Jump to content

I-RAM VS SSD

GeorgeVasil

Recommended Posts

Ωπα!!!Τι ειναι το SSD;(Σιγουρα κατι πιο εξελιγμενο απο i-ram αλλα τι ακριβως;)

solid state driver

ειναι αποθηκευτηκο μεσο χωρις μηχανικα μερη

google it

post-497-1414343142,1811_thumb.jpg

Λοιπόν μιας και μπήκαμε στο θέμα των SSD και μιας και δεν είμαι 4newsposter για να κάνω νέα είδηση Να κάτι που βρήκα σε άλλο forum.

ssdrf3.jpg

ναι αλλα οι ssd ειναι ακόμα πανάκριβοι........

ενώ με ένα i-ram αξιας ~100 θα μπορούσες να φορτώσεις πάνω πολλά......gb με τις σημερινές τιμές των ddr2......

και απο οτι θυμάμαι .... εχει περάσει πολύς καιρός απο τοτε που ακουγόταν οτι η gigabyte θα βγάλει το ddr2.....

δεν ξερω κανέναν με ssd....ενω αμα υπήρχε το i-ram dd2 τωρα....πολλοί θα το είχαν και 24/7 στα συστήματά τους (αν βελτιωνόταν και λιγο η αυτονομία του...)!

Όπα ρε συ, Το γεγονός πώς κάθε 24 ώρες θέλει αλλαγή μπαταρίας και reinsatallation που το πας δηλαδή??? Νομίζω 1000 φόρες SSD

ρε όταν το pc είναι ανοικτό δεν θέλει μπαταρία , μόλις ανάψεις το pc φορτίζεται η μπαταρία και μετά όταν τελειώσει πέθανες :D:p

ρε όταν το pc είναι ανοικτό δεν θέλει μπαταρία , μόλις ανάψεις το pc φορτίζεται η μπαταρία και μετά όταν τελειώσει πέθανες :D:p

Exactly my point, ίσως για bench τα i-rams να είναι πιο συμφέροντα άλλα για 24/7 νομίζω θα συμφωνήσουμε πως το SSD είναι μακράν καλύτερο

και για 24/7 πριν τους SSD μια χαρά ήταν όταν το pc ήταν stundby νομίζω δεν χάνανε τίποτα

είναι καλύτερο είναι και πολύ ακριβότερο όμως , και για κάποιον με ανοιχτό pc /standby δεν θάχε πολλή διαφορά ;)

απο οτι γνωρίζω(χωρις να ειμαι 100% σίγουρος) το i-ram τρώει απο την μπαταριά του οταν το pc βγει από την πρίζα.....

να με διαφωτίσει κάποιος που έχει , για αυτο ...?

αυτό λέω οτι ένα pc με iram κλειστό αλλά στο ρεύμα πάνω stand by δλδ δεν θέλει μπαταρία το i ram

αυτό λέω οτι ένα pc με iram κλειστό αλλά στο ρεύμα πάνω stand by δλδ δεν θέλει μπαταρία το i ram

αυτό ξερω και εγω...........αλλιώς εξαρχής η ιδεα κατασκευής του i-ram θα ηταν πατάτα !

είναι καλύτερο είναι και πολύ ακριβότερο όμως , και για κάποιον με ανοιχτό pc /standby δεν θάχε πολλή διαφορά ;)

Όχι δα με 32Gb έχεις το λειτουργικό και τα βασικά σου προγράμματα και τα άλλα σε δίσκο και πληροφορίες σε άλλο δίσκο πιο μεγάλο

Παιδιά που είχα δοκιμάσει εγώ , είναι ανάλογα με την μητρική . Αν η μητρική δίνη ρεύμα στα pci ports όταν απλά έχει ρεύμα το pc , είσαι ok και κλειστό να το εξής , έχει αλλα mobo όμως που θέλουν νάνε αναμμένο το pc για να δώσουν ρεύμα στα pci ports

Oι SSD είναι κατα πολύ ακριβότεροι...

Δηλαδη αν καταλαβα καλα αν εχει διακοπη ρευματος και τελειωσει και η μπαταρια του i-ram και εχεις σε αυτο το λειτουργικο, μετα πρεπει να το ξαναπερασεις μαζι με ολα τα προγραμματα. Σωστα???

Αν ισχυει αυτο τοτε για μενα δεν κανει για 24/7 γιατι πολυ απλα δεν εχεις ποτε το κεφαλι σου ησυχο! Ασε που στην Ελλαδα ζουμε και εχουμε και καλοκαιρι...:p

Για benches το i-ram δεν πιανεται με τπτ! Αλλα προτιμω να περιμενω να φθηνηνουν οι ssd..

Για μενα την λυση του scsi πρεπει να συγκρινει κανεις με το ssd μιας και ειναι πιο φθηνη και μαλιστα με περισσοτερα gb και δεν απεχει πολυ σε επιδοσεις

ναι αλλα πρεπει να εχει 10 ωρες διακοπή (τουλαχιστων στην αρχη...) για να χάσεις τα δεδομένα !

αλλα και παλι....κρατας 1 φορα την εβδομάδα ενα image σε ενα δισκο....και κανεις στο μπαμ ενα restore και συνεχίζεις.....

αμα ειχε βγει για ddr2 εγω θα ειχα παρει σίγουρα ενα για 24/7 !

τώρα...θα αρκεστώ στο raid με raptoria μεχρι τους ssd ! !!

ναι αλλα πρεπει να εχει 10 ωρες διακοπή (τουλαχιστων στην αρχη...) για να χάσεις τα δεδομένα !

αλλα και παλι....κρατας 1 φορα την εβδομάδα ενα image σε ενα δισκο....και κανεις στο μπαμ ενα restore και συνεχίζεις.....

αμα ειχε βγει για ddr2 εγω θα ειχα παρει σίγουρα ενα για 24/7 !

τώρα...θα αρκεστώ στο raid με raptoria μεχρι τους ssd ! !!

Ε δεν το λες και ευχρηστο για main pc.. Αληθεια ποσο παει περιπου το i-ram μαζι με τα dimms?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.