Jump to content

Τι radiator πρεπει να βαλω?Μονό ή διπλό?

vagvagvag

Recommended Posts

Παιδια ειμαι καινουργιος στο water cooling και θελω βοηθεια.Εχω αγορασει για CPU το Intel core quad Q9450 και GPU την Sapphire 3870x2 . Θελω να ψυξω μονο αυτα τα 2.

Για CPU εχω βρει αυτο www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650262

και για GPU αυτο www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650269 .

Για αντλια εχω βρε αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=943428

και για radiator σκεφτομουν αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=990825

Πηγα και στο ΠΛΑΙΣΙΟ να παρω κατι αλλα που ηθελα και εκανα μερικες ερωτησεις. Και μου ειπαν οτι για να ψυξω το CPU και GPU που εχω θελω ενα radiator διπλο.Δηλαδη να παιρνει 2 ανεμιστηρακια των 120mm. Εγω ομως εχω δει στο youtube οτι και με ενα radiator μονό με 1 ανεμηστηρα ψυχουν και CPU και GPU και North bridge και αλλα.Θελω να δειτε τη θελω να αγορασω και να μου πειτε αν αυτα κανουν για να ψυξω τα παραπανω.Επισης εχω το κουτι ANTEC P182 και δεν χωραει διπλο radiator μεσα.Ουτε θελω να το βαλω εξω.Λοιπον εσεις τι λετε?Ισχυει αυτο που μου ειπαν στο ΠΛΑΙΣΙΟ?Οτι δεν μου κανει το μονό radiator?

Το μονό απλά δεν φτάνει ούτε για τον επεξεργαστή. Θα έχεις χειρότερες θερμοκρασίες από αερόψυκτρα... Εγώ έχω τριπλό για τον τετραπύρηνο και την 8800GT και βράζει...

Άμα δεν clockάρεις και πολύ, μια χαρά θα σε καλύψει και ένα διπλό χοντρό.

Άμα clockάρεις όμως τότε πας για τριπλό χοντρό.

Το μονό ξέχνα το σε κάθε περίπτωση.

Επίσης υπάρχει η λύση της εξωτερικής υδρόψυξης σε Custom κουτί.

Δεν θα χρειαστεί να mod-αρεις το υπάρχον κουτί...μόνο 2 τρυπούλες για να μπούνε οι σωλήνες.

Και θα μπορείς να βάλεις ότι ψυγείο θες.

αν πάντως πάρεις διπλό..δεν νομίζω να σου χρειάζεται τόσο δυνατή αντλία.

Εγώ θα έλεγα να βάλεις τα πάντα μέσα και το ψυγείο από πάνω, με 2 τρύπες να περάσουν οι σωλήνες.

Άσχημοδεν θα είναι και θα κάνεις μια χαρά την δουλεία σου...

Με διπλό, ή τριπλό λεπτό δεν χρειάζεται όντως τέτοια αντλία, αλλά αν τα έχεις πάρτην για να έχεις καβάντζα για το μέλλον.

Εγω λεω να παρω αυτη την αντλια μιας και τα εχω τωρα τα γκαφρα.Βρηκα τροπο να βαλω ενα διπλο ψυγειο μεσα στο κουτι.Απλα δεν ειναι κοντα σε καμια τρυπα.Ουτε το ψυγειο ουτε οι ανεμιστηρες.Πειραζει λετε?Επισεις προτεινετε χοντρο ψυγειο?Γιατι εχω βρει να διπλο αλλα σχετικα λεπτο.

Εγω λεω να παρω αυτη την αντλια μιας και τα εχω τωρα τα γκαφρα.Βρηκα τροπο να βαλω ενα διπλο ψυγειο μεσα στο κουτι.Απλα δεν ειναι κοντα σε καμια τρυπα.Ουτε το ψυγειο ουτε οι ανεμιστηρες.Πειραζει λετε?Επισεις προτεινετε χοντρο ψυγειο?Γιατι εχω βρει να διπλο αλλα σχετικα λεπτο.

Ε απο κάπου θα πρέπει να παίρνει φρέσκο αέρα το ψυγείο.

Απο διπλό χοντρό και απάνω για μένα. Quad και Χ2 θα του βάλεις.

η εξωτερική υδροψυξη σαν λύση δεν σου άρεσε?Σε ένα κουτί απο αλουμίνιο που θα το κάνεις μόνος σου με 6 κομμάτια και γωνιες.

Ειναι πολύ σημαζεμενο το όλο θέμα και πουλιέται και εύκολα μετά σαν σύνολο.:D

http://www.outofspecs.gr/forum/vbpicgallery.php?do=view&g=14

Προτίμησε το χοντρό που θεωρητικά απάγει περισσότερη θερμότητα.

Πρέπει να καταφέρεις όμως οι ανεμιστήρες του ψυγείου να τραβάνε φρέσκο αέρα απ'έξω από το κουτί, αλλιώς το νερό και όλα τα υπόλοιπα θα βράζουν. Πως ακριβώς σκέφτεσαι να το κάνεις; Ρίξε μια πρόχειρη φωτό αν μπορείς.

Όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, καλύτερα να βάλεις ενα τριπλό εξωτερικά στην οροφή, με αποστάτες. Το κουτί σου απ΄ότι ειδα έχει τρύπες για να περάσεις τους σωλήνες μέσα. Εύκολο και αποδοτικό.

Ειναι πολύ σημαζεμενο το όλο θέμα και πουλιέται και εύκολα μετά σαν σύνολο.:D

Σωστός :p μεταπωλητική αξία ftw :D

Παιδια θελω να σας ρωτησω και κατι ακομα.Επειδη το κουτι οπως σας ειπαδεν εχει χωρο για διπλο radiator , αν παρω 2 μονα και τα συνδεσω παραλληλα σε μια μικρη αποσταση?ΤΙ λετε? Ή μια ακομα απορια ειναι αν βαλω ενα μονό πριν την CPU , μετα το αλλο μονό και μετα την καρτα γραφικων.Ετσι θα ψυχονται και τα 2 πολυ καλα.Το εχει κανει ποτε κανενας αυτο?Πως σας φενεται σαν ιδεα?

πως να το πω απλα . ενα 2πλο η δυο μονα δεν κρατανε το συστημα σου με τιποτα η καλητερη επιλογη ειναι αυτη του GV ενα τριπλο εξω απο το κουτι . υπολογισε ποσο κανει το ενα μονο και δες οτι δεν σε συμφερει . αυτα .

Οκ παιδια με πεισατε.Θα παρω τριπλο ψυγειο.Αλλα να σας ξαναπω οτι δεν θελω να ασχοληθω με το overclocking.Αν καταφερω και βαλω το διπλο και 1 μονό μεσα στο κουτι με τους ανεμιστηρες να τραβανε αερα απο εξω θα ειμαι καλυμμενος?Εχω λιγο κολλημα με το να τα βαλω ολα μεσα.

Αν το ψυγειο το εχω εξω και οι ανεμηστηρες δινουν αερα απο μεσα προς τα εξω , πανω στο ψυγειο ενοοω , θα εχει αποδοση ή θα βραζει?Χωρις overclocking μιλαμε

Οκ παιδια με πεισατε.Θα παρω τριπλο ψυγειο.Αλλα να σας ξαναπω οτι δεν θελω να ασχοληθω με το overclocking.Αν καταφερω και βαλω το διπλο και 1 μονό μεσα στο κουτι με τους ανεμιστηρες να τραβανε αερα απο εξω θα ειμαι καλυμμενος?Εχω λιγο κολλημα με το να τα βαλω ολα μεσα.

Αν το ψυγειο το εχω εξω και οι ανεμηστηρες δινουν αερα απο μεσα προς τα εξω , πανω στο ψυγειο ενοοω , θα εχει αποδοση ή θα βραζει?Χωρις overclocking μιλαμε

Άμα δεν clockάρεις και πολύ, μια χαρά θα σε καλύψει και ένα διπλό χοντρό.

Άμα clockάρεις όμως τότε πας για τριπλό χοντρό.

Το μονό ξέχνα το σε κάθε περίπτωση.

Βάζεις ένα διπλό χοντρό και είσαι μια χαρά!

Δες εδώ με διπλό χοντρό και αρκετό κρύο τι μπορείς να κάνεις για PI 1M

koumle - 11.641s - Intel Core 2 Quad Q6600 @ 4325 - ASUS Maximus Formula - Watercooled by Eleven

Βάζεις ένα διπλό χοντρό και είσαι μια χαρά!

Δες εδώ με διπλό χοντρό και αρκετό κρύο τι μπορείς να κάνεις για PI 1M

koumle - 11.641s - Intel Core 2 Quad Q6600 @ 4325 - ASUS Maximus Formula - Watercooled by Eleven

Tον Δεκεμβριο δεν ηταν αυτο?:D

Γιατι εδω με τριπλο και 3 ανεμιστήρες να ρουφάν από κάτω αέρα έχω 48 Idle στον CPU (E8400@4050) και 44 στην VGA 9800GTX (800/2100/1200).

Το ψυγειο και οι σωληνες ειναι αρκετα ζεστοι...

Room temp 32+.:D

Λοιπον ανεβαζω φωτο για να μου λυσετε τις αποριες και να σας λυσω και εγω τις δικιες σας για το τι λεω τοσο καιρο.Εκει που δειχνω με τα κοκκινα βελακια ηταν που ηθελα να βαλω 2 thermochill μονά ωστε να καλυψω ενα διπλο.Στο πανω μερος δεν χωραει να μπει το ψυγειο με τους ανεμιστηρες μεσα.Μονο το ψυγειο thermochill ειναι 6 cm.Επειδη το water block τις CPU ειναι μονο 5.5 cm απο το πανω μερος , δεν υπαρχει περιπτωση να το βαλω εκει.Εκτος να το βαλω πιο αριστερα και μπει μεσα εκει που ειναι τα DVD-ROM.

Υπαρχουν μερικοι που λενε με ενα χοντρο διπλο ειμαι μια χαρα.Αλλοι λενε οτι με τριπλο μονο θα κανω δουλεια.Τελικα εγω τι να κανω?Κρεμομαι απο την δικη σας αποψη μιας και δεν εχω καποιν κολλητο που να εχει ασχοληθει με το water cooling.Για τριπλο μονο απο πισω ή απο πανω με τους ανεμιστηρες απο μεσα ή με ενα διπλο ψυγειο απο πανω και ενα μονό σε 1 απο τα 2 κοκκινα βελακια.Επισης δεν εχω ξεκαθαρισει αν οι ανεμηστηρες πειραζει να βαζουν αερα στο ψυγειο απο μεσα προς τα εξω.Εννοω οι ανεμστηρες μεσα και το ψυγειο εξω.

[ATTACH]3223[/ATTACH]

[ATTACH]3224[/ATTACH]

[ATTACH]3225[/ATTACH]

[ATTACH]3226[/ATTACH]

Θυμηθειτε οτι σας λεω για το thermochill που ειναι χοντρο.Με πιο λεπτο διπλο μπορω να βαλω και ανεμηστηρες μεσα να στελνουν αερα απο εξω προς τα μεσα.Ή να ρουφαει αερα απο το ψυγειο προς τα εξω.Τι λετε και για αυτο το θεμα?Γιατι και σε καποιο αλλο σημειο που το συζητατε δεν εβγαλα ακρη.Επισης αν καταληξουμε σε τριπλο γιατι ειπαμε εσεις θα με βοηθεισετε ενα διπλο και ενα ενα μονό υπαρχει προβλημα?Δηλαδηνα το σπασω απο ενα τριπλο σε 2 κομματια.

πιο κατω μερικες φωτο απο ANTEC P180 ή P182.

post-1201-1414343146,6438_thumb.jpg

post-1201-1414343146,6896_thumb.jpg

post-1201-1414343146,7241_thumb.jpg

post-1201-1414343146,766_thumb.jpg

Tον Δεκεμβριο δεν ηταν αυτο?:D

Γιατι εδω με τριπλο και 3 ανεμιστήρες να ρουφάν από κάτω αέρα έχω 48 Idle στον CPU (E8400@4050) και 44 στην VGA 9800GTX (800/2100/1200).

Το ψυγειο και οι σωληνες ειναι αρκετα ζεστοι...

Room temp 32+.:D

Αφού δε θα clockάρει λέμε!

Ρε παιδιά μην μου λέτε τώρα ότι δεν φτάνει ένα διπλό χοντρό.

Θυμηθείτε λίγο πιο παλιά τa transit.

Αφού δε θα clockάρει λέμε!

Ρε παιδιά μην μου λέτε τώρα ότι δεν φτάνει ένα διπλό χοντρό.

Θυμηθείτε λίγο πιο παλιά τa transit.

Αν δεν κλοκαρει πάω πάσο..;)

Το διπλο στην οροφη θα ηταν η καλυτερη λυση τοτε.

Συγνωμη, αλλα μονο εγω βλεπω το κατω κομματι του κουτιου που φωναζει "βαλε εδω το ψυγειο"?

Εαν οι δισκοι μπαινουν κατω απο τα drive, το κατω μερος του κουτιου σου ειναι ιδανικο. (εκει που εχεις το τροφοδοτικο)

οπως εδω στο post #14 μονο που εσενα θα ειναι στο κατω μερος του κουτιου.

ελπιζω να καταλαβατε... :/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.