Jump to content

Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

Recommended Posts

πριν 4 ώρες, το μέλος Bob the mastor έγραψε:

Κοίτα, πολλά πολλά δεν ξέρω από κολονάτα δράπανα.... Αυτό το πήρα πιο πολύ για να "παίξω":D μιας και η τιμή του ήταν αρκετά δελεαστική (70 ευρώ). Η άτρακτος (έμβολο το λέω εγώ μιας που δεν ξέρω ορολογία), έχει τζόγο της τάξης έως και 1 χιλιοστού ανάλογα με το πόσο κατεβασμένη είναι. Γιαυτό το λόγο πειραματίστηκα με την συγκεκριμένη βιδούλα. Δεν ξέρω αν η κανονική της χρήση είναι όντως για να κεντράρει την άτρακτο για να μην κάνει βόλτες δεξιά-αριστερά, απλά είδα ότι αν την σφίξεις ο τζόγος φεύγει. (Μένει λίγο τζόγος βέβαια όταν είναι τέρμα κατεβασμένο-γιαυτό προτιμάω να φέρνω πολύ κοντά τον πάγκο στο τρυπάνι και να κάνω όσο το δυνατόν μικρότερη κίνηση για να μην έχω τζόγο). Βέβαια η αίσθηση όσο σφίγγεις την εν λόγω βίδα είναι σαφώς χειρότερη γιατί το νιώθεις να έχει αντίσταση όταν το κατεβάζεις, αλλά προτιμώ αυτό και να έχω ακρίβεια στο τρύπημα, παρά μια πιο smooth αίσθηση όταν κατεβαίνει η άτρακτος αλλά το τρυπάνι να κάνει την τρύπα μισό χιλιοστό πιο δίπλα από εκεί που θέλεις. Ελπίζω να βοήθησα....:)

Κατ' αρχήν να πω ότι εγώ έκανα λάθος στην "αναγνώριση" της φωτογραφίας σου.

Είπες "κολόνα" και εγώ κόλλησα στην κολόνα! :p

Οπότε το ένα μου ερώτημα είναι άκυρο!

Επί του θέματος όμως: Αυτή η βίδα λογικά πατάει στο πάτο του αυλακιού και πιέζει το περίβλημα της ατράκτου (άτρακτος είναι μια σωλήνα / άξονας που βρίσκεται μέσα σε αυτήν που βλέπουμε να κατεβαίνει όταν γυρνάμε το τροχό κατεβάσματος του τσόκ)  και στρέφεται μέσα σε αυτήν στηριγμένη εσωτερικά με ειδικά ρουλεμάν.) Σφίγγοντας τη βίδα το περίβλημα σπρώχνεται προς τα πίσω και πατάει λίγο πιο καλά στην τρύπα που έχει ο σκελετός της κεφαλής του δράπανου.

Συνεπώς την σφίγγεις τόσο όσο να επιτρέπει ένα ομαλό κατέβασμα του περιβλήματος χωρίς μαγκώματα.

Τζόγοι υπάρχουν όμως και μεταξύ περιβλήματος ατράκτου και της ίδιας της ατράκτου.

Εκεί στα καλά δράπανα υπάρχουν ρυθμιζόμενα σφηνοειδή ρουλεμάν και είναι δυνατόν και εύκολο να εξαλείψεις τους τζόγους.

Φυσικά η ακρίβεια της κατασκευής κρίνεται από τη συναρμογή του περιβλήματος της ατράκτου και της φωλιάς που αυτή κινείται πάνω κάτω.

Αυτό στα δράπανα δεν είναι και τόσο εύκολο να το έχεις γιατί απλά η ακριβής συναρμογή κοστίζει ! :(

Για να διακρίνεις πόσος τζόγος λοιπόν οφείλεται στην συναρμογή περιβλήματος ατράκτου και βάσης της  από τους τζόγους της ίδιας της ατράκτου /άξονα από το περίβλημά του, κάνε το εξής :

Κατέβασε το τσοκ μερικούς πόντους και εκεί σφίξε την βίδα αυτή έτσι ώστε αυτή η κινητή σωλήνα να μην κινείται.

και μετά προσπάθησε να κουνήσεις αυτή τη σωλήνα δεξιά αριστερά (και μπρος πίσω μας κάνει ! :p ) κανονικά δεν πρέπει να έχει τζόγο.

Επόμενη κίνηση -εφόσον πράγματι η σωλήνα δεν έχει τζόγο- είναι να προσπαθήσεις να κουνήσεις το τσοκ με τον ίδιο τρόπο.

Και αυτό δεν πρέπει να έχει τζόγο.

Επίσης κάτι άλλο σημαντικό είναι να ελέγξεις το τσοκ για εκκεντρότητα, γιατί τζόγοι μπορεί να μην υπάρχουν αλλά δεν είνα

ι σίγουρο ότι το τρυπάνι (το εξάρτημα που ανοίγει τις τρύπες εννοώ) κινείται ακριβώς στον άξονά του.

Παίρνεις ένα καινούριο και ποιοτικό τρυπάνι και το δένει προσεκτικά στα τσοκ , φροντίζοντας πριν του κάνεις το τελικό σφίξιμο, να του "πάρεις" τους τζόγους. 

(λίγο πριν το σφίξεις καλά το τρυπάνι , υπάρχει μια φάση που μπορείς ακόμα να το περιστρέψεις με λίγη προσπάθεια μέσα στο τσόκ. Εκεί λοιπόν το στρέφεις και κοιτάς αν καθώς στρέφει σου δίνει την εντύπωση ότι σε κάποιο σημείο σφίγγει περισσότερο και σε άλλο χαλαρώνει.

Αν ναι, στρίβεις το τρυπάνι ελαφρά δεξιά αριστερά και παράλληλα σφίγγεις το κλειδί του τσοκ μέχρι το τρυπάνι να δέσει καλά πάνω στο τσοκ και να μην μπορείς με το χέρι να το στρίψεις μέσα στο τσοκ)

Αφού το δέσεις σωστά λοιπόν  βάζεις το τρυπάνι να στρέφεται και χαμηλώνεις στο ύψος του τα μάτια σου και κοιτάς το τρυπάνι κόντρα σε πιο φωτεινό φόντο.

Θα πρέπει να βλέπεις το σημείο που το τρυπάνι δεν έχει αυλακώσεις , καθώς το τρυπάνι στρέφεται , να δίνει  μια πολύ καθαρή -και χωρίς θολούρα στα άκρα- εικόνα ενός "ακίνητου" άξονα!

πριν 2 ώρες, το μέλος osa έγραψε:

Αν κάνεις ένα καλό "βαθούλωμα" με πόντα  στο κομμάτι που θες να τρυπήσεις και είσαι προσεκτικός όταν το τρυπάνι ακουμπήσει εκεί στο ξεκίνημα της τρύπας ...δεν πρόκειται να ¨φύγει" η τρύπα όσο τζόγο και να έχει ο άξονας.

Τι γνώμη έχεις εσύ Στέλιο επί αυτού ???

Θαυματουργό εργαλείο η πόντα ! ! !  :T:

Και είναι όπως το λές Νίκο !

Ακόμα και με το δράπανο στο χέρι με λίγη προσοχή και με τη βοήθεια της πονταρισιάς κανεις μια χαρά δουλειά.

Αλλά μιας και αναφέρθηκες σε αυτό, ας πούμε μερικά πράματα ακόμα, ελπίζω χρήσιμα  σε όλους μας και στους νέους μας ακόμα περισσότερο! :) 

Μιλώντας για τα δικά μας εργαλεία που δεν κάνουν μια περιουσία το καθένα, δεν  υπάρχει ακριβές τρύπημα χωρίς ακριβές ποντάρισμα και δεν υπάρχει ακριβές ποντάρισμα αν δεν υπάρχει ακριβές σημάδεμα!

Για τη διαδικασία έχουμε μιλήσει και παλιότερα σε διάφορες ευκαιρίες, το βασικό είναι οι ακριβής χάραξη με χαράκτη (σημαδευτήρι με μύτη από σκληρομέταλλο κατά προτίμηση) , μετά βάζεις την πόντα (κατά προτίμηση αυτόματη) στο σημείο που τέμνονται οι δύο χαράξεις που ορίζουν το σημείο της οπής. Η πόντα συνήθως πάει μόνη της στη σωστή θέση.

Μετά μαλακό ποντάρισμα, και έλεγχος αν αυτό το μικρό σημάδι /λακουβίτα είναι στη σωστή θέση, αν δεν είναι ξαναποντάρεις στην ίδια λακουβίτσα κλίνοντας την πόντα αντίθετα από την διαδρομή που χωρίζει την πονταρισιά  από το σωστό σημείο και χτυπώντας την πόντα αυτή "σπρώχνει την πονταρισιά προς τη σωστή κατεύθυνση!  Η  τρύπα "περπατάει" προς το ακριβές σημείο!

Όταν την έχουμε εκεί που πρέπει αυτή τη μικρή πονταρισιά, βάζουμε την πόντα  μέσα στη πονταρισιά τελείως κατακόρυφα και της ρίχνουμε μια γερή σφυριά για να βαθύνει η πονταρισιά.

Η πόντες είναι τροχισμένες σε συγκεκριμένη γωνία που ταιριάζει με την γωνία των τρυπανιών μετάλλου.

Έτσι το τρυπάνι πάει σαν κουτό και κάθεται σωστά στο κέντρο της τρύπας, αρκεί εμείς να το αφήσουμε !

Εννοώ, ότι όταν ξεκινάμε το τρύπημα μιας πονταρισιάς στο κάθετο δράπανο, δεν μπορούμε να έχουμε το κομμάτι δεμένο στη μέγγενη, γιατί αν δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή θέση, το τρυπάνι θα έχει τη μύτη του στην πονταρισιά και τον κορμό του σε ένα άξονα που δεν συμπίπτει ακριβώς μα τον κατακόρυφο άξονα της πονταρισιας ! (μην κοιτάτε τα video με τις CNC φρεζες, αυτές είναι πολύ άγρια όνειρα για μας !   :wall:  )

Αποτέλεσμα το τρυπάνι λυγίζει, η τρύπα πάει αλλού ντ' αλλού και τελικά μπορεί και να σπάσει !

Το μυστικό εδώ είναι να αφήσουμε το κομμάτι λόγο ελεύθερο (τα κρατάμε πάνω στο τραπέζι πιέζοντάς το ελαφρά με το χέρι και κατεβάζουμε το τρυπάνι σιγά σιγά μέσα στην πονταρισιά. Αν δεν έχουμε πετύχει ακριβώς την επιθυμητή σύμπτωση των δυο αξόνων (τρυπανιού και πονταρισιας) τότε το τρυπάνι περιστρεφόμενο θα μπορεί να "τραβήξει" το κομμάτι μας στην ακριβώς σωστή θέση.

Μόλις το κάνει μπορούμε να σφίξουμε γερά το κομμάτι και να το τρυπήσουμε λίγο πιο βαθειά !

Αν έχουμε σεπόρτ στο τραπέζι του δράπανου, τότε μπορούμε να δέσουμε το κομμάτι επάνω του και μετά με δοκιμαστικά καταβάσματα του τρυπανιού -χωρίς αυτό να περιστρέφεται - μπορούμε μετακινώντας ελαφρά το σεπόρτ, να το κεντράρουμε ακριβώς εκεί που πρέπει κοιτώντας αν το τρυπάνι λυγίζει / μετακινεί τη μύτη όταν κατεβαίνει μέσα στη πονταρισιά. Μόλις πετύχουμε να μην την μετακινεί καθόλου, κάνουμε αλλη μια φορά την ίδια δουλειά στην κάθετη διεύθυνση αυτής που ήδη πετύχαμε το κεντράρισμα. Όταν τελειώσουμε το κεντράρισμα σε αυτές τις δύο κάθετες διευθύνσεις , το τρυπάνι θα κατεβαίνει στην πονταρισιά ξερό στο ίσια, χωρίς καμία τάση να μετακινήσει την μύτη του!

Ε, μετά σφίγγουμε το σεπόρτ και κάνουμε ότι θέλουμε ! :)

Στη συνέχεια (το ιδανικό θα ήταν ένα μαγνητικό τραπέζι :p ) αλλά θα συμβιβαστούμε και με άλλα πιο απλά μέσα (νταβίδια , σκύλες , σφικτήρες, κόντρες κλπ κλπ ) και θα κάνουμε την τελική τρύπα οδηγό.

Αν θέλουμε τρύπα με μεγάλη διάμετρο, το πράμα δυσκολεύει, γιατί θέλει καλό δέσιμο και όχι πρόχειρα πράματα, αλλιώς μπορεί να το μαγκώσει το τρυπάνι και να το φέρνει γυροβολιά σας σαν γιαταγάνι ! ! !

¨Όσο μικρό κομμάτι και να δουλεύουμε , πάντα με δερμάτινα γάντια,  γυαλιά και καλό διάχυτο φωτισμό !

Πάλι σεντόνι έγινε !   :huh:

Αλλά το ευχαριστήθηκα ! :hehe:

πριν 2 ώρες, το μέλος Bob the mastor έγραψε:

Συμφωνώ, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει βαθούλωμα με πόντα...

Αυτό ισχύει μόνο αν μιλάμε για γυάλινα κομμάτια, όπου εκεί ούτως ή άλλως έχουν προβλεφθεί για άλλου λόγους μεγάλες ανοχές στην ακρίβεια.

Έχει κάτι άλλο κατά νού και το λές αυτό ?

Για πές γιατί μπορεί να υπάρχει λύση που να σου δίνει καλή ακρίβεια!

• Like 3
  • Wow 1

πριν 3 ώρες, το μέλος osa έγραψε:

Αν κάνεις ένα καλό "βαθούλωμα" με πόντα  στο κομμάτι που θες να τρυπήσεις και είσαι προσεκτικός όταν το τρυπάνι ακουμπήσει εκεί στο ξεκίνημα της τρύπας ...δεν πρόκειται να ¨φύγει" η τρύπα όσο τζόγο και να έχει ο άξονας.

Τι γνώμη έχεις εσύ Στέλιο επί αυτού ???

Υπάρχει ο κεντραδόρος για σημάδεμα/προτρύπημα. δεν φεύγει μετά το τρυπάνι.

Εγώ πάντως έχω κακή εμπειρία με το συγκεκριμένο κολονάτο.  

• Like 2

πριν 2 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

Επί του θέματος όμως: Αυτή η βίδα λογικά πατάει στο πάτο του αυλακιού και πιέζει το περίβλημα της ατράκτου (άτρακτος είναι μια σωλήνα / άξονας που βρίσκεται μέσα σε αυτήν που βλέπουμε να κατεβαίνει όταν γυρνάμε το τροχό κατεβάσματος του τσόκ)  και στρέφεται μέσα σε αυτήν στηριγμένη εσωτερικά με ειδικά ρουλεμάν.) Σφίγγοντας τη βίδα το περίβλημα σπρώχνεται προς τα πίσω και πατάει λίγο πιο καλά στην τρύπα που έχει ο σκελετός της κεφαλής του δράπανου.

Συνεπώς την σφίγγεις τόσο όσο να επιτρέπει ένα ομαλό κατέβασμα του περιβλήματος χωρίς μαγκώματα.

Κατέβασε το τσοκ μερικούς πόντους και εκεί σφίξε την βίδα αυτή έτσι ώστε αυτή η κινητή σωλήνα να μην κινείται.

και μετά προσπάθησε να κουνήσεις αυτή τη σωλήνα δεξιά αριστερά (και μπρος πίσω μας κάνει ! :p ) κανονικά δεν πρέπει να έχει τζόγο.

Επόμενη κίνηση -εφόσον πράγματι η σωλήνα δεν έχει τζόγο- είναι να προσπαθήσεις να κουνήσεις το τσοκ με τον ίδιο τρόπο.

Και αυτό δεν πρέπει να έχει τζόγο.

Στέλιο εγώ έχω την πρώτη έκδοση του κολονάτου, την καλή με την μαντεμένια βάση. 

Το θέμα με τον μικρό τζόγο υπήρχε εξαρχής. αλλά τώρα πλέον είναι πολύ έντονο ειδικά όσο κατεβαίνει το τσοκ χαμηλότερα.

Έπεσες μέσα στη λειτουργία της βίδας, εσωτερικά έχει τετράγωνο κεφάλι που χωνεύει στο αυλάκι και του περιορίζει τους τζόγους.

Με την πάροδο όμως του χρόνου η τετράγωνη κεφαλή φθείρεται, μικραίνει και πλέει μέσα στο αυλάκι, οπότε όσο και να σφίγγεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σκαλώνει στην κίνηση ο άξονας. 

Επίσης ο τρόπος σύσφιξης είναι εξαρχής κατασκευασμένος λάθος.

Σε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα, το τετράγωνο κεφάλι όπως χωνεύει μέσα στο αυλάκι.

δσα.png

Σφίγγωντας τη βίδα όταν το κεφάλι βρει το αυλάκι εισχωρεί τόσο, όσο να σφηνώσει διαγώνια (-β-) σε αυτό. Με την πάροδο του χρόνου οι γωνίες τρώγονται και οι τζόγοι αυξάνονται. Νομίζω η λύση είναι να φτιαχτεί στον τόρνο μια βίδα (-2-) με στρογγυλό κεφάλι αλλά πλακέ κορυφή (-γ), ώστε να εφαρμόζει καλά στο αυλάκι.

σγσφ.png

Έγινε επεξεργασία από Lakisss
  • Like 2
  • Agree 1

Ωραίος ! :T:

Νίκο κάτι όμως δεν μου κάθεται καλά, ή κάτι δεν το έπιασα!

Μήπως το τετράγωνο κεφάλι που μπαίνει "εφαρμοστά" στο λούκι έχει κάποιο βαθμό ελευθερίας (μπορεί να στρέφει )  σε σχέση με την βίδα που το σπρώχνει προς το λούκι?

Γιατί διαφορετικά η βίδα θα σταμάταγε να βιδώνει μόλις το τετράγωνο έπιανε να μπαίνει στο λούκι !

Όσο για την πατέντα με τη βίδα που λες είναι εύκολη στο τόρνο, αρκεί το πλάτος του λουκιού να είναι τουλάχιστον 3-4mm μικρότερο από τη διάμετρο της βίδας. (αν και αυτό φτιάχνει αλλά θα θέλει επέμβαση στο δράπανο το ίδιο! )

On 11/9/2017 at 11:47 ΜΜ, το μέλος Lakisss έγραψε:

Σε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα, το τετράγωνο κεφάλι όπως χωνεύει μέσα στο αυλάκι.

δσα.png

Σφίγγωντας τη βίδα όταν το κεφάλι βρει το αυλάκι εισχωρεί τόσο, όσο να σφηνώσει διαγώνια (-β-) σε αυτό. Με την πάροδο του χρόνου οι γωνίες τρώγονται και οι τζόγοι αυξάνονται. Νομίζω η λύση είναι να φτιαχτεί στον τόρνο μια βίδα (-2-) με στρογγυλό κεφάλι αλλά πλακέ κορυφή (-γ), ώστε να εφαρμόζει καλά στο αυλάκι.

σγσφ.png

Στην έκδοση που έχω εγώ, η βίδα έχει στρόγγυλη κορυφή αλλά δεν εφαρμόζει τέλεια στο αυλάκι του άξονα.

Εχω το προηγούμενο και είναι οκ γι αυτο δε ξέρω. Αλλά σε αυτή τη τιμή παίζουν ίδιας χωρητικότητας και από την Ελληνική αγορά

• Like 1

24 λιτρα το καζανι, μικρό δηλ. και για πολύυυυυυυυυ απλά πράματα.

Και η τιμή όχι κάτι το ιδιαίτερο (βέβαια  εχει και λάστιχο μεσα). 

Θα το προσπέρναγα... 

• Like 1

1 hour ago, georgeps said:

Φαντάζομαι το δραπανο σε αυτή τη τιμή το χτυπάμε εε

Εγώ το έχω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, με μόνο παράπονο ότι δεν έχει κλιπ ζώνης.

Όμως όταν το πήρα δεν είχε ούτε τα μικρότερα με την μπαταρία που είναι χωνευτή στη λαβή, ούτε τη μεγάλη σειρά που  παίρνουν όλα τις ίδιες μπαταρίες.

Έγινε επεξεργασία από minast
typo
  • Like 2

Το ηλεκτρικό δράπανο το έχει πάρει κανένας ? Ο skill-ος μου δεν αλλάζει πλέον λειτουργία (δουλεύει μόνο κρουστικό και στις 2 θέσεις) και επειδή μου πονάει να τον πετάξω έλεγα να πάρω ένα δράπανο για διατρήσεις σε ξύλο - μέταλλο και ο skillo-ος να μείνει για τα μπετά. 

πριν 5 λεπτά, το μέλος colt3003 έγραψε:

Το ηλεκτρικό δράπανο το έχει πάρει κανένας ? Ο skill-ος μου δεν αλλάζει πλέον λειτουργία (δουλεύει μόνο κρουστικό και στις 2 θέσεις) και επειδή μου πονάει να τον πετάξω έλεγα να πάρω ένα δράπανο για διατρήσεις σε ξύλο - μέταλλο και ο skillo-ος να μείνει για τα μπετά. 

Αν σε εχω κοψει καλα, χαλια εργαλείο να εχεις τη δουλεια σου θα την κανεις :)

Οποτε πάρτο :)

• Like 1
  • Agree 1

πριν 2 ώρες, το μέλος minast έγραψε:

Εγώ το έχω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, με μόνο παράπονο ότι δεν έχει κλιπ ζώνης.

Όμως όταν το πήρα δεν είχε ούτε τα μικρότερα με την μπαταρία που είναι χωνευτή στη λαβή, ούτε τη μεγάλη σειρά που  παίρνουν όλα τις ίδιες μπαταρίες.

Είναι αυτό που με κρατάει ενώ περίμενα αντίστοιχο εδώ και κανα 2μηνο, μηπως βγάλουν την 18αρα /20αρα σειρά πάλι και έχω κάνει διπλή αγορά 

On 20/9/2017 at 10:40 PM, karmen1983 said:

Αν σε εχω κοψει καλα, χαλια εργαλείο να εχεις τη δουλεια σου θα την κανεις :)

Οποτε πάρτο :)

...το σκουλήκι όμως δε με άφηνε.....

Τον άνοιξα τον σκύλο ''να δω τι έχει μέσα'' και βρήκα τα εξής:

IMG_20170922_200259.thumb.jpg.bbe5f9b36900ec7f499279c2a2bfd29b.jpg

Στο κόκκινο βέλος πηγαίνει το κουμπί αλλαγής από απλή διάτρηση σε κρουστικό, και το μπλε βέλος δείχνει το πόσο πρέπει να υποχωρήσει ο άξονας για να πιάσει στο κομμάτι που παράγει την κρούση, και το οποίο είναι το ενδιάμεσο στα 2 βελάκια. Ουσιαστικά είναι μια οδοντωτή διάταξη που τρίβεται πάνω σε μια αντίστοιχη οδοντωτή διάταξη στο βάθος του μεγάλου γραναζιού, και η απόσταση διατηρείται από 1 ελατήριο.

IMG_20170922_200221.thumb.jpg.c7b305f9e4ec8eb6d03b8aaf50392daa.jpg

εδώ βλέπουμε την οπή από την οποία, αν επιθυμούμε κρούση ο άξονας προβάλλει από αυτή, ώστε η επαφή των οδοντωτών κομματιών να είναι πλήρης, και να έχουμε κρούση. Ο άξονας ξεπροβάλλει ελάχιστα (ούτε 1 χιλιοστό). Διακρίνεται δε καθαρότερα τα δόντια στο κέντρο του μεγάλου γραναζιού, που παράγουν σε συνεργασία με το απέναντι κομμάτι την κρούση.

IMG_20170922_200321.thumb.jpg.eb6cf54eb39c9e28a3d68494f1824317.jpg

Και εδώ έχουμε το κουμπί επιλογής. Η εγκοπή που έχει στο σημείο που δείχνει το βέλος, επιτρέπει στον άξονα να βγει έξω από το κουζινέτο. Σε αντίθετη περίπτωση, το δόντι δεξιά από το βέλος, τον σταματάει και τον φέρνει πρόσωπο, απαγορεύοντας έτσι στις 2 οδοντωτές επιφάνειες να έρθουν σε επαφή, και να έχουμε κρούση.

Το συμπέρασμα που έβγαλα, είναι ότι οι ανοχές του συστήματος, ήταν εκ κατασκευής πολύ μικρές, με αποτέλεσμα, ελάχιστη φθορά είτε στο μεταλλικό κομμάτι του επιλογέα (διακρίνεται ελάχιστα) καθώς και πιθανή φθορά σε όλες τις πλαστικές φωλιές του συστήματος, δεν επιτρέπει πλέον την σωστή απομόνωση των οδοντωτών επιφανειών, γιαυτό και σε οποιαδήποτε θέση πάει το κουμπί, το αποτέλεσμα δεν διαφέρει. 

Συγγνώμην για το off topic, αλλά θα έσκαγα αν δεν το άνοιγα το ρημάδ. 

• Like 3

πριν 4 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Και να μην τον χρειάζεται κάποιος, με τέτοια τιμή τον αγοράζει. Πολύ καλός για τα λεφτά του.

• Like 2

Σήμερα που ήθελα να τρίψω μια πόρτα από κάτω γιατί "έβρισκε" στο δάπεδο ....με παίδεψε ο παλιότερος μεγάλος ταινιολειαντήρας του Lidl γιατί τράβαγε έξω την ταινία ...πάλι.
Είπα να το πετάξω ...αλλά μετά σκέφτηκα τι θα τα κάνω καμιά δεκαριά σετ γυαλόχαρτα που είχα πάρει μαζί.
Αποφάσισα λοιπόν ότι κάποιος πρέπει να ασχοληθεί μαζί του και να βρει μια λύση. Τον έλυσα λοιπόν και άρχισα να μελετάω το πρόβλημα. Σκέφτηκα την ταινία την βγάζει γιατί το εμπρός ράουλο δεν παίρνει αρκετή κλίση όσο και να βιδώνεις την κόκκινη βίδα. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει ??? να πάρει το ράουλο μεγαλύτερη κλίση... Πώς ??? ... με το να στραβώσουμε λίγο (πολύ λίγο) και τα δύο "αυτια" που το κρατάνε προς τα δεξιά δηλ. προς την μεριά της κόκκινης βίδας. Μετά από 2-3 τέστ στραβώματος στην μέγγενη και λυσίματος δεσίματος του εργαλείου...Ωω του θαύματος το εργαλείο ρυθμίστηκε τέλεια και η κόκκινη βίδα με μικρές πλέον κινήσεις μετακινεί μέσα -έξω την ταινία χωρίς να χρειάζεται να σφίξει εντελώς γιατί τότε μπλοκάρει τον κύλινδρο και δεν αφήνει το ελατήριο να τεντώσει σωστά και να σφίξει την ταινία. Επαναλαμβάνω το στράβωμα πρέπει να είναι πολύ λίγο ...γιατί αλλιώς χάνονται τα κέντρα ...δεν μπαίνει ο πίρος και δεν γυρίζει ελεύθερα το ράουλο.
Οπότε αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα και θέλει να κάνει δουλειά του ας εξετάσει και αυτή την λύση.

-Ο Στέλιος θα έφτιαχνε και τα σχετικά σκίτσα για την περίπτωση  .... :)   

• Like 7