Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2016 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2016 Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε εδώ Μια μικρή περιγραφή επίσης δεν βλάπτει. Αν και δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε ας κάνω την αρχή Στην πρώτη φώτο έχω ποτηροτρύπανα μετάλλου, τα αγαπημένα μου κατσαβίδια της Wiha, διάφορες πένσες, κόφτες, πρέσες, ένα σπειρώμετρο και μία πέτρα ακονίσματος της stanley μαζί με οδηγό. Στη δεύτερη φώτο έχουμε πριόνια, ματσόλες με την πορτοκαλί να ειναι σφαιριδίων και πολύ καλή, σκαρπέλα της bahco, ζουμπάδες, πριόνια ξυλογλυπτικής αλλά και Ιαπωνέζικα, ξυλοτρύπανα και marking gauge μερικούς σφυγκτήρες πλέον είναι πολλοί περισσότεροι και εξαρτήματα από το dremel αλλά και το κολωνάτο μου Εδω μερικά από τα ηλεκτρικά αλλά και φορτιστές μπαταριών επίσης πρόσφατα έφτιαξα και το στούντιο που φωτογραφίζω και εκεί έγινε ένας μικρός πάγκος για τις ελαφριές δουλειές Εχουμε κολλητήριμ 3d printer και μερικά πολύμετρα και άλλα όργανα μέτρησης. Κάποια στιγμή σας υπόσχομαι update με την τωρινή κατάσταση του εργαστηρίου! 13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Απρίλιος 6, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2017 Επειδη αυτο ειναι ενα απ τα ωραιοτερα θεματα κ το βλεπω λιιιγο παραμελημενο ειπα να το ξαναθυμηθουμε! Ευτυχως ολη η ταρατσα ειναι δικη μου κ απο θεμα εργασιων ειμαι αρκετα ανετα. Τα εργαλεια ειναι στο δωματιακι 3Χ4 κ στο στεγασμενο αλλα ανοιχτο χωρο εχω τους παγους , απο αχρηστα για αλλους υλικα κ αυτοι, για οποιαδηποτε εργασια. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 7, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2017 Εχεις και εσύ πολύ πράμα προς ταράτσα μεριά. Ποια μου θυμίζεις ποια; καλοδούλευτα όλα να είναι Στέλιο. Εχουμε και ένα ακόμα κοινό πάντως όσοι έχουμε εργαστήρια σε χώρους κοντά σε ταράτσα. Τους συλλέκτες υγρασίας 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Απρίλιος 10, 2017 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2017 On 7/4/2017 at 3:03 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε: Εχεις και εσύ πολύ πράμα προς ταράτσα μεριά. Ποια μου θυμίζεις ποια; καλοδούλευτα όλα να είναι Στέλιο. Εχουμε και ένα ακόμα κοινό πάντως όσοι έχουμε εργαστήρια σε χώρους κοντά σε ταράτσα. Τους συλλέκτες υγρασίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Μάϊος 7, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2017 Eπιτελους τελειωσε η ανακατασκευη του ταρατσοεργαστηριου!!!!!Τα πραγματα μπηκαν στη σειρα τους,τελειωσε η πλατη εργαλειων ,εγινε επανατοποθετηση εργαλειων με σειρα,τα αναλωσιμα τακτοποιηθηκαν ολα μαζι,αξιοποιηθηκαν οοολοι οι χωροι,ακομα κ το χαλασμενο ψυγειο,κ εμεινε κ λιγος χωρος για νεες παραλαβες! Οταν τελειωσα ημουν σε κατασταση αποσυνθεσης αλλα αξιζε τον κοπο...Αν κ με την προηγουμενη ημιχαοτικη κατασταση δεν ειχα προβλημα στο να βρισκω αμεσως οτι θελω,δεν πηγαινε αλλο,ειχε γινει αδιαπεραστο! Τωρα θελω λιγο καιρο να συνηθησω που ειναι τι αλλα θα το παλεψω!!!!!!!!!!!!!!!! 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 7, 2017 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2017 Αυτό που το βρήκες; Κάνει δουλειά; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Μάϊος 8, 2017 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2017 πριν 9 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε: Αυτό που το βρήκες; Κάνει δουλειά; Κανει...αν ασχολεισαι με μικροκατασκευες. Το χω πανω απο 15 χρονια απο τοτε που ασχολιομουν πολυ με μοντελισμο,στατικα auto1:24 k moto 1:12...Sorry, δεν θυμαμαι απο που.Αξιζει να το παρεις αν το βρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 8, 2017 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2017 όλα τα λεφτά η αξιοποίηση του ψυγείου 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisp Μάϊος 8, 2017 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2017 Lakisss μεγενθυτικος φακος - Διάφορα Αξεσουάρ Γραφείου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Μάϊος 8, 2017 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2017 πριν 9 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: όλα τα λεφτά η αξιοποίηση του ψυγείου Το διασκεδαζουμε βλεπω...κ που να δεις κ την καταψυξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούνιος 2, 2017 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2017 Οι πιο πολλοί από εμάς ξέρουμε τον Adam Savage από τους Mythbusters, πρόσφατα τον ανέφερε και ένας μάστορας ως έμπνευση για την ξύλινη εργαλειοθήκη που ανέβασα σε άλλο θέμα. Τυχαία πέτυχα αυτό το βίντεο από το εργαστήρι του, μπορείτε να πάρετε ιδέες εάν σας λείπει καμιά βίδα (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούνιος 9, 2017 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2017 Μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες ιδιοκατασκευές για μάζεμα των ασυμμάζευτων 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Ιούνιος 10, 2017 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2017 Το 13 πάντως είναι για σπάσιμο νεύρων.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούλιος 2, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2017 (edited) Κατασκευή εργαστηρίου - μέρος 1ο Ήρθε η σειρά να σας δείξω το δικό μου εργαστήριο, και συγκεκριμένα την κατασκευή του εκ του μηδενός. (εξ ου και το μέρος 1ο) Ήθελα πάντα να φτιάξω τον δικό μου χώρο, και παρόλο που μένω σε μονοκατοικία δεν κατέστη δυνατό τόσα χρόνια. Επειδή το σπίτι είναι παλιό και κάποια πράγματα είχαν μείνει στη μέση, έπρεπε να φτιαχτούν όλα μαζί και αυτό για όσους το έχουν επιχειρήσει σημαίνει μεγάλος Γολγοθάς, οικονομικός αλλά και ψυχοφθόρος. Αρκετά σας ζάλισα, ώρα να σας δείξω καμιά φωτογραφία. Η πίσω άποψη του σπιτιού απ' τον κήπο. Ημιτελές, ασοβάτιστο και άχρηστα πράγματα, χαρακτηριστικό όσων έχουν μονοκατοικίες. Έχεις χώρο και δεν πετάς εύκολα. Εδώ αποφάσισα να κάνω το εργαστήριο. Το μικρό δωμάτιο είναι απομεινάρι του παρελθόντος αφού το σπίτι "έπεσε" σε τρεις δόσεις. Το καλό είναι ότι δημιουργεί αποθηκευτικό πατάρι. Χτίστηκε ο τοίχος ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος. Αν προσέξετε στη δεύτερη φωτό έγινε στα μπαλκόνια γενική ανακατασκευή των κούτελων, καθώς και σοβάτισμα αυτών. Όταν μπαίνει ο σοβάς αρχίζει και δείχνει. Αν προσέξετε δεξιά το μικρό δωμάτιο όμως είναι χωρίς σοβά... Όταν ξεκινάς τέτοιες δουλειές είναι κανόνας ότι θα υπερβείς τον αρχικό προϋπολογισμό. Ο παλιός σοβάς ήταν πολύ σαθρός αφού δεν είχε τσιμέντο ούτε για δείγμα, κλασσική τακτική των μαστόρων της εποχής (δεκαετία 60). Έτσι αποξηλώθηκε και φτιάχτηκε απ' την αρχή. Έγιναν τα σοβατίσματα, το πατάρι κλείστηκε με τσιμεντοσανίδα και βάφτηκαν. Η μπάλα πήρε και το λεβητοστάσιο (δεύτερη φωτό δεξιά), αφού ξηλώθηκε το ελενιτ και σοβατίστηκε και αυτό. Μπήκε πόρτα, νέο παράθυρο στο δωμάτιο και πάνελ κεραμίδι στο λεβητοστάσιο. Ώρα για το εσωτερικό. Τα πράγματα που είχαν μαζευτεί από την ανακατασκευή του σπιτιού. Συνέχεια είχε η διόρθωση του δαπέδου με στρώσιμο τσιμεντοκονίας, αφού σε μία πλευρά ήθελε 16 πόντους γέμισμα (στα 3.10 μήκος) για να αλφαδιαστεί. Συνολικά πήρε 50(!) άμμους και 11 τσιμέντα για να γεμίσει. Είπαμε αν γίνει η αρχή μετά δεν υπάρχει γυρισμός ούτε στα υλικά, ούτε στα έξοδα. Έψαχνα κάτι ανθεκτικό και βρήκα σε καλή τιμή γρανιτοπλακάκι group5 και σκληρότητας 8. (μέγιστο 10) Το οικόπεδο είναι παράγωνο και συμπαρασύρει τα πάντα. Στη δεύτερη φωτό κλασσικό τραγικό σοβάτισμα... Το επόμενο βήμα είναι να καλυφθεί η πόρτα με γυψοσανίδα. Η συγκεκριμένη αγοράστηκε σαν μεταχειρισμένη από μάντρα το 1964 και προέρχεται από κάποιο κατεδαφισμένο σπίτι, την εποχή που τα παλιά σπιτάκια έδιναν τη θέση τους στις πολυκατοικίες. Ίσως και να είναι κατασκευής του 1920. Πάντως αν και βρώμικη ο σοβάς την έχει διατηρήσει χωρίς σαράκι. Όταν ανοίξει ξανά θα την αποκαταστήσω οπτικά (τρίψιμο/βάψιμο), καθώς θα είναι το μόνο που θα μου θυμίζει το παλιό σπίτι. Κλασσικό κομμάτι. Η πόρτα που μπήκε είναι γλαβανιζέ με διπλό τζάμι (μην ενοχλώ με τον θόρυβο) και σήτα για τα σκνιπάκια του κήπου. Αυτό που με προβληματίζει είναι το βάψιμο σε αυτό το κομμάτι. Επειδή εδώ παλιά υπήρχε η δεξαμενή πετρελαίου, το πετρέλαιο πότισε το πάτωμα και ανέβηκε στον τοίχο. Έκανα μια δοκιμή, το έτριψα και το σπατουλάρισα με κόλλα πλακιδίων αλλά πάλι ξέρασε. Γενικά έχω τρίψει τα χοντρά στους τοίχους και έχω διορθώσει τις πολύ ορατές ανωμαλίες. Αυτό που βαριέμαι είναι να καθαρίσω τις σωληνώσεις του καλοριφέρ στα +4 μέτρα ύψος απ' τους σοβάδες. Ελπίζω να πιάσει η μπογιά και να μη φαίνεται χάλια. Αυτά μέχρι στιγμής, σε λίγο καιρό και το 2ο μέρος. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 2, 2017 από Lakisss 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούλιος 8, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2017 (edited) Κατασκευή εργαστηρίου - μέρος 2ο Συνέχεια σήμερα με το δεύτερο μέρος, αφού βρήκα λίγο χρόνο παρά την κούραση να ασχοληθώ με το εργαστήριο. Σήμερα δεν θα σας δείξω κάτι εξεζητημένο, μόνο το κλείσιμο της πόρτας με γυψοσανίδα. Η γυψοσανίδα όταν αφορά απλές κατασκευές (ευθείες και τοίχοι) δεν είναι δύσκολη, και δεν πρέπει να τρομάζει τους ερασιτέχνες. Θέλει απλά υλικά και θα χρειαστείτε: Βύσματα στερέωσης, γάζα, βίδες και υλικό αρμολόγησης ( να στοκαριστεί). Στην προκειμένη περίπτωση δύο ειδών σίδερα, το περιμετρικό και το κανάλι. Κόβονται εύκολα με λαμαρινοψάλιδο, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί κόβουν σαν ξυράφια. Βιδώνουμε το περιμετρικό με τα βύσματα στον τοίχο. Στη δεξιά πλευρά το σοβάτισμα είναι κακό, και δεν πατάει σωστά το περιμετρικό. Το ψαλιδίζουμε στα σημεία που θέλουμε, και ακολουθεί την γραμμή του σοβά. Κάτω δεν μπαίνει περιμετρικό γιατί δεν θέλω να τρυπήσω το πλακάκι. Ώρα για το κανάλι το οποίο φοριέται συρταρωτά στο περιμετρικό. Καλό είναι να εφαρμόζει κάπως σφιχτά. Το τελάρωμα ολοκληρωμένο. Ώρα για τη γυψοσανίδα που κόπηκε στην επιθυμητή διάσταση και βιδώθηκε. Ευχάριστη έκπληξη στο κουτί με στις βίδες η μύτη. Ακολουθεί το στοκάρισμα. Αρχικά γίνεται ένα χέρι ώστε να κλείσουν οι μεγάλοι αρμοί, από πάνω μπαίνει η γάζα και ξαναγεμίζουμε με υλικό. Συνήθως οι μαστόροι περνούν πρώτα τη γάζα και μετά γεμίζουν μία φορά για να μην χρονοτριβούν, αλλά κάποιος της Knauff μου είχε πει κάποτε ότι αυτό είναι λάθος και δεν γεμίζουν σωστά οι αρμοί. http://www.knauf.gr/www/el/ksira_domisi/jointing_finishing/systems_2/systems_1.php Για τελειώσω με τα χοντρά στοκαρίσματα, περιποιήθηκα το σοβατεπί όπου ήθελε γέμισμα. Ο παρακάτω στόκος είναι εξαιρετικός και είναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής. Φτιάχνεται εύκολα, δεν σβολιάζει και απλώνεται σαν κρέμα. Στο επόμενο επεισόδιο λογικά θα είναι και βαμμένο. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 8, 2017 από Lakisss 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Αύγουστος 1, 2017 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2017 Θέλω γνώμες για το τι μπορεί να βάλει κανείς επάνω σε μεταλλικό πάγκο για μαστορέματα. Σάντουιτς από μελαμίνη 18αρα; Μελαμίνη επάνω και osb από κάτω; Κοτραπλακέ; Θέλω κάτι φτηνό, γερό αλλά να καθαρίζει και εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 1, 2017 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2017 Τι θα κάνεις πανω στο παγκο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Αύγουστος 2, 2017 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 Ότι πιο φτηνό ξύλο 2+ πόντους βρεις και από πάνω λαμαρίνα 3άρα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Αύγουστος 2, 2017 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 Η λαμαρίνα γλιστράει και είναι για πιο σκληρές εργασίες. Δεν θέλω να κοπανάω κτλ. Σε έναν πρόχειρο πάγκο που έστηνα παλαιότερα δεν είχα θέμα με την μελαμίνη, αρκεί να μη τη ζόριζες πολύ. Μάλλον θα το επαναλάβω, και θα φτιάξω ένα τραπεζάκι όπως λέει ο @ΓιαγκΤ για κοπανήματα/κολλήματα/κοψίματα. @karmen1983 τι έχεις κατά νου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Αύγουστος 2, 2017 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 Φτιάξε έναν μισό μισό, μην γεμίσεις το εργαστήριο και δεν χωράς εσύ μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts