Jump to content

Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

Recommended Posts

On Wed Nov 08 2017 at 5:50 ΜΜ, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

Σαν να πήρε το μάτι μου όπως πέρασα απέξω και πιστόλι θερμής σιλικόνης στα 12 ευρώ.

Στο κατάστημα στην Αγία Μαρίνα έχει σχεδόν από όλα τα εργαλεία, ο ταινιολειαντηρας δεν έχει  απόθεμα, εγώ τσίμπησα ένα πριόνι (έχει άλλα 20 σίγουρα) αλλά και ένα σετ με θερμοκολες (έχει ακόμη κι το πιστόλι σιλικόνης) 

• Agree 1

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ .ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΜΑΡΚΑ PARKSIDE PABS 16 A2 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΩ ? Η ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ? 

Μία ώρα πριν, το μέλος soulis84 έγραψε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ .ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΜΑΡΚΑ PARKSIDE PABS 16 A2 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΩ ? Η ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ? 

Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες!

Αρχικά να σε παρακαλέσω να μην γράφεις κεφαλαία :)

Για να σου πουμε αν μπορεις να το επισκευάσεις είναι κάπως δύσκολο αν δεν το δει κάποιος απο κοντά

Πως εχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χάλασε ο φορτιστής και όχι η μπαταρία πχ? Εχεις δει αν δίνει τάση στα άκρα του για παράδειγμα;

Στο πρώτο post αυτού του θέματος υπάρχει Link για ανταλλακτικά όπως και τηλ από το service για να καλεσεις για επιπλέον πληροφορίες

πριν 5 ώρες, το μέλος soulis84 έγραψε:

Έχει εγγύηση 3 χρόνια, πάρε τηλ να σε καθοδηγήσουν τι ισχύει και τι κάνεις

Εγω σημερα πηρα τα σκαρπελα παντως πιο πολυ για χοντροδουλειες αλλα τα περασα μια απο τις διαμαντόπετρες και πανε σφαιρα. Οποτε θα τα προσεχω :hehe:

Αξιζουν σαν αγορα για οποιον ενδιαφέρεται!

• Like 2

14 minutes ago, karmen1983 said:

Εγω σημερα πηρα τα σκαρπελα παντως πιο πολυ για χοντροδουλειες αλλα τα περασα μια απο τις διαμαντόπετρες και πανε σφαιρα. Οποτε θα τα προσεχω :hehe:

Αξιζουν σαν αγορα για οποιον ενδιαφέρεται!

οντως δειχνουν καλα (τα πηρα κι εγω) - σιγουρα καλυτερα απο κατι ..καλεμια που ειχα πριν!

επισης πηρα το πριονακι , καλο δειχνει αλλα, οπως και για τα σκαρπελα ,εχω αποψη οπτικη μονο

πηρα και το δραπ/δο 20V - αρκετα ελαφρυ αν και με προβληματισε ο σπινθηρισμος  στο ξεκινημα αλλα πιο πολυ στο σταματημα που ηταν και ποιο εντονος...

(παρηγγειλα και μπαταρια με 25e (3ah)

• Like 1

Ειναι καλα. Μετα το ακονισμα δε το συζητω γιατι πριν δεν ελεγαν κ πολλα. 

Απλα να σκεφτει καποιος οτι οσο πηρα τα τέσσερα κανει ενα μικρο bahco που δουλευω συχνα. Θα ενημερωσω εντος των ημερων κ για την διαρκεια μεχρι να ξαναπερασουν απο τις πέτρες. Οπως κ να εχει ομως αξιζουν.

• Like 2

1 hour ago, makio said:

οντως δειχνουν καλα (τα πηρα κι εγω) - σιγουρα καλυτερα απο κατι ..καλεμια που ειχα πριν!

επισης πηρα το πριονακι , καλο δειχνει αλλα, οπως και για τα σκαρπελα ,εχω αποψη οπτικη μονο

πηρα και το δραπ/δο 20V - αρκετα ελαφρυ αν και με προβληματισε ο σπινθηρισμος  στο ξεκινημα αλλα πιο πολυ στο σταματημα που ηταν και ποιο εντονος...

(παρηγγειλα και μπαταρια με 25e (3ah)

αυτο με το σπινθηρισμο το κανει και σε μενα, ειναι βλαβη ή φυσιολογικη λειτουργια?

Έγινε επεξεργασία από zmanos

@makio , @zmanos

Μεγειές κατ' αρχάς ! :T:

Ο σπινθηρισμός δεν είναι θέμα βλάβης, απλά το κύκλωμα οδήγησης του δραπάνου δεν είναι πολύ σοφιστικέ! :)

Όταν το δράπανο ξεκινάει οι ψήκτρες του δεν βρίσκονται στην καλύτερη γωνία, ή για να το πω καλύτερα:

Οι ψήκτρες σε ένα κινητήρα τοποθετούνται όσο πιο κοντά γίνεται στην ουδέτερη γραμμή (επίπεδο) σε αυτήν τα πηνία που συνδέονται στους αντίστοιχους τομείς του συλλέκτη, έχουν την ελάχιστη τάση από αυτεπαγωγή. (Εκεί το παραμορφωμένο -λόγω περιστροφής του ρότορα- πεδίο του στάτη επάγει την μικρότερη τάση στα αντίστοιχα τυλίγματα) 

Έτσι όταν κλείσει το κύκλωμα μέσω των ψηκτρών δεν αναπτύσσονται σπινθήρες.

Το κακό είναι ότι,  η θέση αυτής της ουδέτερης γραμμής αλλάζει καθώς αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής του δρομέα.

Έτσι οι κατασκευαστές τοποθετούν τις ψήκτρες στη θέση εκείνη που σπινθηρίζουν λιγότερο όταν ο κινητήρας στέφεται στην ονομαστική του ταχύτητα..

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι κατά την εκκίνηση και κατά το σταμάτημα του κινητήρα, οι ψύκτρες παύουν να βρίσκονται στην ιδανική γωνία της ουδέτερης γραμμής, γιατί αυτή μετακινήθηκε! '

Έτσι -αναπόφευκτα- δημιουργούνται σπινθήρες.

Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί -μερικώς- το πρόβλημα αυτό ( πηνία αντιστάθμισης της στροφής του ουδέτερου επίπεδου), αλλά αυτά μην περιμένετε να τα βρείτε σε απλές κατασκευές ! :(

Φυσιολογικό είναι λοιπόν αρκεί να είναι μόνο στο ξεκίνημα και στο σταμάτημα, αν το δείτε όμως την ώρα που ο κινητήρας στρέφεται κανονικά , ΄τότε αυτό είναι κακό μαντάτο!

(Βραχυκυκλωμένο τύλιγμα, συλλέκτης φθαρμένος, καρβουνάκια (ψήκτρες) φαγωμένες κλπ )

Όλα αντιμετωπίζονται, άλλα με ένα απλό καθάρισμα του συλλέκτη και "φρεσκάρισμα"  των των διακένων των τομέων του συλλέκτη και αλλαγή ψηκτρών  διορθώνεται το πρόβλημα, τα άλλα, θέλουν μάστορα περιελίξεων, που σε ένα εργαλείο αυτού του κόστους , δεν έχει κανένα νόημα να απευθυνθείτε! :)

πριν 1 ώρα, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Ειναι καλα. Μετα το ακονισμα δε το συζητω γιατι πριν δεν ελεγαν κ πολλα. 

Απλα να σκεφτει καποιος οτι οσο πηρα τα τέσσερα κανει ενα μικρο bahco που δουλευω συχνα. Θα ενημερωσω εντος των ημερων κ για την διαρκεια μεχρι να ξαναπερασουν απο τις πέτρες. Οπως κ να εχει ομως αξιζουν.

Αγάπη, τα είχα πάρει τη προηγούμενη φορά που τα είχε βγάλει! '

Πράγματι μετά το ακόνισμα, γίνονται εργαλεία!

Αν θυμάμαι καλά και ο Δάσκαλος (Paul Sellers) είχε κάνει ένα review για ανάλογα σκαρπέλα και τα είχε παινέψει . . . αφού τα ακόνισε πρώτα ! ! ! :)

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 4
  • Wow 1

Εχω πάρει την 1400 και όχι την συγκεκριμένη, παρόλο που θα έκανα την τράμπα άνετα :p 

ρουφάνε πολύ καλά οι σκούπες, παίρνουν σακούλες της Kärcher, αλλά μπορείς να τις δουλέψεις και χωρίς (δεν αξίζει όμως γιατί είναι κρίμα το φίλτρο) και γενικά είναι υγρών στερεών. Το κακό τους ότι είναι "Σπαρτιάτικες". Δεν έχουν δηλαδή τις ευκολίες μίας σπιτικής σκούπας, όπως πχ το μάζεμα του καλωδίου. 

Αν δεν ειχα πάρει την 1400 θα την αγόραζα χωρίς δευτερη σκέψη.

• Like 2

πριν 10 ώρες, το μέλος georgeps έγραψε:

link

30ε σε Μάυρη παρασκευή ... (24/11)

Παιρνεις μπαταρία για τα 20βολτα και εργαλείο με 10ευρώ :p

Το έχω δουλέψει το συγκεκριμένο και μου άρεσε υπερβολικά.

Όσοι σκέφτεστε για δεύτερη μπαταρία, χτυπήστε άφοβα. Πιστεύω ότι τα 5-10€ πόσα είναι που έχουν διαφορά με την μπαταρία τα αξίζει με τα χίλια.

Μάλλον θα το πάρω και εγώ και ας έχει διαφορετική μπαταρία το δραπανοκατσάβιδο μου.

• Like 1