astrolabos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2005 Σε ένα τοπικό δίκτυο έχω έναν Η/Υ MacOs 9.2 με 3 WinXP και προσπαθώ να τα κάνω να μιλήσουν μεταξύ τους. Έχει κανεις καμμία ιδέα πώς μπορεί να γίνει αυτό;
voudas Μάρτιος 21, 2005 #2 Μάρτιος 21, 2005 στείλε ένα πμ στον χρήστη Sotosx, ξέρει π.καλά να σου απαντήσει...
morph Μάρτιος 21, 2005 #3 Μάρτιος 21, 2005 Κι εμένα με ενδιαφέρει...Παλαιότερα μου είχαν πεί οτι το 9.2 με τα ΧΡ δεν θα μιλήσουν από μόνα τους. Υπάρχει όμως μια εφαρμογή: Για το Pc είναι το PC MacLan, για το mac Dave ή το Double Talk (πιο απλό είναι το Dave) που χρειάζεται να τρέχει κ το pc κ τo mac.
morph Μάρτιος 21, 2005 #4 Μάρτιος 21, 2005 Επιπλέον πληροφορίες:-------------Για το 9 εκτός από το dave που είναι σχετικά απλό πρέπει να ορίσεις και τα παρακάτω.Από control panels -> Appletalk βάζεις πάνω πάνω τη ρύθμιση connect via: EthernetΕπίσης control panels -> TCP/IP connect via: Ethernetαποκάτω στη ρύθμιση configure βάζεις manuallyστο πεδίο IP address θα βάλεις μια διεύθυνση IP ανάλογη με τις διευθύνσεις των PC που να είναι κενή π.χ: το PC έχει 10.0.0.5 εσύ στο mac θα βάλεις 10.0.0.6 αν είναι κενή και όχι κατηλειμένη από κάποιο άλλο μηχάνημαστο πεδίο subnet mask: θα βάλεις το ίδιο που υπάρχει και στο αντίστοιχο πεδίο του PC συνήθως είναι 255.255.255.0 ή κάτι ανάλογοεπίσης μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις το file sharing απο το control panels και αυτόαν αυτές οι ρυθμίσεις στο PC γίνονται αυτόματα και δεν φαίνονται τα ανάλογα νούμερα στην IP και στο subnet mask τότε θα δυσκολευτείς περισσότερο---------------------Ελπίζω να βοηθήσουν.Μπορείς να "ψαχουλέψεις" και στο www.helmug.grΕνα έτοιμο search εδώ!--==Επιπλέον πληροφορίες (link) ==--http://www.helmug.gr/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewtopic&topic=79&262http://www.helmug.gr/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewtopic&topic=2440&14073
morph Μάρτιος 21, 2005 #6 Μάρτιος 21, 2005 Δες τα 2 τελευταία links. Αν δεν βρείς απάντηση, ρώτα στο www.helmug.gr
taramas Μάρτιος 26, 2005 #7 Μάρτιος 26, 2005 Τρέξε το maclan, δουλεύει σίγουρα, το έχω βάλει σε δίκτυο με mac - win2000 - winXP, επίσης σωστά δουλεύουν και printer sharing απο pc to mac & mac to pc.
astrolabos Μάρτιος 26, 2005 Author #9 Μάρτιος 26, 2005 Θα το δοκιμάσω από εβδομάδα και θα σας ενημερώσω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.