Jump to content



"RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture


Recommended Posts

Κοίτα, με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι tech reviewers δεν μάσησαν τα λόγια τους και είπαν αυτά που έπρεπε να πουν. Δεν το περίμενα, γιατί υπάρχουν και οι δημόσιες σχέσεις, payrolls, συμβόλαια κτλ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι ήταν τόσο μικρή διαφορά επιδόσεων που όλοι καταλάβανε οτι κάναν μπινιά με τα ονόματα για να πιάσουν τους βιαστικούς, που όσοι θέλουν να βγάζουν λεφτά απ τα reviews δε θέλησαν να ξεφτιλίσουν τη φήμη τους πλέκοντας το εγκώμιο στη νέα σειρά της NVIDIA.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πουλήστε τις gpu, new games suck anyway, αγοράστε κιθάρα να ανοίξουμε νέα θέματα με ενισχυτές κιθάρες και tutorials, εγώ έδωσα και καλά την HD7970 για να πάρω τις νέες κάρτες ~$TX2060 αλλά τελικά με τις τιμές που είδα αγόρασα yamaha και θα κάτσω με την onboard  gpu για να βλέπω καμιά ταινία και web, στην υγεία της αχάριστης ? του χρόνου το ξανασυζητάμε για κάρτα.

 

Για gamers το μόνο που αξίζει είναι το DLSS και ειδικά στην μεσαία κατηγορία που θα επωφεληθούν τα μέγιστα με αυτά τα 10-20-wtv fps παραπάνω, δυο μακάρι, μακάρι να το υποστηρίζουν και οι gtx2050 k gtx2060 αλλά χλωμό το κόβω και μακάρι να υπάρχει υποστήριξη σε πολλούς αν όχι όλους του τίτλους.

 

 

 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

2080 Ti Timespy LN2 Performance Results:

Παράθεση

In Timespy Extreme, the setup managed a score of 9275 points and 8822 graphics points.

In the standard Timespy preset, the setup managed 18892 points and 18631 graphics score.

Spoiler

GeForce-RTX-2080-Ti_OC_LN2_Timespy-Extreme-740x445.jpg  GeForce-RTX-2080-Ti_OC_LN2_Timespy-740x474.jpg

 

GeForce RTX 2080 Ti Firestrike LN2 Performance Results:

Παράθεση

In Firestrike Ultra, the setup managed 11283 points and 10909 graphics score.

In Firestrike Extreme, the setup managed 21637 points and 21906 graphics score

while the standard Firestrikerun scored 38846 points for the entire setup and 44478 points for the graphics card.

 

τιμές

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=rtx+2080&order_by=pricevat&order_dir=asc

 

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Στην ιστορία των ανακοινώσεων νέων καρτών, νέων επεξεργαστών κτλ δεν νομίζω να έχει υπάρξει τόσο πολύ καλή προετοιμασία.

 

Φοβερό σόου από τον Leather-man (the more you buy, the more you save), ένα τρομερό blog χιλιάδων λέξεων από την nVidia για το RTX και ένα PDF φωτιά με ανάλυση της Turing κάρτας μεγέθους παρακαλώ 87 σελίδων (!) - Μικρό βιβλιαράκι δηλαδή.

 

Και βγαίνουν τα reviews και πέφτει η καμπάνα σε αυτό που ονομάζω εδώ και καιρό, μια από τις πιο αποτυχημένες κάρτες όλων των εποχών οι RTX για την nVidia.

 

Πείτε μου ειλικρινά, πότε έχετε ξαναδεί παρουσίαση καινούργιας αρχιτεκτονικής μετά από δύο χρόνια και η μετοχή της να πέφτει 2% (!!)

 

Από την Morgan Stanley με αγάπη:

 

We are surprised that the 2080 is only slightly better than the 1080ti, which has been available for over a year and is slightly less expensive.

With higher clock speeds, higher core count, and 40% higher memory bandwidth, we had expected a bigger boost.

Και κλάμα η κυρία ρε παιδάκι μου...

https://www.techpowerup.com/247780/nvidia-stock-falls-2-1-after-turing-gpu-reviews-fail-to-impress-morgan-stanley

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Thats the thing, don't buy 2080 but 1080ti instead.
Don't buy nVidia by buying nVidia. :laugh:
So in the end it doesn't really matter for Huang.
Either pay for overprice GPU, or help clear out old stocks of 2-year old cards that are still over MSRP.

 

"Τιμωρήστε την nvidia αγοράζοντας δυο χρονών παλιές, λιγότερο υπερκοστολογιμένες nvidia κάρτες."

 

Γέλασα λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε.

 

  • Like 5
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Με το φτωχο μου μυαλο εικαζω οτι εβγαλαν ενα "νεο" προιον σε περιορισμενες ποσοτητες(γιατι ηξεραν εξ αρχης οτι δεν θα πουλησει οσο οι προηγουμενες σειρες) με τιμες στον Ύψιστο ποντάροντας κατ'αρχας στα  "αρρωστακια" που θα δωσουν κ το νεφρο τους για να λενε οτι εχουν την "γρηγοροτερη καρτα στο κοσμο" και κατα δευτερο λογο στο μεγαλο στοκ του πασχαλη που οπως φαινεται πουλαει ακομη σαν ζεστο ψωμι.

 

Με ενα σμπάρο δυο τριγωνια. Και τις τσεπες της γεμιζει αφου ετσι κ αλλιως ανταγωνισμος δεν υπαρχει και οποιος δεν τα σκασει για τη "νεα" σειρα, θα τα σκασει για την προηγουμενη(της οποιας η τιμη τεχνητα ή μη εχει ηδη παρει την ανιουσα τον τελευταιο καιρο) κ κραταει κορεσμενη την αγορα μεχρι την επομενη γενια καρτων που θελω να πιστευω το αλμα στην αποδοση θα ειναι μεγαλο.(κ ξερει οτι θα εχει πια να αντιμετωπισει κ τις νεες καρτες της κοκκινης - εκτος κ αν τα σκ@τεψουν εντελως παντελως εκει στην AMD)

 

Αυτοι την δουλεια του κανουν. Το προβλημα ειναι οτι εχουμε τοσο μπετο στο κεφαλι που πια δεν κατανοουμε τον ορο "εξυπνες κ συμφερουσες" αγορες. Μας λιωνουν τα μυαλα κ ολα τα "τεχνολογικα" σαιτ/channels κτλ κ καθομαστε(η πλειοψηφία) κ σκεφτομαστε απο που θα κοψουμε για να παμε να τα σκασουμε. Εν τω μεταξυ τα ηδη υπαρχοντα συστηματα μας(των περισσοτερων τουλαχιστον) ειναι παραπανω απο ικανα να μας βγαλουν ακομη 2-3 χρονια ευκολα.

Έγινε επεξεργασία από Lazy Dog
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω ποσοι το ειδατε αλλα το καλυτερο review ηταν του Tiny Tom Logan μαζι με το 32σελιδο review στην σελιδα του.

 

πριν 6 ώρες, το μέλος narta έγραψε:

Παρακαλω οπως μετονομαστει η αρχιτεκτονικη Turing σε Turding για να ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα :hehe:

Μονο ετσι δεν ειναι.

Αν αφησουμε τις υστεριες που μας εχουν πιασει, απολυτως δικαιολογημενα βεβαια, και δουμε τα πραγματα πιο καθαρα η αρχιτεκτονικη και η τεχνολογια που την συνοδευει ειναι εντυπωσιακη.

Ακομα και οι επιδοσεις στα ποσοστα που ζηταμε υπαρχουν απλα δεν εμφανισαν την πραγματικη Ti και μετεφεραν ολα τα ονοματα προς τα πισω και τις τιμες πολυ μπροστα. 

Αν το δειτε απο αποψη τεχνολογιας δεν υστερει σε τιποτα και μαλιστα δινει και μπονους καποια πραγματα που δεν τα ειχαμε μεχρι τωρα.

 

Η επομενη σειρα θα εχει μεγαλο ενδιαφερον με ολους αυτους τους beta testers της 20xx.

 

@Lazy Dog Δεν θα εχει να αντιμετωπισει κανεναν. 

Αποτι διαβαζω η AMD θα ασχοληθει παλι με το midrange +οτι κανει για τις κονσολες.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@fatalara τοτε να προετοιμαστουμε για τρελο σεχ....προβλεπω πρωτες τιμες πλ@ισιου 1800 εουρα(με δωρο τη μεταμοσχευση νεφρου) :amen::hehe:

 

Έγινε επεξεργασία από Lazy Dog
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 λεπτά, το μέλος Lazy Dog έγραψε:

@fatalara τοτε να προετοιμαστουμε για τρελο σεχ....προβλεπω πρωτες τιμες πλ@ισιου 1800 εουρα(με δωρο τη μεταμοσχευση νεφρου) :amen::hehe:

 

Ισχυει.

Αυτο ειναι και το μεγαλο προβλημα, η καρτουλες και η τεχνολογια τους μια χαρα ειναι. Απλα η nvidia θα σου δινει πλεον επιδοσεις με το σταγονομετρο σε τιμες που γουσταρει αυτη. Ειδε τρελη ευκαιρια να κανει μια γρηγορη μπαζα και την αρπαξε απο τα μαλλια. 

 

Τεχνολογικα ειναι τερας. AI στα γραφικα εστω και μονο για AA στην αρχη? Για φαντασου να μπει παντου. Στην επομενη σειρα θα δουμε τι και πως.

 

Προβλεψη: καμμια AMD δυστυχως.

Link to comment
Share on other sites

Win win κατάσταση για την πράσινη. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το θέμα είναι πως είτε στον γκρεμό πέσεις είτε στο ρέμα, θα βρεις στον πάτο τον mr. Leatherass.

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον δεν ειμαι απο αυτους που σκανε χιλιαρικα για pc  , ειπα παρα το γεγονος οτι οι τιμες ειναι παραλογες , να δω λιγο το θεμα απο αποσταση . 

Και νομιζω πως η nvidia εκανε καλη κινηση στην τελικη για 2 λογους . 

 

-Δεν εχει ανταγωνισμο ετσι ωστε να καιγεται να δωσει FPS . 

-Η 1080τι ηταν ηδη μια χαρα για 4Κ . Αν οχι , βαλε και δευτερη ... αν εχεις $$ για μια , σιγουρα εχεις και για ακομα μια  ?

 

 

 

Συνεπως θα ηταν μεγαλοι μακακες αμα ΔΕΝ εβγαζαν την σειρα 20ΧΧ αυτην την στιγμη , στην δευτερη γενια , αμα τα στουντιο εχουν μαθει να φτιαχνουν σωστα τα παιχνιδια , οι καρτες αυτες θα ειναι μονοδρομος ..... 

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λέτε αλλά είναι λάθος η βάση της σκέψης σας, οπότε βγαίνει όλο λάθος μετά.

Ο περισσότερος κόσμος ποντάρει ότι επειδή το RTX το έβγαλε η nVidia και το πουσάρει σαν τρελή, μέχρι και το όνομα των καρτών άλλαξε από GTX σε RTX για να δείξει ότι το έχει πάρει ζεστά, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάποια στιγμή θα πιάσει.

Αμ δε...

Καθόλου δεδομένο δεν είναι ότι κάποια στιγμή, είτε στην επόμενη είτε στην μεθεπόμενη γενιά καρτών θα πιάσει το RTX.

Οι λόγοι πολλοί, πάρα πολλοί για να μην πιάσει και το ποντάρισμα της nVidia μεγάλο αν ήδη δεν δουλεύει κάποια επόμενη αρχιτεκτονική με κλασικό rasterized pipeline.

Μπορεί να πάει άπατο το όλο concept του RTX, όπως το PhysX, το tesselation, το HairWorks.

Η όπως το ray-tracing που δοκίμασε πριν κάποια χρόνια η Imagination.

Αν δεν δώσει το ΟΚ η AMD για το ray-tracing στις κονσόλες και στις κάρτες της, θα το κλάψουν οι ρέγγες.

Για εμένα το RTX για την nVidia εξελίσσεται όπως τα 10nm για την Intel και όπως ήταν παλιά τα Vista για την Microsoft.

Τεράστιες αποτυχίες με μεγάλο αντίκτυπο στις εταιρείες.

Θα δούμε πως θα τα πάει η nVidia, έτσι όπως την πάτησε...

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δηλαδη να πρεπει μια ζωη να βασιζοντε σε ωμη δυναμη απο περισσοτερους και περισσοτερους πυρηνες για να καλυψουν τον εγωισμο του καθενος στα 4Κ full ultra  ..... 

Ειναι σαν να λες πως τα αμαξια ειναι μεγαλη μπουρδα και καλυτερα απλα να εβαζε ο κοσμος 2 γαιδουρια παραπανω στο καρο τους . 

Τοσα χρονια τα γραφικα ειναι ιδια , με διαφορα στις λεπτομεριες , θα ορκιζομουνα πως το farcry5 που παιζω τωρα ειναι ελαχιστα καλυτερο σε γραφικα απο το 4 που τα χα παιξει ενας θεος ξερει πριν ποσα χρονια , το ιδιο και με τα AC και παει λεγοντας . 

Τουλαχιστον τωρα σου προσφερουν ενας φωτορεαλισμο που πραγματικα θα κανει την διαφορα στην εμπειρια του παιχνιδιου . Φανταζομαι θα μπορουσαν να φτιαχτουν και ωραια θριλερακια με αυτο . 

 

Οσο για την AMD ,οσο και να κολοχτυπιεται ο κοσμος εχει βγει knock out . Ισως και για το καλυτερο ..... ας επενδυσει καλυτερα στους CPU + APU  

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 31 λεπτά, το μέλος NikosD έγραψε:

Καλά τα λέτε αλλά είναι λάθος η βάση της σκέψης σας, οπότε βγαίνει όλο λάθος μετά.

Ο περισσότερος κόσμος ποντάρει ότι επειδή το RTX το έβγαλε η nVidia και το πουσάρει σαν τρελή, μέχρι και το όνομα των καρτών άλλαξε από GTX σε RTX για να δείξει ότι το έχει πάρει ζεστά, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάποια στιγμή θα πιάσει.

Αμ δε...

Καθόλου δεδομένο δεν είναι ότι κάποια στιγμή, είτε στην επόμενη είτε στην μεθεπόμενη γενιά καρτών θα πιάσει το RTX.

Οι λόγοι πολλοί, πάρα πολλοί για να μην πιάσει και το ποντάρισμα της nVidia μεγάλο αν ήδη δεν δουλεύει κάποια επόμενη αρχιτεκτονική με κλασικό rasterized pipeline.

Μπορεί να πάει άπατο το όλο concept του RTX, όπως το PhysX, το tesselation, το HairWorks.

Η όπως το ray-tracing που δοκίμασε πριν κάποια χρόνια η Imagination.

Αν δεν δώσει το ΟΚ η AMD για το ray-tracing στις κονσόλες και στις κάρτες της, θα το κλάψουν οι ρέγγες.

Για εμένα το RTX για την nVidia εξελίσσεται όπως τα 10nm για την Intel και όπως ήταν παλιά τα Vista για την Microsoft.

Τεράστιες αποτυχίες με μεγάλο αντίκτυπο στις εταιρείες.

Θα δούμε πως θα τα πάει η nVidia, έτσι όπως την πάτησε...

Βασικα εσυ το βλεπεις λαθος.

Το raytracing δεν ειναι ενα gimmick της nvidia. Ειναι το επομενο βημα στην εξελιξη των γραφικων. Μην κοιτας τωρα πως ειναι οι τιτλοι κοιτα τι ετοιμαζεται στο μελλον. Θα ακολουθησουν ολοι θελουν δεν θελουν.

Τωρα αν θα λεγεται rtx η καπως αλλιως δεν μας νοιαζει καν.

Μην κοιτας μονο το rtx ομως, υπαρχει και κατι αλλο που εχει τεραστιες δυνατοτητες σαν τεχνολογια και ακουει στο ονομα DLSS. 

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

15 minutes ago, kpetros said:

Γιατι δηλαδη να πρεπει μια ζωη να βασιζοντε σε ωμη δυναμη απο περισσοτερους και περισσοτερους πυρηνες για να καλυψουν τον εγωισμο του καθενος στα 4Κ full ultra  ..... 

Ειναι σαν να λες πως τα αμαξια ειναι μεγαλη μπουρδα και καλυτερα απλα να εβαζε ο κοσμος 2 γαιδουρια παραπανω στο καρο τους . 

Τοσα χρονια τα γραφικα ειναι ιδια , με διαφορα στις λεπτομεριες , θα ορκιζομουνα πως το farcry5 που παιζω τωρα ειναι ελαχιστα καλυτερο σε γραφικα απο το 4 που τα χα παιξει ενας θεος ξερει πριν ποσα χρονια , το ιδιο και με τα AC και παει λεγοντας . 

Τουλαχιστον τωρα σου προσφερουν ενας φωτορεαλισμο που πραγματικα θα κανει την διαφορα στην εμπειρια του παιχνιδιου . Φανταζομαι θα μπορουσαν να φτιαχτουν και ωραια θριλερακια με αυτο . 

 

Οσο για την AMD ,οσο και να κολοχτυπιεται ο κοσμος εχει βγει knock out . Ισως και για το καλυτερο ..... ας επενδυσει καλυτερα στους CPU + APU 

 

Ισως και για το καλυτερο .

Ισως και για το καλυτερο .

Ισως και για το καλυτερο .

Ισως και για το καλυτερο .

Ισως και για το καλυτερο .

 

?

 

... Για κανένα λόγο και ποτέ!

 

Ray tracing υπήρχε, δεν ανακάλυψε και τον τροχό…

Btw to RT θέλει ακόμα περισσότερη"ωμη δυναμη ", so u make no sense....

 

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.