magicman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 Ρε παιδια, εχω το κιτ της ασετεκ(της υπογραφης) αρχικα οταν το ειχα στησει και επειδη δεν ειχα κανα 12αρι για το ψυγειο ειχα βαλει πανω να φυσαει ενα 8αρι παλιο που ηταν ενα χαλι.. Μετα εβαλα εναν 12αρι της cooler master μαζι πανω του μια fan grill. Με τον 8αρι ειχα θερμοκρασιες 27 idle και 41 full load, Τωρα με το 12αρι να κρυωνει το ψυγειο εχω idle 33 και full load 42. Να προσθεσω οτι προσφατα εγινε και μια αλλαγη νερου. Παντως αερας δεν υπαρχει, μονο πολυ λιγο μεσα στο block στην πανω ακρη. Ειναι να μην τρελενεσαι? Γιατι τοση μεγαλη διαφορα ? Και ενα 2ο παιδια. σημερα αναλυψα οτι οταν κουναω το σωληνα που Βγαζει νερο η αντλια(απο την πανω μερια-l20 εχω) τρεχει λιγες σταγονες νερο απο εκει που συνδεεται ο σωληνας με την αντλια. ρακορ να το πω? νομιζω πως δεν ειναι ακριβως ρακορ, γιατι στο κιτ αυτο η σωληνες ασφαλιζουν μεσα στα''ρακορ''. Υπαρχει κινδυνος ? Να το προσεξω ? Α! Αν δεν λυγισεις το σωληνα δεν φευγει τιποτα απολυτως! ακουω τις γνωμες σας!
voudas Μάρτιος 23, 2005 #2 Μάρτιος 23, 2005 αν έχει αέρα το ψυγείο είναι λογικό να έχει χαμηλή απόδοση...αν δεν έχεις τανκ, το ότι βγαίνει νερό, σημαίνει ότι μπαίνει κι αέρας... λογικά εκείνη την ώρα θα βλέπεις κ μπουρμπουλήθρες...έχει κάτσει καλά το μπλοκ?(αν το έβγαλες κατά την αλλαγή)εγώ θα το μόνωνα καλύτερα πάντως όπου μπορεί να στάξει...
magicman Μάρτιος 23, 2005 Author #3 Μάρτιος 23, 2005 δεν εχει αερα ουτε το ψυγειο το ελεγξα! και τανκ εχω, ενα ταπερ . Το block δεν εχει πειραχθει, ναι εχει κατσει καλα. με τι να το μονωσω? Mε τεφλον ?
magicman Μάρτιος 26, 2005 Author #7 Μάρτιος 26, 2005 Voudas ειχες δικιο... Μονο να εβλεπες ποσο αερα εβγαζε το ψυγειο... Ενα λαστιχο ποδηλατου θα φουσκωνα! μπορει να ηταν και το μισο ψυγειο αδειο. Το κουνουσα πανω κατω, αριστερα δεξια και εφυγε ο αερας! βεβαια τωρα μου φενεται οτι ειναι βαρυτερο, λογικα πρεπει να ειναι επειδη γεμισε με νερο ολοκληρο!
voudas Μάρτιος 26, 2005 #8 Μάρτιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN Voudas ειχες δικιο... Μονο να εβλεπες ποσο αερα εβγαζε το ψυγειο... Ενα λαστιχο ποδηλατου θα φουσκωνα! μπορει να ηταν και το μισο ψυγειο αδειο. Το κουνουσα πανω κατω, αριστερα δεξια και εφυγε ο αερας! βεβαια τωρα μου φενεται οτι ειναι βαρυτερο, λογικα πρεπει να ειναι επειδη γεμισε με νερο ολοκληρο! :T: καλά oc τώρα:devil:
magicman Μάρτιος 26, 2005 Author #9 Μάρτιος 26, 2005 μπα δεν με βλεπω για o/c ακομα δεν εχει το m/b pci/agp lock, το καλοκαιρακι θα παρω καμια DFI και καινουριο Cpu. Να σε ρωτισω και κατι αλλο? Παιζει ρολο το μεγεθος των σωληνων στη μειωση της θερμοκρασιας ? Δηλαδη θα πηγαινε περισσοτερο νερο στο block αν ηταν μεγαλυτερος, δεν ξερω αν καταλαβες τι θελω να πω... :...:
voudas Μάρτιος 26, 2005 #10 Μάρτιος 26, 2005 εσύ έχεις με μισή ίντσας εξωτερική διάμετρο? κόβουν τη ροή αυτά ναι. συνήθως χρησιμοποιούμε με μισή ίντσα εσωτερική διάμετρο. ανάλογα όμως κ το μπλοκ παίζει και το κέρδος σε θερμοκρασίες
magicman Μάρτιος 26, 2005 Author #11 Μάρτιος 26, 2005 Γραφει 1/2 ιντες και 10 mm hoses. Το λεω γιατι σε φοτος που βλεπω αλλα συστηματα w/c οι σωληνες φαινονται τεραστιοι.
Elu Thingol Μάρτιος 29, 2005 #12 Μάρτιος 29, 2005 Λογικα ναι θα κατεεβεις λιγο σε θερμοκρασια, μην φανταστεις τπτ εξωπραγματικο. Αλλωστε όπως ειπε και ο voudas παιζει ρολο και το μπλοκΓενικοτερα, από ένα σημειο και μετα, μεγαλυτερος ογκος νερου σημαινει, μικροτερη ταχυτητα αυξησης της θερμοκρασιας, επειδη η αντλια και η cpu θα εχουν περισσοτερο mililitres ( litres χλωμο το κοβω) να ζεστανουν.Για να εχουμε και καλο ερωτημα, όμως τωρα τι θερμοκρασιες εχεις? Διορθωθηκαν υποθετω
magicman Μάρτιος 29, 2005 Author #13 Μάρτιος 29, 2005 idle εχω 27-28 και full 40 δεν εχω μεγαλη διαφορα. και κατι αλλο σκεφτομαι να παρω κανα τρανσιστ ψυγειο ? Δεν θα πρεπει να αλλαχθουν τα ρακορ?
Elu Thingol Μάρτιος 29, 2005 #14 Μάρτιος 29, 2005 Δεν νομιζω να χρειαζεται να αλλαχθουν...11 που εισαι να απαντησεις?
magicman Μάρτιος 29, 2005 Author #15 Μάρτιος 29, 2005 χεχε! Α! απο καινουρια μετρηση σημερα το απογευμα σε full επεσα στους 38-39(παιζει-πανω κατω) Βεβαια σε αυτο το ψυγειο που εχω τωρα ο ανεμιστηρας ειναι μετριος σε air flow,ειναι ενας silent fan της cooler master με μια φαν γκριλ επανω. Αραγε αν αλλαξω ψυγειο θα δω και αλλη διαφορα? Κ να βαλω επανω και καναν enermax!
Elu Thingol Μάρτιος 30, 2005 #16 Μάρτιος 30, 2005 Aν θα δεις λεει?...λολ εννοειται...αυτο που εχεις τωρα ισα ισα εναν 12αρη δεν χωραει η κανω λαθος?
magicman Μάρτιος 30, 2005 Author #17 Μάρτιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από Elu Thingol [Σήμερα, στις 13:58] Aν θα δεις λεει?...λολ εννοειται...αυτο που εχεις τωρα ισα ισα εναν 12αρη δεν χωραει η κανω λαθος? Εναν 12αρι χωραει ακριβως... Το transist χωραει 2 ετσι ? Τωρα το προβλημα φοβαμαι μηπως ειναι με το ρακορ... Ο 11 ποσο τα πουλαει ?
voudas Μάρτιος 30, 2005 #18 Μάρτιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN Εναν 12αρι χωραει ακριβως... Το transist χωραει 2 ετσι ? Τωρα το προβλημα φοβαμαι μηπως ειναι με το ρακορ... Ο 11 ποσο τα πουλαει ? ναι 2... κανα 60ρι πρέπει να έχει το τράνζιτ... αλλά παίρνει μισής ίντσας (εσωτερική διατομή) λάστιχα... κι εγώ είχα κόψει τους σωλήνες και είχα κολλήσει ρακόρ κανονικά...
magicman Μάρτιος 30, 2005 Author #19 Μάρτιος 30, 2005 κολλησες αλλα ρακορ? Δεν ξερω απο κολληματα και απο τετοια για αυτο αν του πω να μου βαλει αυτος θα μπορεσει ? Δεν θα ταιριαξουν κατευθειαν ετσι αν τα βαλω ?(χωρις να αλλαξω ρακορ, με τα μισης ιντσας εσωτερικη).
voudas Μάρτιος 30, 2005 #20 Μάρτιος 30, 2005 οι αρχικοί σωλήνες του τράνζιτ θέλουν τουλάχιστον κόψιμο γιατί είναι μεγάλοι. δεν είναι πρόβλημα όμως να μπουν ρακόρ, εμένα ο ψυγειάς που το πήρα μου το έκανε, όχι εγώ.επίσης θα χρειαστείς άλλα ρακόρ στην αντλία σου... το μπλοκ σου επίσης έχει πάνω αυτά τα χωνευτά για μισή ίντσα εξωτερική διάσταση??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.