ea6gka Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 εχθες κατεβασα την τελευταια αναθεωρημενη εκδοση αυτου του λειτουργικου και σημερα αν οχι αυριο θα την εγκαταστησω. Οποιος εδω μεσα εχει την ιδια θα μπορεσει να με βοηθησει να το βαλω ωστε μεσα απο αυτο το θεμα να βοηθηθουνε και αλλοι που ξεκινανε απο τη αρχη. για αρχη: 1. εχω raid , θα πρεπει να ξανακανω απο την αρχη καινουριο? 2. nvidia η καρτα γραφικων , θελει drivers για να παιξει ή θα την δει εξαρχης 3. εχω δικτυο, μπορει να δει υπολογιστες στο δικτυο μου που εχουν Μ$ λειτουργικο και να παρω αρχεια? αυτα για αρχη, περισσοτερα σημερα ή αυριο με screen shots και αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάρτιος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 1. εγω παντως δεν καταφερα να κανω βοοτ απο το raid και γενικα απο sata δισκοαπο pata IDE ολα οκ και τοτε μπορεις να δεις το raid sata δισκο/δισκους2. θα την δει αλλα αν κατεβασεις τους drivers θα εχεις αυξηση επιδοσεων 3. samba η λυση στο προβλημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 23, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 δηλαδη πρεπει να ξεκινησω απο PATA δισκο αλλιως με τιποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάρτιος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 ισως καποιος αλλος εδω βρηκε τροπο ? απλος επειδη με google it δεν βρηκα κατι ωστε να μην χαλασωτο ραιδ μου (βρηκα π.χ. εναν τροπο με LVM αλλα θα χαλαγα το ραιδ των παραθυρωναπο οτι καταλαβα) οπως επισης εχω ιντελ μητρικη αν αλλαζα την επιλογη ραιδ στο βιοςωστε να βλεπει τον καθε δισκο μονο του θα γινοταν επειδη ομως εχω και εναν 40gb δισκο το εβαλα σε αυτον Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 23, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 Δεν θα εχεις προβλημα με το δικτυο. Θα σου βγαλει "Miscrosoft Network" και απο εκει θα βλεπεις τα αρχεια. με την προϋπόθεση οτι δεν ειναι σε NTFS βεβαια ! Ετσι τουλαχιστον ειναι στο δικο μου το Ubuntu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 23, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 δυστηχως ειναι σε NTFS Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάρτιος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 στο δικο μου δυκτιο διαβαζω drives με ntfs (read only) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 23, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 αφεντικο εχω καψει το σιντι και ειμαι ετοιμος, μπορεις να δωσεις μια καλη διευθυνση να δω drivers μαζεμενουςγια λινουξ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάρτιος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 τι εννοεις drivers?για προγραμματα updates kernels ktl κοιτα εδωhttp://www.ubuntulinux.org/wiki/SynapticHowto/view?searchterm=synapticεπισηςhttp://www.ubuntulinux.org/wiki/SynapticHowto/view?searchterm=synaptichttp://www.ubuntulinux.org/support/documentation/howtohttp://www.ubuntulinux.org/support/documentation/faq/faqfolder_viewεπισης αν εχεις 686 δες και αυτοhttp://www.ubuntulinux.org/support/documentation/faq/helpcenterfaq.2004-09-21.1496455883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 5, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Είχα τη δυνατότητα να το δοκιμάσω λίγο στο e-shop.gr σήμερα όση ώρα περίμενα να μου φέρουν την οθόνη.Μάρεσε πολύ το περιβάλλον....πολύ φιλικό και ιδιαίτερο..στο σύστημά μου έχω win xp με σκληρό sata.Θα μπορέσω να τα εγκαταστήσω εκεί?(πρέπει να γίνει μετά από φορμάτ ή κάνω λάθος?)Βασικά το θέλω μόνο για internet,ώστε με τα win να μην έχω προβλήματα πλέον με ιούς..μπορεί κανείς να μου κάψει ένα cdακι με το ubuntu?θα του ήμουν υπόχρεος.Με πμ να κανονίσουμε και αναταλλαγή (ubuntu με παιχνίδια... πχ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 5, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 δεν μπορω να το βαλω να δει το raid με τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 6, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 Στα πλαίσια του "είμαι μαζόχας και έβαλα Ubuntu στο laptop" έχω να κάνω μια ερώτηξη: όταν βγάζει πρόβλημα και δεν ξεκινάει το γραφικό περιβάλλον, τι μπορεί να φταίει; Μπήκα με prompt και διόρθωσα με τον vi το menu.lst (α ρε αθάνατο ΙΕΚ, τι γνώσεις μας χάρησες...) ώστε να μπορώ να μπώ ξανά στα Παραθύρια, αλλά γενικότερα η σχέση μου με το command prompt based linux είναι χειρότερη από την σχέση της γυναίκας μου με το UT2004. Οι λεπτομέριες που μου δίνει ο Ubuntuς για το error είναι μηδαμινές. Τις πταίει; Επίσης, έχω βάλει την AMD64 έκδοση και αναρωτιέμαι αν το ρημάδι υποστηρίζει το Cool 'n' Quiet ώστε να μην παίζει συνέχεια ο επεξεργαστής στα 800 ή στα 2200, αλλά να μεταβάλλεται αυτόματα. Γνωρίζει κανείς τίποτα; Αυτά. Περισσότερες απορίες όταν ξαναδώ γραφικό περιβάλλον ’ντε εδώ σε θέλω Σωτήρη, όχι μόνο Off topic king, αν θέλεις να προσυλητίσεις, πρέπει να βοηθήσεις :ρρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 6, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 επειδή με χαρακτήρισες off topic king, http://lists.hellug.gr/linux-greek-users.php3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 Πως του δίνω να ανγνωρίσει την ΑΤΙΧ800;Και πως ενεργοποιώ τον root account? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Απρίλιος 8, 2005 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 Ρε παιδιά εγώ δεν μορώ να κάνω καν install στον Α64 της υπογραφής.Μου κολλάει στην οθόνη που επιλέγεις language.Δοκίμασα και με άλλες παραμέτρους (expert install κτλ).Δεν υποστηριζεται η rx700pro; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 8, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 μετα απο συζητησ που ειχα με φιλο εξπερ στα λινουξ μου ειπε οτι επεσε αποτομα στα βαθια και μαλλον θα πνιγω. Προτεινει να ξεκινησω με Mandrake/SuSe και μετα να παω στα ubuntu κλπ. Φυσικα και θα ακουσω την συμβουλη του , μαζοχες δεν ειμαστε (ενταξει λιγο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 8, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 chosen, αν έδινες λιιιιιιιγο πιο αναλυτικά που σου πετάει error θα ήταν πιο έυκολο! πάντως ξανακάνε configure τον x server, μήπως έκανες κάνα λαθάκι δηλαδή όταν δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον, κατα πάσα πιθανότητα αυτό είναι. Αρχική απάντηση από ea6gka μετα απο συζητησ που ειχα με φιλο εξπερ στα λινουξ μου ειπε οτι επεσε αποτομα στα βαθια και μαλλον θα πνιγω. Προτεινει να ξεκινησω με Mandrake/SuSe και μετα να παω στα ubuntu κλπ. Φυσικα και θα ακουσω την συμβουλη του , μαζοχες δεν ειμαστε (ενταξει λιγο) το ξαναλέω, το ubuntu είναι debian based, δεν το χω δοκιμάσει αλλά το debian δεν θα το πρότεινα σε έναν που βάζει για πρώτη φορά, γιατί μάλλον θα τα παίξει. το καλύτερο είναι το knoppel/knoppix και μετά σιγά σιγά προς τα πάνω. Επίσης SuSE/Mandrake έχουν αρκετά εργαλεία σε GUI (SuSE = YaST) που βοηθούν πάρα πολύ αυτόν που ξεκινάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 10, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Στα πλαίσια του "είμαι μαζόχας και έβαλα Ubuntu στο laptop" έχω να κάνω μια ερώτηξη: όταν βγάζει πρόβλημα και δεν ξεκινάει το γραφικό περιβάλλον, τι μπορεί να φταίει; Μπήκα με prompt και διόρθωσα με τον vi το menu.lst (α ρε αθάνατο ΙΕΚ, τι γνώσεις μας χάρησες...) ώστε να μπορώ να μπώ ξανά στα Παραθύρια, αλλά γενικότερα η σχέση μου με το command prompt based linux είναι χειρότερη από την σχέση της γυναίκας μου με το UT2004. Οι λεπτομέριες που μου δίνει ο Ubuntuς για το error είναι μηδαμινές. Τις πταίει; Επίσης, έχω βάλει την AMD64 έκδοση και αναρωτιέμαι αν το ρημάδι υποστηρίζει το Cool 'n' Quiet ώστε να μην παίζει συνέχεια ο επεξεργαστής στα 800 ή στα 2200, αλλά να μεταβάλλεται αυτόματα. Γνωρίζει κανείς τίποτα; Αυτά. Περισσότερες απορίες όταν ξαναδώ γραφικό περιβάλλον ’ντε εδώ σε θέλω Σωτήρη, όχι μόνο Off topic king, αν θέλεις να προσυλητίσεις, πρέπει να βοηθήσεις :ρρ ανριβώς το ίδια πρόβλημα παρουσιάζεται και εδώ...δε δίνει καμμία λεπτομέρεια για τη φύση του προβλήματος όμως...καμμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 10, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris chosen, αν έδινες λιιιιιιιγο πιο αναλυτικά που σου πετάει error θα ήταν πιο έυκολο! πάντως ξανακάνε configure τον x server, μήπως έκανες κάνα λαθάκι Δεν μου το λέει πιο αναλυτικά. Τελείωσε η εγκατάσταση, επιχειρεί να μπεί xserver (2-3 απόπειρες) και στο τέλος με πετάει στο prompt. Το μήνυμα λάθους δε λέει τίποτα, κυριολεκτικά. Χάνοντας το boot των Windows, έπρεπε να επιστρατεύσω τις γνώσεις που αποκόμησα προ 8ετίας για το vi και κατάφερα να βάλω στο menu.lst την γραμμούλα για τα Παράθυρα. Παρ'όλα αυτά, Ubuntu desktop δεν είδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 10, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 σαν ηχώ ακούγομαι?Αρχική απάντηση από Chosen Δεν μου το λέει πιο αναλυτικά. Τελείωσε η εγκατάσταση, επιχειρεί να μπεί xserver (2-3 απόπειρες) και στο τέλος με πετάει στο prompt. Το μήνυμα λάθους δε λέει τίποτα, κυριολεκτικά.Χάνοντας το boot των Windows, έπρεπε να επιστρατεύσω τις γνώσεις που αποκόμησα προ 8ετίας για το vi και κατάφερα να βάλω στο menu.lst την γραμμούλα για τα Παράθυρα. Παρ'όλα αυτά, Ubuntu desktop δεν είδα... ακριβώς δε μπορεί να φορτώσει το x interface όπως λέει....να κοιτάξουμε στο xfree86.org ώστε να επιβεβαιώσουμε πως τρέχουμε την τελευταία έκδοσή του μας παραπέμπει...βασικά εγώ το έχω εγκαταστήσει σε ξεχωριστό σκληρό και όταν μου δίνει τη δυνανότητα να επιλέξω και πάω να φορτώσω win δεν τα καταφέρνω οπότε πάω μέσω bios και αλλαγής boot priority... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.