pol77 Μάϊος 8, 2018 #1021 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 10 hours ago, Seafalco said: Το γιατί . . . πολλοί το ψάχνουν αλλά ακόμα κανείς δεν το βρήκε ! ! ! Εδώ θα λυθούν πολλές σχετικές απορίες: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 8, 2018 #1022 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 τα βάζω και τα βγάζω όλη την ώρα...πφφ...δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...να τα αφήσω στην συσκευασία τους ε? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 8, 2018 #1023 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 από τα κατσαβίδια βρε roryyyyyyyyyyyy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Μάϊος 8, 2018 #1024 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 Ε βγάλτα να κάνεις καμιά δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 8, 2018 #1025 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 δεν έχει νόημα...βιδώνω και ξεβιδώνω κάτι γωνίες στο γραφείο... χααχχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάϊος 8, 2018 #1026 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 12 hours ago, pol77 said: Εδώ θα λυθούν πολλές σχετικές απορίες: Έχει ενδιαφέρον ότι ο τρόπος που έχει συνηθίσει να σκέφτεται τον κάνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα και άρα να προτιμάει το 16.7dm ή το 16¾dm σε σχέση με το 1676mm. Αντίθετα, σε κάποιον που έχει συνηθίσει να δουλεύει με δεκαδικό σύστημα, δεν νομίζω ότι έχει καμία διαφορά στην αντίληψη του μεγέθους το 1.676m από το 1676mm. Επισημαίνει μάλιστα ότι το να μην σπας μήκη σε πόδια/ίντες, αλλά να δίνεις ένα μεγάλο αριθμό σε ίντσες προφανώς μπερδεύει ακόμη και τους ίδιους - κάτι που προφανώς δεν γίνεται στο δεκαδικό. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Μάϊος 8, 2018 #1027 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 Κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιείς πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος σκέψης ανάλογα με τα βιώματα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Μάϊος 8, 2018 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1028 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 Θα σας πω μια ιστορία που συνεβει να γελασετε. Ο 2ος οροφος ενος κτιριου εχει 3 υδροροες. Επειδη ο πρωτος βαζει υγρασια κ το συμπερασμα ηταν οτι η υγρασία μπαινει απο τις υδροροες ο μηχανικος, μαλλον ο "μηχανικος" αποφασιζει να τσιμενταρει τις υδροροες!!!!! Για να φευγει το νερο απο το μπαλκονι του δευτερου, ανοιγει μια τρυπα στο σοβατεπι (οχι στη γωνια με το πατωμα αλλα πιο ψηλα μη χαλασουμε και τον αρμο και παθει τιποτα) για να πανε τα νερα σε μια μπετονενια ζαρντινιέρα. Στη ζαρντινιέρα αντι να ανοιξει τρυπα καθετα ανοιγει οριζοντια σε υψος πιο πανω απο το υψομετρο του μπαλκονιου και ενος μαρμάρου και αντιθετα με τη ρήση της ζαρντινιέρας!!!!!! Και κάπου εδω ξεκινα ο βασανισμος ενος μαστορα.... Αρχιζει και ριχνει καρεκλες. Ο μαστορας επειδη εχει μακρια το εργαστηριο του με τα εργαλεια, καλει εναν που μενει 200 μετρα απο αυτον. -"Ελα ρε ανοιξε το μαγαζι να παρω το πιστολετο γιατι καιγομαι" -"Με χαρα αλλα ειμαι κανενα διωρο μακριά και πινω τσιπουρα. Θες να επιστρεψω και να βοηθησω" -"πλακα μου κανεις; μεχρι να ερθεις εσυ θα εχω βαλει βατραχοπεδηλα. Ασε παω να παρω το πιστολετο απο το εργαστηριο" Φευγει σφαιρα ο μαστορας παει στο εργαστήριο που ειναι στον πρωτο οροφο, μπαινει μεσα και βλεπει νερα. Ω να μη σου @&@&$_×€×£×,@#?&£×*,@^# Πιανει πανια, πιανει οτι βρισκει και μαζευει. Τα βαζει σε ενα κουβα να τα πεταξει στο μπαλκονι και ταυτοχρονα μαζευει τα τελευταια. Παει να σηκωσει το κουβα και ειναι σπασμένος. Οποτε οτι μαζεψε ξανα μανα στο πατωμα. Πιανει αλλο κουβα και βγαινει μπαλκονι. Απο διαφορα μπαζα, σκονες, σκουπιδια εχουν φραξει οι υδροροες και εχει σχεδον ξεχειλισει το νερο ετοιμο να μπει μεσα. Ω να μη σου #^&!?@%#&@*@*¥@¥@ Πιανει το πιστολετο, τρυπαει την υδροροη να κατεβασει το νερο και να δει απο που αλλου μπαινει νερο μεσα. Ταυτοχρονα πρεπει να φυγει σφαιρα να παει σπιτι να ανοιξει στη ζαρντινιέρα τρυπα να ξεθυμανει και αυτη. Βαζει οτι ρουχο και πετσετα βρισκει βγαζει μεχρι και τη μπλουζα του και φευγει να παει σπιτι. Ανοιγει 2 τρυπες στη ζαρντινιερα, κατεβαζει πιο χαμηλα τη τρυπα στο σοβατεπι και το προβλημα ληγει απο εκει. Ξαναφευγει να παει εργαστηριο και σταματα σε φαναρι με διπλη λωριδα για να στριψει σε παραδρομο. Απο την πολυ βροχη ομως, μενει το μπροστινο του αμαξι και περνανε 7 φαναρια μεχρι να προχωρησει. Ω να μη σου @:?@&@&##&÷*@*×* Τη τυχη μου τη π$@&@*#*#¥2 Παει απο το εργαστηριο, βρισκει το προβλημα το λύνει προχειρα και επιστρεφει στο σπιτι χωρις στεγνή κλωστή επανω του. Μπαινει μεσα και ακουει "καλησπερα μωρακι μου. Πως περασες σημερα;" Αληθινη ιστορια την Κυριακη που περασε 4 4 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 8, 2018 #1029 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 πριν 7 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Ω να μη σου @&@&$_×€×£×,@#?&£×*,@^# πριν 8 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Ω να μη σου #^&!?@%#&@*@*¥@¥@ πριν 8 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Ω να μη σου @:?@&@&##&÷*@*×* Τη τυχη μου τη π$@&@*#*#¥2 Δε μασάς εσύ από ταλαιπωρία . . . Μια χαρά ποικιλία είχαν τα καντηλέρια που άναψες! Αυτό Αγάπη, να είναι η τελευταία ταλαιπωρία και από εδώ και πέρα, να πάνε όλα στρωτά! Άντε ρε συ μέχρι και το ρεύμα να σου έρθει (το κέρατό μου μέσα ! ) 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 9, 2018 #1030 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 (edited) γιατί στους ταινιολειαντήρες έχει μόνο χοντρό γυαλόχαρτο???? εάν υπάρχει και ψιλό κανα λινκ πλζ....... του λιντ έχω Έγινε επεξεργασία Μάϊος 9, 2018 από f117 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 9, 2018 #1031 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 https://www.ebay.co.uk/itm/5X-Sanding-Belt-533x75mm-For-Metal-Wood-Grinding-80-120-240-600-1000-Mixed-Grit/292330350554 βρέθηκε η λύση....... εδώ Ελλάδα μέχρι 180 grid? Για ξύλο για να μην έχει ακίδες καθόλου και να ειναι λείο μέχρι ποιό γυαλοχαρτάκι θέλει? σε λογικά πλαίσια δηλαδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 9, 2018 #1032 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 Μέχρι 220 - 240 , αλλά . . . Υπάρχει πάντα ένα αλλά ! Το ξύλο αν θες επιφάνεια το πας στο χέρι ή με τριβείο χεριού. Γιατί οι ταινειολειαντήρες είναι για πολύ πράμα και δεν έχουν έλεγχο αν τους βάλεις μαλακό υλικό όπως το ξύλο! Στο χέρι λοιπόν , το πάς με ενα 180ρι , το τρίβεις το καθαρίζεις καλά και το βρέχεις (εντάξει όχι Βενετία!) , την άλλη μέρα που θα έχει "ανατριχιάσει" το τρίβεις με 220 και είσαι οκ ! Τώρα αν το θες "γυαλί" , πας ελεύθερα και σε πιο πάνω χαρτιά με καλό καθάρισμα , αλλά πλέον αυτά έχουν νόημα για μικροαντικείμενα και όχι έπιπλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 9, 2018 #1033 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 δεν έχουν έλεγχό τι εννοείς? άμα το βάλεις στην χαμηλή ταχύτητα και το πας τσουκου τσούκουυ? δεν θέλω χέρριι........