Jump to content

BYE BYE SOCKET 754

spc

Recommended Posts

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Seeker έχεις δίκιο αλλά να πας που; Στην intel που αλλάζει socket για πλάκα ή ακόμα και με το ίδιο βγάζει ένα νεο stepping και στο καταργεί; Δε συμφωνώ με τη κίνηση της amd αλλά ούτε το socket A ήταν να κρατήσει τόσο καιρό και τελικά έμεινε, είναι γνωστοί για τις μεταστροφές τελευταίας στιγμής στην amd. Δε χάνεις τίποτα να ελπίζεις. Εγώ πιστευω θα μείνει ζωντανό με τα διάφορα DTR και mobile chip, ακόμα και αν δε ξαναβγάλει τίποτα σε desktop.

Ποτε δεν ξερεις που θα παει το πραγμα, δεν βλεπεισ τι γινεται με το 478? Εκει που ολοι ελεγαν οτι σβηνει βγηκε ανταπτορας για να δεχονται οι 478 μητρικες Pentium M και προβλεπεται να γινει ενας πανικ...

Τωρα που εβγαλε και η AMD τους δικους της "φορητους" 64Bitus , τους Turion, ειναι σοκετ 754, μπενουν στις μητρικες 754, , συχνοτητα 1.6 (για τον 2.800+) και εκλειση θερμοτητας 35W!!!! Moνο!! Φαντστειτε ποσο καλα θα μπορουμε να τους ψυξουμε με νερο η Phasechange!!! τρεχουν στα 2000 με 1V!!!!

Oποτε οσοι εχουνε 754 μην χαλιεστε!! θα εχετε τους ολοκαινουριους TUrion να παιζετε!!!

Ερωτηση, οι σοκετ Α ακομα παραγωνται? Γιατι αν οντως ισχυει κατι τετοιο τοτε χαζομαρα που κρατανε τους XP για low budget και δεν "εκαναν" το 754 low budget λυση...

Αρχική απάντηση από AlienHack

Τωρα που εβγαλε και η AMD τους δικους της "φορητους" 64Bitus ... μπορει να δουμε και κανα ανταπτορα για 754

754 είναι και μπαίνουν κανονικά στο socket. Το μόνο που χρειάζεται είναι υποστήριξη στο bios.

Αν εξαιρεθούν τα μετροπρογράμματα και οι κόντρες που αυτά γεννούν,οι διαφορές 939 με 754 δε δικαιολογούν σε καμμιά περίπτωση τη διαφορά στην τιμή. Για το 754 ίσως είναι άδικο αλλά ήταν προμελετημένο το έγκλημα.Όσοι επένδυσαν σε αυτό από την αρχή φαντάζομαι ότι απλά ήθελαν ότι πιο γρήγορο την εποχή εκείνη και το πήρανε. Οπότε δεν έχει νόημα νομίζω να δυσανασχετούν τώρα (όσο δεν έχω κι εγώ δικαίωμα να διαμαρτύρομαι που ο 2000+ μου δεν πάει πάει πάνω από 2200 ΜΗΖ με λιγότερο από 1.9 ρεύμα με μαμά ψύκτρα...)

Καλημερα εχω 2 αποριες οχι τοσο κοντα στο θεμα.ειμαι κατοχος 2 pc ο ενας εχεις τον AMD64 Athlon 2800+ και ο αλλος τον 3000+.Θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η αντιστοιχια τους σε Mhz με αντιστοιχους επεξεργαστες Intel P4.Ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω AMD,Μια ζωη Intel πλατφορμες χρησιμοποιουσα.Τελος εχω μια απορια αυτος ο Sempron ειναι ο αντιστοιχος Celeron της Intel? Γιαυτο πουλιεται σε τοσες χαμηλες τιμες?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Αρχική απάντηση από dpan

Καλημερα εχω 2 αποριες οχι τοσο κοντα στο θεμα.ειμαι κατοχος 2 pc ο ενας εχεις τον AMD64 Athlon 2800+ και ο αλλος τον 3000+.Θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η αντιστοιχια τους σε Mhz με αντιστοιχους επεξεργαστες Intel P4.Ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω AMD,Μια ζωη Intel πλατφορμες χρησιμοποιουσα.Τελος εχω μια απορια αυτος ο Sempron ειναι ο αντιστοιχος Celeron της Intel? Γιαυτο πουλιεται σε τοσες χαμηλες τιμες?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

οπως λενε και τα μοντελα , ο 3000+ με εναν 3.0 γιγα και ο 2800+ με εναν 2.8 γιγα (θεωρητικα παντα- η AMD λεει οτι τα νουμερα αυτα στους ΧΡ εβγαιναν με βαση εναν ΤΒ τωρα στους Α64 δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει το ιδιο)

A μαλιστα.Δηλαδη ακολουθουμε το PR rating της AMD.Η συγκριση ομως δεν πρεπει να ειναι με το hyperthreating enabled Στους P4 γιατι με hyperthreating οι P4 ακομα και ο 2.8 ξεφευγει στα benchmarks απο τον A64 e?

how about sempron ?

οχι δεν ξεφευγει ακομα και με ΗΤ ο Ρ4. Σε μερικεσ εφαρμογες μονο αλλα αν κατσεις και κανεις αναζητηση θα δεις πολλα συγκριτικα και θα καταλαβεις ποιες ειναι οι διαφορες, εχει χιλιο-αναλυθει το θεμα αυτο.

• 2 weeks later...

2 χρόνια. Σεπτέμβρη 2003 κυκλοφόρησαν και η διάθεση τελειώνει Σεπτέμβρη 2005 για τα μεγάλα και Δεκέμβρη για τα μικρά μοντέλα.

Όποιος θέλει να κρατήσει το 754 περισσότερο υπάρχουν και οι mobile.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.