915P θα παω των 119ευρω τελικη :p

αυτην ----> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522396

κατι τελεταιο .. ισχυει οτι η NVidia 6600 PCI-e στην Asus μητρικη θα παιξει καλυτερα αν ειναι απο την Asus και λιγο χειροτερα αν ειναι απo την MSI ???

ρωταω γιατι ποτε δεν ξερεις :p

και απο oc. Μου φανηκαν σαν να ηταν πολυ βιαστικα φτιαγμενες. Ψιλοκολληματακια και η σταθεροτητα γενικα δεν ηταν το δυνατο τους σημειο. Το πιθανοτερο ειναι να φταινε οι υλοποιησεις .

Αρχική απάντηση από unseen [24-03-2005 13:28]

εγω παντως δεν προτεινω 915. Ακομη προτιμω το 865 για πολλους και διαφορους λογους.

να πω οτι ειμαι και εγω ειμαι υπερ του 865. εχω μια albatron 865PE PRO2 και εχει τη δυνατοτητα μεχρι 1200+ FSB. αραγε να εχει ανεβει κανεις εκει πανω;

απο oc πανε πολυ καλα τα 865 αλλα δεν εχουν pci-e....δυστυχως.

Εγω αν επαιρνα μητρικη θα επαιρνα την fatal1ty(925XE)...η ddr2 τωρα πια εχει νορμαλ τιμες.

Γενικα για να παρεις Ιντελ αυτη την εποχη πρεπει να το γουσταρεις και μονο...οχι δεν μου αρεσει επειδη εχει DDR 2 και τα σχετικα.Αν δεν το παιρνεις γιατι το γουσταρεις ποιος ο λογος να το παρεις??;)

Αρχική απάντηση από skouket [24-03-2005 10:42]

Αποφασισα να αγορασω εναν intel 64bit στα 3.0GHz.

παιχνιδια δεν παιζω καθολου.

1)Βεβαια δεν ξερω αν ειναι να προτιμησω αυτον με τα 2ΜΒ cache η αυτον με την 1ΜΒ

Τα φραγκα για τα 2ΜΒ τα δινω παντως , αλλα κατα ποσο αξιζουν ??

2)Λεω να παω σε 915 chipset γιατι δεν δινω λεφτα για το 925(ασε που παιρνει μονο DDR2), αλλα απο ποια απο ολα να προτιμησω .. το 915Ρ ή 915G ?? οσον αφορα την μητρικη λεω να παω σε Αsus..

μου αρεσει το support της και δεν ενδιαφερομαι για ο/c αλλα καποια προταση Abit θα ηταν καλη αν τις βρω πουθενα για LGA775 :rolleyes: :rolleyes:

3)μνημες.. οι Asus δεν φημιζονται οτι δινουν ρευμα και δεν εχω σκοπο να την modαρω για .. οι TCCD ειναι λιγο τσιμπιμενες στα ευρω..αλλα αφου το ο/c δεν με αφορα να παρω 2χ512ΜΒ UTT TwinMOS ??στο 1giga θα παιξω παντως

Αυτα τα ολιγα και περιμενω τους σχολιασμους σας :T:

Εφοσον δεν σε νοιαζουν τα παιχνιδια εκανες την καλυτερη επιλογη :)

μιας και η λυσεις της Intel συνεχιζουν να ειναι καλυτερες οσο αφορα επαγγελματικους σκοπους

βεβαια δεν ξερω αν ειναι να προτιμησω αυτον με τα 2ΜΒ cache η αυτον με την 1ΜΒ

Μην χολοσκας σε αυτο

ειναι πολλη μικρη διαφορα ταχυτητας\επιδοσεων μεταξυ 2MB cache και 1MB στα σημερινα προγραμματα αλλα και παιχνιδια

Αρχική απάντηση από unseen [24-03-2005 13:24]

και απο oc. Μου φανηκαν σαν να ηταν πολυ βιαστικα φτιαγμενες. Ψιλοκολληματακια και η σταθεροτητα γενικα δεν ηταν το δυνατο τους σημειο. Το πιθανοτερο ειναι να φταινε οι υλοποιησεις .

φανταζομαι οτι τα ψηλοκολληματα θα αφορουν καταστασεις o/c και οχι default καταστασεις ?? αλλιως πεστο μας..

αν γινεται πες και ποιες μητρικες δοκιμασες..

στο 925ΧΕ θα παιζουν τα διπλοπυρηνα της Ιντελ ??? ξερει κανεις κατι ή υπαρχει καποια τοποθετηση της ιντελ για το θεμα αυτο ?

τις φτηνες υλοποιησεις gigabyte, msi, asus σε φτηνα κουτια. Προτημισε κατι σε abit ή ακριβο της asus με καλο εξαερισμο και θα εισαι οκ.

Υγ.Τα ψιλοκολληματακια δεν ηταν σε καταστασεις oc αλλα σε βαρια χρηση default (prime,3dmark loops κλπ)

Αρχική απάντηση από xylokastro [Σήμερα, στις 15:24]

η ddr-2 εχει καλες τιμες αλλα gay timings δυστυχως...

Κάνεις λάθος. 320 και 3,2,2,8 είναι gay timings & fsb; ’σε που θα λύσει το πρόβλημα με τις μτρικές που δεν μπουτάρουν με διαιρέτη. Και το unbuffered γύρω στα 4500 δεν είναι καλό;

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 13:18]

τις φτηνες υλοποιησεις gigabyte, msi, asus σε φτηνα κουτια. Προτημισε κατι σε abit ή ακριβο της asus με καλο εξαερισμο και θα εισαι οκ.

Υγ.Τα ψιλοκολληματακια δεν ηταν σε καταστασεις oc αλλα σε βαρια χρηση default (prime,3dmark loops κλπ)

βασικα να σαι καλα που χτυπας το καμπανακι..

λοιπον ριχνοντας μια ματια σε e-shops βλεπω στο mgmanager οτι στε 925ΧΕ ποιο φτηνη ειναι μια ΜSI και μετα παει η Abit fatality που διαβαζω οτι ειναι αρκετα αξιολογη...οι asus ξεφευγουν...

να σου πω και το αλλο ομως..αφου δεν θελω ο/c να δοκιμασω ιντελ μητρικη...θα ειναι αισχος να ζοριζεται η μητρικη ιντελ εστω και με το 915Ρ ...εχει δοκιμασει κανεις ιντελ 915 ??

Παντως οι ddr-2 ειναι ανεκτες 145ευρω 1γιγα απο e-shop sasmung και απο timings καλα τα πανε οχι για o/c

επειδή έχω δουλέψει πολλές από τις ''φθηνές'' μητρικές που αναφέρει ο unseen, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω και να σου πω ότι δεν παρουσιάζουν προβλήματα και κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να τα σκάσεις σε 925ΧΕ ή/και μητρική intel

τελικα λεω να χτυπησω την Abit AG8

δεν ξερω αν η Αsus παιζει σε κατι καλυτερο αλλα και τα φτηνα mobos μια χαρα μου φαινονται και θα κανω την δουλεια μου..

Απο support η Abit πως παει ??

μνημες να βαλω UTT ή εκεινες τις TCCC Samsung του e-shop ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.