Jump to content

BYE BYE SOCKET 754

spc

Recommended Posts

As market demand for high-performance AMD Athlon 64 processors in socket 939 grows rapidly, AMD is announcing an obsolescence plan for AMD Athlon 64 processors socket 754.

The last order dates and the last delivery dates are scheduled as the following :

Model

Numbers

Last order date

Last delivery date

3700+

March 25th, 05

September 25th, 05

3400+

March 25th, 05

September 25th, 05

3200+

June 15th, 2005

December 15th, 2005

3000+

June 15th, 2005

December 15th, 2005

2800+

June 15th, 2005

December 15th, 2005

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Δεν ξέρω μέχρι πότε θα συνεχίσει η παραγωγή του 754 αλλά όσον αφορά εμένα για τα επόμενα 1.5 - 2 χρόνια θα παραμείνω με τον 3400+ μέχρι τελικής πτώσης..... ;)

Εκτός βέβαια και κερδίσω κανένα λαχείο και πάω σε διπύρινους με 6GB Ram & 1TB σκληρούς & SLI 7950 Ultra....:worship:

Kαληνύχτα μου....... :zzz:

Σε κανένα εξάμηνο θα χτυπήσω έναν 3400 + και μία μητρική κομπλέ θα πληρώσω 150 ευρώ σύνολο και θα τους πιω το αίμα μέχρι να λιώσουν. Πολύ γουστάρω την ταχύτητα εξέλιξης των επεξεργαστών

Μου αρεσει που τα μεγαλα μοντελα τα κρατανε λιγοτερο.

Παντως τελειως αθλια κινηση. Εδω ακομα το Socket A συνεχιζει να πουλαει και αυτοι σταματανε το 754?

Τοσα λεφτα βγαλανε πια? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :tw:

Αρχική απάντηση από jax7480

Μου αρεσει που τα μεγαλα μοντελα τα κρατανε λιγοτερο.

Παντως τελειως αθλια κινηση. Εδω ακομα το Socket A συνεχιζει να πουλαει και αυτοι σταματανε το 754?

Τοσα λεφτα βγαλανε πια? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :tw:

Το socket A ειναι στην αγορα πολυ περισσοτερο καιρο απο οτι το 754 με πολυ μεγαλυτερη εξαπλωση και ως εκ τουτου η εγκαταλειψη του ειναι πιο δυσκολη υποθεση. Δες και τις αγορες τις Νοτιου Αμερικης που συνεβαλλαν στην μεταμορφωση του AthlonXP σε Sempron αντι για την εγκαταλειψη του. Το 754 ειναι πια περιττο με τις υπερβολικα value λυσεις να ικανοποιουνται απο το Socket A και τις low-mid και high range λυσεις απο το 939.

Τελος Δεκεμβρη που σταματαει και η παραδοση των socket754 επεξεργαστων, ανοιγει και ο δρομος για το DDR2 socket.

Το 754 ηταν το socket εισαγωγης των Α64 στις μαζες και τιποτα παραπανω.

Τα μεγαλα μοντελα τα κρατανε λιγοτερο ετσι ωστε να χρησιμοποιηθει το waffer σε περισσοτερους high end 939 επεξεργαστες. Speed binning...

Τραγικο λαθος κατα την γνωμη μου. Καλυτερο και πιο προτιμοτερο θα ηταν να κρατησεις το Socket 754 και να εγκαταληψεις το Α, μιας και για το 754 υπαρχουν value επεξεργαστες, βλεπε Sempron. Το θεμα ειναι ομως να μπορεις και να το κανεις.Η AMD απλα δεν μπορουσε. Και δεν ειναι θεμα εξαπλωσης του σοκετ Α οπως λες, αλλα θεμα μεριδιου της αγορας. Η Intel αλλαζει Socket ΟΠΟΤΕ γουσταρει και απλα κανεις δεν λεει τιποτα, γιατι? γιατι πολυ απλα εχει το μεριδιο της αγορας. Η AMD δεν το εχει οποτε κανει κινησεις περισσοτερο μαρκετιστικες, δηλαδη να κρατησει τον κοσμο παρα να βρει περισσοτερο. Αν π.χ. πλασαριζε στην αγορα, Socket 754 mobo, (60) και εναν Α64 3000+, στα 70-80 δεν θα μπορουσε να κρατησει την πλατφορμα? Ανετα.

Επισης ειναι και το αλλο, φοβηθηκε μαλλον το κλεισιμο της ψαλιδας, αναμεσα στα 2 "μεγαλα" socket, 754 και 939 γι'αυτο και το καταργει. Οι διαφορες στην αποδοση, παντα για default καταστασεις δεν ειναι ΤΟΣΟ τραγικες ωστε να δικαιολογειται η διαφορα στην τιμη, ειτε των mobo, ειτε των επεξεργαστων, μιλωντας παντα για MHz 2 MHz comparison και οχι τα δηθεν PR rating που ειναι αυτα που θελει να παρουσιασει η ιδια.

Οι παρακατω ειναι ενδεικτικες τιμες απο το e-shop:

Οταν θελεις να χτυπησεις ΚΑΙ τις 2 αγορες, value και performance, δεν βγαζεις 3000+ 939 στα 1.8GHz(ελλεινο δηλαδη), αλλα κρατας τον 3000+ 754 στα 2GHz, ωστε να εχεις να δειξεις και κατι. Ο ανυποψιαστος πελατης, οταν μαθει οτι ο επεξεργαστης που προκειται να παρει δουλευει στα 1.8GHz, τι νομιζεις οτι θα διαλεξει? αυτον ή τον Cely στα 2.8?

Επισης αυτο με την ψαλιδα αναμεσα στις 2 πλατφορμες, αποδεικνυεται και απο τις ημερομηνιες καταργησεις των μοντελων. Τα μεγαλα μοντελα ΠΡΕΠΕΙ να την κανουν πιο γρηγορα απο την αγορα. Ερμαιο της Nvidia μου φαινεται καταντησε, μηπως και προωθηθει περισσοτερο το PCI-express, το Nforce4 και το SLI.

post-51-1416071784,268_thumb.jpg

Και δεν ειναι θεμα εξαπλωσης του σοκετ Α οπως λες, αλλα θεμα μεριδιου της αγορας. Η Intel αλλαζει Socket ΟΠΟΤΕ γουσταρει και απλα κανεις δεν λεει τιποτα, γιατι? γιατι πολυ απλα εχει το μεριδιο της αγορας. Η AMD δεν το εχει οποτε κανει κινησεις περισσοτερο μαρκετιστικες, δηλαδη να κρατησει τον κοσμο παρα να βρει περισσοτερο.

Jax7480, το ιδιο πραγμα λεμε με αλλα λογια στο συγκεκριμενο. Εγω στο λεω ως θεμα εξαπλωσης του socket A στην αγορα και εσυ το λες ως κινηση μαρκετινγκ για να μην χασει το οποιο κομματι της αγορας εχει. Συγκρινοντας την διαδοση των 2 socket προκειμενου να εχει την μικροτερη απωλεια απο την εξαλειψη του ενος εκ των 2,η AMD διαλεγει αυτο με την μεγαλυτερη διαδοση. Το socket A. Ειναι παρα πολυς ο κοσμος που εχει socketA και σε περιπτωση αναβαθμισης θα πανε πια σε 939. Και οσοι θελουν ενα πολυ φθηνο συστημα για να κανουν τις εργασιες τους, να ακουνε κανενα mp3 και να σερφαρουν στο internet πανε σε Sempron.Υπαρχουν ακομα ενα σωρο ατομα που κανουν αναβαθμησεις στο socketA.

Και εγω θα προτιμουσα σαν value λυση να εμενε το socket754 αλλα ηδη αυτη τη στιγμη υπαρχουν εξεφτελιστικα φθηνες υλοποιησεις για το socketA με ικανοποιητικες επιδοσεις. Επισης ειναι και το θεμα wafer που ανεφερα. Εφοσον βλεπει η AMD μαζικη ταση στο 939, που ειναι και στο μοναδικο που μπορει να χτυπησει την intel στα κορυφαια κομματια της, κραταει το socket A οπου στελνει ολα τα χαμηλης ποιοτητας wafer στις χαμηλες συχνοτητες (που χαμηλες ειναι ουτως η αλλως) και εχει την δυνατοτητα να βγαλει περισσοτερα κομματια σε υψηλες συχνοτητες στο 939.Ο αντιλογος σε αυτο θα ηταν να κρατησει το 754 και να περιοριστει σε συχνοτητες 1.8-2.0Ghz, αλλα ειναι καθαρα θεμα εξαπλωσης της πλατφορμας. Και τι δεν μου λεει οτι στο μελλον οταν παρουσιαστουν οι dual cores και η DDR2 οτι δεν θα κρατησει μονο το 939 ως value λυση. Και θα ειναι λογικο, αφου το 754 σε σχεση με ολα τα αλλα sockets πουλησε λιγοτερο. Επισης το εδαφος το ετοιμαζε καιρο με τις ανακοινωσεις της περι τελος του socket ακομα και λιγους μηνες μετα την κυκλοφορια του. Ισως να εσκαψε και απο μονη της τον λακο του 754...

Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες, αλλα δεν μπορεις να χτυπησεις την αγορα με το socket A, So Simple.

Σιγουρα δεν μπορεις. Συμφωνω και εγω απολυτα. Το μεγαλυτερο μειον της AMD κατ'εμε ειναι η ανικανοτητα της για μεγαλη μαζικη παραγωγη. Χωρις αυτην δεν μπορεις να παρεις μεγαλο μεριδιο της αγορας. Πολυ απλα δεν μπορεις να ικανοποιησεις την ζητηση ακομα και αν καταφερεις να την δημιουργησεις.

Αρχική απάντηση από Shadow Hunter

Σιγουρα δεν μπορεις. Συμφωνω και εγω απολυτα. Το μεγαλυτερο μειον της AMD κατ'εμε ειναι η ανικανοτητα της για μεγαλη μαζικη παραγωγη. Χωρις αυτην δεν μπορεις να παρεις μεγαλο μεριδιο της αγορας. Πολυ απλα δεν μπορεις να ικανοποιησεις την ζητηση ακομα και αν καταφερεις να την δημιουργησεις.

Οπως το λες, και νομιζω οτι η AMD εχει την ζητηση...την παραγωγη δεν εχει. Πιστευω αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που η Dell, δεν εχει βαλει ακομα A64 στα pc της. Μεγαλο μεριδιο της αγορας το οποιο η AMD δεν μπορει να καλυψει.

Αν π.χ. πλασαριζε στην αγορα, Socket 754 mobo, (60) και εναν Α64 3000+, στα 70-80 δεν θα μπορουσε να κρατησει την πλατφορμα?

αυτο θα ηταν μηραιο λαθος για την εταιρια.

απο τη στιγμη που θα το εκανε αυτο κανεις δε θα αγοραζε 939. η αποδοση /τιμη του παραπανω συνδιασμου ειναι τεραστια.

Σταματας νομιζω οτι κανεις λαθος, γιατι βλεπουμε οτι ολο και περισσοτερο κοσμος περνει 939. Και 754 τωρα περνουν περισσοτερο μονο οσοι δεν μπορουν να διαθεσουν πολλα χρηματα για το πισι τους. και νομιζω οτι το754 ειναι ελλιπες ( δεν υποστηριζει dual channel) Παντως εγω λεω να παρω κανα 939 το καλοκαιρακι! παιδια το socket 940, ποιο ειναι ?

940 ειναι για τους Opteron.Ελεγα να κανω αναβαθμιση σε 940 αντι 939 το καλοκαιρι που περασε αλλα δεν εβρισκα πουθενα Opteron cpus!Για το θεμα τωρα,αυτη η κινηση της AMD εκτος οτι δεν ειναι σωστη για τους κατοχους των 754(εννοωντας οτι κρατησε πολυ λιγο) μου δειχνει και κατι αλλο.Οτι συντομα θα υπαρξει και νεο socket(πολλες φημες ακουγονται ουτως η αλλως),οποτε ετσι το 939 θα ειναι πλεον το πιο οικονομικο.Για μας παντως δεν ακουγεται σωστη η καταργηση του 754,αλλα για την AMD αν κανει κατι τετοιο(νεο socket) προφανως ναι..

Τώρα θα μπορεί κανείς να με κατηγορήσει αν πώ οτι η AMD δεν σέβεται τους πελάτες της? Εμείς δηλαδή που αγοράσαμε 754 και πρίν έναν χρόνο την στηρίξαμε στα πρώτα της βήματα στα 64bit τόσο με την προτίμησή μας όσο και με την διαφήμιση σε διάφορα forums τι είμαστε? Θα είναι άραγε περίεργο αν κάποιοι απο εμάς δεν ξαναπάρουν τίποτα σε AMD? :mad: :mad: :mad:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.