dukepapas Απρίλιος 25, 2018 #141 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2018 Εργαστήριο μπορεί να μην εχω.......αλλα ενα ταπεινο παγκο εργασιας για να μπορω να κανω καμια μικροδουλεια που ακουμπούσα οπου νανε και με κυνηγάγανε γιατι ολο και κατι επερνε ο τροχος........ ειναι ο παρακατω........... απο εργαλεία εχω πολυ λιγα σε ενα ντουλαπακι. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Μάϊος 8, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #142 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2018 Κατασκευή εργαστηρίου - μέρος 9ο Καλημέρα, καλησπέρα. Στο προηγούμενο επεισόδιο είχαμε μείνει στην τοποθέτηση ενός κομματιού μελαμίνης στον τοίχο, πάνω από τον μικρό πάγκο. Σειρά έχει η οργάνωση των εργαλείων και η τοποθέτηση τους στον τοίχο. Παλαιότερα είχα προμηθευτεί μαγνητικές ράβδους από το Lidl οι οποίες είναι πολύ δυνατές και ποιοτικότατες. Βάζοντας όμως τις δύο πρώτες διαπίστωσα ότι τελικά καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και δεν είναι τόσο πρακτικές όσο περίμενα, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα. Η ιδέα δεν είναι δική μου, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αλλά εδώ σας παρουσιάζω μια δική μου εκδοχή. Αρχικά κόπηκαν δύο μικρές γωνίες αλουμινίου και τρυπήθηκαν κατάλληλα. Κόπηκαν δύο κομμάτια plexi σε ρόλο αποστατών και οι γωνίες βιδώθηκαν στη μελαμίνη. Στη συνέχεια κόπηκε μια ντίζα 8αρα και μονώθηκε με μακαρόνι. Η ντίζα βιδώθηκε στις γωνίες με κόντρα παξιμάδι. Πλέον χωράνε περισσότερα εργαλεία σε λιγότερο χώρο, και στηρίζονται πιο σίγουρα. Συνέχεια με ένα κομμάτι plexi πάχους 10mm από παλιά περισσεύματα. Κόπηκε στη μέση και τρίφτηκε ώστε να έρθει σε ένα αποδεκτό επίπεδο φινιρίσματος, τελειότητες δεν επιδιώκω εδώ. Από μία λωρίδα αλουμινίου σχηματίστηκαν δύο γωνίες. Ενώθηκαν τα κομμάτια. Ντύσιμο με χαρτοταινία. Υπολόγισα ποια κατσαβίδια θέλω να τοποθετήσω και προχώρησα στο άνοιγμα των ανάλογων τρυπών. Αν προσέξετε η τρύπα στο κόκκινο κατσαβίδι πέρασε και το αλουμίνιο από κάτω. Αν και είναι αγορασμένα από ebay και τα βάθη της Κίνας, ξυρίζουν και με ξάφνιασαν ευχάριστα. Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες τρύπες. Έτοιμη. Αν προσέξετε προσπαθώ λόγω έλλειψης χώρου να μην απλώνομαι σε μήκος, αλλά να βγαίνω προς τα έξω. Όπως θα διαπιστώσετε τα κατσαβίδια μου δεν είναι επώνυμα, αλλά βολεύομαι προς το παρών. Ακολουθεί πάλι ένα κομμάτι plexi, το οποίο κόπηκε σε δύο τμήματα. Όλες οι δουλειές γίνονται χειροκίνητα γιατί ακόμα το εργαστήριο εκτός από μία λάμπα δεν έχω ρεύμα, εξού και το σιδεροπρίονο. Όπως παραπάνω μαρκάρισμα και τρύπημα. Εδώ θα μπουν ότι αφορούν το κολονάτο δράπανο. Γενικά στον τοίχο βάζω τα άμεσης ανάγκης και τα υπόλοιπα, στα οκτώ συρτάρια του πάγκου. Για παράδειγμα θεωρώ άσκοπο να φτιάξω όπως μερικοί βάση για τρυπάνια, αφού αφενός έχω πάρα πολλά και αφετέρου έχω μερικά νούμερα από πολλές φορές. Ότι περίσσεψε από την ντίζα μονώθηκε με μακαρόνι και καρφώθηκε στον τοίχο με κλίση προς τα επάνω. Σφυριά και ματσόλα. Δίπλα τους κάνουν παρέα τα πριονάκια. Αυτά που χρησιμοποιώ λιγότερο τα τοποθετώ ψηλότερα. Χάλκινο σωληνάκι απ' τον σωρό, κόψιμο, βίδα και ροδέλα για να μην πέφτει το αντικείμενο. Μικρές, απλές αλλά χρήσιμες ιδέες. Πιο όμορφο θεωρώ από πρόκα η γάντζο. Τα κατσαβίδια δίπλα από Lidl και αυτά. Οι λίμες μπήκαν στη λογική των σφυριών αλλά με καβίλιες. Γωνίες. Πολύ μου αρέσουν τα προϊόντα της Artplast. Ποιοτικά πλαστικά. http://www.artplast.it/?sid=1&tid=10 Ακολουθεί το πολύπριζο από Lidl. Δυστυχώς πλέον δεν ξεβιδώνουν από μπροστά όπως παλιά και θέλουν πατέντα να μπουν όμορφα. Καλή κατασκευή μέσα, δεν το περίμενα. Έκανα δύο θύρες για τις βίδες. Ωραία ήρθε και τεζαρισμένο στον τοίχο, δεν κουνάει καθόλου. Σκέφτηκα να βάλω και τους φορτιστές των δραπανοκατσάβιδων, αλλά διαπίστωσα ότι το κρουστικό της Bulle δεν διαθέτει υποδοχές...μεγάλο φάουλ!!! Μέχρι στιγμής είμαι εδώ. Χώρος διαθέσιμος υπάρχει ακόμα αρκετός. Στα χαζά αλλά πολύ πρακτικά. Μικρό σκουπάκι από σούπερ μάρκετ, αυτό που καθαρίζουν τις γούρνες στους νεροχύτες. Μανούλα για τα γρέζια στο κολονάτο. Τέλος με έτρωγε μια μελαμίνη που καθόταν άνευ χρησιμότητας. Αποφάσισα να την τοποθετήσω στον κενό απέναντι τοίχο, αν και με παίδεψε να τη βάλω μοναχός μου (1,5x0.70μ.). Αποφάσισα να τη ντύσω με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα. Το πρώτο μπήκε σχετικά εύκολα. Το δεύτερο με παίδεψε αρκετά. Σκέφτηκα να το πάω εφαπτόμενο στο πρώτο αλλά ξέφευγε, έτσι καβάλησα ελάχιστα στο διπλανό. Έτοιμο. Θα αποτελέσει χώρο σημειώσεων, θα κρεμαστούν ενθύμια, και όποιος επισκέπτης θέλει να αφήσει το στίγμα του, θα γράφει και κάτι. Αυτά προς το παρόν, στο επόμενο θα ασχοληθώ με τον τοίχο του μεγάλου πάγκου. Δεκτές απόψεις αλλά και παρατηρήσεις. Ευχαριστώ. 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfa19mj Μάϊος 9, 2018 #143 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 Lakisss πολύ ωραία και "καθαρή" δουλειά! Λίγο με τρομάζουν τα σφυριά εκεί ψηλά.... Αν βιδωνες από ένα παξιμάδι ασφαλείας στο τέλος κάθε ντιζας σαν στοπ; Νομίζω στην διπλανή Ντιζα έχεις βαλει; (από το κινητό δεν φαίνεται καλά) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 9, 2018 #144 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 πριν 1 ώρα, το μέλος dfa19mj έγραψε: Lakisss πολύ ωραία και "καθαρή" δουλειά! Λίγο με τρομάζουν τα σφυριά εκεί ψηλά.... Οι ντίζες είναι ανηφορικές, και λόγω του μακαρονιού δεν γλιστράνε. Το διπλανό είναι μακρύ μπουζόνι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάϊος 9, 2018 #145 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 πολυ ωραιο γινεται το εργαστηριο σου Lakiss, θα το χαιρεσαι χρονια! καπως ετσι ηταν και το δικο μου αλλα με τα χρονια εχει γινει... χαλι... μια ιδεα - γιατι δεν αφηνες την μελαμινη λευκη να την εχεις για πινακα για τα σχεδια σου? (με μαρκαδορους κλπ) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 9, 2018 #146 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2018 @Lakisss δεν έχει πάνω από Like???? Και εγώ θα προτιμούσα τα σφυράκια να ήτανε πιο χαμηλά...