Τζώρτζης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2005 Λοιπόνσκέφτομαι να πάρω tv-tuner για 3 λόγους (εφικτούς? ..)1ος να βλέπω τηλ και να περναω ότι μαρεσει στο σκληρό (όλεεε)2ος να παίζω τα παιχνίδια του ps2 στην οθόνη του υπολογιστή μέσ ωτου s-video (γίνεται?)3ος φιλμνετ.απο τιμές 50-100εποια μοντέλα με καλύπτουν? τι πρέπει να κοιτάξω?ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 1-2: ΟΚ3: παίζει ανάλογα με το τσιπ αλλά γενικά είναι πολύ προβληματικό (και συνήθως βουβό)βασική διαφοροποίηση σε αυτή την κατηγορία: να έχει stereo σε TVγνώμη μου:1. LEADTEK DV2000 (έxει και firewire) (~70 + ΦΠΑ)2. LEADTEK TV2000 EXPERT (~50 + ΦΠΑ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATi Μάρτιος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 1) Τι θα περνάς στον δίσκο βρε;;;;2) Βεβαίως γίνεται (και γω το ίδιο έχω κάνει)3) Ιδέ δεν έχω, πάντως αν ξέρεις κάτι πμ me.Έχεις κάποια προτίμηση σε μάρκα;Θα προτείνω την Pinnacle PCTV Pro, ξέροντας ότι πολλοί θα με βρίσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάρτιος 22, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από spc 1-2: ΟΚ 3: παίζει ανάλογα με το τσιπ αλλά γενικά είναι πολύ προβληματικό (και συνήθως βουβό) βασική διαφοροποίηση σε αυτή την κατηγορία: να έχει stereo σε TV γνώμη μου: 1. LEADTEK DV2000 (έxει και firewire) (~70 + ΦΠΑ) 2. LEADTEK TV2000 EXPERT (~50 + ΦΠΑ) Α ωραία μάλλον για την Ν°2 πάμε # Επιτρέπει την αναμετάδοση Τηλεόρασης ,Στερεοφωνικού Ραδιοφώνου & Λήψης Video στον υπολογιστή σας. # Η ιδανική λύση για ψηφιακή εγγραφή video με επεξεργασία & συγγραφή. # Περιλαμβάνει Ασύρματο Τηλεχειριστήριο. # Δυνατότητες PiP (PictureInPicture), Time-Shifting, De-Interface, Direct Burn # Συνοδευτικά: Leadtek WinFastDVD, Ulead Video Studio 6.0, Ulead Cool 3D σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Όπως προείπαν κάποιοι τα πρώτα δύο γίνονται χαλαρά με ότι κάρτα και να πάρεις για το τρίτο όμως χρειάζεσαι μαι κάρτα με chip bt878 ή κάτι παρόμοιο. Η Pinnacle που προαναφέρθηκε έχει τέτοιο chip αλλα έιναι άθλια κάρτα με κακό πρόγραμμα και ακόμα χειρότερη υποστήριξη (την είχα και την πέταξα) Η Leadtek είναι ιδανική λύση η Tv2000 έχει σίγουρα τέτοιο chip, ενω για την DV που είναι καλύτερη ποιοτικά και με περισσότερες δυνατότητες δεν είμαι σίγουρος. Πάντως δεν νομίζω να καταφέρεις τίποτα ιδιαίτερο μιας και η εφαρμογή για τέτοιυ είδους filmnet έκτος ότι δεν έχει με τίποτα ήχο στα Xp τραβάει κολλήματα Η Ladtek για κάτω απο 100 έιναι μονόδρομός :worship: :worship:, άριστη υποστήριξη, πολλές δυνατότητες, άριστο πλούσιο συνοδευτικό πρόγραμμα Εννοείται θα πάρω και γω μια τέτοια μολις βρω τα γραφρα που χρειάζομαι για μια αναβαθμισούλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATi Μάρτιος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Όντως η υποστήριξη είναι πραγματικά αισχρή. Την είχα στείλει RMA στο μαγαζί και μου δώσανε μια άλλη που δεν δούλευε! Το προγραμματάκι αν κι έχει κάποιες ασυμβατότητες δεν λέει και πολλά.Θέλω να κάνω μια Offtopic ερώτηση, την κάρτα την είχα πάρει 128 ευρώ από την Cosmo Data. Γιατί ήταν τόσο ακριβή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από ATi [Σήμερα, στις 19:47] Θέλω να κάνω μια Offtopic ερώτηση, την κάρτα την είχα πάρει 128 ευρώ από την Cosmo Data. Γιατί ήταν τόσο ακριβή; και γω τόσο την πήρα πριν 3 χρόνια Γιατί είναι Pinnacle πληρώνεις το όνομα θεωρείτε απο τις μεγαλύτερες εταιρείες Μήπως την έχουν δει λίγο? :tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάρτιος 22, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από blkik Όπως προείπαν κάποιοι τα πρώτα δύο γίνονται χαλαρά με ότι κάρτα και να πάρεις για το τρίτο όμως χρειάζεσαι μαι κάρτα με chip bt878 ή κάτι παρόμοιο. Η Pinnacle που προαναφέρθηκε έχει τέτοιο chip αλλα έιναι άθλια κάρτα με κακό πρόγραμμα και ακόμα χειρότερη υποστήριξη (την είχα και την πέταξα) Η Leadtek είναι ιδανική λύση η Tv2000 