Jump to content

δεν ανοιγει η οθονη

Renowned

Recommended Posts

καλησπερα παιδια...εχω ενα θεμα με την οθονη μου...ολα ξεκινησαν πριν απο 1 μηνα περιπου οπου οταν μια μερα γυρισα σπιτι ανοιξα τον υπολογιστη μου και ειδα την οθονη μου να παραμενει κλειστη με το λαμπακι του πορτοκαλι σα να ειναι κλειστος ο υπολογιστης..εκλεισα τον υπολογιστη τον ξανα ανοιξα και ολα κομπλε ανοιξε κανονικα η οθονη..σιγα σιγα ομως χειροτερευε η κατασταση και καποιες φορεσ ισως να χρειαστηκε περισσοτερες φορες να το επαναλαβω αυτο..πριν απο μια βδομαδα δεν ανοιγε με τιποτα η οθονη μου ωσπου ειπα να δοκιμασω μια αλλη οθονη..ειχα ανοιχτο τον υπολογιστη εβαλα μια αλλη οθονη η οποια παρεμεινε κλειστη.εκλεισα τον υπολογιστη τον ξανα ανοιξα και ανοιξε κανονικα,επειτα εβγαλα την συγκεκριμενη οθονη εβαλα την δικια μου χωρις να απενεργοποιησω τον υπολογιστη και δουλευε κανονικα για 2-3 μερες...μετα απο καμια βδομαδα γυρναω παλι σπιτι και πλεον δεν ανοιγει ουτε με την μια οθονη ουτε με την αλλη...μπορει καποιος να με βοηθησω να βρω τι φταιει;;

Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες.

Οπως τα λες και αφού έχεις δοκιμάσει δεύτερη οθόνη το μυαλό μου πάει στην κάρτα γραφικών.

Πες μας σε παρακαλώ ποια είναι.

Επίσης πες μας αν δοκίμασες στην ίδια θύρα και τις δύο οθόνες που έβαλες επάνω ή σε διαφορετική.

Καλό είναι να αναφέρεις όλο το σύστημά σου για να μας βοηθήσεις περισσότερο. Οσες περισσότερες πληροφορίες δώσεις τόσο πιο συγκεκριμένη θα γίνει και η βοήθεια :) 

τις οθονες στην ιδια θυρα τις δοκιμασα ναι..δεν ξερω αν σας βοηθαει αυτη η φωτογραφια..βεβαια ειναι παλια αλλα αυτην χρησιμοποιω ακομη..και εμενα το μυαλο μου πηγε στην καρτα γραφικων..ομως καποιος φιλος μου ειπε οτι ειχε παθει και αυτος κατι αντιστοιχο και εκανε τα εξης βηματα:απενεργοποιησε τον υπολογιστη,απενεργοποιησε το τροφοδοτικο,ετριψε πανω στην φορμα του το μερος της μνημης ραμ οπου κουμπονει στην  μιτρικη και μετα δουλεψε..σε εμενα δεν πετυχε..

11310962_10204530849574840_1113578391_n.jpg

Αυτό με το τρίψιμο των ηλεκτρονικών στη μπλούζα σου να μη το κάνεις.

Δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα να καθαρίσεις με λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι τις επαφές της απο κάτω, φύσηξε και λίγο την PCI θύρα και ξαναβάλε την κάρτα στη θέση της.

Δες αν αλλάξει κάτι. Αν δεν αλλάξει επανέλαβε το ίδιο και για τις μνήμες του υπολογιστή.

Αυτά βέβαια τα κάνεις εφόσον γνωρίζεις τι και πως...

πριν 10 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Αυτό με το τρίψιμο των ηλεκτρονικών στη μπλούζα σου να μη το κάνεις.

Δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα να καθαρίσεις με λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι τις επαφές της απο κάτω, φύσηξε και λίγο την PCI θύρα και ξαναβάλε την κάρτα στη θέση της.

Δες αν αλλάξει κάτι. Αν δεν αλλάξει επανέλαβε το ίδιο και για τις μνήμες του υπολογιστή.

Αυτά βέβαια τα κάνεις εφόσον γνωρίζεις τι και πως...

Καλύτερα καθάρισε την με ισοπροπυλική αλκοόλη φαρμακευτική (99.9%) και χαρτί από φίλτρο γαλλικού καφέ,το βαμβάκι αφήνει χνούδια .Kαλωδιο dvi ή vga άλλαξες;

λοιπον καλημερα.σημερα εβαλα την καρτα γραφικων μου στου αδερφου μου τον υπολογιστη χωρις να κανω κατι απο αυτα που μου ειπατε εσεις και δουλευει κανονικα..επισης στον δικο μου τον υπολογιστη κατι καηκε και δεν ανοιγει ο υπολογιστης δηλαδη ακουγεται ενα τοοοουτ και δεν ειναι η μνημη ραμ μαλλον κατι ηταν στα προθυρα και τωρα αποτελειωθηκε..

@Ripper18 Ετσι απο περιέργεια επειδή το διαβάζω σε διάφορα φόρουμς. Τι διαφορά έχει η ισοπροπυλική αλκοόλη από το οινόπνευμα στον καθαρισμό επαφών; Κάνει καλύτερη δουλειά; :) 

Το οινόπνευμα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Σιγά μη σηκωθεί να πάει να πάρει ισοπροπυλική αλκοόλη απο το φαρμακείο για το μια στα 2 χρόνια που θα ξαναχρειστεί στο pc.

@Renowned Δεν ειναι απαραίτητο να κάηκε κάτι. Αν έχεις βγάλει την κάρτα γραφικών και πας να εκκινήσεις το τουυυυυτ που ακους ίσως είναι μήνυμα λάθους.

Γενικά μπορεί να μη πατάει κάτι καλά. Απο τη στιγμή που η κάρτα γραφικών σου είναι ΟΚ, αν όλα τα άλλα έχουν συνδεθεί σωστά θα κοιτούσα το τροφοδοτικό.

• Like 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Το οινόπνευμα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Σιγά μη σηκωθεί να πάει να πάρει ισοπροπυλική αλκοόλη απο το φαρμακείο για το μια στα 2 χρόνια που θα ξαναχρειστεί στο pc.

Το καθαρο οινοπνευμα ας πουμε δε το ειχα εγω, οποτε η ισοπροπυλικη ηταν πολυ πιο φτηνη και το ιδιο αποτελεσματικη. Υπο αυτη την εννοια, συμφερει περισσοτερο. Αν εχει καθαρο σπιτι , εννοειται αυτο θα βαλει ;) 

ΥΓ: Αυτο με το τριψιμο στην φορμα δε το καταλαβα καθολου... Ποιος τριβει ηλεκτρονικα στις μπλουζες για να παρουν μπρος; 

ΥΓ2: Μυριζομαι τροφοδοτικο. Πες μας αν θες ποιο ειναι... 

Μόλις τώρα, το μέλος karmen1983 έγραψε:

To μπλε δε σου κάνει δουλειά; :p 

Καμια γομολάστιχα δεν έχεις στο σπίτι :p 

Εγω το ηθελα για να  καθαρισω παστα απο το cpu :p Δε ξερω που στην ευχη το ειχα διαβασει οτι το καθαρο ειναι πιο καταλληλο, ΛΟΓΙΚΑ ομως και το μπλε θα κανει τη δουλεια. 

Προτεινω μπλε, λιγο τριψιματακι σε καμμια μπλουζα, και μετα αναπτηρα :hehe: Θα γινει εκρηκτικο το pcακι.. :p 

• Like 1

@karmen1983 εγω αυτην την στιγμη την καρτα γραφικων την εχω αφαιρεση και την εχω βαλει στον υπολογιστη του αδερφου μου γιατι ειτε την εχω ειτε οχι το τοουυτ παλι ακουγεται..και δεν μπορς να καταλαβω αν εινε μηνυμα λαθους ή οχι..παντως χθες το βραδυ η αληθεια ειναι οτι το τοουτ δημιουργηθηκε οταν αφαιρεσα το δικο μου τροφοδοτικο εβαλα του αδερφου μου ειδα οτι η οθονη δεν ανοιγει παλι μετα ξανα εβαλα το δικο μου τροφοδοτικο και απο εκει και περα ακουγεται το τοοουτ..δεν ξερω αν εχει καποια σημασια αυτο

Εχεις δοκιμάσεις να ξεκουμπώσεις όλα τα καλώδια από πάνω και να τα ξανακουμπώσεις προφανώς αφού άλλαξες τροφοδοτικό. 

Εχεις δοκιμάσει να βγάλεις τις μνήμες και να τις ξαναβάλεις αφού τις καθαρίσεις και φυσήξεις τα σλοτς;

Εχεις δοκιάσει αν για παράδειγμα έχεις 2 dimakia μνήμης να προσπαθήσεις να εκκινήσεις με το ένα; 

Εχε υπόψιν σου ότι δεν είμαστε εκεί για να ξέρουμε τι έχεις δοκιμάσει και πως. Αν δεν μας πεις εσύ τι παίζει αναλυτικά δε μπορούμε να βοηθήσουμε.

@karmen1983 ολα αυτα που μου εχεις πει τα εχω κανει..εχω μια μνημη ραμ και ειτε στην μια θυρα την βαλω ειτε στην αλλη το ιδιο κανει..συγνωμη αν δεν μπορω να σας εξηγησω οπως πρεπει γιατι και εγω δεν ξερω και πολλα

Δοκιμασε με την/τις ραμ του αδερφου σου αν ειναι ευκολο και αν ειναι ιδιου τυπου (πχ DDR2 - αν ειναι καποιο παλιο 775 συστημα ας πουμε).

ΑΦΟΥ πρωτα φυσηξεις ελαφρως τις ραμ slots. Νομιζω ειναι το τελευταιο που σου μενει να κανεις, πριν δοκιμασεις να βγαλεις τον επεξεργαστη. 

Για να καταλαβω, δε ποσταρει και σου δινει μηνυμα λαθους; (πχ κανει ενα τριπλο τουτ κατα την εκκινηση; ) 

@tommybertsen εχω δοκιμασει και την ραμ του αδερφου μου και παλι εκανε τοοου..επειτα εβαλα την δικια μου ραμ στου αδερφου μου τον υπολογιστη και δουλευε κανονικα..λοιπον θα προσπαθησω να σε κανω να καταλαβεις..αρχικα δεν ανοιγει η οθονη με το πρωτο ανοιγμα του υπολογιστη επρεπε να τον κλεινω και να τον ξανα ανοιγω για να δουλεψει η οθονη..μετα απο καιρο δεν ανοιγε καθολου δοκιμασα αλλη οθονη δουλευε εβαλα ξανα την δικια μου και δουλευε κανονικα..χθες ομως δεν δουλευε καμια οθονη απο τις 2 μετα απο λιγες ωρες δεν δουλευε καν ουτε το ποντικι ουτε το πληκτρολογιο δηλαδη τα λαμπακια τους δεν αναβαν και στο τελος δεν ανοιγε ουτε ο υπολογιστης δηλαδη εκανε αυτον τον θορυβο..τοοοουυυτ

Μονο μητρικη μενει τοτε... Αν εχεις πανομοιοτυπο socket και δεχεται τα παντα στου αδερφου σου , ειναι το τελευταιο που μπορεις να κανεις (να βαλεις cpu,ram,gpu,psu ΟΛΑ γενικως στου αδερφου σου). Χρονοβορο αλλα τι να κανεις...;

Επισης καμμια φορα μπορει να ειναι και θεμα δισκου. Δοκιμασες ΚΑΙ δισκο; (αν ναι , ΠΛΙΖ μη μας τα λες ενα-ενα :p ) Να δεις αν ποσταρει τουλαχιστον χωρις προβληματα , μπας και...

πριν 6 λεπτά, το μέλος Renowned έγραψε:

@tommybertsen δισκο οχι δεν δοκιμασας..ισως να το δοκιμασω τοτε και αυτο αν και δεν νομιζω..σας ευχαριστω παντως ολους για την βοηθεια

Ποτέ μη λες ποτέ οσον αφορα τα pc parts και τα τερτιπια τους... ;)