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 9, 2018 #1034 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Ας πούμε στον ταινειολειαντήρα να δουλέψεις ένα στενό πηχάκι ή σε κάποιο φαρδύτερο θα πάρεις το σόκορο. Πως θα ελέγξεις το πόσο θα το πάρεις ? Δεν μπορείς, εκτός και αν ξέρεις ότι σε κάθε πέρασμα το μηχάνημα παίρνει πολύ λίγο υλικό. Αυτό σημαίνει ή σκληρό υλικό ή ψιλά χαρτιά ! Υπάρχουν βέβαια δουλειές που γίνονται μια χαρά στον ταινειολειαντήρα (κάθετα σόκορα , πάρσιμο σόκορου μέχρι ενός ορισμένου σημείου, πάρσιμο καμπυλών κλπ) Να φτιάξεις σφηνάκια ας πούμε , να στρογγυλέψεις καβίλιες. Οπότε δεν τον απορρίπτουμε, ίσα -ίσα , αλλά δεν είναι εργαλείο για τελικές επιφάνειες, αυτές θέλουν την αίσθηση του χεριού ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Μάϊος 10, 2018 #1035 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2018 12 hours ago, f117 said: δεν έχουν έλεγχό τι εννοείς? άμα το βάλεις στην χαμηλή ταχύτητα και το πας τσουκου τσούκουυ? δεν θέλω χέρριι........ Ένα παλμικό πάρε να γλυτώσεις την πολύ δουλειά με το χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Μάϊος 10, 2018 #1036 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2018 Η ενδεδειγμένη λύση για ξυλουργικές εργασίες είναι το orbital. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 10, 2018 Author #1037 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2018 Πριν αρχισω το καθαρισμα καντε νεο θεμα για τετοιες αποριες. Επισης υπαρχει και το αναλωσιμα εργαλειων... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dukepapas Μάϊος 11, 2018 #1038 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2018 (edited) On 9/5/2018 at 8:42 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε: https://www.ebay.co.uk/itm/5X-Sanding-Belt-533x75mm-For-Metal-Wood-Grinding-80-120-240-600-1000-Mixed-Grit/292330350554 βρέθηκε η λύση....... εδώ Ελλάδα μέχρι 180 grid? Για ξύλο για να μην έχει ακίδες καθόλου και να ειναι λείο μέχρι ποιό γυαλοχαρτάκι θέλει? σε λογικά πλαίσια δηλαδή. Ειναι λαθος το λινκ που εβαλες δεν ξερω αν πείρες το τελευταίο μοντελο που ειχα ποσταρει και εγω PBSD 600 A1 γιατι το λινκ που έβαλες λεει 533x75mm κανονικά παίρνει 75 x 457mm. https://www.ebay.co.uk/itm/163031717537?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 Έγινε επεξεργασία Μάϊος 11, 2018 από dukepapas Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 16, 2018 #1039 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2018 On 11/5/2018 at 4:45 ΜΜ, το μέλος dukepapas έγραψε: Ειναι λαθος το λινκ που εβαλες δεν ξερω αν πείρες το τελευταίο μοντελο που ειχα ποσταρει και εγω PBSD 600 A1 γιατι το λινκ που έβαλες λεει 533x75mm κανονικά παίρνει 75 x 457mm. https://www.ebay.co.uk/itm/163031717537?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 είχα ετοιμάσει την απάντηση αλλά δεν πάτησα ποτέ την υποβολή.... Αυτός του Lidl Που είχα πάρει ήτανε ο Κάτι άλλο τώρα... ποιους σφιγκτήρες χρησιμοποιείται συνήθως? τι μέγεθος εννοώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dukepapas Μάϊος 16, 2018 #1040 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2018 Αν ενοεις αυτους που ειχε μεσα εμπαιναν σε ειδικες υποδοχές του εργαλείου και σφηγκαν πανω σε ενα παγκο πχ......αυτο δεν ειχε μεσα το αντίστοιχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts