Jump to content

'Αναποδη' υδροψυξη!

magicman

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Voudas [30-03-2005 15:38]

οι αρχικοί σωλήνες του τράνζιτ θέλουν τουλάχιστον κόψιμο γιατί είναι μεγάλοι. δεν είναι πρόβλημα όμως να μπουν ρακόρ, εμένα ο ψυγειάς που το πήρα μου το έκανε, όχι εγώ.

επίσης θα χρειαστείς άλλα ρακόρ στην αντλία σου... το μπλοκ σου επίσης έχει πάνω αυτά τα χωνευτά για μισή ίντσα εξωτερική διάσταση??

Δηλαδη λες καλυτερα να αλλαξω ολους τους σωληνες ? σε 1/2 εσωτερικη διαμετρο ? Για το block χωνευτα τι εννοεις ? To block εχει ρακορ οπως ειναι της αντλιας, του ψυγειου.. ολα ιδια ειναι. Ο σωληνας μπαινει μεσα στο ρακορ και ασφαλιζει. Θα πρεπει να τα αλλαξω ολα τα ρακορ ε? και της αντλιας και του block ? Για να σε βοηθησω να καταλαβεις χρησιμοποιω τη διαταξη - αντλια-block-τανκ-ψυγειο-αντλια.

post-1839-1416071803,966_thumb.jpg

στη θέση σου θα τα πούλαγα σαν κιτ να έπαιρνα καινούριο μπλοκ... άλλωστε το ψυγείο θα το σουτάρεις έτσι κι αλλιώς... μην μπλέξεις με μόντες...

και αντλία από πετσοπ να μην είναι "ανταλλακτικό" του waterchill για να έχεις 1/2 ρακόρ και να μην ψάχνεις. αν φυσικά πας σε hydor...

Κοιτα, σκεφτηκα, αφου χρησιμοποιω τη διαταξη αντλια-block-τανκ-ψυγειο-αντλια. Αν παρω ψυγειο κανονικο με ρακορ 1/2 εσωτερικη εκει που ειναι το ψυγειο μου τωρα να βαλω το καινουριο. Δηλαδη να συνδεσω σωληνα 1/2 εσωτερικης που θα ερχεται απο το ψυγειο με τουσ σωληνες του κιτ που ειναι 1/2 εξωτερικη. κατι τετοιο δεν γινεται? :) Δεν θελω να το σουταρω το λυπαμαι 100 Εουρος εδωσα! :unsure: Νομιζω ομως οτι στην αντλια μπορω να αλλαξω τα ρακορ αν χρειαστει κατι τετοιο(με αυτη τι διαταξη), πρεπει να βγαινουν αυτα που εχει τωρα γιατι απο μεσα(στην εισοδο του νερου στην αντλια εχει ποιο μεσα κατι σαν βαζει που εκει πρεπει να μπαινει αλλο ρακορ. τι λες ? Συγνωμη αν σε εχω κουρασει! :...:

ναι στην αντλία είναι εύκολο... απλά ότι κέρδος έχεις με τους κανονικούς σωλήνες, το χάνεις αν κρατήσεις σε ένα σημείο τον λεπτό που θα σου κόψει τη ροή...

εσύ πληρώνεις, εσύ αποφασίζεις

Δεν ξερω τι να κανω γμτ... η σωληνες εχουν τοσο μεγαλη διαφορα ? αν το κανω ετσι οπως σου ειπα δεν θα πετυχει ? Θελω να εχω χαμηλοτερες θερμοκρασιες και να μην δω καμια διαβρωση βασικα.

μεγαλύτερη διαφορά θα δεις πιστεύω με καλό μπλοκ παρά με σωλήνες... με αυτό που λες δε νομίζω να έχεις κέρδος, έστω που να αξίζει. από πλευρά ροής πάντα. από την αλλαγή ψυγείου δε το συζητάω, θα κερδίσεις... και όσο πιο πολύ ανεβαίνεις σε βατ στη cpu θα το βλέπεις...

ps.. πέθαναν οι νερουλάδες του λάμπη? έλεος...

Με την αλλαγή σε τρανζιτ κερδίζεις όσο αφορά τις θερμοκρασίες... αλλά όπως είπε και ο Voudas

"μεγαλύτερη διαφορά θα δεις πιστεύω με καλό μπλοκ παρά με σωλήνες..."

Το μπλοκ κάνει την απαγογή της θερμότητας και την απόθεση αυτής στο νερο...

Έχοντας δει από κοντά το μπλοκ σου είμαι σύγουρος ότι θα δεις διαφορά αν βάλεις καποιο άλλο, καλήτερο(του 11 ας πούμε).

Αν αλλάξης ψυγείο και μπλοκ... καλητερα πούλα αυτά που έχεις σαν σετάκι, μιας και δεν σε ικανοποίησε από επιδόσεις, και πάρε το όλο costum...

παιδια λεω να το πουλησω... :) Σε κανα φιλο πρωτα θα δω, Και μετα θα βαλω αγγελια εδω. Τι λετε? 60 ευρα ολα καλα ειναι ? εστειλα και πμ στον 11 να μου πει και αυτος την γνωμη του. Καλυτερα να γινει ετσι ε? Ετσι και αλλιως το καλοκαιρακι θα χτυπησω μια dfi+ Cpu Για να ασχοληθω και εγω με το ο/c.

Εδω (κανε με κλικ) μπορεις να δεισ τι δυνατοτητες σου προσφερονται για αλλαγη των ρακορ στο συστημα σου

Στο τρανσιτ μπορεις να κολλησεις αλλα ρακορ αλλα και να κολλησεις μια βαση με σπειρωμα για να βαζεις διαφορων ειδων ρακορ Το ειχα κανει παλιοτερα για ταο Σαμαελ (Μιχαλη αν μπορεις να βγαλεις μια φωτο θα μας εξυπηρετουσε πολυ)

Εναλακτικα θα μπορουσες να κανεις και αυτο (εφοσον θελεις να αλλαχθει το μπλοκ σου με καποιο καλυτερο) Ειναι τα ιδια ρακορ που εχει και το μπλοκ σου οποτε δεν χρειαζεται να αλλαχθει κατι αλλο απο το συστημα σου

post-62-1416071808,3317_thumb.jpg

Μηχαλη τα ειδα! Δυσκολη αποφαση γμτ... Εσυ τι λες αξιζει να το πουλησω το κιτ ? Ή να αρχισω της μοντες σε αυτο? Αν το πουλησω και παω σε homemade θα δω καποια διαφορα στις θερμοκρασιες ? Εννοω ουσιαστικη διαφορα οχι 1 και 2 βαθμους Κελσιου. Αν αλλαξω τα ρακορ οπως το site που εδωσες θα αλλαχθουν και ολοι οι σωληνες στο συστημα ? :unsure: Συγνωμη αν σας εχω πρηξει, θελω να μην κανω καμια βλακεια μην το πουλησω και μετα το μετανιωσω. :...:

Αν πας σε custom υδροψυξη θα δεις διαφορα. Ετσι οπως εισαι τωρα ακλοκαριστος, μπορει οχι και τοσο μεγαλη, αλλα αν ξεκινησεις overclock...τοτε θα δεις μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες...

Βρηκα ενα παιδι και μου ειπε αν περιμενω λιγο καιρο μπορει να την παρει εναντι το ποσο των 75 εουρος. Αυτος εχει barton αν δεν κανω λαθος... Λετε να ταιριαζει? http://www.asetek.com/default.asp?showPage=startside.asp&param=sideid&myvalue=14&contentSection=2&menuID=-1

Moυ φαινεται οτι το asetek ταιριαζει σε ολα τα socket αλλα δεν ειμαι σιγουρος...

• 2 weeks later...

Παιδια για να μην ανοιγω καινουριο thread ειπα να τα πω εδω. Το πουλησα το κιτ! :) Πηρα την eheim 1048 Την παρασκευη απο θεσ/νικη αφου ημασταν εκδρομη εκει. τι λετε? εστειλα και πμ στον 11 για block+transist αλλα δεν μου απαντησε ακομη. η ανλια με καλυπτει ? ενα block+transist+tank.

Mια χαρά σε καλύπτει η αντλία... τα μπλοκ του 11 δεν χρειαζοντε μεγάλες αντλίες

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.