karmen1983 Σεπτέμβριος 27, 2017 #201 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 και μιας και πρόσφατα μιλήσαμε λίγο για τη συστολή διαστολή του ξύλου και το πόσο δύσκολο υλικό είναι, όποιος ασχολείται καλό είναι να δει το παρακάτω Το μάθημα ξεκινάει στο 4ο λεπτό για όποιον βαριέται 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Σεπτέμβριος 27, 2017 #202 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 Ζωγράφισε πάλι! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Σεπτέμβριος 27, 2017 #203 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 Ναι το ειδα το μεσημέρι αλλα αν το ποσταρα θα ηταν το 3ο στη σειρα post Ωραιος αλλα εχω τους ενδιασμους μου σε μερικα πραγματα. Μου θυμισε τη δουλειά του στον ταινιολειαντηρα. Που ενω εκανε καλα ολα τα μηχανουργικα το εχασε στη γεωμετρια οταν δεν εκανε πομπε τα rods που παταει η ταινια και του εφευγε στο πρωτο ζορισμα η ταινία . Τεσπα αφηνω την γκρινια ειναι πολυ καλα παιδιά κ αξια. Καθε φορα περιμενω πως κ πως το επομενο βιντεο τους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Σεπτέμβριος 28, 2017 #204 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 Πολύ μικρή διαδρομή το πριόνι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Σεπτέμβριος 28, 2017 #205 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 Για μένα αυτό δεν είναι θέμα, θα βγάλει στο μέλλον το Big Power Hacksaw Αλλά αυτό πως του ξέφυγε? Αντε τον φάγαμε τον άνθρωπο.... καλημέρα σε όλα τα μαστόρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 28, 2017 #206 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 1 hour ago, Asxetius said: Για μένα αυτό δεν είναι θέμα, θα βγάλει στο μέλλον το Big Power Hacksaw Αλλά αυτό πως του ξέφυγε? Αντε τον φάγαμε τον άνθρωπο.... καλημέρα σε όλα τα μαστόρια Δε νομίζω ότι "του ξέφυγε". Εάν θέλεις να στηρίζεται κι από τις δύο πλευρές επίπεδα το αντικείμενο που κόβεις, το πιο εύκολο είναι να κολλήσεις την προέκταση όπως το έκανε αυτός. Μετά απλά το άφησε να κόψει μέχρι να δουλέψει ο αυτόματος διακόπτης. Ίσως θα ήταν πιο όμορφο να άνοιγε λίγο τη σχισμή και να το ξαναέβαφε μετά, αλλά μικρό το κακό... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 28, 2017 Author #207 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 πριν 10 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε: Πολύ μικρή διαδρομή το πριόνι Σωστός ! Νομίζω με δυο μοχλούς ακόμα (γίνεται και με άλλο τρόπο) θα μπορούσε (αλλάζοντας το λόγο 1:3 που έχω σχεδιάσει εγώ, (πιθανά με ρυθμιζόμενη / ολισθαίνουσα )άρθρωση στον κόκκινο μοχλό) να έχει ρυθμιζόμενο μήκος διαδρομής και σαφώς μεγαλύτερο, για να αξιοποιεί τη λάμα! Κατά τα αλλά, δεν μένει τίποτε άλλο από το να "χαλβαδιάζουμε" με σεβασμό. το κέφι και τη δημιουργικότητά του! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Σεπτέμβριος 29, 2017 #208 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2017 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 29, 2017 Author #209 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2017 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 30, 2017 Author #210 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2017 Το παλικάρι είναι μεγάλος μάστορας! Δείτε πως με "φτωχά" μέσα ξεπερνά χαλαρά σε ακρίβεια εργοστασιακές κατασκευές, σε ένα δύσκολο τομέα! Εξηγεί διεξοδικά τι κάνει και δίνει και τα κατασκευαστικά σχέδια ! ! ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 30, 2017 #211 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2017 Παρ' όλο που απέχει από τα πράγματα με τα οποία καταπιάνομαι, κάθισα και τον είδα. Είναι προφανές ότι ο μάστορας (κυριολεκτικά) έχει πολλή εμπειρία από κατασκευές, πέρα από τα εργαλεία και την τεχνική... Θα ήθελα να είχε τελειώσει τη φράση "Αν αναρωτιέστε πού τα έμαθα όλα αυτά..." την οποία διέκοψε και τελικά δεν απάντησε ποτέ . Δεν θυμάμαι σε ποιό μέρος των βίντεο, γιατί τα είδα σε δόσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 30, 2017 Author #212 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2017 (edited) Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι μολονότι χρησιμοποίησε μεθόδους απλές, επειδή ακριβώς αυτό υποστηριζόταν από τη θεωρητική γνώση αυτού που ήθελε να πετύχει, έδωσε την ακρίβεια. Και φυσικά ότι αυτά πού ήταν κρίσιμα για την ακρίβεια (τα ρυθμιστικά "μπουλόνια") ήταν μηχανουργική κατασκευή και όχι ετοιματζήδικα. Χωρίς τζόγους με λεπτό σπείρωμα για την ακρίβεια και παξιμάδι ανάλογο! Και τι ακρίβεια! ! Απόκλιση λιγότερη από 80μm σε διάσταση ~70cm ! ! ! Αυτό, το πώς τα καταφέρναν οι παλιότεροι, ήταν κάτι που πάντα με απασχολούσε, εδώ λοιπόν το ευχαριστήθηκα, όλα έγιναν με τα μέσα ενός αιώνα -τουλάχιστον- πρίν! Αλλά εκεί που τον γούσταρα ήταν στο στυλ του! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 30, 2017 από Seafalco Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Σεπτέμβριος 30, 2017 #213 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2017 Μου εχετσ εξαψει τη περιεργεια αλλα ειναι μεγαλα γμτ κ δεν εχω τοσο χρονο να τα δω. Μαλλον πρεπει να τα δω σε "επεισοδια" :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 30, 2017 Author #214 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2017 Εδώ θα είναι αυτά ! Μόλις βρεις το χαλαρό χρόνο σου, αξίζει το κόπο ! Εγώ πάντως εχθές, κόλλησα, είδα αυτά αντί για ταινία! Και συνεχίζω . . . . . . με επιδόρπια ! ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 30, 2017 Author #215 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2017 Και κάτι πρίν από την εποχή των CNC ! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 2, 2017 Author #216 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2017 Μια και στο άλλο θέμα πιάσαμε τις λίμες, ας βάλω εδώ μερικά video σχετικά και άκρως επιμορφωτικά . . . http://www.liogier-france.fr/what-is-a-hand-stitched-rasp-riffler?lang=en Και για όσους εκτιμούν τις γνώμες των αρχαιοτέρων . . . Καλή διασκέδαση ! 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeps Οκτώβριος 3, 2017 #217 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2017 Πολύ ωραία βίντεο, ειναι υπερβολικα ευχαριστο να βλεπεις ανθρώπους αυτης της ηλικιας να κανουν κατασκευες μπροστα στη κάμερα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 15, 2017 Author #218 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2017 (edited) Ο τύπος είναι βαρετός -χρειάζεται επειγόντως βοήθεια! - αλλά είναι "κοσμηματοποιός" ! Μιλάω για πάγκο σιδηρουργού, αλλά τι πάγκος ! ! ! ! ! Η επιτομή στης στιβαρότητας ! Edit: Στο 3:20" λέει για ένα τρόπο ισιώματος των ανωμαλιών! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 15, 2017 από Seafalco 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Οκτώβριος 15, 2017 #219 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2017 Ο τύπος έχει το "θεματάκι" του! Από το μηχανουργείο που έχει και είναι σαν χειρουργείο καταλαβαίνεις την λόξα. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 15, 2017 #220 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2017 Εντάξει, μετά από αυτό το χάος.... ειδικά όταν διατηρεί την αλφαδιά στο ανέβασμα. Με μια ξύλινη επιφάνεια επάνω μπαίνει και σε σαλόνι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts