Snips Δεκέμβριος 7, 2016 Author #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2016 Φοράει το τελευταίο firmware o SSD. Λοιπόν, δοκιμών συνέχεια. Τα πετάω όλα απο πάνω. Πετάω και το HDMI καλώδιο και μένω μόνο με Dsub. Κουμπώνω όλες τις μνήμες (και τα 6Gb), όλα καλά. Φορτώνω WoT, παίζει μια χαρά, κόλλημα κανένα (σχετικά), στο desktop σε λίγη ώρα αρχίζω να διακρίνω ένα μπουκωματάκι ας το πω, όχι lag, όχι freeze, τίποτα. Lineage μια απο τα ίδια: Ξεκινάμε καλά, τα χαλάμε στη συνέχεια. Αρχίζω να υποπτεύομαι GPU. Η 650 GTX που ανέφερα αρχικά είναι στο PC του γιου. Ο γιος έφυγε σήμερα 4ήμερη, οπότε όλο το πεδίο δικό μου. Αρχικά πάω και τεστάρω wot στο άλλο το PC. (PC#2) (G3258/8GB/Gigabyte-H81M/GTX 650/Intenso 120GB SSD/win 7 64b) Φορτώνω wot, παθαίνω κοκομπλόκο με το πόσο 'νερό" τρέχει. Θεωρητικά η 5850 είναι καλύτερη κατά τι, αν και παλιότερη. Νατα λέω. εδώ είμαστε. Swap τις κάρτες, φορτώνω στο δικό μου το PC το WOT, τσουπ, πάπαλα. Τα ίδια με πριν και χειρότερα. 40 fps max με εμφανή δυσκολία στην κίνηση. Όχι lag, όχι freeze ακόμα. Άρα δεν φταίει η κάρτα. Για επιβεβαίωση τεστάρω και την 5850 στο 2ο PC. Αποτέλεσμα επίσης αψεγάδιαστο. Νεράκι το game. Άρα κάτι φταίει, και δεν είναι GPU, δεν είναι μάλλον SSD. Τώρα να κατηγορήσω τον Q6600 μου πάει κάπως. Οκ, παλιότερος από τον G3258, υστερεί και 800Mhz, αλλά δεν νομίζω να είναι η αιτία "κομπιάζει" το όλο σύστημα. Nα κάνουν την διαφορά τα +2Gb που έχει το PC#2; Πάλι το βρίσκω τραβηγμένο. Λόγω χρόνου οι μνήμες θα ελεγχθούν με memtest αργότερα. Οπότε απομένουν: Μητρική και Windows; Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει δοκιμή με linux live CD και θα αναφέρω. Πάντως όση ώρα είμαι στο pc#2 έχω πάθει πολιτισμικό σοκ. Ο firefox ανεβοκατεβαίνει σε nanosecs χωρίς κόλλημα, φάκελοι ανοίγουν με την σκέψη κλπ. Και στο δικό μου γρήγορα ανοίγουν, απλά υπάρχει αυτό το κάτι που οπτικά που δεν σε αφήνει να το νιώσεις. Προσπαθώ να αποφύγω format πριν εξασφαλίσω την μη βλαβη hardware η οποία αργότερα θα μας οδηγήσει πάλι σε παρόμοια κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Δεκέμβριος 8, 2016 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2016 (edited) πριν 8 ώρες, το μέλος Snips έγραψε: Προσπαθώ να αποφύγω format πριν εξασφαλίσω την μη βλαβη hardware η οποία αργότερα θα μας οδηγήσει πάλι σε παρόμοια κατάσταση. Κρατάς image του δίσκου και κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα το επαναφέρεις με το image. πριν 11 ώρες, το μέλος Snips έγραψε: System managed ειναι το pagefile (6gb είναι με 9GB recommended) και είναι στον SSD. 16GB είναι free στον δίσκο. Από την εικόνα που έβαλες με τους δίσκους βλέπω 5gb ελεύθερα (από 119gb δεσμευμένα 114gb), ενώ στο μηχάνημα με το intenso από 119 έχει ελεύθερα 18gb. πριν 8 ώρες, το μέλος Snips έγραψε: Τώρα να κατηγορήσω τον Q6600 μου πάει κάπως. Οκ, παλιότερος από τον G3258, υστερεί και 800Mhz, αλλά δεν νομίζω να είναι η αιτία "κομπιάζει" το όλο σύστημα. Nα κάνουν την διαφορά τα +2Gb που έχει το PC#2; Πάλι το βρίσκω τραβηγμένο. Λόγω χρόνου οι μνήμες θα ελεγχθούν με memtest αργότερα. Όσο να ναι τις διαφορές τους τις έχουν τα μηχανήματα, αλλά αν πριν δούλευε οκ και ξαφνικά άρχισε να κολλάει, προσπάθησε να θυμηθείς τι έκανες πριν απ'αυτό το σημείο, κάποια αλλαγή στο λειτουργικό (drivers) κτλ. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 8, 2016 από idonthave 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 8, 2016 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2016 Δεν ξέρω αν το δοκίμασες, αλλά δοκίμασε να συνδέσεις τον SSD σε άλλο sata controller, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι hardware, αρκεί κάποιο software glitch του sata controller. Το θεωρώ πιο πιθανό από κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Επίσης βάλε μια μέτρηση του πόση ram έχεις ελεύθερη, εγώ με μόνο 3 gig ram αναγκαστικά το μετράω διότι με 15-20 καρτέλες στο chrome μου μένουν περίπου 350 mb ελεύθερα και αν πέσει πιο πολύ μετά ψοφάει. Από τα 3 gb συνήθως έχω ελεύθερα 1.9 με άδειο το σύστημα και 1.5 αν δουλέψει λίγο (και αρχίσουν να ανοίγουν τα διάφορα παπατζιλίκια). Αν έχεις 2gb ram μπορεί να φταίει αυτό, αν έχεις 4 ή παραπάνω δύσκολο, εκτός αν έχει "σκάσει" κάποια εφαρμογή / ιός κλπ (υποθέτω ότι virus scan έχεις κάνει!). Τώρα όσον αφορά Q6600 vs G3258, αν ο Q6600 είναι στα 2.4 και ο άλλος στα 3.2 σε single thread απλές εφαρμογές η διαφορά τους είναι (3.2-2.4)/2.4 * 100 = 33% πιο γρήγορος από αυτό που έχεις. Η διαφορά από 2.33 σε 2.51 είναι παραπάνω από ορατή στα windows, επίσης η διαφορά απενεργοποίησης των c-states είναι κι αυτή ορατή, τουλάχιστον από μένα και ως προς το overall feeling. Δοκίμασε με το throttle stop να απενεργοποιήσεις τα c-states, με τη διαφορά ότι αυτό θα σου ζορίσει παραπάνω το σύστημα. Οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή είναι εντάξει? Η τροφοδοσία του? Κολλήματα τέτοια σε hardware επίπεδο μπορεί να είναι και από ασταθή τροφοδοσία του επεξεργαστή, οπότε ρίξε και ένα μάτι κυρίως στους πυκνωτές γύρω από το socket και γενικά στη γύρω περιοχή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 8, 2016 Author #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2016 Στο μεταξύ, παρατήρησα ότι ο Q6600 δείχνει 2.45Ghz και όχι 2.4 που είναι η default συχνότητα. Στο Bios δηλαδή default clock έχει τα 272mhz και όχι τα 266! (και εννοείτε δεν είναι manual ρύθμιση.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 8, 2016 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2016 Μπορεί στο bios να κάνει κανένα μικρό auto oc. Η διαφορά είναι μικρή για να επηρεάζει τον SATA controller, αλλά μπορείς να πας στο BIOS Και να δοκιμάσεις manual ρύθμιση στα 266. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 8, 2016 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2016 αλλαγη SATA καλωδιου δοκιμασες? και SATA θυρας....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 10, 2016 Author #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2016 Τα πάντα άλλαξα. Μέχρι και τον CPU έβγαλα μετά από τοοοοοοόσο καιρό που έχω να βγάλω την scythe. Μπουτάρω, ποσταρει σαν 2.4G. Ωραία λέω. μπαίνει windows. Δώσε firefox, δώσε TS3, δώσε να ανοίξει "My computer".. πάπαλα, δεν ανοίγει τίποτα. Κολλάνε όλα, ...not responding,το γνωστό συμβολάκι για 10 ώρες, πατάω reset butto, ξανά ποστάρει ο CPU σαν 2.45G (272Mhz). Ευτυχώς δεν είχα σφυράκι δίπλα μου. Πραγματικά θέλω να το σπάσω. Τι μια δείχνει ότι φταίνε τα Win, την άλλη ότι τα έχει παίξει κάτι στο hardware, αλλά ΤΙ σκ#τ@ ?!?!?!?!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 10, 2016 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2016 (edited) τρεξε Live usb διανομη Linux μπας και αποκλησεις τουλαχιστον κατι Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 10, 2016 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 11, 2016 Author #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2016 Δεν βλέπω πρόβλημα με live linux αλλά από την άλλη δεν μπορώ να συγκρίνω κιόλας, καθότι στο live δεν τρέχεις και τίποτα, ούτε drivers κάρτας έχει να φορτώνουν. Για πείτε μου κάτι άλλο. Στο memtest με ΟΛΑ default, το transfer rate=3800 με 4000ΜΒ/s στις μνήμες είναι οκ? [DDR2-800 (Τo test εγινε με τα 2x2gb μόνο)]. To novabench μου βγάζει Tr.Rate=3853MB/s. Τo CPUZ δείχνει 2:3 με τις μνήμες να είναι στα 400. Αλλά περίπου 4000MB/s Tr. Rate, σημαίνει μνήμες 533 και όχι 800άρες, σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 11, 2016 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2016 (edited) Όταν είσαι στα windows, άσε κανέναν task manager ανοιχτό να δεις αν χτυπάει κανένας πυρήνας 100% όταν κολλάει. Οι μνήμες δεν νομίζω να έχουν θέμα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τις βάλεις single channel. Κανέναν δίσκο δεν έχεις διαθέσιμο να πετάξεις καμιά φρέσκια εγκατάσταση windows μέσα; Κάπου εδώ θα έψαχνα και προγράμματα που και καλά επιταχύνουν/καθαρίζουν τα windows και ας ακούγονται για κουταμάρες αυτά. Βέβαια πρώτα θα έπαιρνα ένα image, μην κάνουν καμιά βλακεία με την registry αυτά. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 11, 2016 από yanni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Δεκέμβριος 11, 2016 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2016 Σε safe mode δοκίμασες, κολλάει πάλι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
grabtex Δεκέμβριος 12, 2016 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2016 (edited) μην απορρίπτετε τον συνήθη ύποπτο των 7 (wuauserv) επειδή δεν βλέπει cpu usage εγώ προτείνω καλού κακού να σταματήσει το service εν ώρα προβλήματος να ξέρουμε ότι δεν ψάχνουμε πάλι για μ... της ms Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 12, 2016 από grabtex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 12, 2016 Author #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2016 Δεν υπάρχει svhost.exe (πίσω από το οποίο να κρύβεται το wuauserv) όμως που να δείχνει φορτωμένο είτε με CPU είτε με RAM, ώστε να το ενοχοποιήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 28, 2016 Author #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2016 Λοιπόν δεν το γλυτώσαμε το format. Αλλά δεν διόρθωσε τελικά τίποτα. Καταρχήν δεν μπορώ με τίποτα να μπω στον SSD με ACHI mode. Δεν τον βλέπει το σύστημα στο BIOS. Κάνω το γνωστό κόλπο αλλά πάπαλα. Δεν θυμάμαι πως είχα μπει την πρώτη φορά που έβαλα τον ssd. Kαι δυστυχώς o device manager δείχνει αυτό: Drivers για ICH9 κτλ δεν βρίσκ πουθενά. Ότι και να κατεβάσω δεν το δέχεται. World Of tanks τα ίδια. Σπασίματα, σπασίματα και σπασίματα. Η κάρτα δεν φταίει. Σε άλλο PC όπως ανέφερα, παίζει μια χαρά. Το περίεργο είναι ότι πριν αρχίσουν τα προβλήματα έπιανε και 60hz (και 75hz όταν είχα Freesync). Ξαφνικά λες και κολλάει στ 30-40, ακόμα και αν ρίξω ανάλυση απο 1920, στα 1680χ1050, και μειώσω τα γραφικά στο μίνιμουμ.! Kαι συνεπώς δεν έχω ακόμα σαφή ένδειξη για το το ακριβώς φταίει στο όλο σύστημα... Η οθόνη βέβαια (εδώ) τον χαβά της. HDMI με τίποτα μέχρι να μπει win login. D-sub δείχνει κανονικά bios-post κλπ, αλλά πάπαλα όταν μπει login όπου χρειάζεται να το γυρίσω σε HDMI!!! Me DVI-D τα βλέπει όλα, αλλά δεν παίζει το freesync. 75hz Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 29, 2016 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2016 Μήπως να δοκίμαζες άλλο τροφοδοτικό; Δές τι μου συνέβει εμένα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts