Lakisss Αύγουστος 28, 2018 #923 Αύγουστος 28, 2018 On 28/8/2018 at 11:28 ΠΜ, το μέλος honda22 έγραψε: Expand Είναι από κινητό, αλλά μου αρέσει ο εποικοδομητικός σχολιασμός σου. Εγώ φταίω που ανεβάζω φωτό. 1
dukepapas Αύγουστος 28, 2018 #925 Αύγουστος 28, 2018 Πρεπει να εχεις λιγο χιουμορ.... καλα εκανες δυστυχώς δεν βλεπω κατι ενδιαφέρον.
f117 Αύγουστος 28, 2018 #926 Αύγουστος 28, 2018 Έλα ρε λακαρε!! επιτυχημένοοοοοοο ήτανε.... Όλο λέω να πάω να χαζεψω και όλο δεν το κάνω από τον φόβο των ουρων...
minast Αύγουστος 28, 2018 #927 Αύγουστος 28, 2018 (edited) On 28/8/2018 at 1:36 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε: Έλα ρε λακαρε!! επιτυχημένοοοοοοο ήτανε.... Όλο λέω να πάω να χαζεψω και όλο δεν το κάνω από τον φόβο των ουρων... Expand Βάλε κάναν τόνο κι εσύ, γιατί καθόμουν και αναρωτιόμουν ποιός ουρεί . Για να είμαι και λίγο εντός θέματος, σκέφτηκα να αντικαταστήσω το "μικρό" 16V δραπανοκατσάβιδο που έχω με το 12V παλμικό(?) που είχε αυτές τις μέρες, για μεγαλύτερη φορητότητα. Φοβήθηκα την απόδοσή του στο τρύπημα, και επειδή είναι λίγο πιο περιοριστική η υποδοχή bit από τσοκ, αντιστάθηκα. Έχει κανείς εικόνα πώς τα πάει για περιστασιακά τρυπήματα σε τοίχο? Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 28, 2018 από minast
dukepapas Αύγουστος 28, 2018 #928 Αύγουστος 28, 2018 On 28/8/2018 at 1:36 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε: Έλα ρε λακαρε!! επιτυχημένοοοοοοο ήτανε.... Όλο λέω να πάω να χαζεψω και όλο δεν το κάνω από τον φόβο των ουρων... Expand Δεν εχει ποια μεγαλες ουρες σε 2 λεπτα εχεις μπει απλα ισως περιμένεις στα ταμια πιο πολυ. 1
kpetros Αύγουστος 28, 2018 #929 Αύγουστος 28, 2018 Στο Lidl στο ιλιον - αγιου νικολαου - εχει παρα μα παρα πολλες ραφιερες για οποιον θελει .
Bob the mastor Σεπτέμβριος 7, 2018 #930 Σεπτέμβριος 7, 2018 Την καλησπέρα μου στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει το φαλτσοπρίονο PZKS 1500 B2 και εάν έχει καταφέρει να το ρυθμίσει ώστε να κάνει σωστές κοπές. Έχω ξεκινήσει ένα καινούριο project και προσπαθώ να το ρυθμίσω αλλά δεν μπορώ να το καταφέρω με τίποτα και έχουν σπάσει τα νεύρα μου. Από εκεί που το ρυθμίζω να κόβει ευθεία ένα ξύλο με πλάτος 32 cm, πάω να κόψω μετά ένα μικρό πλάτους 10 cm και το κόβει στραβά. Το ξανά ρυθμίζω για να κόβει το μικρό ξύλο ίσια, και ξαναβάζω το μεγάλο ξύλο για το ξανά τσεκάρω αλλά τώρα κόβει θεόστραβα εκείνο. Η μέθοδος που χρησιμοποιώ είναι να βάλω την γωνιά να εφάπτεται πάνω στον δίσκο (χωρίς να βρίσκει σε δόντι) και φέρνω τον φράκτη πάνω στην γωνιά. Επίσης δοκίμασα να ευθυγραμίσω την γωνιά πρόσωπο με την κοπή στο zero insert που έχω κάνει, μιας και η λογική λέει ότι ακολουθώ το πέρασμα του δίσκου. Όπως και να χει όμως δεν μπορώ να το φέρω στα ίσα του. Επίσης, όλο αυτό έχει να κάνει με το ότι το εργαλείο είναι του lidl ή το ίδιο δύσκολο είναι να ρυθμίσεις και κάποιο επώνυμο? Ευχαριστώ.
Duplicata Σεπτέμβριος 10, 2018 #931 Σεπτέμβριος 10, 2018 (edited) https://www.e-shop.gr/pistoleto-pneymatiko-mpatarias-einhell-te-hd-18v-li-ion-solo-sds-plus-12j-4513812-p-TLS.051248 Γεια σας παιδια. Να ρωτησω θελω, αν οι 20βολτες μπαταριες κανουν σ αυτο εδω το εργαλειο. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 10, 2018 από Duplicata
georgeps Σεπτέμβριος 14, 2018 #932 Σεπτέμβριος 14, 2018 (edited) Εγώ τις θήκες για τα ηλεκτρονικά ζαχαρώνω. Εχουμε κάτι καλύτερο σε αυτή τη τιμή ή κοιταω προς αυτα? (καντε κλικ μεχρι να φορτώσει η εικόνα στην οθόνη για να φανει καθαρα) Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 14, 2018 από georgeps 1
nimbus Σεπτέμβριος 15, 2018 #934 Σεπτέμβριος 15, 2018 Έχω αυτή με τα 33 συρτάρια εδώ και αρκετά χρόνια. Φθηνοκατασκευή μεν (χαλαρά συρτάρια, όχι στιβαρή) αλλά κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Δείτε και την Stranley για σύγκριση. 3 συρτάρια λιγότερα, 20mm πιο βαθειά. skroutz.gr - Stanley Συρταριέρα 10,90€ 5
ninis nick Σεπτέμβριος 16, 2018 #935 Σεπτέμβριος 16, 2018 Απ'το φυλλάδιο βολικές φαίνονται! Το πρώτο μου σχόλιο στο team!!! Καλώς σας βρήκα!!! Έχω μαζέψει κάποια λεφτά και λέω να αρχίσω να παίρνω τα πρώτα μου εργαλεία(είμαι φοιτητής) σαν ερασιτέχνης και σκέφτηκα ότι αυτά των lidl είναι οικονομικά και τίμια και πόσο μάλλον για την ελαφριά χρήση που θα τους κάνω ιδανικά! Ειδικά αφού θα τα πάρω σε ένα βάθος χρόνου, θα μπορώ να μαζέψω και άλλα λεφτά. Θα ήθελα να ξεκινήσω σύντομα και είδα πέμπτη 20/9 έχει σετ με 3 κάβουρες, να το δοκιμάσω; Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! Νίκος 5
Stelios13 Σεπτέμβριος 16, 2018 #936 Σεπτέμβριος 16, 2018 On 16/9/2018 at 10:23 ΠΜ, το μέλος ninis nick έγραψε: Απ'το φυλλάδιο βολικές φαίνονται! Το πρώτο μου σχόλιο στο team!!! Καλώς σας βρήκα!!! Έχω μαζέψει κάποια λεφτά και λέω να αρχίσω να παίρνω τα πρώτα μου εργαλεία(είμαι φοιτητής) σαν ερασιτέχνης και σκέφτηκα ότι αυτά των lidl είναι οικονομικά και τίμια και πόσο μάλλον για την ελαφριά χρήση που θα τους κάνω ιδανικά! Ειδικά αφού θα τα πάρω σε ένα βάθος χρόνου, θα μπορώ να μαζέψω και άλλα λεφτά. Θα ήθελα να ξεκινήσω σύντομα και είδα πέμπτη 20/9 έχει σετ με 3 κάβουρες, να το δοκιμάσω; Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! Νίκος Expand Ναι, στην τιμη που τα χει... Αργοτερα θα αναγκαστεις να τα πεταξεις γιατι στο πρωτο ζορι θα σκορπισουν κ θα στραβωσουν.... Μ αυτα τα χρηματα παρε για αρχη ενα καλο εργαλειο, ΚΝΙΡΕΧ πενσα ας πουμε, που θα σου ειναι χρησιμο καθημερινα κ καθε φορα που θα περισσευουν 10 - 20 ευρω παιρνε ενα καλο επωνυμο εργαλειο που θα το χεις για μια ζωη... Τα φτηνα θα τα πετας καθε φορα που θα προκυπτει το κατι παραπανω απο θεμα απαιτησεων , οποτε ειναι πεταμενα λεφτα, ζημια κ σπασιμο νευρων . Καλως ηρθες! 4 1
osa Σεπτέμβριος 16, 2018 #937 Σεπτέμβριος 16, 2018 Εγώ πάλι αγαπητέ Νίκο από την δική μου πλευρά και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις ανάγκες εργασιών τις οποίες δήλωσες ότι θα έχεις ...θα σου έλεγα αγόραζε ότι μπορείς από τα εργαλεία που βάζει κατά περιόδους ... να έχεις όσο μπορείς περισσότερα για όλες τις εργασίες και αν ...λέω αν χρειασθείς κάτι καλύτερο στο μέλλον θα ξέρεις πλέον τις ανάγκες σου και θα το αντικαταστήσεις. Στα λέω αυτά γιατί εγώ έχω σχεδόν τα περισσότερα εργαλεία από αυτά που φέρνει το Lidl και έχω κάνει πάρα πολλές και πολλές φορές απαιτητικές εργασίες και τις έκαναν μέχρι ώρας. Δεν μιλάω για επαγγελματικές συνθήκες εργασίας αλλά απλά θα πω ότι αν ο ταινιολειαντήρας και το πολυεργαλείο δούλεψαν προχθές φουλ και με τα γυαλόχαρτα της Parkside μάλιστα και μου ζωντάνεψαν 4 παντζούρια παλαιού τύπου με γρίλιες που ήταν σε χάλια κατάσταση χωρίς να παραδώσουν πνεύμα ...αυτό εμένα για τα χρήματα που είχα δώσει για την αγορά τους μου φτάνει. Από την άλλη έχω διαβάσει και άλλους που είναι τρομερά δυσαρεστημένοι .... αν δεν δοκιμάσεις μόνος σου δεν θα μάθεις την αλήθεια 5 1
Δημοφιλής Δημοσίευση Seafalco Σεπτέμβριος 16, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #938 Σεπτέμβριος 16, 2018 (edited) @ninis nick Καλώς μας βρήκες φίλε Νίκο! Εγώ θα συμφωνήσω και με τους δύο προλαλήσαντες φίλους! Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε αυτό που είναι άκρως επαγγελματικό και σε αυτό που είναι "ερασιτεχνικό" ! Και επίσης πιστεύω ότι η στάση που κρατάμε απέναντι σε αυτά μπορεί να μην είναι ενιαία, τουλάχιστον δεν επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας να είναι! Αλλά να το κάνω λιανά αυτό, για να καταλαβαινόμαστε. 1. Αν πρόκειται για ένα εργαλείο χειρός (πένσα, γκαζοτανάλια, κόφτη, κατσαβίδι κλπ) που θα το δουλέψεις στο χέρι σε συνθήκες που δεν μπορείς να ελέγξεις και με τρόπο που επίσης δεν έχεις αυστηρό έλεγχο (είπαμε είμαστε ερασιτέχνες και μάλιστα πρωτόπειροι ! ) είναι καλό να έχεις ένα εργαλείο που θα κάνει αυτό που πρέπει που δεν θα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και που θα έχει τις αντοχές και την κατασκευή να "συγχωρήσει" την όποια "παρά φύση ασέλγεια" που θα υποστεί ! 2. Είναι σημαντικό ας πούμε, να ξέρεις ότι, ένα κοφτάκι δεν πρόκειται να σπάσει αν το ζορίσεις, και δεν πρόκειται να σου βγάλει κάνα μάτι το θραύσμα του! Επίσης είναι σημαντικό να αναπτύσσεις μια σωστή συνάφεια με τα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούν και αυτό πραγματικά είναι πολύ καλύτερα να το κάνεις με ένα εργαλείο που έχει όλες τις προδιαγραφές να λέγεται τέτοιο! 3. Ας πούμε -μιας και αναφέρθηκες στους "κάβουρες" είναι άλλο να έχεις ένα "τυχαίο" κάβουρα με την όποια γεωμετρία σιαγόνων αποφάσισε ο "κατασκευαστής" που δεν έχει επενδύσει ούτε δεκάρα στην ανάπτυξή του, και άλλο να χρησιμοποιήσεις μια Knipex Cobra που πίσω της έχει ολόκληρο επιτελείο μηχανικών και τεχνικών και που απλά αρκεί να την σφίξεις ελαφρά σε μια σωλήνα για να έχεις το απόλυτο κράτημα επάνω της! Δεν θα χρειαστεί να κάνεις τον Ηρακλή, δεν θα γλιστρήσει το πιάσιμό της και δεν θα κινδυνεύσεις να χτυπήσεις ή να κάνεις ζημιά ! 4. Και επιπλέον όλων αυτών και πολύ σημαντικό : Ένα καλό εργαλείο χεριού δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά κόστους από ένα χαμηλότερης ποιότητας (δεν μιλάω για τα "ανώνυμα" ), θα το αγοράσεις μία φορά και θα σε βοηθάει μια ολόκληρη ζωή (ή και περισσότερες, αν οι επίγονοί σου κολλήσουν το "μικρόβιο" ! ) 5. Από την άλλη μεριά υπάρχουν μια σειρά εργαλεία που μπορούμε να κάνουμε παραχώρηση στο ποιοτικό τους επίπεδο! Εδώ προσοχή βέβαια, παραχώρηση στο ποιοτικό επίπεδο σημαίνει ότι απλά επιλέγουμε ένα χαμηλότερο επίπεδο ποιότητας και όχι την παντελή έλλειψή του ! Όχι την απουσία οποιαδήποτε εγγύησης και διαδικασία ποιοτικού ελέγχου, όχι στα no name και ΟΧΙ στα "δε τα ξέρει η μάνα τους" ! Μιλάω για τα ηλεκτρικά εργαλεία, όπου δεν είναι ανάγκη για δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας να πας με το πρώτο σε Metabo, μπορεί να κάνεις κάλλιστα τη δουλειά σου και με κάτι αρκετά φτηνότερο! 6. Και αν είσαι στην αρχή της "μαστορικής σου σταδιοδρομίας" που στην τελική δεν ξέρεις και που θα σε οδηγήσει, μπορείς να διαλέξεις κάτι που πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας για την σωματική σου ακεραιότητα, και απλά προορίζεται για ερασιτεχνική χρήση, με αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να το δουλεύεις με τις ώρες, δεν θα τρυπάει σε χρόνο dt μια τρύπα, δεν θα είναι το πιο κεντραρισμένο δράπανο που υπάρχει , δεν θα έχει ένα κάρο ρυθμίσεις και χαρίσματα. Αλλά θα μπορείς να κάνεις με επάρκεια μαι ολόκληρη σειρά από δουλειές λίγο πιο αργά ίσως και λίγο πιο προσεκτικά, αλλά θα τις κάνεις και θα φτιάξεις αυτό που θέλεις πολύ πιο εύκολα, δημιουργικά και με τρόπο που δεν θα σου σπάσει τα νεύρα και θα σε αφήσει να το ευχαριστηθείς χωρίς να κινδυνεύσεις! 7. Σε αυτή τη κατηγορία των εργαλείων κατατάσσονται μια σειρά από μάρκες που περιλαμβάνουν από τις ερασιτεχνικές σειρές των μεγάλων κατασκευαστών, μέχρι κατασκευαστές που φτιάχνουν καλά εργαλεία και δεν σου ζητάνε μια περιουσία γι αυτό! Και φυσικά μέσα σε αυτές -αν το θέλεις σαν entry level- είναι και τα εργαλεία της Parkside. 8. Πολλοί από εμάς έχουν πάρει τέτοια και δεν το έχουν μετανιώσει καθώς κάνουν αυτό που πρέπει και σου επιτρέπουν να εξελίξεις τα ενδιαφέροντά σου και παράλληλα (μεγάλο πλεονέκτημα αυτό!) δεν κοστίζουν πολύ, έτσι ώστε όταν βρεις αυτό που θέλεις και σε τραβάει να ασχοληθείς, μπορείς άνετα να αποκτήσεις ένα εργαλείο υψηλότερης ποιότητας που θα ταιριάζει με τις απαιτήσεις σου έτσι όπως αυτές θα έχουν πλέον εξελιχθεί , χωρίς αυτό να σε πονάει στην τσέπη! Άσε που αν πραγματικά αποφασίσεις ότι δεν το χρειάζεσαι πλέον, μπορείς να το χαρίσεις σε κάποιον άλλο πρωτόπειρο εραστή του ονείρου χωρίς να έχεις ενδοιασμούς για την ασφάλειά του! 9. Όπως κατάλαβες υπάρχουν μια σειρά από ακατονόμαστα και επικίνδυνα ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται αυστηρώς και δια ροπάλου! Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα πολύστροφα εργαλεία (έχουμε παραδείγματα από blower που έχουν διαλυθεί και έχουν τραυματίσει τον χειριστή τους με τα κομμάτια που εκτινάχτηκαν! ) 10. Οπότε σαν χρυσός κανόνας . . . τα εργαλεία χειρός να είναι επώνυμα και υψηλής ποιότητας και τα ηλεκτρικά . . . επώνυμα μέχρι εκεί που έχουμε ανάγκη και αντέχει η τσέπη μας ! Εύχομαι όλα αυτά να σε βοηθάνε κάπου και καλή παραμονή στην παρέα ! Έχει πολλούς "αρρώστους" εδώ, θα "κολλήσεις" στα σίγουρα ! ! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2018 από Seafalco 9 2
ninis nick Σεπτέμβριος 17, 2018 #939 Σεπτέμβριος 17, 2018 Ω ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Τα σχόλια σας ήταν όλα βοηθητικά πραγματικα! Κοίταξα κάποια και πιο επαγγελματικά εργαλεία όπου πολλά από αυτά δεν είναι δραματικά ακριβά, όπως την cobra ή κάποια πένσα από την knipex και θα μπορούσα να πάρω και κάποια από αυτά. Την Πέμπτη λογικά θα το επισκεφτώ το lidl γιατί παράδειγμα αυτός ο κάβουρας σιφονιών (δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο εργαλείο) μπορεί να μη μου χρειαστεί ποτέ, αλλά αν μου χρειαστεί και 5 φορές θα τον έχω ήδη και αγορασμένο φθηνά (που από ότι μου φαίνεται δεν είναι και για βαριές εργασίες). Καθώς και τα υπόλοιπα θα τα έχω για σφιξήματα και τέτοιες δουλίτσες. Σίγουρα θα προσέξω αυτό που είπατε με τον κόφτη και θα κοιτάξω να πάρω κάτι καλύτερο, όπως και για μυτοτσίμπηδο ή κατσαβίδια! και γενικά λογικά θα το πηγαίνω κάθε βδομάδα ψάχνοντας, θα μπαίνω και στο φόρουμ εδώ που σίγουρα θα έχετε γράψει κάτι για να δω γνώμες σας για τα συγκεκριμένα εργαλεία κάθε φορά. Ένα παράδειγμα για να αιτιολογήσω το παραπάνω, φαντάζομαι ότι αν φέρει ένα σετάκι με γερμανοπολύγωνα, δε θα είναι και τόσο λάθος η ποιότητα του, δηλαδή έτσι φαντάζομαι, αυτό εννοώ ότι θα κοιτάζω κάθε βδομάδα. Σας ευχαριστώ πολυ για την ανταπόκριση! Καλημέρα!! 4
zmanos Σεπτέμβριος 19, 2018 #940 Σεπτέμβριος 19, 2018 (edited) Παιδια λιγο εκτος θεματος αλλα μηπως εχει παρει το ματι σας ποτε ηταν η τελευταια φορα που εφερε το lidl το ξυπνητηρι auriol? Ευχαριστω πολυ. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2018 από zmanos 1
Recommended Posts