Jump to content

Προμηθευτές Hardware για μεταπώληση

tekniksinc

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Είχα μια συζήτηση τις προάλλες και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.

Έστω ότι θέλει κάποιος να ανοίξει κάποιο κατάστημα στο οποίο θα εμπορεύεται υπολογιστές/software, θα σχεδιάζει καμιά ιστοσελίδα (τα γνωστά που βλέπουμε τριγύρω).

Από πού προμηθεύεται το hardware; Εννοείται ότι μιλάμε για συνοικιακό μαγαζάκι το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα για να έχει στοκ, οπότε τα πάντα θα δουλεύουν με παραγγελία. Φαντάστηκα ότι υπάρχουν επιχειρήσεις με τις οποίες μπορεί να συνεργαστεί κανείς και να έχει συγκεκριμένους καταλόγους προϊόντων παραγγέλνοντας από εκεί ό,τι χρειάζεται, και ψάχνοντας λίγο βρήκα την oktabit. Υπάρχουν άλλες (ελληνικές λογικά για μειώνεται και ο χρόνος παραλαβής των προϊόντων). Δουλεύει κάπως αλλιώς το όλο σύστημα;

Και αν είναι όντως έτσι, αγοράζεις εσύ από αυτούς τα προϊόντα και τα μεταπουλάς σε δικιά σου τιμή;

Οι τιμές χονδρικής των γνωστών μεγάλων χονδρεμπόρων για μικρές ποσότητες είναι συνήθως λίγο έως και αρκετά χειρότερες από τις λιανικές που παίζουν γενικά στην αγορά. Το εμπόριο καινούρου hardware εάν δεν παίζεις με σοβαρές ποσότητες ή/και παραεισαγωγές είναι απλά ασύμφορο. Βέβαια και στην παραεισαγωγή που μπορείς να πουλάς με κέρδος σε γήινες τιμές, αν χαλάσει κάτι εντός εγγύησης μπαίνεις μέσα με τα μπούνια εκτός αν είσαι σαν το κίτρινο μαγαζί που απλά βγάζει τον πελάτη τρελό.

• Like 1

Σε σχέση με τα τοπικά μαγαζιά όμως το κίτρινο μαγαζί είναι 1000 φορές πιο αξιόπιστο στο hardware, τουλάχιστον κατά μέσο όρο.

Ξέρεις πόσα τοπικά μαγαζιά κλέβουν τους ανίδεους?

Σε τοπικό κατάστημα της πόλης που διαμένει ο Grigas πρακτικά έκλεψαν το laptop της κοπελιάς μου πριν από μερικά χρόνια, δηλαδή το πήγε για service, της είπαν ότι δεν επισκευάζεται (χαλαρό βύσμα τροφοδοσίας, δηλαδή 2 κολλήσεις) και κράτησαν και το laptop για ανταλλακτικά.

Ξέρεις πόσα τέτοια περιστατικά ξέρω?

Ξέρω κι απ την ανάποδη βέβαια, αλλά το eshop και το plaisio και τα μεγάλα καταστήματα δεν θα σου κλέψουν το laptop για ανταλλακτικά.

Better safe than sorry.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Έγινε επεξεργασία από sotiris

και γιατί δεν απαιτήσατε να το πάρετε πίσω; Τι θα πει το κράτησαν; Το πας για εκτίμηση ώστε να δουν αν φτιάχνεται και πόσο θα πάρει. Αν "δε μπορούν" να το φτιάξουν, το παίρνεις πίσω.

πριν 1 ώρα, το μέλος sotiris έγραψε:

Σε σχέση με τα τοπικά μαγαζιά όμως το κίτρινο μαγαζί είναι 1000 φορές πιο αξιόπιστο στο hardware, τουλάχιστον κατά μέσο όρο.

Ξέρεις πόσα τοπικά μαγαζιά κλέβουν τους ανίδεους?

Σε τοπικό κατάστημα της πόλης που διαμένει ο Grigas πρακτικά έκλεψαν το laptop της κοπελιάς μου πριν από μερικά χρόνια, δηλαδή το πήγε για service, της είπαν ότι δεν επισκευάζεται (χαλαρό βύσμα τροφοδοσίας, δηλαδή 2 κολλήσεις) και κράτησαν και το laptop για ανταλλακτικά.

Ξέρεις πόσα τέτοια περιστατικά ξέρω?

Ξέρω κι απ την ανάποδη βέβαια, αλλά το eshop και το plaisio και τα μεγάλα καταστήματα δεν θα σου κλέψουν το laptop για ανταλλακτικά.

Better safe than sorry.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Το πλαίσιο δεν έχω ακούσει να κλέβει laptop για ανταλλακτικά αλλά ένα κίτρινο μαγαζί έχει βγάλει εμένα τρελό 2-3 φορές (πριν αρκετά χρόνια) εκ των οποίων τις 2 τις έφαγα γιατί δεν είχα όρεξη να τσακώνομαι για μικρό κόστος αλλά την τρίτη επέμεινα ευγενικά να το δω να δουλεύει για να δεχτώ τις παπάτζες τους, μου είπαν οκ ραντεβού αύριο στις 11 να το δεις και όταν πράγματι πήγα, ο υπάλληλος με φανερή ειρωνία έλεγε μπροστά μου στο τηλέφωνο ότι κάποιος τύπος εδώ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι έχει ραντεβού με το σέρβις. Το οποίο σέρβις με περισσή υπερηφάνια μου δείχνει, "Να ορίστε δουλεύει" και του λέω κάνε ένα restart και μετά "ΩΧ, τώρα δεν POSTάρει!"

Αυτό ήταν πριν αρκετά χρόνια αλλά ξέρω και ένα περσινό με την πληροφορία να έρχεται από ντροπιασμένο για τη συνενοχή του τεχνικό ο οποίος περιέγραψε πως καβατζώσανε HDD πελάτισσας (η οποία καιγόταν για κάποια εργασία που είχε μέσα και τους το είχε πει) για αποφύγουν διαδικασία DOA σε laptop άλλου πελάτη που ήθελε HDD και φυσικά στην κοπελίτσα είπαν ότι ο hdd της πέθανε και δεν ανακτάται τίποτα! Με εντολή προϊσταμένου όλα τα παραπάνω.

Με λίγα λόγια όλα είναι θέμα ανθρώπων οι οποίοι βέβαια τα πιο πολλά φάουλ τα κάνουνε όταν πιέζονται είτε οικονομικά (μικρός μισθός-μεγάλες απαιτήσεις/μαγαζάτορας γειτονιάς πνιγμένος από χρέη) είτε ψυχολογικά (μπάσταρδος προϊστάμενος που κυνηγάει μη ρεαλιστικούς στόχους κτλ), κτλ.

Το Πλαίσιο στο παρελθόν κατά κόρον έκανε το κόλπο της ανατίμησης ώστε να δίνει πιστωτικά στο 1/10 της αξίας. Αυτό δεν το ξεχνάω ούτε πρόκειται να το ξεχάσω, γιατί μου το έχει κάνει και εμένα με κάρτα γραφικών των 300 ευρώ (αν είχαμε ευρώ τότε, μπορεί και 100 χιλιάδων δραχμών) που μου την αντικατέστησε με μία του 50 ευρου. 

Πλέον απ'ότι λέγεται είναι καλύτερο, αλλά κανείς δεν γεννήθηκε με παρθενογέννεση και προσωπικά ελάχιστες φορές αγοράζω από το συγκεκριμένο μαγαζί γιατί δεν έχει καλές τιμές. 

Amazon και after sales επιπέδου, τις λίγες φορές που είχα πρόβλημα είτε πήρα τα λεφτά μου πίσω είτε είχα σοβαρή αντιμετώπιση.

Και από τιμές ας μην το σχολιάσουμε, μερικά προϊόντα ειδικά είναι πιο φτηνά καινούρια στο amazon παρά μεταχειρισμένα Ελλάδα.

επίσης για business to business υπάρχουν και τα

http://alfanet.gr/index.php/el/

http://www.data-media.gr/

http://digitalstation.gr/

και πολλά άλλα, τα οποία προϋποθέτουν ότι έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ για τα τιμολόγια

• Like 1