Jump to content

Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

Recommended Posts

Πριν αρκετά χρόνια, για μία δουλειά (επαγγελματική) αγόρασα το μπλε Bosch GSR Pro Drive (το μικρό βιδωτικό των 3.6V) έναντι 100 ευρώ σε θήκη με δεύτερη μπαταρία και αρκετά bit. Για τον ένα μήνα που το χρειάστηκα δεν το αποκαλούσα εργαλείο, αλλά συνεργάτη. Η δουλειά τελείωσε, το μικρό έβγαλε τα λεφτά του και μου έμεινε για τις μικροδουλειές του σπιτιού.

Έγινε επεξεργασία από GriGaS
  • Like 3

πριν 11 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

4. Ο λογος που παει καποιος σε parkside ειναι το κλασικό εργαλειο που λεγεται δραπανοκατσαβιδο. Ε οκ εκει δεν εχει αντιπαλο σε τιμη. Στην χωρα που απο του χρονου αυτος που παιρνει 750 θα δινει 690 σε φορο ειναι απλα τελειο...

Εάν δε σε ενοχλούν τα στραβά τσοκ τους OK.

Εγώ πάντως πήρα ένα 20βολτο τον περασμένο Νοέμβριο και μετά από κάνα τρίμηνο, και άντε να είχα βιδώσει και 20 ξυλόβιδες,  ξαφνικά διαπίστωσα ότι το τσοκ είναι στον γάμο του Καραγκιόζη. Είπα εντάξει δεν βαριέσαι, άστο ζω και έτσι,  αλλά όταν έβαλα ένα 10αρι τρυπάνι εκεί φάνηκε η απόκλιση (καλά με ένα 30cm για τοίχο έγινε αναδευτήρας). Μετά από επικοινωνία με το Lidl μου λένε ότι θα στείλουν άλλο.

Πράγματι σε 15 ημέρες ήρθε το καινούργιο, το ελέγχω και είναι μια χαρά.

Έλα μου όμως που προχθές το βλέπω να κάνει τα ίδια χωρίς καμία χρήση!

Δεν ασχολήθηκα πολύ αλλά παρατήρησα ότι με κλειστά τα σαγόνια είναι εντάξει.

Όσο ανοίγουν τα σαγόνια τόσο η εκκεντρότητα αυξάνει, και δεν λέω για την απόκλιση στο άκρο ενός τρυπανιού αλλά για το ίδιο το τσοκ ως προς τον άξονα του.

Τα ηλεκτρικά εργαλεία Parkside είναι value for money, και πρώτης τάξης αγορά για τον ερασιτέχνη που εισέρχεται στον κόσμο των μαστορεμάτων. Αστοχίες υπάρχουν ακόμη και στις καταξιωμένες εταιρίες στον χώρο, με δεκαετίες εμπειρίας πίσω τους. Από την άλλη μεριά το γεγονός ότι αυτά τα εργαλεία τα αγοράζει ο άσχετος ερασιτέχνης επισκέπτης super market, είναι μειονέκτημα για την αξιοπιστία τους γιατί:

α) θέλει με ένα εργαλείο να τα κάνει όλα, πχ. θέλει με μπαταρίας δραπανοκατσάβιδο να τρυπήσει μπετό 10 πόντων. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει τη πληθώρα εργαλείων που έχει ο επαγγελματίας

β) δεν γνωρίζει πως να χρησιμοποιήσει το εργαλείο και μέχρι που να το ζορίσει, πχ. εγώ που δεν ξέρω από ηλεκτροκόληση είναι λογικό να βγάλω off την Parkside αν δεν τη προσέξω

Στο φινάλε και δεδομένου των παραπάνω, είναι προτιμότερο για έναν άσχετο να καταστρέψει ένα Parkside μέχρι να μάθει παρά ένα ακριβό Dewalt, γιατί και αυτά χαλάνε.

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος Siera έγραψε:

Όσο ανοίγουν τα σαγόνια τόσο η εκκεντρότητα αυξάνει, και δεν λέω για την απόκλιση στο άκρο ενός τρυπανιού αλλά για το ίδιο το τσοκ ως προς τον άξονα του.

Προφανώς είναι αστοχία/κακός σχεδιασμός/Β'διαλογή το τσοκ και όταν ανοίγει δεν έρχονται και οι τρεις σιαγόνες στο ίδιο επίπεδο, με αποτέλεσμα κάποια να μένει πιο κοντά στον άξονα περιστροφής και έτσι ο άξονας περιστροφής του τρυπανιού να μην συμπίπτει με αυτόν του τσοκ.

Θεραπεία (γιατί από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι συστηματικό (2 στα 2) ) είναι να πάρεις -όσο και αν αυτό δεν "λέει"! -ένα τσοκάκι και να το βάλεις στο κατά τα άλλα καλό εργαλείο.  :)

πριν 41 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε:

Στο φινάλε και δεδομένου των παραπάνω, είναι προτιμότερο για έναν άσχετο να καταστρέψει ένα Parkside μέχρι να μάθει παρά ένα ακριβό Dewalt, γιατί και αυτά χαλάνε.

Η ιδέα των parkside, στη θέση του "κασίδη", μου αρέσει και δεν ξέρεις . . . μπορεί ο νεοφώτιστος να μην είναι και τόσο κακός μαθητής και να μην το καταστρέψει! :)

• Like 1

Υπαρχει το πολυ απλο. Οτι πληρωνεις παιρνεις. Αν θες να δωσεις 40, 50 ευρω να εχεις δραπανο λιθιου και να ειναι αψογο χωρις τζογους, ισως να θες και μεταλλικο τσοκ και γραναζια, τοτε κατι δεν υπολογίζεις καλα σαν αγοραστης.

Αυτα με τα τσοκ συμβαινουν σε ολες τις οικογενειες. Ακομα χτυπιεμαι με τα δυο dewalt που κοστιζε 180 το ενα που παρεδωσαν τσοκ στα χερια μου σε ενα μήνα. 

Ας αναλογιστει ο καθε χομπιστας απο εμας τι θελει και ας αποφασισει. Μη περιμενει παντως να παει με αεροβολο να σκοτωσει ρινοκερο....

• Like 3

Το έχω γράψει και εγώ για το δικό μου 20βολτο Parkside ότι έχει παρόμοιο θέμα στο τσοκ. Σε συνήθη τρυπήματα δεν είναι πρόβλημα. Μου κόστισε βέβαια ένα τρυπανάκι μετάλλου 2mm, όταν δεν είχα πάρει χαμπάρι ακόμη τον ανεπαίσθητο κώνο που διέγραφε και το ζόρισα περισσότερο τρυπώντας λαμαρίνα, αλλά πλέον είμαι απλά πιο προσεκτικός.

Προτιμώ αυτόν τον μικρό συμβιβασμό, από ό,τι να πλήρωνα τετραπλάσια λεφτά για ένα επώνυμο δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας, που θα το χρησιμοποιώ 1-2 φορές τον μήνα. Έχω διατυπώσει κι άλλα μικροπαράπονα στο θέμα των δραπάνων, αλλά και πάλι συνολικά είμαι ικανοποιημένος από την αγορά μου.

Food for thought :

Ο ερασιτέχνης που θα χρησιμοποιήσει το δραπανοκατσάβιδο μία φορά το μήνα και αν, μήπως αντί για Parkside μπαταρίας, θα ήταν καλύτερο να πάρει ένα μπλε bosch ρεύματος;

πριν 11 λεπτά, το μέλος GriGaS έγραψε:

Food for thought :

Ο ερασιτέχνης που θα χρησιμοποιήσει το δραπανοκατσάβιδο μία φορά το μήνα και αν, μήπως αντί για Parkside μπαταρίας, θα ήταν καλύτερο να πάρει ένα μπλε bosch ρεύματος;

Το ένα είναι για  βιδώματα/ελαφρά τρυπήματα, ενώ το άλλο για άλλες εργασίες και δεν διαθέτει ρυθμιστή ροπής. 

Δεν νομίζω να συγκρίνονται καν.

πριν 20 λεπτά, το μέλος GriGaS έγραψε:

Food for thought :

Όχι γιατί το πλεονέκτημα της μπαταρίας είναι μεγάλο (άσε που όλοι λίγο πολύ έχουν και ρεύματος), επίσης αυτό που λες είναι μόνο δράπανο.

πριν 57 λεπτά, το μέλος Seafalco έγραψε:

Προφανώς είναι αστοχία/κακός σχεδιασμός/Β'διαλογή το τσοκ και όταν ανοίγει δεν έρχονται και οι τρεις σιαγόνες στο ίδιο επίπεδο, με αποτέλεσμα κάποια να μένει πιο κοντά στον άξονα περιστροφής και έτσι ο άξονας περιστροφής του τρυπανιού να μην συμπίπτει με αυτόν του τσοκ.

Όχι δεν είναι αυτό αλλά είναι δύσκολο να στο εξηγήσω,  πρέπει να το δεις.

πριν 58 λεπτά, το μέλος Seafalco έγραψε:

Θεραπεία (γιατί από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι συστηματικό (2 στα 2) ) είναι να πάρεις -όσο και αν αυτό δεν "λέει"! -ένα τσοκάκι και να το βάλεις στο κατά τα άλλα καλό εργαλείο.  :)

Πολύ δύσκολο το βλέπω αυτό.

Είναι με βίδα Phillips και όχι Allen  και είναι τίγκα στο ασφαλιστικό υψηλής αντοχής οπότε θέλει θέρμανση,  αλλά τότε τα πλαστικά θα μας χαιρετήσουν.

πριν 56 λεπτά, το μέλος Siera έγραψε:

Είναι με βίδα Phillips και όχι Allen  και είναι τίγκα στο ασφαλιστικό υψηλής αντοχής οπότε θέλει θέρμανση,  αλλά τότε τα πλαστικά θα μας χαιρετήσουν.

Δοκίμασε να την ξεβιδώσεις με ένα σφυροκατσάβιδο στο οποίο θα έχεις βάλει κάπως μακριά μύτη και φυσικά να εφαρμόζει καλά στην βίδα. Θες και ένα βοηθό να κρατάει το δράπανο στο χέρι του για να μην του κάνει ζημιά το χτύπημα.

Προσοχή μόνο -αν δεν το έχεις συναντήσει δηλαδή- οι ασφαλιστικές βίδες έχουν ανάποδο σπείρωμα (ξεσφίγγουν δεξιόστροφα!)

Για το ζέσταμα, αν το χρειαστείς δοκίμασε να ζεστάνεις τη βίδα με ένα παλιό άχρηστο philips κατσαβίδι το οποίο θα του έχεις πυρώσει το άκρο.

Πάντως, είναι πράγματι θέμα το ζήτημα των τσοκ, σπάνια ένα τσοκ σε ένα δράπανο "της σειράς" είναι καλό και πως να είναι διαφορετικά, όταν ένα σωστό τσοκ -η πιο φτηνή του έκδοση- ξεκινάει από κάνα 60ρι €!

Καλή συνέχεια! :)

Ετεροχρονισμενη συναρμολογηση κ μικροβελτιωσεις  στο παλιο κολωνατο Parkside PTBM 500 B2 που τοχα 2 χρονια σχεδον στο κουτι...

IMG_1181.thumb.JPG.725c5b908c450eca9d8f7f788bf589b9.JPGIMG_1180.thumb.JPG.8d245fdb3a9cce258f96cf2791cab601.JPG

Αλλαχτηκαν ολες οι βιδες  με ποιοτικοτερες ,μπηκαν υποδοχες στη μεγγενιτσα απο σκληρο πλαστικο κ ρυθμιστηκε στην ποιο αργη ταχυτητα...

IMG_1174.thumb.JPG.f4a72c5d9388591db14660c656d33c0b.JPGIMG_1175.thumb.JPG.ee7195ba93aede47bca7737d7038ff9d.JPG

IMG_1176.thumb.JPG.53347861c010ed722754b05cf4f0b0e9.JPGIMG_1178.thumb.JPG.0ec34630228b81b36fb294dd75c9fcf7.JPG

IMG_1177.thumb.JPG.0056f84e100b37f00bab17bfc28b953b.JPG

Φυσικα βγαλαμε κ περισσευμα:hehe:!Σε δοκιμη με τρυπανι φτερου  20αρι σε δοκαρακι 5 cm ,μου κανε εντυπωση το οτι το μοτερ ζεσταθηκε αρκετα!!!!!!!!!

IMG_1179.thumb.JPG.eb2b6bfcb95e112f8dea6856b10b4bac.JPGIMG_1182.thumb.JPG.1480cdefdc83837e186d7524e6cc7cfb.JPG

Τελικα οτι πληρωνεις παιρνεις....

• Like 5

πριν 6 ώρες, το μέλος Stelios13 έγραψε:

Ετεροχρονισμενη συναρμολογηση κ μικροβελτιωσεις  στο παλιο κολωνατο Parkside PTBM 500 B2 που τοχα 2 χρονια σχεδον στο κουτι...

Εσύ καλός είσαι ! ! !

Εγώ δεν το έχω βγάλει ακόμα ! :hehe:

• Like 1

Τωρα να πω καλορίζικο; :p Μετά από δύο χρόνια; :p Αντε θα το πω καλορίζικο λολ

Btw μου κάνει εντύπωση ότι λες ότι ζεστάθηκε με την 20αρα τρύπα στο ξύλο. Εχεις την έκδοση b2 που ουδεμία σχέση έχει με την τελευταία που έφερε και κλαίνε μανούλες.

Δοκίμασε να του ανεβάσεις ταχύτητα πάντως δεν υπάρχει λόγος να ειναι τέρμα χαμηλά στις στροφές του (κάπου 390 πρέπει να ειναι) κάπου στις 800 θα εισαι για γενική χρήση.

• Like 2

Καλημέρα στην παρέα (θα συστηθώ αργότερα), θα ήθελα να ρωτήσω την Marika Power γιατί αναφλερεθ ότι κλαίνε μανούλες για την τελευταία έκδοση του κολωνάτου?

Ερωτώ γιατί το έχω (άσχετα αν είναι ακόμα στο κουτί του)

καλώς μας ήρθες Δημήτρη

Οσοι το πήραν και γνωρίζω το γύρισαν πίσω. Ενας από αυτούς είναι και ο @panava και μπορείς να τον ρωτήσεις να σου μιλήσει για το πόση ώρα το είχε σπίτι του και τι ακριβώς έπαθε. Αν και αν ψάξεις στο forum θα βρεις τις απαντήσεις από απόψεις μελών. 

• Like 1