Jump to content

Χαλαρή κουβεντούλα (το ΠΟΘ του μάστορα :p) και προτάσεις για τη βελτίωση της κατηγορίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ POST)

Recommended Posts

Καλησπέρα, τα video του Kris Harbour με κάνουν και ονειρεύομαι, πραγματικά χαράς την υπομονή και την επιμονή του, δεν ξέρω πως παίρνεις μια τέτοια απόφαση, μιλάμε για ριζική αλλαγή.

P.s. Δεν ξέρω αν ταιριάζει κάπου αλλού, δεν είναι κάποια συγκεκριμένη κατασκευή, επίσης δεν νομίζω ότι αξίζει το δικό του θέμα, με την έννοια ότι θα μείνει με «δυο post».

• Wow 1

Καλημέρα στη παρέα! :)

Από αύριο αδειούχος, με το πρόγραμμα βαρύ μεν , αλλά όλο και θα ξεφύγουμε και λίγο !

Εύχομαι καλές προετοιμασίες για τις γιορτές σε όλους και ας έχει η νέα Χρονιά και από ένα δώρο για τον καθένα μας !

• Like 2

Να ΄σαι καλά Παναγιώτη, ευχαριστώ για τις ευχές!  :)

Απ' ότι φαίνεται θα τις χρειαστώ! :(

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Εχθές το βράδυ, πάει ο γιος να κάτσει στο κρεβάτι του να δέσει τα παπούτσια του και . . . κράαακ!  
Πάει η τραβέρσα του κρεβατιού άνοιξε σα χαλβάς ! :wall: 

Σήμερα το πρωί έκανα περιοδεία στους ξυλουργούς της γειτονιάς και τελικά κατέληξα να το φτιάξω μόνος μου!

Πήρα δυο σανίδια έλατο 15 χ 2,5 χ 350 και ένα καδρόνι 3,5 χ 5 χ 520  (το σύνολο 15€ ) και θα φτιάξω και τις δύο τραβέρσες.

Αύριο θα πρέπει να πάρω κόλα και βερνίκι και είμαι έτοιμος ! :)

Τουλάχιστον έτσι νόμιζα . . . . ! ! !

Βγαίνω πριν από καμιά ώρα για να ψωνίσω κάτι και την ώρα που επέστρεψα στο σπίτι και πάω να παρκάρω το αυτοκίνητο , σα να άκουσα ένα περίεργο θόρυβο.

Πάω να το ξαναβάλω μπροστά . . . τίποτε, η μπαταρία πεθαμένη! !

Με σπρώχνει ο γιος , μάταια το αυτοκίνητο νεκρό! !

Φέρνω το αυτοκίνητο τη κόρης κοντά, για να το βάλω με καλώδια μπροστά.

Παρατηρώ η μπαταρία να βγάζει κάποια ζουμιά από τις οπές ανακούφισης, πάω να βάλω τα καλώδια επάνω . . . να σπινθηρίζουν του σκοτωμού και η μηχανή του άλλου αυτοκινήτου να χάνει στροφές !

Τέλος πάντων τα βάζω και με τα χίλια ζόρια πήρα μπροστά το δικό μου, μετά από μερικές γκαζιές , βγάζω τις τσιμπίδες και σχεδόν αμέσως το δικό μου σβήνει! !

Ξαναβάζω τα καλώδια το βάζω μπροστά με μεγαλύτερη δυσκολία, και κρατώντας πατημένο το γκάζι,, βγάζω τις τσιμπίδες, δουλεύει για μερικά δευτερόλεπτα  εξασθενώντας και τελικά σβήνει και πάλι! ! !

Τώρα είναι κλειδωμένο στο πρόχειρο πάρκινγκ του και από αύριο φόρτωμα και στο συνεργείο από το οποίο το πήρα πριν μερικές μέρες με ανάλογα προβλήματα (βρέθηκε χαλασμένο altenator).

Άντε να δούμε τι θα ανακαλύψουμε αύριο ! ! ! :wall:

Αυτό που πιθανολογώ, λόγω της ακαριαίας εκδήλωσης της βλάβης και των υπόλοιπων συμπτωμάτων  είναι ότι μπαταρία βραχυκύκλωσε !

Αυτά . . . . . . 

Καλό βράδυ να έχουμε και από αύριο βλέπουμε ! !  :p

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 1
  • Sad 3
  • Wow 2

πριν 2 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

Να ΄σαι καλά Παναγιώτη, ευχαριστώ για τις ευχές!  :)

Απ' ότι φαίνεται θα τις χρειαστώ! :(

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Εχθές το βράδυ, πάει ο γιος να κάτσει στο κρεβάτι του να δέσει τα παπούτσια του και . . . κράαακ!  
Πάει η τραβέρσα του κρεβατιού άνοιξε σα χαλβάς ! :wall: 

Σήμερα το πρωί έκανα περιοδεία στους ξυλουργούς της γειτονιάς και τελικά κατέληξα να το φτιάξω μόνος μου!

Πήρα δυο σανίδια έλατο 15 χ 2,5 χ 350 και ένα καδρόνι 3,5 χ 5 χ 520  (το σύνολο 15€ ) και θα φτιάξω και τις δύο τραβέρσες.

Αύριο θα πρέπει να πάρω κόλα και βερνίκι και είμαι έτοιμος ! :)

Τουλάχιστον έτσι νόμιζα . . . . ! ! !

Βγαίνω πριν από καμιά ώρα για να ψωνίσω κάτι και την ώρα που επέστρεψα στο σπίτι και πάω να παρκάρω το αυτοκίνητο , σα να άκουσα ένα περίεργο θόρυβο.

Πάω να το ξαναβάλω μπροστά . . . τίποτε, η μπαταρία πεθαμένη! !

Με σπρώχνει ο γιος , μάταια το αυτοκίνητο νεκρό! !

Φέρνω το αυτοκίνητο τη κόρης κοντά, για να το βάλω με καλώδια μπροστά.

Παρατηρώ η μπαταρία να βγάζει κάποια ζουμιά από τις οπές ανακούφισης, πάω να βάλω τα καλώδια επάνω . . . να σπινθηρίζουν του σκοτωμού και η μηχανή του άλλου αυτοκινήτου να χάνει στροφές !

Τέλος πάντων τα βάζω και με τα χίλια ζόρια πήρα μπροστά το δικό μου, μετά από μερικές γκαζιές , βγάζω τις τσιμπίδες και σχεδόν αμέσως το δικό μου σβήνει! !

Ξαναβάζω τα καλώδια το βάζω μπροστά με μεγαλύτερη δυσκολία, και κρατώντας πατημένο το γκάζι,, βγάζω τις τσιμπίδες, δουλεύει για μερικά δευτερόλεπτα  εξασθενώντας και τελικά σβήνει και πάλι! ! !

Τώρα είναι κλειδωμένο στο πρόχειρο πάρκινγκ του και από αύριο φόρτωμα και στο συνεργείο από το οποίο το πήρα πριν μερικές μέρες με ανάλογα προβλήματα (βρέθηκε χαλασμένο altenator).

Άντε να δούμε τι θα ανακαλύψουμε αύριο ! ! ! :wall:

Αυτό που πιθανολογώ, λόγω της ακαριαίας εκδήλωσης της βλάβης και των υπόλοιπων συμπτωμάτων  είναι ότι μπαταρία βραχυκύκλωσε !

Αυτά . . . . . . 

Καλό βράδυ να έχουμε και από αύριο βλέπουμε ! !  :p

Παλιά με την εκφόρτωση έφευγε υλικό από το πλέγμα της πλάκας και έπεφτε στον πάτο. Σιγά σιγά ανέβαινε το υλικό κάλυπτε το κενό και βραχυκύκλωνε τις πλάκες. Τώρα οι πλάκες είναι μέσα σε μόνωση φάκελο και δεν βραχυκυκλώνουν εύκολα.  

Για υπερφόρτωση μοιάζει λόγω αυτομάτου… αντί 14,4v  έδινε 16+ και τέρμα τα αμπέρ μέχρι που κάηκε, ξεκώλιασε και την μπαταρία.

Μπορεί και να κάνω λάθος, απλά έχε το στο μυαλό σου όταν ο μάστορας αρχίσει να  σου διηγείται  τον κοντορεβιθούλη

• Like 3

Το σκέφτηκα αυτό Γιάγκο, αλλά το altenator (μπήκε μεταχειρισμένο σε αντικατάσταση του χαλασμένου) το δοκίμασα πολλές ώρες με το πολύμετρο επάνω και παρακολουθώντας το τι κάνει.

Ήταν στα σωστά όρια.

Τώρα αν σε μερικές μέρες τα έπαιξε και έφαγε τη μπαταρία δεν ξέρω !
θα δείξει αύριο το τι γίνεται , θα βάλουμε επάνω μια άλλη μπαταρία και θα μετρήσω και πάλι τι παίζει και να ανεβαίνει πάνω από 14,7 και -κυρίως , αν δεν πέφτει σε λίγη ώρα στα 13,5 τότε θα τον στείλω και πάμε για άλλο!

Ευτυχώς το "νέο" altenator το έφερε ο μάστορας και έτσι θα φροντίσει εκείνος για τα παρατράγουδα! :)

πριν 19 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

Το σκέφτηκα αυτό Γιάγκο, αλλά το altenator (μπήκε μεταχειρισμένο σε αντικατάσταση του χαλασμένου) το δοκίμασα πολλές ώρες με το πολύμετρο επάνω και παρακολουθώντας το τι κάνει.

Ήταν στα σωστά όρια.

Τώρα αν σε μερικές μέρες τα έπαιξε και έφαγε τη μπαταρία δεν ξέρω !
θα δείξει αύριο το τι γίνεται , θα βάλουμε επάνω μια άλλη μπαταρία και θα μετρήσω και πάλι τι παίζει και να ανεβαίνει πάνω από 14,7 και -κυρίως , αν δεν πέφτει σε λίγη ώρα στα 13,5 τότε θα τον στείλω και πάμε για άλλο!

Ευτυχώς το "νέο" altenator το έφερε ο μάστορας και έτσι θα φροντίσει εκείνος για τα παρατράγουδα! :)

Τα αμπέρ να κοιτάξεις να πέφτουν Στέλιο, τα βολτ μόνο αν ανεβαίνουν. Αν είναι Γαλλικό τσιμπάνε λίγο πάρα πάνω τα βολτ

• Like 1
  • Agree 1

πριν 2 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Τα αμπέρ να κοιτάξεις να πέφτουν Στέλιο, τα βολτ μόνο αν ανεβαίνουν. Αν είναι Γαλλικό τσιμπάνε λίγο πάρα πάνω τα βολτ

Τελικά Γιάγκο, διάνα  έπεσες! ! !  :T: 

Είχαν βραχυκυκλώσει διόδια από το altenator με αποτέλεσμα η μπαταρία να αδειάσει τελείως.

Σήμερα την έβαλε στο φορτιστή ο μάστορας και ξεκίνησε με καμιά 10+ Α και προοδευτικά έπεσε κάτω από τα 3.

πό τάση, μέ ένα πολύμετρο που είχε εκεί μέτρησα στη φόρτιση από το νέο altenator (ένα Bosch που έδωσε σε αντικατάσταση η μάντρα ανταλλακτικών, φυσικά δωρεάν! )   και αμέσως μετά το ξεκίνημα ~ 14,5 και σε λίγη ώρα ~13,5, οπότε εδώ ΟΚ.

Μετά από αρκετές ώρες φόρτιση που το ρεύμα είχε πέσει στα ~5Α , το έσβησα και μέτρησα και πάλι τάση, λίγο μετά το σβήσιμο ~13+ και μετά από κάνα 20 λεπτο 12+ .

Αυτό το τελευταίο δεν είναι και πολύ καλό, αλλά η μπαταρία πέρασε μεγάλη συγκίνηση, έχασε και ΄λίγα υγρά, οπότε θα είναι υπό επιτήρηση τις επόμενες μέρες και θα δούμε !

Για τα άλλα . . . αλλαγή κολάρου τρόμπας λαδιού (αναρρόφηση) αντικατάσταση λαδιών υδραυλικού κυκλώματος και κερασάκι στη τούρτα . . .  :wall: . . .  αντικατάσταση ψυγείου νερού (το σωληνάκι της επιστροφής είχε ράγισμα και στη διαδικασία αντικατάστασης του altenator, έφαγε μια ψιλή από το μαστορόπουλο και δήλωσε . . .  "ανεξαρτησία" ) .

Ευτυχώς -παρά την σχετικά περασμένη ώρα- βρέθηκε ένα καινούριο στον Ασπρόπυργο και το έφεραν και μπήκε επάνω!

Και κάπως έτσι κατά τις 5 το απόγευμα τελείωσε η περιπέτεια, έγιναν μετά και καμιά ώρα δοκιμές και όλα καλά ! :)

Ελπίζω να μην έχω άλλες συγκινήσεις από αυτή τη κατεύθυνση! ! ! :huh:

• Like 4

πριν 3 ώρες, το μέλος Asxetius έγραψε:

Πάρε αυτό ή κάτι σαν αυτό.... :)

Μπάμπη ενώ για τις μπαταρίες γενικά υπάρχουν αρκετά τέτοια κυκλώματα, για τις αυτοκινήτων δεν έχω κάτι υπόψη μου, ίσως σκοντάφτει στις 100δες Α που μπορεί να τραβήξει η μίζα _έστω και για λίγο- την ώρα που αντιμετωπίζει ένα "πεισματάρη" κινητήρα! :) 

πριν 2 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

Μπάμπη ενώ για τις μπαταρίες γενικά υπάρχουν αρκετά τέτοια κυκλώματα, για τις αυτοκινήτων δεν έχω κάτι υπόψη μου, ίσως σκοντάφτει στις 100δες Α που μπορεί να τραβήξει η μίζα _έστω και για λίγο- την ώρα που αντιμετωπίζει ένα "πεισματάρη" κινητήρα! :) 

To post προοριζόταν για άλλο θέμα που είχα ταυτόχρονα ανοικτό.

Οπως καταλαβαίνεις πέτυχα το λάθος παράθυρο :) 

Εστειλα μήνυμα την karmen να το σβήσει, 

αλλά μάλλον θα σβήνει τοίχους από το σπίτι :D

Έγινε επεξεργασία από Asxetius
  • Haha 1

Ε από ότι είδα δεν έχει νόημα πλέον, άργησα πολύ για τη "κατεδάφιση" του ποστ :p 

Αναφορά άλλη φορά μιας και δεν ειμαι online μόνιμα τελευταία :) 

• Like 1

Καλησπέρα στη παρέα και Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές να έχουμε ! :)

Στέλιο, καλά κουράγια !

Εγώ φέτος κατάφερα να την κάνω και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά !  :D

Οπότε σε συναισθάνομαι εκ του . . .  ασφαλούς ! ! ! :p

• Like 1
  • Agree 1