έχει σίγουρα τέτοιο chip, ενω για την DV που είναι καλύτερη ποιοτικά και με περισσότερες δυνατότητες δεν είμαι σίγουρος. Πάντως δεν νομίζω να καταφέρεις τίποτα ιδιαίτερο μιας και η εφαρμογή για τέτοιυ είδους filmnet έκτος ότι δεν έχει με τίποτα ήχο στα Xp τραβάει κολλήματα Η Ladtek για κάτω απο 100 έιναι μονόδρομός :worship: :worship:, άριστη υποστήριξη, πολλές δυνατότητες, άριστο πλούσιο συνοδευτικό πρόγραμμα Εννοείται θα πάρω και γω μια τέτοια μολις βρω τα γραφρα που χρειάζομαι για μια αναβαθμισούλα ευχαριστώ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Μάρτιος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από blkik Γιατί είναι Pinnacle πληρώνεις το όνομα θεωρείτε απο τις μεγαλύτερες εταιρείες Μήπως την έχουν δει λίγο? :tomato: Pinnacle είχα και εγώ και μάλιστα το παλιότερο μοντέλο της PCTV PRO και την άλλαξα για την leadtek χάριν του ελληνικού τελετεξτ, της μάλλον δύσκολης συμβίωσης με τη μητρική μου (asus P4P800e), η οποία πολλές φορές την έχανε σαν συσκευή, και των περισσότερων δυνατοτήτων στο τηλεκοντρόλ παρόλα αυτα η ποιότητα της απεικόνισης με την ίδια εξωτερική κεραία στην pinnacle ήταν τουλάχιστον 2 βήματα μπροστά. για όσους καταλαβαίνουν θα αναφέρω μόνο ότι το agc της leadtek πάσχει σοβαρά (το αποτέλεσμα είναι προσωρινή απώλεια οριζόντιου συγχρονισμού σε πλάνα με λευκο πάνω απο 80% καθώς και εμφάνιση οριζόντιων σκιών (λουρίδες) που μάλλον οφείλονται σε υπερβολικό σήμα απο την κεραία). Δεν είναι βέβαια και του θανατά αλλά είναι υπαρκτά θέματα. απο εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα συμβιβασμών και που είσαι διατεθιμένος να τους κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 22, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2005 Και εγώ προτείνω Pinnacle PCTV ProΤο μονό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ελληνικό τελετέξΌσο για το πρόγραμμα απεικόνισης το έχουν διορθώσει λίγο αλλά παραμένει βαρύ στη μνήμη κατά τα αλλά έχει άριστες δυνατότητες καταγραφής video.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 23, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 00:32] Και εγώ προτείνω Pinnacle PCTV Pro Το μονό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ελληνικό τελετέξ Καλά πλάκα μας κάνεις 1)Τρελή ασυμβατότητα με πολλές μητρικές με αποτελέσμα να τρως κανα 2-3 ώρες να την στήσείς, να την δει ο υπολογιστής, τα windows, να συχονιστει με τα κανάλια κ.α 2)Η εφαρμογή που λες ότι μονο λίγο βαρια ήταν έιχε προβλήματα συγχορνισμού εικόνας ήχου με αποτελεσμα σαν να παρακολουθω βραζιλιανικα serial. 3) ασυμβατότητα μεταξυ των εκδόσεων των drivers. Με τους νέους λύνονται ο συγχρονισμός εικόνας ήχου αλλα δεν δούλευε το ραδιώφωνο. 4) Ασυμβατότητα και άρνηση της εφαρμογής να δουλέψει σωστα με τρίτους drivers Και χιλια δυο άλλα που δεν θυμάμαι συν τις άλλης έχει διπλάσια τιμη απο την Leadtek Να φαντααστείς την έδωσα στον ξαδερφό και ένα μηνα τώρα δεν μπορεί να την σετάρει και του είπα πέτα την. Την είχα σε αχρηστία έτσι και αλλίως για κανα χρόνο. Colt και γω το παλιο μοντελο έιχα πριν 4 χρονια το αγορασα. Προτιμω να πάρω κάτι με πλούσιο υλικο και μεγάλη υποστήριξη που να δουλέυει παρα μια κάρτα φτωχή με μηδεν υποστήριξη που έχι προβλήμα ακομα και και αν η δευτερη είναι καλύτερη όπως λες Αλήθεια γιατι την άλλαξες είπαμε; Για κάνε ένα search στο forum αυτο και σε άλλα να δεις υπάρχουν ένα σωρό δεινοπαθούντες. Πανε και στην σελίδα της pinnacle να δεις τι βρισιδι πέφτει. Και για να επικοινώνησε μαζί τους να δεις τι εξυπηρετικοι και φιλικοι είναι και μετα έλα να μου πεις προτείνω pinnacle Απο την άλλη ψαξε να δεις τι λένε για την Leadtek και μετα έλα πες μου Sorry αν τα πήρα λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATi Μάρτιος 23, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 1) Κι εγώ είχα αυτό το πρόβλημα αλλά ήταν θέμα format.2)Πλεον με τους καινούριους drivers (5.90) δεν έχω κανένα πρόβλημα.3) Το ραδιόφωνό μου δεν δουλεύει μόνο και μόνο επειδή δεν το έχω συνδεδεμένο, όταν το είχα συνδέσει για δοκιμή δούλευε.Λες να είμαι τόσο τυχερός;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάρτιος 23, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 oκ πήρα την leadek tv2000xp expert έχω πρόβλημα όμως με την απεικόνιση των χρωμάτων...δείτε τι εννοώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάρτιος 23, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 και ηγ απεικόνιση του ps2 δεν είναι κ η καλύτερη...υπολόγιζα πως λόγω καλύτερης ανάλυσης οθόνης από αυτή της τηλεόρασης θα έπαιζε καλύτερα...αλλά....μη πω πως έχει και lag στην απεικόνιση κάθε κίνησης... μήπως πρέπει να κατεβάσω άλλους οδηγούς?...καμμία βοήθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 23, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 Τζωρτζη όταν έκανες scan τα κανάλια τι χώρα έβαλες? Έχω την εντύπωση ότι αυτό ,με τα χρώματα γίνεται αν βάλεις Ελλάδα επειδή χρησιμοποιεί pal-b ή κατι τέτοιο Για δοκίμασε με άλλες χώρες νομίζω τσεχία και ΓαλλίαΓια σιγουρια κάνε ένα search στο forum για Laedtek Tv2000 και διαβασε τα threadsAti κατα την γνώμη μου ναι είσαι τυχερος που δουλέυει και εισαι το δευτερο άτομα σε εκατοντάδες που ακούω να το λέειΟ yanni ξέρει περισσότερα και το έχει ψάξει πιο πολυ το θέμα αλλα τωρα τελευταία έχει εξαφανιστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάρτιος 23, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 κατέβασα το dscaler και τα δείχνει όλα τέλειααλήθεια φιλμε-τ πως μπορούμε να δούμε?για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς ρωτώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 όντως, δοκίμασε να βγάλεις Ελλάδα και βάλε PAL B/Gαυτές οι φήμες πάντως με την Pinnacle δεν ισχύουντην έχω αρκετά χρόνια και έχει περάσει από δεκάδες μητρικές με ελάχιστα προβλήματα (και αυτά παλιά μόνο και είχαν να κάνουν με την δέσμευση IRQ)αν ξέρεις 2-3 βασικά πραγματάκια, δεν έχεις πρόβλημα (αν και όπως είπα με τις τελευταίες 10 τουλάχιστον μητρικές που έχει περάσει δεν έβγαλε το παραμικρό)επίσης από ποιότητα εικόνας, είναι λίγο καλύτερη από την leadtek (αλλά βέβαια από τιμή διπλάσια)dscaler: απλώς κορυφή (με διαφορά) όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 23, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 Δυστηχως spc δεν με πείθειςΙσως τα νεότερα μοντέλα να μην έχουν τόσα προβλήματα αλλα τα παλιοτερα σαν το δικό μου ασε καλύτεραΣε διαμαρτυρία μου στην pinnacle παλιότερα η απαντηση ήταν η κάρτα σου είναι παλιά και δεν είναι συμβατοι με τους νέους drivers μας(5,5 τότε) κάτσε με τους παλιούς 4.9 ή πάρε μια καινούργια και ήμουν απο τους λίγους και τυχερους που μου απάντησανΣας ξαναλέω κάντε ένα search στο forum να δείτε αν ευσταθούν ή όχι η φήμες και εδω και στο pctechnology και στο site της pinnacle και στο tv-cards.com.Σελίδες με διαμαρτυρίες να βαρεθέις να διαβάζεις. Που σε yanni να τους πεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 23, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 Τζ'ωρτζη για καθαρα εκπαιδευτικούς σκοπούς ψάξε στο google Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 το θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχα ανά καιρούς και την παλιά και την καινούργια έκδοση (αυτή με το λεπτό tuner)ειδικά η καινούργια δεν έχει βγάλει κιχο ισχυρισμός περί μη ευστάθειας των φημών έχει να κάνει με το εξής απλό συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει μετά από 15+ χρόνια ενασχόλησης με το ''άθλημα'': συνήθως οι λύσεις είναι απλές ενώ τα ''προβλήματα'' μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και διογκώνονται άνευ λόγου και κατά βάση λόγω ενασχόλησης πολλών με το αντικείμενο οι οποίοι δεν έχουν τις σχετικές γνώσειςμε λίγα λόγια: οι παλιές εκδόσεις ίσως είχαν κάποια προβλήματα με τους drivers, τα οποία δεν ήταν ποτέ όμως ανεπίλυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.