Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Οκτώβριος 10, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #41 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2017 Κατασκευή εργαστηρίου - μέρος 4ο Here we are again, να 'μαστε πάλι μαζί που έλεγε και ο Δημήτρης Πουλικάκος στο "Λούφα και Παραλλαγή". Όπως είχα αναγγείλει (με κάθε επισημότητα) σε προηγούμενο επεισόδιο προέβην στην αγορά αγορά κοιλοδοκών 60x40x3 για τη κατασκευή του πάγκου. Κατάλαβα τι μ@λ@κι@ έκανα μόλις ήρθε το αυτ/το να τους παραδώσει και είδα τις δοκούς από κοντά.... με τέτοια σίδερα μάλλον πατάρι φτιάχνεις παρά πάγκο. Αφού έκανα και τους υπολογισμούς και είδα ότι με 17 μέτρα που θα χρειαστούν θα ζυγίζει 68(!) κιλά, σκέφτηκα "ο τολμών νικά" και προχώρησα ακάθεκτος. Επειδή "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται", τα πράγματα ξεκίνησαν στραβά απ' το κόψιμο των δοκών. Το κόψιμο έγινε σε αυτή ακριβώς την κορδέλα. Τα πράγματα τελικά δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζα.... η κορδέλα ήθελε ρεγουλάρισμα στην καθετότητα, είχαμε μόνο ένα ράουλο να στηρίξουμε την 6μετρη δοκό στο κόψιμο, η κορδέλα επάνω είχε λάμα για μπρούντζο, τα έκοψα με τον βοηθό αντί με το αφεντικό (βιαζόμουν και 'γω...), και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Ενενήντα μοίρες γωνία δεν υπάρχει πουθενά, σε φάση να χάνει η δοκός 4 χιλιοστά στο κόψιμο στην 60αρα πλευρά της. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για να ξεκινήσει κανείς, πόσο μάλλον όταν είσαι και πρωτάρης. Έστησα λοιπόν τα σύνεργα και τα σίδερα. Η δουλειά θα γινόταν στον κήπο με τη βοήθεια δύο καβαλέτων και ενός πάγκου, όλα του Lidl. Δυστυχώς το δάπεδο δεν είναι αλφαδιασμένο, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή οπότε ξεκίνησα και ότι βγει. Αναγκαστικά έπρεπε να διορθώσω τη καθετότητα στα σίδερα, έτσι και έγινε με τον τροχό και μια γωνιά μηχανουργείου. Αυτό μοιραία έφερε ως αποτέλεσμα το κόντεμα του μήκους τους. Το κακό τρίτωσε όταν έκανα μυτερές τις ακμές για να γεμίσει βαθιά η κόλληση, αλλά το παράκανα και αδυνάτισα πολύ τις ακμές. Παρεμπιπτόντως ο πάγκος του Lidl είναι best buy αγορά και τον συνιστώ. Τα δύσκολα ξεκίνησαν από τα φάλτσα... για να βγουν οι γωνίες 90αρες και οι διαγώνιες ίσες τα κενά ήταν πολύ μεγάλα. Ενδεικτικά. Μπορεί αυτά τα γεμίσματα να είναι εύκολα για έναν έμπειρο σιδερά, αλλά εγώ τα βρήκα σκούρα. Τρίψε γέμισε, ξανατρίψε έφτασα εδώ. Ξέρω ότι έχουν πόρους, ότι δεν είναι σωστές, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορούσα. Μπορεί στη θεωρία των forum και στο youtube τα πράγματα να είναι πολύ εύκολα, αλλά στην πράξη η σωστή κόλληση είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Αυτό το κενό δεν γεμίζει εύκολα από ερασιτέχνη. Σιγά σιγά μπήκαν και τα υπόλοιπα σίδερα. Πάτησε στα πόδια του και εκεί αναθάρεψα λίγο. Εδώ στην τελική του μορφή. Απομένουν