Jump to content

Far Cry+9700pro=κολλήματα (???) !!

TsO_Panos

Recommended Posts

Μετά από 20-30 λεπτά παιχνιδιού το παρουσιάζονται παράξενα κολλήματα που δεν ξερώ πώς να αντιμετωπίσω Έχω κάνει install το νέο patch, έχω αλλάξει σε διαφορετικά drivers της ΑΤΙ, έχω κάνει διάφορες ρυθμίσεις στα γραφικά, αλλαγή ψύξης της ράντεον όλα αυτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχω βάσιμες υποψίες πως ίσως να φταίει η κάρτα γραφικών, ή κάποιο software που ίσως δεν είναι συμβατό. Δεν ξερώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και κολλητός σε μικρότερο όμως βαθμό ο οποίος διαθέτει την ίδια κάρτα να σημειωθεί πως οι κάρτες είναι ολοκαίνουριες. :help: :help:

μάλλον προβληματικό σύστημα ψύξης της κάρτας . Επειδό το far cry ζωρίζει την κάρτα , αφού είναι παιχνίδι με απαιτήσεις , η κάρτα υπερθερμαίνεται άφού (μάλλον) το ΄συστημα ψύξης της δεν την ψύχει καλά . Παίξε και καν'ενα άλλο βαρύ παιχνίδι , να δεις αν σου κάνει τα ίδια , και αφού είναι καινούργια άλλαξέ την

θα συμφωνήσω με το φίλο stamatas. To Far Cry θέλει οπωσδήποτε 1 Gb RAM για να παίξει αξιοπρεπώς (1024χ768χ32).

Με P4 3,2 1Gb RAM και κάρτα γραφικών ...Ατι 9200SE 128Mb (χωρίς καν ανεμιστηράκι) παίζει κομπλέ. Με 512Μβ είχα και εγώ κολλήματα.

Πες και τι σύστημα έχεις...

AMD 2500Mobile

9700pro

Abit NFS-7

Μνήμες αναφέρονται πιο κάτω

Zalman PSU 300W

(Όλα σε stock ρυθμίσεις)

@amartolos. Ναι, αγορασμένες και οι δυο πριν 2 βδομάδες περίπου..(overclockers UK) Εκτός και αν δεν κατάλαβα τη εννοείς..

@nikos. Έχω αναφέρει πως έχω αλλάξει την ψύξη και είμαι 100% σίγουρος πως δεν είναι το πρόβλημα. Εξάλλου κάπως χλωμό μου φαίνεται να είναι προβληματική η ψύξη και στις δυο κάρτες. Επίσης έχω κάνει ώρες loops 3DMarks χωρίς κανένα πρόβλημα..

@Sbeetle. Σε δεύτερο pc που έχω, οι μνήμες είναι ακριβώς οι ίδιες, Corsair TwinX (512x2) τις οποίες και έχω μοιράσει προσωρινά μέχρι να βρω άλλεςΤο δεύτερο PC τρέχει με Barton 3000+, 9800pro και Abit nfs-7. Και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ όταν λέω κολλήματα εννοώ πως το σύστημα δεν ανταποκρίνεται καθόλου που συνεπάγει restart

Αρχική απάντηση από TsO_Panos

Υ.Γ όταν λέω κολλήματα εννοώ πως το σύστημα δεν ανταποκρίνεται καθόλου που συνεπάγει restart

ποτε σου δημιουργιθικε το προβλημα? πριν επαιζες κανονικα? το εχεις καιρο το πισι? τι λειτουργικο εχεις?

παιζει να ειναι hardware προβλημα.

εχει προβλημα με σειρα προτεραιοτητας: καρτα γραφικων, μνημη, μιτρικη.

αν εχεις ανταλακτικα αλλαξε τα με τη σειρα και δες με ποια αλλαγη θα παιζεις χωρις προβλημα.

και αν ειναι καινουργιο το πισι σου αλλαξε το προβληματικο οσο ειναι μεσα στην εγγυηση.

αφου λες οτι αγορασες προσφατα τις μνημες, εγω θα ξεκιναγα απο εκει (βγαλσιμο και αλλαγη να δεις αν δουλευει σωστα το συστημα με αλλες μνημες).

και αν οχι, σειρα εχει η καρτα γραφικων σου.

Αρχική απάντηση από TsO_Panos [Χθες, στις 18:18]

Τελικα το προβλημα υπαρχει και στο Driv3r το οποιο τωρα εχω δοκιμασει, ενω Generals Zero Hour, τρεχει απροβληματιστα για ωρες... Καμοια λυση βρε παιδια?

το Generals ειναι αρκετα απαιτιτικο παιχνιδι και ζοριζει τα παντα.......εγω θα ξανακοιταγα το σιντι εγκαταστασης του Farcry(γκουχου γκουχου:innocent: )

προφανως με το φιλο σου εχετε κανει εγκατασταση απο το ιδιο δισκακι.......για παρτε κανενα αλλο δισκακι απο αλλο φιλο.........:innocent:

• 2 weeks later...

Μετα απο διαφορες αλλαγες που εχω κανει, βασικα ανταλλαγες hardware μεταξη 3 pc, μνημες, καρτες, τροφοδοτικα και software, τελικα βγηκα στο συμπερασμα πως φταινε οι καρτες γραφικων. Ειναι αγορασμενες 3 μηνων, αλλα λειτουργησαν μονο τον τελευταιο μηνα, και βασικα δεν ξερω τι να κανω ή τί να τις κανω. Εχετε τπτ να προτεινετε???????

Αρχική απάντηση από TsO_Panos

............ πως φταινε οι καρτες γραφικων. Ειναι αγορασμενες 3 μηνων, αλλα λειτουργησαν μονο τον τελευταιο μηνα, και βασικα δεν ξερω τι να κανω ή τί να τις κανω. Εχετε τπτ να προτεινετε???????

με το κιλο τις αγοραζεις??

Ολα πριν χαλασουν λειτουργουσαν.Δοκιμασε με καποια δανεικη καρτα φιλου να δεις τι γινετε.Κολληματα του στυλ να πεφτουν τα fps μπορουν να δημιουργηθουν και απο fragment στον δισκο και καταπονηση λειτουργικου , ακομα και απο ενα νορτον στο backround.

Για μείωση fps αυτό πού λέει ο Vagouridis

Για εντελώς κόλλημα του PC όμως πρέπει να ευθύνεται η υπερθέρμανση της cpu για διάφορους λόγους (χαμηλές στροφές ανεμιστήρα ψήκτρας, κακή επαφή-πυρήνα βάσης ψήκτρας πολύ σκόνη κλπ κλπ.

Συνήθως όταν υπερθερμαίνεται η κάρτα γραφικών αρχίζεις να παρατηρείς αλλοιωμένα γραφικά με παράξενες επιφάνειες (artifacts)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.