Jump to content

Κάρτα γραφικών και mobo o/c

mfg8876

Recommended Posts

Γεια σε όλους, παίζει η κάρτα γραφικων να επηρεάζει o/c ?

Τι εννοώ!

Έχω το εξής σύστημα:

Α64 3200+

DFI SLI-D (bios 310)

Geil Ulta Platinum PC3200 2x512mb

Gigabyte 6800GT

WD Raptor 36GB

Tagan 480W

Stock Cooling, με ένα rear 80mm και ένα side 80mm

Δεν έχω συνδέσει τις πρόσθετες τροφοδοσίες FDD και HDD της μητρικής.

Με τις εξής ρυθμίσεις, με 2 Prime να τρέχουν μισή ώρα χωρίς πρόβλημα, το ένα με small FFT, το άλλο με large FFT, το σύστημα σταθερό με max θερμοκρασίες, cpu 47C, PWMIC 46C, Chipset 52C:

FSB 235, LDT/FSB 4x, CPU/FSB 10x, DRAM 200, 2,5-3-3-6-10, CPU STARTUP 1,425, CPU CONTROL 1,425, CPU SPECIAL 104%, LDT 1,30V, NB 1,50V, DRAM 2,7V.

Όταν ανεβάζω FSB σε 239, χωρίς να αλλάξω άλλες ρυθμίσεις, μπαίνει στα 2000, prime κανονικά, αλλά όταν δοκιμάζω το sandra 2005, στο benchmark για cpu multimedia, στο τέλος όταν ανοίγει το παραθύρι που δοκιμάζει τη κάρτα γραφικών κάνει ένα περίεργο κόλλημα, αλλά επανέρχεται. Ανέβασα τα voltages σε CPU 1,450V, LDT 1,40V, NB 1,60V, DRAM 2,80V, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Οι μνήμες στις παραπάνω ρυθμίσεις είναι δοκιμασμένες μέχρι 250 FSB στο memtest+.

Τι παίζει?

Ανδρέας

Φιλε μου συνονοματε εχω και εγω ενα αντιστοιχο προβλημα και θα παρακαλαουσα οποιον μπορει να βοηθησει.Η ιστορια μου εχει ως εξης : 1ο Συστημα athlon 64 3400+ ,abit kv8 pro

twinx 1024 xl ,X800xtpe.Κανω oc μεχρι τα 2652 (2400 μαμα) και το συστημα ειναι οκ (πριμε ,τοαστ,snm)παω για 2700 και ολα παλι σταβλε ΑΛΛΑ το 3δμαρκ κανει artifacts!!!!η καρτα δεν ηταν oc εκεινη τη στιγμη.κατεβαζω τη cpu 2652 και...ολα φυσιολογικα :nothing: λεω δεν μπορει κατι παιζει με την καρτα.βγαζω την καρτα βαζω ξανα ασ5 και τρεχω lineage2 στα 2700....artifacts again :tomato: ...

Συστημα 2ο και τωρινο athlon 3500 939 AS stepping @ 2800,dfi nf4 mama,x850xtpe ,corsair twinx 1024 xl...για να μην σας τα πρηζω η ιστορια επαναλαμβανεται!εχω φρικαρει.περα απο τα 2700 κανει artifacts...εχω δοκιμασει τα παντα μονο με πετρελαιο δεν το ελουσα! cpu voltage πανω,κατω ,ldt bus x2 x3 x4,downclock την καρτα ,voltage στο chipset,volt sth vga kai pali tipota...Χθες βρηκα μια (ας την πουμε) λυση.εβαλα τους catalyst 5.1.τα προβληματα ελλατωθηκαν αλλα δεν εξαλειφθηκαν :jump:

Υ.Γ Τα ιδια συμβαινουν και στο μαγαζι (ειμαι τεχνικος) με ενα asus a8n sli και μια Χ800XL

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Ανδρεας

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 21:51]

Xm....

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλες τις έητρα τροφοδοσίες....δεν τις έχει για μαγκιά ούτε για ομορφιά....

Ουτε εγω τις εχω βαλει....

Καμμια απο τις 2. Βεβαια εχω μονο 1 καρτα γραφικων κι αυτη πετσοκομμενη "ενεργειακα"...

οι έξτρα τροφοδοσίες είναι για παραπάνω σταθερότητα στις τάσεις. αυτό με την προϋπόθεση του καλού τροφοδοτικού πάντα... προφανώς αν δεν το έχεις ξεσκίσει στο overvoltage το σύστημα δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να βάλεις τις παραπάνω τροφοδοσίες.

Παίδες,

τις φόρεσα χθές βράδυ τις επιπλέον τροφοδοσίες έπαιξα με voltages και settings, καμία αλλαγή.

Όσον αφορά drivers, περασμένοι ο 6.39 για chipset, ο 5.10.2600.0507 για SATA/RAID, o 3.68 για audio και ο 7.21 για το marvell, όλοι οι τελευταίοι δηλαδή. Μόνη περίπτωση να ευθύνεται driver, αλλά θεωρώ μικρή τη πιθανότητα να οφείλεται σε αυτό, είναι ότι έχω μεν περασμένο τον 71.84 στη gt, αλλά είναι o beta που βγήκε στις 2 Μαρτίου και όχι ο WHQL που κυκλοφόρησε 11/3. :...:

Συνονόματε, μάλλον δεν μας θέλει και πολύ. Μήπως, λέω μήπως, η καρτούλα γραφικών είναι gigabyte?

Το βράδυ θα δοκιμάσω τον WHQL, αφού περάσω τον driver του chipset μήπως και...

Οχι οι καρτουλες και οι 3 (x800xtpe x850xtpe x800xl )ειναι Sapphire.Ηθελα να παρω να δοκιμασω και μια nvidia μηπως εφταιγαν οι ατι αλλα εφοσον εχεις κ εσυ τα ιδια δεν υπαρχει λογος.Δεν ειναι θεμα chipset παντως αυτο ειναι σιγουρο,διοτι τα ιδια ειχα και με το kv8 pro.

Μήπως είναι οι ρυθμίσεις της μνήμης που κάνουν τη ζημιά? Βασικά αντέγραψα αυτές που προτείνονται στο dfi-street για nf4 με tccd για σταθερότητα, με εξαίρεση τις κυριότερες τιμές που τις έχω στα 2.5-3-3-6-10 ή στα 2.5-4-4-7-10. :wassat:

Δε νομιζω γιατι οπως σου ειπα και σε αλλο mobo με via chipset τα ιδια κανει.εχω δοκιμασει και να τρεξω τις μνημες στα 266:o και παλι τα ιδια.Γενικοτερα εχω κανει σχεδον τα παντα.επισης εχω κ εγω water cooling ,της πλακας βεβαια (thermaltake bigwater) ,και αυτο που παρατηρησα εχει ως εξης : τα mosfets στο αμπιτ οταν εκανα oc φταναν τρελες θερμοκρασιες 90 + .εβαλα ψυκτρουλες και επεσαν στα 40 (με ανεμιστηρα).τοτε τα αρτιφακτς μειωθηκαν αισθητα :blink: λεω αυτο ειναι το βρηκα!αλλα ακομα και αν η θερμοκρασια επεφτε χαμηλα (30) ειχα παλι προβληματα.Βεβαια ολα αυτα με νερο.Οταν ειχα το venus 12 δεν θυμαμαι να ειχα τετοια προβληματα αφενως μεν γιατι μετα απο λιγο το μηχανημα κολλουσε στο 3dmark λογο θερμοκρασιας και αφεταιρου δεν το αφηνα τοσο ψηλα (3400+ @2700 Mhz) γιατι δεν ηταν πριμε stable.Τωρα με το dfi δοκιμασα να κρυωσω τα mosfets αλλα παλι δεν εβγαλα ακρη.Δοκιμασε και εσυ αν ευκαιρησεις και πες μου

Εγώ τοέπαθα 2 φορές...προχθές....την μία ηταν οι drivers του chipset απο 6,53 πήγα σε 6,39 και μετά ήταν η τάση στις μνήμες..μην ξεχνάτε ότι το κανονικό είναι 2,7 και όχι 2,5

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.