κάποια γαζιά που δεν έχουν γίνει καθόλου. Οι κολλήσεις εμφανισιακά είναι πιο άσχημες και από τον Φρανκενστάιν, είναι άτριφτες αλλά φοβάμαι τι θα δω όταν τριφτούν και χρειαστούν ξανά γέμισμα... Κατά τα άλλα είναι ακλόνητος ακόμα και έτσι, και μάλλον θα ζήσει περισσότερα χρόνια απ' ότι εγώ. Απ' ότι καταλάβατε απογοητεύτηκα τόσο πολύ, σε σημείο που σκέφτομαι να δώσω τον δεύτερο σε έναν σιδερά να τον κολλήσει. Ο λόγος είναι ότι έχω λιγοστό χρόνο, και αν κάτι δεν το κατέχεις σου παίρνει εβδομάδες να το τελειώσεις και κουράζεσαι. Επίσης οι γείτονες με κοιτάνε με μισό μάτι πλέον, σκέφτομαι τώρα να βάλω τροχό όταν η διπλανή έχει μωρά παιδιά στο δωμάτιο φάτσα από εμένα. Μακάρι να τελειώσει αυτός τουλάχιστον μήπως μου φτιάξει λίγο το κέφι, γιατί πολύ με πήρε από κάτω. Μπορεί βέβαια και να φταίω εγώ που θέλω να βλέπω γαζί επαγγελματία. Τα τεχνικά θέματα περί κολλήσεων θα τα δούμε στο αντίστοιχο thread, όταν τραβήξω και αντίστοιχες κοντινές φωτό. Προς το παρόν σας ευχαριστώ που ανεχτήκατε τη γκρίνια μου. 14 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Οκτώβριος 11, 2017 #42 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 Μπράβο Νίκο! Για αρχάριος ηλεκτροσυγκολλητής νομίζω τα πήγες μια χαρά.. Τα φάλτσα στο σίδερο δεν πειράζει αν δεν είναι 450 διότι διορθώνονται. Στο ξύλο δεν συγχωρούνται. Πώς σου φαίνεται η συγκεκριμένη ηλεκτροκόλληση; Σκέφτομαι... κάποια στιγμή στο μέλλον... Αν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfer Οκτώβριος 11, 2017 #43 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 @Lakisss να 'ξερες πόσο σε νιώθω. Ένα κι ένα τα προβλήματα που αναφέρεις τα έφαγα στη μάπα πριν μερικές εβδομάδες. Μόνο που δεν έκοψα φάλτσο 45 μοίρες, αλλά τα έβαλα κάθετα το ένα πάνω στο άλλο. Μέχρι να μάθω να βάζω σωστά το ηλεκτρόδιο, άνοιξα δεν ξέρω κι εγώ πόσες τρύπες στο πάνω μέρος (βλέπε στυλό στη φωτό). Τις πρώτες κοπές τις είχα κάνει με σιδηροπρίονο χειρός, βλαστήμησα την ώρα που γεννήθηκα 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 11, 2017 #44 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 πριν 57 λεπτά, το μέλος panava έγραψε: Πώς σου φαίνεται η συγκεκριμένη ηλεκτροκόλληση; Σκέφτομαι... κάποια στιγμή στο μέλλον... Αν!!! Δεν μπορώ να κρίνω το μηχάνημα μιας και οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες. Για αυτό που κάνω αυτό μια χαρά ανταποκρίνεται, εγώ δεν τραβάω. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman Οκτώβριος 11, 2017 #45 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 Το... να μάθεις να κολλάς καλά δεν είναι δύσκολο και κατα κάποιο τρόπο είναι θέμα εξάσκησης . . . Το δύσκολο σε μια σιδηροκατασκευή είναι που θα ποντάρεις και από που και πως θα ξεκινήσεις να κολλάς . . . @Lakisss Ξεκίνησες να μοντάρεις σε "στραβό" πάγκο. . . Ακόμα και ίσια κομμένα να ήταν τα φάλτσα πάλι στραβά θα σου έβγαιναν και κατα συνέπεια πέτσικο το πλαίσιο. . . Από εκεί και πέρα όσο τροχίζεις και κολλάς και ξανά και ξανα και ξανά το πιο πιθανό είναι να το ζαβώσεις κι άλλο . . . ps Φραπέ σκέτο πίνω . . . 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geochal Οκτώβριος 11, 2017 #46 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 @Lakisss Αγαπητέ φίλε μην απογοητεύεσαι εύκολα. Το όλο ζήτημα της μάθησης είναι το λάθος. Να είσαι σίγουρος ότι τον πάγκο σου αν δεν τον πετάξεις εσύ θα τον βρουν και τα δισεγγονά σου. Όσο για τις τρυπίτσες και τις λεπτομέρειες υπάρχει σιδερόστοκος δύο συστατικών σκληρός σαν πέτρα και όλος ο πάγκος υποθέτω ότι με κάτι θα σκεπαστεί, ντυθεί, βαφτεί, κλπ. Οπότε στο τέλος να δείχνει ωραία γιατί τα ενδιάμεσα μόνο ότι δείχνεις θα γνωρίζουμε. Ελπίζω να αναπτέρωσα λίγο το ηθικό σου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 11, 2017 #47 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 πριν 32 λεπτά, το μέλος rastafari έγραψε: Από εκεί και πέρα όσο τροχίζεις και κολλάς και ξανά και ξανα και ξανά το πιο πιθανό είναι να το ζαβώσεις κι άλλο . . . Σήμερα τελείωσα όλες τις κολλήσεις και απομένει ένα τρόχισμα τα χοντρά. Να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν τον έχω βάλει μέσα στο εργαστήριο να δω πως πατάει στα πλακάκια. Λίγο από 'δω, λίγο από 'κει κάτι θα γίνει, άλλωστε δεν τον προορίζω να κάνω lapping επάνω. πριν 15 λεπτά, το μέλος geochal έγραψε: Ελπίζω να αναπτέρωσα λίγο το ηθικό σου. Τι χρωστάω γιατρέ μου; 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman Οκτώβριος 11, 2017 #48 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε: Σήμερα τελείωσα όλες τις κολλήσεις και απομένει ένα τρόχισμα τα χοντρά. Να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν τον έχω βάλει μέσα στο εργαστήριο να δω πως πατάει στα πλακάκια. Λίγο από 'δω, λίγο από 'κει κάτι θα γίνει, άλλωστε δεν τον προορίζω να κάνω lapping επάνω. Ωρε στα πλακάκια για ευνόητους λόγους μπορεί να μην κουτσαίνει. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 11, 2017 Author #49 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 Ξαναλεω εγω ειπε οτι πινει σκετο Ουτε ζαχαρη δε χρεωνει Και εγω σκετο παρακαλω Νικο μια χαρα πηγες για πρωτη φορα και ειδικα με τα κοψιματα που σου έκαναν. Δεν υπαρχει κανένας λογος να μη χαμογελας. Αντε κανε κ τον δευτερο και μετα ελα για βοήθεια. Εχω μπολικες κολλησεις να κανεις για να εκπαιδευτεις 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geochal Οκτώβριος 11, 2017 #50 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 πριν 10 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε: Τι χρωστάω γιατρέ μου; Μερικά μαθήματα ηλεκτροκόλλησης 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 11, 2017 #51 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 Νίκο επειδή ο πάγκος είναι μακρύς, και έχει κάποια μικρή ελαστικότητα, μη σου φανεί περίεργο αν πάει και κάτσει με το πρώτο μια χαρά! Βέβαια τα ενδιάμεσα πόδια χαλάνε λίγο τη μανέστρα, αλλά ούτως ή άλλως θα πρέπει να τον πατήσεις πάνω σε ελαστικά τακουνάκια ενισχυμένα με λαμάκι για να μην τρυπήσουν, εκτός και αν έχεις φράξει τα πόδια από κάτω και μπορείς να βάλεις ρυθμιστικές βίδες. Όπως και να έχει, αν δείς ότι δεν πατάει τέλεια, πρέπει να κάνεις κάτι, γιατί θα σου σπάσει τα νεύρα με τη φασαρία που θα κάνει ! Άντε καλή συνέχεια στον επόμενο ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Οκτώβριος 12, 2017 #52 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2017 On 10/11/2017 at 12:19 AM, Lakisss said: Μπορεί στη θεωρία των forum και στο youtube τα πράγματα να είναι πολύ εύκολα, αλλά στην πράξη η σωστή κόλληση είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Αυτό το κενό δεν γεμίζει εύκολα από ερασιτέχνη. Κατ'αρχάς μπράβο για την προσπάθεια! Μια χαρά είναι ο πάγκος. Αναφορικά με το κενό, μπορείς να βάλεις μια "φέτα" σίδερο εκεί που να ταιριάζει και να το κολλήσεις όλο μαζί, δεξιά αριστερά. Μια χαρά δουλειά θα κάνει. Επίσης, ισως το ξέρεις, οταν "τσιμπάς" με το ηλεκτρόδιο (δηλ. Το αφήνεις για ελάχιστο χρόνο σε επαφή), σου επιτρέπει να "χτίσεις" σιγά - σιγά και να καλύψεις ένα μικρό κενό (ασφαλώς, αυτού του τύπου η κόλληση δεν έχει αντοχή, ειναι πιο πολυ για λειτουργικους, αισθητικούς λόγους). 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 12, 2017 #53 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2017 (edited) @Lakisss Όταν έχεις τέτοια κενά κάνεις το παραπάνω και μιας και το κομματάκι το σίδερο μπορεί να μην έιναι πρόχειρο εκείνη τη στιγμή, μπορείς να κάνεις το εξής: Σπας τη πάστα από ένα ηλεκτρόδιο και σου μένει σκέτο το μέταλλό του. Το προσαρμόζεις στο κενό και το τσιμπάς πάνω στην κατασκευή. Μετά κολλάς κανονικά δεξιά -αριστερά και επάνω του. Αυτό λιώνει και γεμίζει το κενό και μάλιστα με το γερό υλικό του ηλεκτρόδιου. Είναι σαν αν έκανες ένα κοπιαστικό γέμισμα, αλλά πολύ ευκολότερα! Προσοχή, αν θέλεις να κόψεις κομματάκι από το ηλεκτρόδιο, πάρε ένα καλό κόφτη γιατί συνήθως αυτά είναι αρκετά σκληρά και "στυφά" στο κόψιμο! Άντε καλή διασκέδαση και στον επόμενο λέμε ! ! ! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 12, 2017 από Seafalco 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 12, 2017 #54 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2017 Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Επειδή έχω άλλον έναν να φτιάξω θα τραβήξω φωτογραφίες και θα συζητήσουμε για τεχνικές συγκόλλησης στο αντίστοιχο θέμα, οπότε φυλάξτε τις σκέψεις σας για εκεί όπου είναι καταλληλότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Οκτώβριος 22, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #55 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2017 (edited) Κατασκευή εργαστηρίου - μέρος 5ο Επιστροφή με το πέμπτο επεισόδιο της σειράς που μάλλον θα πρέπει να τιτλοφορείται "φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά". Μετά την απογοήτευση του προηγούμενου επεισοδίου, σήμερα αναθάρεψα αρκετά, αφού το κατασκεύασμα αρχίζει και θυμίζει πραγματικό πάγκο εργασίας. Τελευταία φορά το αφήσαμε εδώ. Τρίφτηκαν ελαφρώς οι κολλήσεις, καθαρίστηκε επιμελώς με διαλυτικό νίτρου να καθαρίσει το μέταλλο, και βάφτηκε με δύο χέρια primer. Η περιέργεια όμως με έτρωγε, και αποφάσισα να τον βάλω στη θέση του για μια γρήγορη πρόβα. Πήρα αμέσως το αλφάδι για να δω τι ψάρια έπιασα, και ιδού. Η αλφαδιά είναι εντυπωσιακή, αλλά η χαρά μου κράτησε λίγο όταν διαπίστωσα ότι πατάνε τα τρία απ' τα έξι πόδια... 50% επιτυχία. Λίγο το μήκος τους που δεν είναι ίδιο, λίγο το πλακάκι κάτω, θα χρειαστεί κάποιον τάκο να τον συνεφέρω. Μικρό το κακό αν σκεφτεί κανείς την απειρία μου, χαζομάρα όμως που δεν προέβλεψα απ' την αρχή να βάλω ρυθμιζόμενα πόδια. Δίστασα να κολλήσω φλάντζες και παξιμάδια τότε, ίσως στον επόμενο. Ακολούθησαν δύο χέρια μπογιά, και ο πάγκος πήρε το τελικό του χρώμα. Συνέχεια με το κάτω ράφι. Χρησιμοποιήθηκε μια παλιά μελαμίνη και κάποιοι τάκοι από παλέτα για το κόψιμο. Οι τάκοι αυτοί βοηθούν πολύ γιατί είναι ισοϋψείς, οπότε κρατήστε τους όπου τους βρείτε γιατί όλο και κάπου θα φανούν χρήσιμοι. Μετά από μερικές διορθώσεις κούμπωσαν. Στη μελαμίνη κολλήθηκε λευκή ταινία για να ομορφύνουμε και λίγο. Επειδή μου αρέσουν οι υπερβολές, είπα να χρησιμοποιήσω μία γωνία 40x40 που με κοίταζε άπραγη με παράπονο τόσα χρόνια. Στη γωνία ανοίχτηκαν δύο εσοχές. Με τη γωνία προστατεύεται η μελαμίνη απ' τα παπούτσια, ομορφαίνει το σύνολο, και πάνω απ' όλα μου ήρθε και θα το κάνω. Σειρά έχει η στήριξη της μελαμίνης. Μια λύση θα ήταν να ξεμπερδέψω γρήγορα με μερικά πριτσίνια, αλλά είπα να κάνω ξανά το κάτι παραπάνω και να ανοίξω σπειρώματα. Το πράγμα εδώ θέλει μια σχετική προσοχή γιατί δεν είναι αλουμίνιο αλλά κοιλοδοκός τριών χιλιοστών, και το κολαούζο έχει λεπτό στέλεχος. Για να μην έχω σπασίματα πήρα τη μικρή μανέλα, ώστε να μην ασκείται μεγάλη ροπή στο κολαούζο. Τέλος διάλεξα το ίσιο αντί του ελικοειδούς γιατί νομίζω ότι δέχεται μεγαλύτερα ζόρια. Το σωστότερο θα ήταν να χρησιμοποιούσα σετ των τριών, αλλά αρκέστηκα στα μηχανής που είχα. Επί το έργον με λαδάκι σπειρωμάτων και προσεκτικά. Φρεζαρίστηκε η γωνία. "So far so good" που λένε και στο χωριό μου. Στην προτελευταία βίδα βιάστηκα, το ζόρισα λίγο παραπάνω, το κακό έγινε και πέταξα και ένα δεκάευρο περίπου. Συνέχεια με το ελικοειδές. Να προσπαθήσεις να τρυπήσεις το κολαούζο σε αυτή την περίπτωση δεν αξίζει, πρώτον γιατί θα φας το τρυπάνι, και δεύτερον γιατί δεν είναι κατασκευή ακριβείας. Έτσι πήγα να τρυπήσω δίπλα, αλλά αν συμβεί η στραβή ανέμενε και την επόμενη. Εν τέλει τα κατάφερα. Έτοιμο. Έμειναν τα πόδια. Επειδή δεν