Jump to content

Help! LCD + Θολά Γράμματα

nanas

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 22:56]

CLEAR-TYPE=BLUR-TYPE

Το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί μία καταπληκτική θολούρα η οποία καταστρέφει την ευκρίνεια μιας καλής TFT οθόνης

Φίλε spc, πρέπει να σου πω ότι με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο! :T:

Αρχική απάντηση από nickstamat

Αν είναι να πάει σε 19", εκτός του ότι πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα, θα πρέπει να διαλέξει μια που να έχει μέγιστη ανάλυση 1280x1024. Αυτή θα τα δείχνει πιο μεγάλα από ό,τι η 17" στην ίδια ανάλυση.

όλες οι 19αρες πλέον στα 1280*1024 δουλεύουν....

’ρα έχουν μεγαλύτερο μέγεθος κόκκου (dot pitch);;;

Δεν υπάρχουν όμως και με μεγαλύτερη ανάλυση π.χ. 1600x1200 ;;

Αρχική απάντηση από nickstamat

Συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να συνδέσεις την οθόνη σου με DVI. Αν δεν έχεις καλώδιο, προτείνω να αγοράσεις αμέσως! Δεν μπλέκεις με Auto Adjust και άλλες περίεργες ρυθμίσεις. Επίσης, έχει καλύτερη απόκριση και ποιότητα εικόνας.

Η κλιμάκωση εικόνας γίνεται είτε από την κάρτα γραφικών είτε από την ίδια την οθόνη. Δυστυχώς, έτσι γίνεται με τις LCD, τουλάχιστον με όσες έχω δουλέψει εγώ. Πρέπει να βάλεις τη μέγιστη ανάλυσή τους για να δείχνει καθαρά την εικόνα.

Όσο για το πρόβλημα με την εμφάνιση των ιστοσελίδων, εγώ δεν έχω δει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Mε εβαλες σε σκεψεις.Τι διαφορα εχει η κλασικη "D-sub" συνδεση απο την DVI ? Μπορω να αγορασω ανταπτορακι για να μετατρεψω την D-sub σε DVI και να την καρφωσω στην καρτα γραφικων μου (Asus ATI Radeon 9250) που το υποστηριζει κιολας? Εχω ακριβως την ιδια οθονη οπως και ο φιλος μας LG1750S , ομολογω να πω οτι και εγω ειχα αυτη τη θολουρα στα 1024 μεχρι που την εβαλα απο τα windows να παιζει στα 75Ηz και ολα οκ , παιζει μια χαρα , βαλτης επισης brightness 40% και contrast 60-65% και εισαι οκ σε ολα

Φιλε με ενδιαφερει πολυ να μαθω τι παραπανω προσφερει η συνδεση σε DVI.Και που εχεις εντοπισει διαφορες,Δωσε μου κανενα παραδειγμα

Thanks a lot

Μη τρελαθουμε κιολας.Μια χαρα ειναι η 1750 της LG.Εγω τουλαχιστον στα 75hz που την εχω ρυθμισει απο τα windows και στα 1024Χ768 τα γραμματα ειναι κανονικα οπως και στην CRT.Η αναλυση 1280Χ1024 ειναι η αναλυση στην οποια οι TFT 17αρες αποδιδουν αριστα.οκ δεν θελουμε τελεια 100% εικονα ας βαλουμε 1024 να μην στραβωνομαστε και ας χασουμε 10% αλλα οχι και ετσι ρε παιδια.Εγω πιστευω φιλε οτι φταιει η καρτα γραφικων σου, η αλλαξε καρτα και βαλε μια πιο καλή η δοκιμασε το DVI που λεει ο φιλος μας μπας και εκει δινει καλυτερη ευκρινεια η καρτα σου.

Επισης εχω μια ακομα απορια.Εχω 3 pc στο σπιτι εκ των οποιων τα 2 εχουν Asus ATI radeon καρτες.Αυτο που χρησιμοποιω εχει την ASUS ATI Radeon 9250 + DVI αλλα δεν εχει μεσα στο κουτι της το ανταπτορακι απο dsub σε DVI ενω η 9600 που εχει το αλλο pc το εχει μεσα.Το θεμα ειναι οτι δεν κανει , 1 ωρα το παιδευω να μπει και δεν μπαινει.Ανταπτορακι απο ανταπορακι διαφερει ή εχουν ολες οι καρτες το ιδιο? Τι μπορω να κανω στην περιπτωση μου?

Ψαχνοντας λιγο για το DVI βρηκα το εξης :

DVI is the newest video signaling technology designed for the new generation of video display devices such as large LCD displays, plasma screens and projectors that are capable of displaying resolutions of 1280 x 1024 and higher. Developed by the DDWG (Digital Display Workgroup) DVI is capable of handling up to 9.6Gbits per second which is substantially higher than the previous technologies.

The advantages of DVI are:

1) Ability to handle higher resolutions at higher refresh rates.

2) Maintain greater images quality at the higher resolutions.

3) Transmit video signals through longer lengths of cable.

The Digital Display Working Group (DDWG) is an open industry group lead by Intel, Compaq, Fujitsu, Hewlett Packard, IBM, NEC and Silicon Image. The objective of the Digital Display Working Group is to address the industry's requirements for a digital connectivity specification for high-performance PCs and digital displays.

Αρχική απάντηση από dpan [Σήμερα, στις 16:42]

Μπορω να αγορασω ανταπτορακι για να μετατρεψω την D-sub σε DVI και να την καρφωσω στην καρτα γραφικων μου (Asus ATI Radeon 9250) που το υποστηριζει κιολας?

Κοίτα, δεν νομίζω να υπάρχει αντάπτορας D-sub σε DVI. Αλλά και να υπάρχει, δεν θα παρατηρήσεις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά, γιατί το μόνο που κάνει ο αντάπτορας είναι να μετατρέψει το βύσμα D-sub σε βύσμα DVI. Δεν σου δίνει τη μεγάλη ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων, την ευκρίνεια κτλ. που προσφέρει το DVI. Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ...

Αρχική απάντηση από dpan [Σήμερα, στις 17:19]

Επισης εχω μια ακομα απορια.Εχω 3 pc στο σπιτι εκ των οποιων τα 2 εχουν Asus ATI radeon καρτες.Αυτο που χρησιμοποιω εχει την ASUS ATI Radeon 9250 + DVI αλλα δεν εχει μεσα στο κουτι της το ανταπτορακι απο dsub σε DVI ενω η 9600 που εχει το αλλο pc το εχει μεσα.Το θεμα ειναι οτι δεν κανει , 1 ωρα το παιδευω να μπει και δεν μπαινει.Ανταπτορακι απο ανταπορακι διαφερει ή εχουν ολες οι καρτες το ιδιο? Τι μπορω να κανω στην περιπτωση μου?

ΠΡΟΣΟΧΗ: το ανταπτοράκι μετατρέπει το DVI σε D-sub!!! Χρησιμεύει δηλαδή για να συνδέσεις δεύτερη αναλογική οθόνη. Επίσης, μπορεί να μην ταιριάζει γιατί τα βύσματα DVI διαφέρουν μεταξύ τους. Με μια αναζήτηση στο Internet, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει DVI-I, DVI-D και DVI-A. Αυτά έχουν διαφορές μεταξύ τους ως προς τον αριθμό των pin γύρω από το οριζόντιο pin.

Nαι υστερα απο διαβασμα σε αυτο το θεμα μπηκα στο νοημα οπως επισης καταλαβα οτι ειναι αχρηστο ενα τετοιο ανταπτορακι γιατι η οθονη μου δεν υποστηριζει DVI αρα και τον ανταπτορα να βαλω δεν κανω παλι τιποτα.Πρεπει η οθονη να υποστηριζει DVI (αρα και θα καταληγει σε βισμα για DVI) για να μπορεις να την συνδεσεις στην ψηφιακη εισοδο της καρτας γραφικων σου.

Thx για τις απαντησεις anyway, Τσαμπα χαρηκα :-(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.