Snips Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2016 Ψαχνωντας για αντικαταστάτη του αποδημήσαντος LG, κατόπιν πρόχειρης έρευνας, κατέληξα στα ανωτέρω monitors. Επίσης στα υποψήφια λόγω κόστους υποογίζω και το ΤurboX 23.8TX-238IPS λόγω κόστους φυσικά. Χρήση:-καθημερινη ( office, internet, καμιά ταινία στο τσακίρ κέφι).-Games: Wot, LoL, κανά L2-photosopi, Blender και γενικά λίγο 3d αν και οοόταν μας ξαναπιάσουν τα κέφια.Τωρα σχετικα με την τρίτη χρήση να αναφέρω ότι το μονιτορ που είχα πριν το δώσω και καταλήξω με 17αρι 10ετίας, ήταν το Dell S2409W (Tn), με το οποίο δεν είχα κανένα πρόβλημα.@xmorsx Αναφέρεις κάπου για το glossy coating της HP. Ειναι glossy "σου εβλαλα τα μάτια", ή από τα απαλά;Θέλω επίσης να αποφύγω γενικα πάρς δώσε με light bleeding μετα την τραυματικη εμπειρία που είχα με μια LG πριν 2 χρόνια. Θα μου πειτε βεβαια γιατί τότε βλέπω και για ips panels! Έλα ντε...Οπότε είμαι ανοιχτος και σε άλλες προτάσεις. 22άρα και πάνω. Μέγιστη τιμη οριζεται το ποσό των 170€. Βεβαίως ψάχνω και μεταχειρισμένες γενικώς, απλά με περιορίζει το ότι πρέπει να αγοραστεί μετρητοίς. Ενω καινούργια θα αγοραστεί με δόσεις (2-3 βέβαια) επειδή δεν υπάρχει πολύ μετρητό για αγορά μετρητοίς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 19, 2016 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2016 Δεν έχω ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά σε αυτά τα χρήματα, σε 22-24" 1080p, έχεις πολλές επιλογές από Asus, Acer, Dell, LG σε IPS panels. Οπότε το δύσκολο κομμάτι θα είναι να διαλέξεις, όχι να βρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Οκτώβριος 19, 2016 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2016 http://www.cosmodata.gr/product/281619/Ips και φρέσκο μοντέλο. Από ότι ξέρω κάνουν και δόσεις οι συγκεκριμένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Οκτώβριος 19, 2016 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2016 Καλησπέρα. Η HP έχει ένα low haze coating, το οποίο είναι εξίσου καθαρό με τα παλιότερα glossy αλλά με σημαντικά απαλοτερες αντανακλάσεις. Δεν είναι matte όμως, οπότε θέλει έναν έλεγχο στον περιβάλλοντα φωτισμό. Η δικιά μου πρόταση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η LG 23mp68vq αν θέλεις Freesync, η HP 24es αν δε θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 20, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2016 Δεν το ανεφερα. Η προηγούμενη μου εμπειρία με LG ήταν τραυματική όσον αφορά light bleeding και το γεγονός ότι ακομα και το υπερβολικό lb (σε βαθμό που σε κάποια γωνία να υπάρχει εμφανη χρωματική αλλοίωση) το οποίο είχε αυτή που μόλις είχα ανοίξει, η συγκεκριμένη εταιρία δεν το θεωρεί εργοστασιακό πρόβλημα. Προαφανώς αξίζει το μοντέλο που μου προτείνεις, απλά LG θα έπαιρνα πια μόνο κομμάτι που θα το έβλεπα σε λειτουργία απο πριν. Πράγμα δύσκολο. Και ειλικρινά, μιας και δεν είμαι πια απαιτητικος χρήστης, αυτος είναι ο λόγος που γλυκοβλέπω την ips του πλαισίου. Ξηγιέσαι εκ των προτέρων και αν βγει σκάρτο κομμάτι, την γυρίζεις και σου δίνουν άλλη. Τωρα γενικά πόσο θα αντέξει σαν οθόνη στο χρόνο, ειναι κάτι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Οκτώβριος 22, 2016 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2016 (edited) Oλες οι οθονες ειναι καλο να αγοραζονται απο καταστηματα με καλη πολιτικη αντιακαταστασης σε περιπτωση doa, και μαλιστα χωρις ν αμπλεκουν την αντιοπροσωπεια για να αποφευγονται περιπτωσεις οπως οι δικες σου. Η LG δεν εχει χειροτερη πολιτικη αντικαταστασης ή qc απο τις αλλες εταιριες πλην της Dell, οποτε ειτε παρεις LG ειτε δεν παρεις, πραγματι πρεπει να εξασφαλισεις οτι το καταστημα θα σε χειριστει οπως αναφερω. Οταν ειχα αγορασει την Hp 27cw απο το Homelike, το οποιο στεγαζεται στον ιδιο χωρο με VPN shop και ειναι πουλανε την HP 24es, μου ειχαν πει οτι σε περιπτωση doa θα εβλεπαν αυτοι την οθονη και εφοσον ηταν προβληματικη θα την αλλαζαν, συμπεριλαμβανομενου του QC. Δεν χρειαστηκε να τους τεσταρω ομως. Προσφατα που αγοραστηκε μια LG 23mp68vq για δικο μου προσωπο απο το e-shop ήρθε αψεγαδιαστη απο οσο μπορουσα να κρινω. Επισης πανω σε αυτη την προταση να σταθω: " υπερβολικό lb (σε βαθμό που σε κάποια γωνία να υπάρχει εμφανη χρωματική αλλοίωση) " Oι ΙPS οθονες ΔΕΝ εχουν μεγαλες γωνιες θεασης γενικα και αοριστα, οπως διαφημιζεται. Το πλεονεκτημα τους ειναι οτι δεν εμφανιζουν gamma shift σε μεγαλες γωνιες θεασης, αλλα εχουν glow το οποιο σε εμποδιζει να τις χρησιμοποιησεις απο μεγαλες γωνιες θεασης σε πολλες περιπτωσεις. Ειναι λοιπον μεν οι καλυτερες αν πρεπει να τις κοιτας απο τα πλαγια, αλλα το glow ειναι φυσιολογικο και χαλαει πολυ την εμπειρια θεασης. To παραπανω που λες μαλλον μου κανει για glow λοιπον και οχι για bleeding, το οποιο γενικα ειναι σχετικα σταθερο στα κομματια των ιδιων οθονων και εχω τσεκαρει και προσωπικα οτι δεν ειναι προβλημα στην lg 23mp68vq σε αποστασεις πανω των 40 ποντων απο ευθεια θεαση ( το ιδιο θα ισχυει και την HP αν ειναι σαν την δικια μου). Μπορεις να το εξαφανισεις εντελως με τη χρηση bias lighting (μια 1400lumens 6500K λαμπα αρκει, πιο δυνατη εχει και καλυτερο αποτελεσμα, οριστε αρθρο για τη χρηση του: http://www.cinemaquestinc.com/blb.htm ). Εναλλακτικα το περιοριζεις πολυ χρησιμοποιοντας την οθονη σε φωτεινο δωματιο γενικοτερα, χωρις ομως η πηγη φωτος να πεφτει απευθειας στην οθονη. Φυσika to glow εξαφανιζεται και ενω απομνακρυνεσαι απο την οθονη. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 22, 2016 από XMorsX 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 25, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2016 Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι. Με την διαφορά ότι η "ασπρίλα" κάτω και πάνω αριστερά είναι έντονη και με ανοιχτό το φως του δωματίου και μάλίστα όχι σε μαύρο/σκούρο φόντο. Η LG τελικά με περιμένει στο eshop point, αλλά διστάζω να την πάρω ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Οκτώβριος 26, 2016 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2016 Δε ξέρω αν είναι λίγο overexposed η όχι. Βάλε να την δεις με bias lighting μήπως το bleed και το glow εξαφανίζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 26, 2016 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2016 Δεν ειναι δικιά μου αυτή. Φώτο απο το net είναι. Απλά δείχνω ποια ήταν ακριβώς η εμπειρία μου με την LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 29, 2016 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2016 Δεν ξέρω πώς ακριβώς δουλεύουν οι συγκεκριμένες, αλλά να πω εδώ ότι καλό είναι να επιλέξεις κάποια η οποία να μη ρίχνει τη φωτεινότητα με PWM. http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm Απορώ ποιος σκιτζής δεν σκέφτηκε ότι σε μια οθόνη που κοιτάς πιθανώς 12 ώρες τη μέρα θα σε κουράσει το PWM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 1, 2016 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2016 LG 23mp68vq : Γιατί δεν μπορώ να ανεβάσω τα hz στα 75 χωρίς να πέσει η ανάλυση? Όταν βάζω 1920χ1980 γυρίζει στα 60!! AMD RADEON HD5850 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 1, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2016 Και κάτι άλλο. Παρατηρό σπασίματα στο scrolling ακόμα και σε browsing. Aκόμα και σton οpera με smooth scrolling enabled. Κάτι σαν scroll/lag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 2, 2016 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2016 1920*1080 υποθετω εννοεις. Πρεπει να πατσαρεις τον driver ή να βαλεις ενα extension block του toastyx (το hdmi.dat). Η oθονη υποτιθεται οτι φτανει τα 75Hz μονο με Freesync, αν θελεις μονιμα πρεπει αν την υπερχρονισεις. https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU Αν τα εχεις κανει αυτα, τα σπασιματα σημαινουν οτι χανεις frames. Κανε ενα frame skipping test να το επιβεβαιωσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts