Jump to content

Αγορά GPS αυτοκινήτου

Poterium

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω GPS αυτοκινήτου και το ψάχνω, αλλά έχω μπερδευτεί λίγο. Τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν είναι τα εξής:
1) Καλοί χάρτες Ελλάδας και Ευρώπης με δωρεάν ανανέωση
2) Οθόνη 5 ιντσών
3) Όσο το δυνατό πιο εύχρηστο στη χρήση (π.χ. menu, πρόγραμμα). Καλό θα ήταν να έχει και οθόνη αφής
4) Αν γίνεται να δέχεται φωνητικές οδηγίες.
Οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία θα ήταν χρήσιμη. Από μάρκες τί να κοιτάξω?
Ευχαριστώ

• 1 month later...

Για μένα η λύση είναι να πάρεις ένα οικονομικό smartphone μέχρι 100€ και του βάζεις την εφαρμογή here wego 

1) Έχει επιλογή να κατεβάσεις τους χάρτες και να το χρησιμοποιείς offline

Οι χάρτες ανανεώνονται τακτικά. Σε πολλές περιπτώσεις μου έχει αποδειχθεί καλύτερο από google maps. Εννοείται όλα δωρεάν.

Σε gps δε νομίζω να βρεις πουθενά δωρεάν ενημέρωση μετά από κάποιο διάστημα.

Ένα turbox που έχω θέλει 35€ για ανανέωση. Άσε που αργούν πάρα πολύ να κάνουν ενημερώσεις στους χάρτες. Μια φορά τα έδωσα και δεν έκανα τίποτα. Τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά αμφιβάλω αν τις έχουν περάσει ακόμα

2) για κινητό θα πήγαινα ίσως σε κάτι τέτοιο

To έχεις σε flight mode και η μπαταρία του θα σου διαρκεί πολύ περισσότερο από το μέσω gps

Χώρια ότι η αφή θα είναι κλάσεις ανώτερη

3) Το εύχρηστο μενού είναι καθαρά υποκειμενικό. Ό,τι και να πάρεις σε μια βδομάδα χρήσης θα το ξέρεις μια χαρά

4) Oι φωνητικές οδηγίες δε λειτουργούν καλά ούτε στα αγγλικά στο google now. Πόσο μάλλον σε ένα gps της εκάστοτε εταιρίας στα ελληνικά.

Είχα χρησιμοποιήσει πιο παλιά ένα της navigon με τέτοια δυνατότητα. Πότε μου δεν κατάφερα να πάρει τη διεύθυνση φωνητικά καθώς οδηγούσα

Έγινε επεξεργασία από liangour

Εγώ έχω ένα Garmin Nuvi 5 ιντσών του 2011.

Καμία σχέση με non dedicated συσκευές.

Είχα ένα PDA Empus με Papago χάρτες από το 2005/6 και μετά το destinator σε wm κινητό.

Μία το ηχείο χαμηλά, μία η μπαταρία λίγη, μία ήθελε δεξιοτεχνία στο μενού των mobile να χτυπήσεις destinator εν κινήσει κλπ.

Πλέον βέβαια με iphone και google maps κάνεις τη δουλειά σου με τη διαφορά ότι αν χάσεις το mobile internet τελειώνουν κι οι χάρτες.

Η Garmin πλέον δίνει lifetime upgrade στους χάρτες, οπότε με κλειστά μάτια θα το έπαιρνα. Το δικό μου δεν έχει ,και στοιχίζουν 70 ευρώ (πιο πολύ σε συμφέρει να πάρεις καινούριο).

Μία υποσημείωση: το χρησιμοποιώ κυρίως εξωτερικό και σπάνια Ελλάδα. Στο πήλιο πυο το έβαλα μια φορά νύχτα, με πήγα από κάτι άθλιους δρόμους και παραλίγο να το πετάξω. Απ'ότι λένε για Ελλάδα καλύτερο το Destinator, οπότε δες μήπως πάρεις κάποια συσκευή MLS.

• 9 months later...
On 1/11/2016 at 9:53 ΠΜ, το μέλος sotiris έγραψε:

Η Garmin πλέον δίνει lifetime upgrade στους χάρτες, οπότε με κλειστά μάτια θα το έπαιρνα. Το δικό μου δεν έχει ,και στοιχίζουν 70 ευρώ (πιο πολύ σε συμφέρει να πάρεις καινούριο).

Πολυ σχετικό αυτό που αναφέρεις φίλε μου. Συνήθως έτσι σου λένε και μετά από 2-3 χρόνια σταματάει η παραγωγή του μοντέλου οπότε σου λένε χάρτες γιοκ γιατί δήθεν δεν τους υποστηρίζει το μοντέλο σου που είναι παλιό και πρέπει να αναβαθμιστείς. Μάλιστα σου προσφέρουν και έκπτωση για να πας στο καινούριο μοντέλο. Την έχω πατήσει και παλιότερα με ΜΙΟ και μετέπειτα με garmin. Έκτοτε είπα μακρυά από dedicated λύσεις.. Βάλε στο κινητό σου το sygic με 15€ και είσαι jet. Ακόμα και να μην ανανεωθούν οι χάρτες μετά από κάποια χρόνια δίνεις άλλα 15 και το ξανααγοράζεις. Σκέψου όμως να έχεις δώσει 150 στην Garmin ή σε κάποια άλλη και να σε κρεμάσουν?

Έγινε επεξεργασία από gramacar
  • Like 1