και ας μην τα χρησιμοποιείς συχνά...! άψογο .... μαρέσει που αυτός είναι ο μικρός ο πάγκος... Ιατρείο! Μακάρι να το κρατήσεις έτσι! Πούνε η σωληνομέγγενη οέο?????? Μπράβο και πάλι λάκαρε 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Μάϊος 15, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #147 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 (edited) Κατασκευή εργαστηρίου - μέρος 10ο Καλημέρα, καλησπέρα. Στο προηγούμενο επεισόδιο είχαμε μείνει στην οργάνωση του τοίχου πάνω από τον μικρό πάγκο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον μεγάλο μήκους 2,40 μέτρων. Αρχικά τοποθετήθηκε το κομπρεσέρ στο ράφι του πάγκου, καθώς είχα υπολογίσει εξαρχής να χωράει. Πάμε να ντύσουμε τον τοίχο με μελαμίνη. Αν και θα ήθελα το κομμάτι ενιαίο, λόγω του μεγάλου του μεγέθους δεν χωρούσε στο αμάξι, έτσι έπρεπε να σπάσει σε κομμάτια. Δεδομένου αυτού τα ξύλα κόπηκαν κατά τον βέλτιστο τρόπο ώστε να μη χρεωθώ έξτρα φύλο. Παιδεύτηκα λίγο να τα φέρω λόγω των φρεζάτων βιδών αλλά έκατσαν άψογα. Χρήσιμο το μακρύ μαρκαδοράκι. Το τρίτο μπήκε εύκολα αφού απλά πάτησε στο μεσαίο. Συνεχίζουμε με την συναρμολόγηση των ντουλαπιών, διαστάσεων 59x50εκ. Μου φάνηκαν λεπτά τα λαμάκια στήριξης, οπότε τα έβαλα διπλά. Υπερβολή ίσως. Χρήσιμο το μικρό σουβλί από ebay για το σημάδεμα τρυπών στο ξύλο. Έτοιμα. Κρεμάστηκαν στον τοίχο. Στο κάτω τους μέρος βιδώθηκαν με τις επίτοιχες μελαμίνες. Έτοιμα. Μπήκαν τα πορτάκια. Δεν τράβηξα τη κατασκευή μέχρι τα άκρα του τοίχου, για να μην έχω επαφές με τον διπλανό πάγκο. Μέχρι στιγμής είμαστε εδώ. Φωτιστικά που αγοράστηκαν απ' το Lidl Giga Bazaar στα 10 ευρώ συνολικά. Τα φωτιστικά έχουν τη δυνατότητα να ενωθούν μεταξύ τους. Επειδή δεν έχω ρεύμα στο εργαστήριο δεν μπόρεσα να κάνω κοπτοραπτική με κολλητήρι, έτσι έπαιξε καμουφλάζ με δίπλωμα και μακαρόνι. Τα φωτιστικά βιδώθηκαν σ' ένα νέο κομμάτι μελαμίνης. Η μελαμίνη μπήκε πάνω απ' τα ντουλάπια. Τα φώτα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν κλίση. Μπήκαν και οι χειρολαβές. Όπως έχετε καταλάβει μου αρέσουν οι υπερβολές, αλλά ώρες ώρες βγάζω βίτσια. Μετρήθηκε με διαβήτη η ελάχιστη διάμετρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν διακόπτη. Άνοιγμα τρύπας 60 χιλιοστών στο πλαινό του ντουλαπιού. Κούκλα η εφαρμογή. Η καλωδίωση εκ των έσω. Δυστυχώς δεν είχα μαύρο τριπολικό καλώδιο ώστε να αποφύγω τη χρήση δύο, θα έβγαινε ομορφότερο το αποτέλεσμα. Ότι δεν βγαίνει σε μαύρο το βάφουμε με μαρκαδόρο. Τακτοποιήθηκε η καλωδίωση επάνω. Τελικό αποτέλεσμα. Δεκτές απόψεις αλλά και παρατηρήσεις. Ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 15, 2018 από Lakisss αα 17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteas Μάϊος 15, 2018 #148 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 Κανε κατι για πανω απο τα ντουλαπια π.χ. μια σιδηροκατασκευη να μπορει να παρει μεγαλα πλαστικα κουτια για εξτρα αποθηκευτικο χωρο. Και οχι δεν τακτοποιηθηκε η καλωδιωση επανω βλεπω καλωδια να πεταγονται στην τελευταια φωτο FIX IT 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 15, 2018 #149 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 Ωραίος ο Νίκος μας ! ! ! Αλλά θέλουμε κάλυμμα στον διακόπτη και σωληνάκι κουβίδη να καλύψεις τα εκτεθειμένα καλώδια μέσα στο ντουλάπι ! ! Διότι τώρα είναι όλα νέα και δυνατά, αλλά με τη χρήση πολλά στραβώνουν και μπορεί να βρεθείς με το 220 χέρι χέρι να χορεύεις καρσιλαμά! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 15, 2018 #150 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε: Δεκτές απόψεις αλλά και παρατηρήσεις Και από το ένα έχουμε και από το άλλο, αλλά τώρα δεν μου έρχεται να πω τίποτε άλλο παρά μόνο ένα (ας με συγχωρέσει ο ποιητής) Ήρθε η ώρα να πάρουν τα όνειρα, την εκδίκησή τους! Νίκο να το χαίρεσαι χρόνια πολλά και δημιουργικά ! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Μάϊος 15, 2018 #151 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 Φαρμακείο! Πολυ ωραίο μπράβο! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geochal Μάϊος 15, 2018 #152 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 Μου άρεσε που είχες έννοια για τις κολλήσεις! Αλήθεια σε ποιο σημείο άραγε είναι??? Καλορίζικο και με μπόλικο χρόνο για δουλειές!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 15, 2018 #153 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2018 πριν 13 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε: Κανε κατι για πανω απο τα ντουλαπια π.χ. μια σιδηροκατασκευη να μπορει να παρει μεγαλα πλαστικα κουτια για εξτρα αποθηκευτικο χωρο. Προς το παρόν δεν έχω θέμα χώρου. δεν είναι κακή ιδέα. πριν 13 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε: Αλλά θέλουμε κάλυμμα στον διακόπτη και σωληνάκι κουβίδη να καλύψεις τα εκτεθειμένα καλώδια μέσα στο ντουλάπι ! ! Διότι τώρα είναι όλα νέα και δυνατά, αλλά με τη χρήση πολλά στραβώνουν και μπορεί να βρεθείς με το 220 χέρι χέρι να χορεύεις καρσιλαμά! Ο Άγιος Στυλιανός ο υπερβόλας. πριν 10 ώρες, το μέλος rory έγραψε: Φαρμακείο! Πολυ ωραίο μπράβο! Μερσί. πριν 8 ώρες, το μέλος geochal έγραψε: Μου άρεσε που είχες έννοια για τις κολλήσεις! Αλήθεια σε ποιο σημείο άραγε είναι??? Καλορίζικο και με μπόλικο χρόνο για δουλειές!!! Μερσί επίσης. Σε έχασα με τις κολλήσεις, τι εννοείς; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geochal Μάϊος 16, 2018 #154 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2018 Μερσί επίσης. Σε έχασα με τις κολλήσεις, τι εννοείς; Άμα κάνεις επανάληψη στην καταχώρηση 46 θα το θυμηθείς!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 16, 2018 #155 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2018 Ξέχασα να αναφέρω τιμές. Το τελευταίο πακέτο ντουλάπια - φώτα - διακόπτης έφτασε τα 140 ευρώ. Συνολικά πλέον οι δύο πάγκοι κομπλέ με πλάτες/ντουλάπια κόστισαν 556 ευρώ. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 16, 2018 #156 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2018 να είσαι καλά να περνάς την ώρα σου και να κάνεις πράγματα ωραία. Σίγουρα θα πιάσουν τόπο τα λεφτά. Ήδη μόνο από οπτικής έχουν πιάσει...πότε θα με φωνάξεις να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε χελιδονουρες μαζί? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Μάϊος 31, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #157 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2018 Ο λακος με τα γρασόφιδα ! Βρήκα λίγο χρόνο αυτό το μήνα (περισσότερο όρεξη δηλαδή ) και προχώρησα λίγο κι εγώ το μπαρουτοκαπνισμένο εργαστήριο υπάρχει ένας ασβεστόλάκος από το 1976 που έγινε η οικοδομή και επειδη πριν μερικά χρόνια είχαν ένα ατύχημα (πλημμύρισε το υπόγειο) 2 μεσάτα 200αρια βαρέλια με ελαιόλαδο που ήταν μέσα , χύθηκαν κάτω και μαζί με το νερό και την σκόνη έφτιαξαν σπιτικό γρασο πολυτελείας Μετά κανείς δεν άγγιζε, μόνο πετούσε πράματα μέσα... (τότε εδώ ή έσκαβαν έξω με τον εκσκαφέα ένα μεγάλο λάκο μετά βάζαν νάιλον και μέσα έσβηναν τον ασβέστη ή οπως στην δική μου περίπτωση στο υπόγειο έχτιζαν πρόχειρα μια γωνιά ) Άρχισα να γκρεμίζω για να δημιουργήσω ένα άνοιγμα και να έχω πρόσβαση να τον καθαρίσω... Στην αρχή έκοψα με το σβουράκι μια κάθετη γραμμή αριστερα και άρχισα... Στην αρχή με βελόνι και σφυρί αλλά στη συνέχεια με το πνευματικό πιστολέτο Τα μπάζα έμπαιναν σε κλούβες και με καρότσι κοντά στην πόρτα για να φύγουν... Συγκέντρωσα τα μεταλλα για πέταμα αριστερα και θα έρθει κάποιος να τα πάρει για ανακύκλωση αυτό το ΣΚ... Επιτέλους μετά από πολύ γράσο - σκόνη και θρύψαλα άρχισε να δείχνει πολύ τρίψιμο στο πάτωμα για να φύγουν τα απολιθωμένα γράσα ! Στις κόκκινες γραμμές θα μπουν ντεξιον... έτοιμα κι αυτά με ένα άνοιγμα για να μην "κλείσει" το παράθυρο! άρχισα να τακτοποιώ ( που λέει ο λόγος... ) 33 μέτρα ντεξιον ελπίζω να με φτάσουν Το επόμενο βήμα είναι μετά από αρκετή τακτοποίηση ακόμα να καθαρίσω το πάτωμα όσο μπορέσω με μια ''επαγγελματική'' σκούπα (με κάδο) που θα μου δώσει ένας καλός φίλος ... 14 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Μάϊος 31, 2018 #158 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2018 Χειροβομβιδα εριξες για να το ξεμπαζωσεις κ μετα εβαλες τα εργαλεια τριγυρω για ξεκαρφωμα!!!!!!!!!!!!!! Μπαβο, χαρα στο κουραγιο σου,θα γινει μια χαρα κ ο αγαπημενος σου χωρος!!!!!!!!!!!!! θα μυριζει λιγο λαδιλα βεβαια... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Vagouridis Ιανουάριος 11, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #159 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2019 Μολις τελειωσε , ηρθε και το μικροσκοπιο , και ο νεος ζεστος αερας της QUICK ( που οπως εχει βουηξει το ιντερνετ ειναι καλυτερος και απο weller , και τελικα οχι αδικα). Τα παλια ayoue στηθηκαν σε αλλο παγκο εργασιας 16 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Ιανουάριος 11, 2019 #160 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2019 @Vagouridis ωραιος! τακτοποιημενα ολα και σου φτιαχνει τη διαθεση για εργασιες...οχι σαν μερικους - μερικους που δεν δειχνουν το εργαστηριο τους γιατι ειναι σαν την χιροσιμα.... δωσε καμια πληροφορια για το μικροσκοπιο και τον σταθμο (που,πως,ποσο) και αν και οσο τα δουλεψες , εντυπωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts