Jump to content



Γιατι οι ΙΝΤΕL κανουν γρηγοροτερα dvd-rip απο τους AMD


sponsii

Recommended Posts

  • Replies 133
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 16:19]

πω πω

οντως....:eek:

Μην ξεχναμε και τι π@@τσ@ εριχνε και ο 486 στον αντιστοιχο AMD 486 τo '94...

Το Wing Commander 2 σε 386-486 ηταν απολαυση. Σε AMD εβριζες την ωρα και την στιγμη... Ενθυμουμαι το 1937 Χαραλαμπε οταν ειχα εγκαταστησει το Red Baron στον νεο μου 286 (200 χιλιαρικα τοτε).....

Ρε Χρηστο το παραδειγμα με τον φιλο σου που εχει AMD και ριπαρε cd και ανοιξες Word και κολλησε ο υπολογιστης ποτε θα το πεις??? Ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου highlight....

Link to comment
Share on other sites

Χρηστο προσωπικα πιστευω οτι ειχες καποιες ασχημες εμπειριες με ΑΜΔ και για αυτο εχεις βγαλει καποια εσφαλμενα συμπερασματα.Ομως κανεις ενα λαθος κατα την γνωμη μου.Δεν λες πουθενα:ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ!!!

Απο εκει και περα ολα τα αλλα φαινονται στα μετρητικα,προσωπικα διαφορα στην χρηση απο AMD σε ΙΝΤΕΛ δεν καταλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nobig

Το θυμάσαι γιατί μέχρι εκεί ήταν η intel, μετά πήρε την κάτω βόλτα

:coax:

Ναι έχεις δίκιο, όπως πέρυσι ο 3200+ είχε λίγο καλύτερες επιδόσεις απο τον 2.6c

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 16:42]

μαρεσει που ειναι και απο τα αγαπημενα σου. εδω καλα καλα δεν το θυμασε

Πρωτη φορα το ειχε γραψει στο pctech σαν ριπαρω... και μου εχει μεινει απο τοτε...

Ουτως ή αλλως αυτο εννοουσαμε και οι 2... Απλα ειπα να ζητησω συγνωμη μην τυχον και δωσω εσφαλμενα παραδειγματα....

Αμεσως να μου την πεις ρε amdoκ@@λε!!! :mad::p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από [pan]oc [Σήμερα, στις 05:39]

ωραία πες μας, το 7ο% του 10 πιο είναι?

πες μας ο αριθμος που αν τον αυξήσεις 30% σου δινει 10...

Εγω τόσα χρόνια στο εμπόριο με αυτο το τρόπο εχω βγαζω τα κέρδση μου, (και όχι μόνο εγω, και η εφορια ο διπλα και ο απεναντι...)

Προφανως αναφερομουνα σε αυτους που χρησιμοποιουσαν το χρονο που απαιτειται για τις

εφαρμογες ,αντι για την αποδοση του επεξεργαστη,

αν εσυ δεν ειπες κατι τετοιο δεν συντρεχει καν λογος να αναφερθεις στην παρατηρηση μου!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Γιωργος_Μ

Προφανως αναφερομουνα σε αυτους που χρησιμοποιουσαν το χρονο που απαιτειται για τις

εφαρμογες ,αντι για την αποδοση του επεξεργαστη,

αν εσυ δεν ειπες κατι τετοιο δεν συντρεχει καν λογος να αναφερθεις στην παρατηρηση μου!!!!!

ένας ήταν...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 14:22]

α) μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος ποιοι είναι αυτοί?

β) επιμένεις ότι το κέρδος 2πλού encoding 35% προσδιορίζεται από 10+35%?

γ) πιστεύεις δεν έχεις ευθύνη για την στραβή κατάληξη της κουβέντας? είναι τυχαίο που σε κάμποσα θρεντς έχει καταλήξει chris2k4 vs all? δε μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι...

νομίζω ότι πολυ ασχοληθηκαμε φίλε

Αρχική απάντηση από Chris2004 το 95% του Forum έχει AMD και βγαίνει να υπερασπίσει τα λεφτά του. Επίσης αρκετοί συμφώνησαν μαζί μου. Απλά βαριούνται να ασχολούνται. Εγώ δεν βαριέμαι καθόλου.

Λογικό είναι να υπερασπίζονται αυτο που με τόσο μόχθο και κόπο έχουν πληρωσει.

Εγώ συμφωνώ για τα καλα του ΗΤ αλλα διαφωνω καθέτως ως προς το ποσοστό του κέρδους. Επίσης ο Voudas και εγώ έχουμε δοκιμάσει και τις 2 πλατφόρμες σε διάφορες νέες και παλιες εποχές όταν το OC στην ελλάδα ήταν σε εμβυακό επίπεδο. Λες να μην έχει κύρος η άποψή του, η απλά θέλει να σε κοντραρει? Ειτε σου αρέσει έιτε όχι ο Α64 είναι πιο γρήγορς σε παιχνιδια απο ενα Ρ4 με η χωρίς ΗΤ. Και πιστεύω οτι οι περισσοτεροι που αγοράζουν κορυφαία PC τα αγοράζουν για να παιζουν κορυφαία παιχνίδια.

Δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ηλίθιας για μενα κόντρας που θυμαμε όσο θυμαμαι τον εαυτό κου, intel vs amd...

ωριμάστε πια.

Link to comment
Share on other sites

Η intel δεν μιλάει για άνοδο στις επιδόσεις , αλλά στο throughput του επεξεργαστή (απόδοση = χρόνος/εργασία , throughput = εργασία/χρόνο).

πχ , o Chris όταν βάζει παιχνίδι παρέα με το encoding (:D) μειώνει την απόδοση (τόσο το παιχνίδι όσο και το encoding θα γίνονται πιο αργά από ότι χωριστά) , αλλά αυξάνει το throughput , γιατί στον ίδιο χρόνο βγάζει περισσότερη δουλειά.

Να συμφωνήσω απόλυτα οτι το κέρδος αυτό δεν μετράει 100 φορές , αν μια εφαρμογή είναι ήδη multithreaded τότε δεν ξανακερδίζεις 30% επειδή θα τρέξεις 2 instances.

Αν γινόταν κάτι τέτοιο , ο Chris θα μας έλεγε για τα 40 encoding που κάνει ταυτόχρονα στον χρόνο που ο AMD κάνει 2.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 22:33]

Τουλάχιστον με ΗΤ είσαι σίγουρος πως όλα σέρνονται με την ίδια ταχύτητα.

no comments......:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ....

...Υ.Γ απεχω απο τετοιες συζητησεις το εχω ξαναπει.....γιατι απλα μερικα πραγματα εχουν τα ορια τους αλλα μαλλον καποιοι δεν το περνουν χαμπαρι με την καμια λεμε....:upside:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από [pan]oc

Λογικό είναι να υπερασπίζονται αυτο που με τόσο μόχθο και κόπο έχουν πληρωσει.

Μπα ο μπαμπάς τους το αγόρασε στους περισσότερους.

Επίσης ο Voudas και εγώ έχουμε δοκιμάσει και τις 2 πλατφόρμες σε διάφορες νέες και παλιες εποχές όταν το OC στην ελλάδα ήταν σε εμβυακό επίπεδο. Λες να μην έχει κύρος η άποψή του, η απλά θέλει να σε κοντραρει?

Και εγώ έχω δοκιμάσει και τις 2 πλατφόρμες απο εποχής 8088 μέχρι σήμερα. Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει ψάξει σωστά τα πράγματα γιατί πολύ απλά δεν έχει ασχοληθεί με encoding

Ειτε σου αρέσει έιτε όχι ο Α64 είναι πιο γρήγορς σε παιχνιδια απο ενα Ρ4 με η χωρίς ΗΤ. Και πιστεύω οτι οι περισσοτεροι που αγοράζουν κορυφαία PC τα αγοράζουν για να παιζουν κορυφαία παιχνίδια.

Είπε κανείς το αντίθετο; Εμείς για απόδοση σε Encoding μιλάμε.

Όχι δεν αγοράζουν οι περισσότεροι τα PC για παιχνίδια, σίγουρα αυτοί που τον θέλουν μόνο για παιχνίδια δεν χρειάζονται το ΗΤ.

Link to comment
Share on other sites

Αρα συμφωνουμε σε όλα, τελικα που είναι το θέμα?

Μάλλον στο πόσο κερδίζουμε με το ΗΤ?

Αν είναι αυτο θα πρέπει να πουν μόνο οι intelακιδες, και ως ενας απο αυτους, και επειδη γραφο και συμπιεζω πολυ συχνα dvd, ναι κερδιζουμε αλλα τουλαχιστον σε μενα οχι περισσοτερο απο 15-20% του χρονου που θα έκανε αν εκανα συμπιεση σε καθε αρχιο ξεχοριστα.

Και συνεχιζω να πιστευω οτι τα κορυφαια pc οι περισοτεροι τα αγοραζουν για παιχνιδια και οχι για encoding μιας και στην Ελλαδα δεν εχει διαδοθει και τόσο.

Link to comment
Share on other sites

εχμ το να στηριζεσαι σε θεωρητικα νουμερα αποτελει.... θεωρια :)

κοινως υποθεση

ναι, συμφωνα με την Intel κ διαφορα benchmark sites οι ΗΤ Ρ4 εχουν 30-35% ανεβασμενες επιδοσεις σε ταυτοχρονες 'ιδιες' εργασιες . Αυτο με την κοινη μαθηματικη λογικη σημαινει οτι αν κανει Χ χρονο για να κανει 1 δουλεια τοτε κανει Χ+Χ*0,70 για να κανει και τις 2 μαζι. Ωστοσο ολα αυτα ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ σχετικα και εχουν να κανουν με το τι αλλα προγραμματα&services τρεχουν συγχρονως, τι μνημη εχεις (σαν χρονισμο και σαν ποιοτητα), τι σκληρο δισκο εχεις, τι λειτουργικο εχεις, τι θερμοκρασια ανεβαζει, τι περιφερειακα εχεις και καταναλωνουν πορους(αν καταναλωνουν) κλπ κλπ κλπ

δλδ ειναι παρα πολυ δυσκολο να γινει σωστη 'μετρηση' αφου πρεπει να ισχυσουν πανομοιοτυπες συνθηκες για να γινει σωστη μετρηση και συγκριση.

Παντως απο ενα site (που αν το βρω θα το αναρτησω) που διαβασα ελεγε πως μετα απο 10δες πανομοιοτυπες - και καλα - μετρησεις ιδιας ισχυος επεξεργαστων amd64 & p4 HT εβγαλαν το συμπερασμα οτι το κερδος κυμαινεται μεταξυ 10 και 20% .

Το θεμα ειναι πως συνηθως αυτο το κερδος σπανια ενδιαφερει το μεσο χρηστη γιατι σπανια θα του χρησιμευσει. Δηλαδη δεν ειναι κριτηριο αγορας (εκτος αν ειναι η εξαιρεση που του χρησιμευει)....

Οποτε μαλλον καποιος αγοραστης θα δει τι τον ενδιαφερει στις αναγκες του και συμφωνα μαυτες θα κινηθει.

ΥΓ συμφωνα με το 20% και συμφωνα με τα κοινα μαθηματικα 20% βελτιωμενες επιδοσεις σημαινει πως κανει Χ+Χ*0,8=Χ*1,8 (αν κανει πχ 10 λεπτα τοτε ειναι 18 το αποτελεσμα σαν συνολο,αρα κερδος 2 λεπτα)

Η λογικη που λεει οτι οι βελτιωμενη αποδοση ισχυει και για το αρχικο χρονικο διαστημα δεν στεκει ... πιστευω οτι ειναι ευνοητο το γιατι....

Link to comment
Share on other sites

Τελικα θα μπαναριστει ο Φανης?Οχι τιποτα αλλο δεν θα καταλαβει και πολλα απο το μπαν διοτι εχει Ιντελ με ΗΤ .Με τον ενα νημα του επεξεργαστη θα ποσταρει και με το αλλο θα μπαναρεται.;)

Και οσο αφορα τα σχολια με τον καλο μπαμπακα που ψωνιζει υπολογιστες στα καλα παιδακια , δηλωνω υπευθυνα οτι ο μπαμπας μου τα πηρε στο κρανιο διοτι λεει τον επιασα κοροιδο ( με την μουφα μου χωρις ΗΤ που λεγεται Α64 ) και θα μου παρει και ιντελ , για να μαθετε.:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Να μιλησω κι εγω για τις 2 πλατφορμες ή δεν με παιζετε? Ασε καλυτερα...το θεμα εχει γινει ΒΑΡΕΤΟ.... προτιμω απλα να τονισω αυτο που ανεφερε ο abarth

Αρχική απάντηση από abarth

......συμφωνα με την Intel κ διαφορα benchmark sites οι ΗΤ Ρ4 εχουν 30-35% ανεβασμενες επιδοσεις σε ταυτοχρονες ιδιες εργασιες ........

Αυτο ειναι κατι που ΔΕΝ αναφερεται στα περισσοτερα sites. Οτι το κερδος του 30-35% φαινεται ΜΟΝΟ εκει. Δηλαδη οταν τρεχεις διπλο encoding, ή διπλο ripping , ή κατι τελος παντων αλλα ΠΑΝΤΑ διπλό. Αν τρεχεις ομως μια εφαρμογη π.χ. encoding και παραλληλα κανεις και rendering τοτε το κερδος ΔΕΝ ξεπερνα το 20% σε καμμια περιπτωση.

Βεβαια just for the record, αν κανεις το ιδιο πραγμα σε Α64, π.χ. rendering ενος 3d image και παραλληλα ξεκινησεις να αποσυμπιεσεις ενα αρχειο 1GB, ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Μπα ο μπαμπάς τους το αγόρασε στους περισσότερους.

Να υποθεσω οτι εσυ το εχεις αγορασει μονος σου ετσι?

Εισαι φοιτητης δηλαδη και δουλευεις παραλληλα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.