βγαίνουν για κοιλοδοκό (δεν έχει γωνίες) πρέπει να κοπούν με τη φαλτσέτα ώστε να ταιριάξουν. Απέμεινε η επάνω επιφάνεια, γιατί ακόμη δεν έχω κατασταλάξει τι να βάλω. Απέκλεισα το κοντραπλακέ λόγω τιμής και είμαι μεταξύ μελαμίνης και MDF. Αφού δεν θα γίνεται βαριά χρήση μπορώ να βάλω μελαμίνη που καθαρίζεται εύκολα, και όταν χαλάσει την γυρνάω ανάποδα έχοντας τέσσερις πλευρές διαθέσιμες (διπλή θα μπει). Το MDF είναι πιο συμπαγές αλλά δεν θα ξεφτίσει στην άκρη; Μήπως να έβαζα το επάνω μελαμίνη και το κάτω MDF για πιο στιβαρότητα; Αναμένω τις απόψεις σας. Δεκτές απόψεις αλλά και παρατηρήσεις. Ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 22, 2017 από Lakisss 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 22, 2017 Author #56 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2017 Μια χαρα βγηκε και μη σε ακουσω να ξαναμουρμουριζεις! Η μελαμινη θα γλιστράει. Mdf θα έβαζα απμα θελει προσοχη στα νερα. Για το σοκορο σκασιλα σου παγκος εργασιας ειναι οχι μπουφες 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 22, 2017 #57 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2017 Μια χαρά σου βγήκε Νίκο ! Τα ποδαράκια που δεν πατάνε τι κενό έχουν? Αν είναι μικρό βάλε φιλετάκια από κάποιο υλικό, αν είναι πολύ βάλε δυο κόντρα σφηνάκια από ξύλο. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις και τη δεξιά πατέντα αν θες να μην παιδευτείς καθόλου με το σωστό πάτημα. Για με τις σφήνες -επειδή έχεις πολλά σημεία για σφήνωμα- ενώ θα σφηνώνεις το δεύτερο σημείο με τη σφήνα , αυτή θα χαλάει τη ρύθμιση που έκανες με την προηγούμενη ! Ενώ με την κόλλα, ετοιμάζεις όλα τα κουτάκια, τα γεμίζεις κόλλα και όταν αυτή πήξει αυτόματα θα έχει παντού το ίδιο καλό πάτημα, χωρίς καμιά φασαρία! Και -κερασάκι- το τακούνι θα γίνει ένα σώμα με το πόδι ! Καλή συνέχεια ! ! ! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Οκτώβριος 23, 2017 #58 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2017 Καλά πάει μέχρι τώρα. Μικρο λάθη όλο και θα υπάρχουν, αρκεί που διορθώνονται. Μην τον πολυκοσκινίζεις...Όπως είπε και η Αγάπη, πάγκος εργασίας είναι. Καλή αποπεράτωση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Οκτώβριος 28, 2017 #59 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2017 Όσοι από εμάς έχουν φαλτσοπρίονο ξέρουμε πως η διαχείριση της σκόνης είναι δύσκολη στο συγκεκριμένο εργαλείο. Κόβεις και γεμίζει ο τόπος. Εγώ για να κάνω την εργασία μου όσο πιο ανώδυνα γίνεται χρησιμοποιώ ένα μουσαμά μου είχα πάρει για το κρεβάτι του εγγονού μου και δεν το έβαλε ποτέ. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 29, 2017 Author #60 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2017 Αλλοι φτιάχνετε εργαστήρια και άλλοι τα "διαλύουν" Νεότερα κατά το στήσιμο του νέου εργαστηρίου που θα γίνει από το μηδέν. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts