kogos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2016 Όπως λέει ο τίτλος. Αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση από i7 960 πρώτης γενιάς σε κάποιον i5 (πχ 6600). Η διαφορά θα μου βγει περίπου 100ευρω, μαζί με ενα motherboard asrock των 75 ευρω και 16gb ram. Απο χρήση ασχολούμαι πολύ με προγραμματισμό, παιχνίδια παίζω μόνο mmo, άντε και κανένα first person shooter αλλά τα βαριέμαι εύκολα. Τώρα έχω:Cpu i7 960 στα 3.8ghz ocRAM 18GB triple channel 1600mhzGPU AMD RX470 4GBHDD: 2x2TB SATA3MOBO: Gigabyte x58Αν αξίζει τελικά η αναβάθμιση, αξίζει να κάτσω με ddr3 μνήμη ώστε να χρησιμοποιήσω και κάποιες από αυτές που έχω ή οι ddr4 έχουν μεγάλη διαφορά?Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamer sensei Σεπτέμβριος 23, 2016 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι..είσαι μια χαρά!...(στην θέση σου θα άλλαζα αν έβλεπα ενοχλητικές καθυστερήσεις όσον αναφορά τον προγραμματισμό(αν είναι δουλειά σου) αλλά και αυτό συζητήσιμο)....όσον αφορά DDR3-DDR4 δεν κερδίζεις κάτι τρομερό για την ώρα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orderlover Σεπτέμβριος 23, 2016 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 πριν 30 λεπτά, το μέλος kogos έγραψε: Όπως λέει ο τίτλος. Αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση από i7 960 πρώτης γενιάς σε κάποιον i5 (πχ 6600). Η διαφορά θα μου βγει περίπου 100ευρω, μαζί με ενα motherboard asrock των 75 ευρω και 16gb ram. Απο χρήση ασχολούμαι πολύ με προγραμματισμό, παιχνίδια παίζω μόνο mmo, άντε και κανένα first person shooter αλλά τα βαριέμαι εύκολα. Τώρα έχω: Cpu i7 960 στα 3.8ghz oc RAM 18GB triple channel 1600mhz GPU AMD RX470 4GB HDD: 2x2TB SATA3 MOBO: Gigabyte x58 Αν αξίζει τελικά η αναβάθμιση, αξίζει να κάτσω με ddr3 μνήμη ώστε να χρησιμοποιήσω και κάποιες από αυτές που έχω ή οι ddr4 έχουν μεγάλη διαφορά? Ευχαριστώ Αν έχεις βρεί να το πουλήσεις σε λογική τιμή, πούλα το και αναβάθμισε, αν οχι μείνε όπως είσαι απλά πρόσθεσε στο setup σου έναν ssd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogos Σεπτέμβριος 23, 2016 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 Λογική τιμή έχω βρει αλλά βγαίνει και 100 περιπου ευρώ να βάλω για την όλη αναβάθμιση. Το ερώτημα λοιπόν ειναι αν αξίζει 100 ευρώ η διαφορά που θα δω. Από επιδόσεις σε δουλειά δεμ έχω παράπονο. Αλλά από διαφορά που έχουν στα παιχνίδια, δεν έχω ιδέα Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Σεπτέμβριος 23, 2016 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 πριν 4 λεπτά, το μέλος kogos έγραψε: Λογική τιμή έχω βρει αλλά βγαίνει και 100 περιπου ευρώ να βάλω για την όλη αναβάθμιση. Το ερώτημα λοιπόν ειναι αν αξίζει 100 ευρώ η διαφορά που θα δω Διαφορα Τρελη δεν θα δεις ... απλα δινεις ενα μηχανημα 6ετιας και με 100€ πας σε ενα καινουργιο υπολογιστη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LocoDiceGR Σεπτέμβριος 23, 2016 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 Εναν SSD θες για τα windows και 1-2 παιχνιδια που παιζεις συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Σεπτέμβριος 23, 2016 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 Αν δεν κάνω λάθος τα mmo στρεσσάρουν πολύ το ένα θρεντ της cpu σε μαζικές μάχες. Οπότε θα δεις μεγάλη διαφορά με i5, αν βλέπεις μέγάλες πτώσεις με τον 960. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 23, 2016 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2016 (edited) SSD παρε Τι compilation κανεις? (reviews με compilation times κλπ εχει στο https://www.phoronix.com/scan.php?page=category&item=Processors) Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 23, 2016 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanosXidis Οκτώβριος 5, 2016 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2016 Βλέπω έχεις από τα καλύτερα socket που κρατάνε ακόμα κάτοχος Χ58 με i7 920 και 980X πήγα σε Χ99. Πιστεύω για 100 ευρα είναι πολυ καλά από μια πλατφόρμα που έχει είδη 7 χρόνια εκεί έξω σε δύναμη δεν θα δεις διαφορά αλλά ταχύτητα PCI express γενιας 3,Sata M.2 κλπ κλπ θα εχεις την νέα τεχνολογία επάνω σου όποτε αξίζει σε αυτήν την αναβάθμιση.Αλλά τονίζω σε δύναμη δεν θα δεις τρελές διαφορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogos Οκτώβριος 6, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2016 Τελικά η δουλειά έκλεισε και προτίμησα να μην κάνω την αναβάθμιση. Ψάχνομαι απλά για κανέναν ssd αλλά βλέπω τις τιμές πολύ ψηλά. ΊδωμενΣτάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 7, 2016 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2016 Τελικά η δουλειά έκλεισε και προτίμησα να μην κάνω την αναβάθμιση. Ψάχνομαι απλά για κανέναν ssd αλλά βλέπω τις τιμές πολύ ψηλά. ΊδωμενΣτάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΣωστή επιλογή.Όσο για τους ssd, βρίσκεις κορυφαίους 250 gb κάτω από 100€. Με τον ssd ως δίσκο συστήματος+εφαρμογών θα δεις αισθητές διαφορές και αξίζει πραγματικά τα λεφτά του. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts