john156 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2016 (edited) Καλησπερα.Θα ηθελα βοηθεια με την συνθεση ενος gaming pc με μεγιστο budget 1500 ευρω.Ειχα στο μυαλο αυτη την συνθεση που ειδα καπου στο ιντερνετ(περιπου 1450 ευρω) Phanteks Enthoo Pro (Window) Corsair RMx Series 650W – MSI Z170A GAMING PRO Intel Core i5-6600K 2 x HyperX Fury 8GB DDR4-2133MHz (HX421C14FB/8) Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5″ SATA ΙΙΙ Samsung 950 Pro NVMe 256GB Gigabyte GeForce GTX1070 8GB G1 Gaming CoolerMaster Hyper 412S Σε ενα μαγαζι ομως που επισκεφτηκα μου ειπαν να αλλαξω το τροφοδοτικο απο 650 w σε 1000 w , να βαλω 4 καρτες των 4gb αντι για 2 των 8gb και τελος να παρω μητρικη ιδια μαρκα με την καρτα γραφικων.Γνωμες? Ευχαριστω εκ των προτερων. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2016 από john156 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Σεπτέμβριος 19, 2016 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Για τις παρατηρησεις του μαγαζιου πρωτα: α) Για το τροφοδοτικο πες τους να πανε στη γωνια να δουν αν ερχεσαι. Οι καρτες γραφικων ολοενα και καταναλωνουν λιγοτερη ενεργεια. Στις μερες μας ενα καλο και ποιοτικο τροφοδοτικο των 650watt αρκει και με το παραπανω οχι μονο για να τροφοδοτησει ενα τετοιο συστημα, αλλα και για να εχεις και μπολικο "αερα" που λεμε. Και με 550watt εισαι υπερκαλυμμενος αλλα αν μπορει να χωρεσει το 650αρι, γιατι οχι; β)Η διαφορα αναμεσα σε 2x8 GB η 4x4 GB ram ακομα και να υπαρχει, δεν γινεται αντιληπτη ουτε με μικροσκοπιο σε καθημερινη χρηση, ενω και παλι το μικροσκοπιο θα βοηθησει μονο σε μερικα benches γ) Οχι δεν ειναι απαραιτητο και ουτε καλυτερο αν μητρικη και καρτα γραφικων ειναι του ιδιου κατασκευαστη. Δηλαδη εταιριες οπως η sapphire, η palit, η zotac και αρκετες αλλες που φτιαχνουν μονο gpu ειναι για κλεισιμο;;; Οσον αφορα τη συνθεση τωρα: α)Για ποιο λογο να βαλεις τοσο ακριβο ssd? Δεν θα σου πω οτι η διαφορα επιδοσεων ειναι ανυπαρκτη αλλα σε τι θα σου χρησιμευσει ολη αυτη η παραπανησια ταχυτητα εναντι ενος απλου 2.5αρη ssd; Εγω θα εκοβα απο εκει, και θα επελεγα η τον 6700Κ αντι του 6600Κ, η 2 ΤΒ HDD αντι για 1ΤΒ, η μια αλλη λιγο καλυτερη ψυχτρα (με τη σειρα που τα αναφερω θα ηταν οι προτεραιοτητες μου) β) για κουτι, το πρωτο κριτηριο νομιζω ειναι το γουστο. Ολα τα καλα και επωνυμα κουτια εχουν δυνατοτητες ψυξης, δυνατοτητα φιλοξενησης ακομα και πιο συνθετων μηχανηματων και ολα προσφερουν μια σχετικα ευκολη συναρμολογηση. Επ' αυτου λοιπον δεν εχω να πω τιποτα σοβαρο, απλα μονο και μονω λογω προσωπικου μου γουστου, δες αν σου αρεσει και καποιο fractal design μιας και τα θεωρω κορυφαια. γ) Αλλες αλλαγες θα μπορουσαν να προταθουν και για το τροφοδοτικο αλλα και για τις μνημες. Μπορει ενα αλλο τροφοδοτικο οπως της evga να ειναι καλυτερη επιλογη λογω της 10ετους εγγυησης που προσφερει η εταιρια σε καποια μοντελα της, η καποιο super flower λογω του οτι διαθετει κορυφαιες υλοποιησεις (δικα της ειναι αρκετα corsair και evga). Μνημες τωρα εκτος απο αυτες θα μπορουσες να δεις και καποιο μοντελο της gskill μιας και στα ιδια λεφτα ισως βρεις μνημες μεγαλυτερης συχνοτητας (στις DDR4 παιζει μεγαλυτερο ρολο απ οτι στις DDR3) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Σεπτέμβριος 19, 2016 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Δεν χρειαζεται να πας σε 1000W psu. Mε το 650 μια χαρα θα εισαι... οπως και να βαλεις 4 modules. Ειναι καλυτερα να εχεις 2 free slots για μελλοντικη αναβαθμιση. Μια χαρα build εχεις διαλεξει.. προχωρα το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Σεπτέμβριος 19, 2016 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Αρχικά καλησπέρα απο εκεί και πέρα edit. άργησα και για εμένα καλύτερα 2x8gb set γιατί όταν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις απλά αγοράζεις άλλα 2 στικς και ξεμπερδεύεις επίσης σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών επειδή υποθέτω πως δεν θα πάς σε custom loop watercool απλά άσε τις founders. Μπορεί να κλοκάρουν λίγο καλύτερα σε νερό (έτσι λέγεται) αλλά όπως και να το κάνουμε είναι θορυβώδες cooler και όχι ότι καλύτερο Προτίμησε custom υλοποίηση (δεν ξέρω τι ισχύει σε nvidia) Μετά μικρές λεπτομέρειες αλλά γενικά είσαι σε σωστή πορεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
john156 Σεπτέμβριος 19, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Δυο τελευταια πραγματα τωρα 1) φιλε shattered επειδη οι γνωσεις μου πανω στο αντικειμενο ειναι ελαχιστες και δεν πολυκαταλαβα τι εννοεις με founders και custom υλοποιηση, αν διαφωνεις με την καρτα που εχει το build και εχεις υποψη σου μια διαφορετικη θα το εκτιμουσα πολυ.2) Λεω να παραγγειλω τα κομματια απο το σκρουτζ και αναρωτιεμε αν ειναι καλυτερο να τα συναρμολογησω εγω,κατι που θεωρω ριψοκινδυνο(λογω ασχετοσυνης) ή να τα παω σε καποιο μαγαζι και να τα φτιαξουν. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Σεπτέμβριος 19, 2016 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Νομιζω μπερδευτηκε μιας και δεν εχεις διαλεξει founders edition ετσι κι αλλιως αλλα την g1 gaming της gigabyte. Η συναρμολογηση δεν ειναι και παρα πολυ δυσκολη μιας και καθε πραγμα παει σε συγκεκριμενη θεση, αλλα αν νομιζεις οτι δεν το χεις καλυτερα μην το προσπαθησεις πρωτη φορα σε τοσο ακριβο συστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
john156 Σεπτέμβριος 19, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 (edited) πριν 29 λεπτά, το μέλος john156 έγραψε: Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2016 από john156 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Σεπτέμβριος 19, 2016 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Εγω προσωπικα θα τα αγοραζα ολα απο ενα καταστημα που κατ'εμε θα ηταν αξιοπιστο (after sale support) και ας πληρωνα καποια ευρω παραπανω... παρα να αγορασω καπου φθηνοτερα και σε περιπτωση που χαλασει κατι να μου βγει το λαδι για αντικατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Σεπτέμβριος 19, 2016 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε: Νομιζω μπερδευτηκε μιας και δεν εχεις διαλεξει founders edition ετσι κι αλλιως αλλα την g1 gaming της gigabyte. Η συναρμολογηση δεν ειναι και παρα πολυ δυσκολη μιας και καθε πραγμα παει σε συγκεκριμενη θεση, αλλα αν νομιζεις οτι δεν το χεις καλυτερα μην το προσπαθησεις πρωτη φορα σε τοσο ακριβο συστημα Αν πατησεις στο λινκ εχει την founders. για μενα, παρε αυτη την καρτα https://www.skroutz.gr/s/9311147/EVGA-GeForce-GTX1070-8GB-SC-Gaming-ACX-3-0-08G-P4-6173-KR.html ή καποια αλλη υλοποιηση εφοσον δινεις τοσα λεφτα. Οταν λεει ο φιλος founders εννοει αυτη που ερχεται απευθειας απο την nvidia και εχει κουλερακι το οποιο ειναι blower style (βγαζει ζεστο αερα απο το κουτι). Επισης θα εκοβα τον τοσο ακριβο ssd οπως ειπε παραπανω και ο Γιωργος, και θα εβαζα i7 6700Κ για επεξεργαστη. Ολα τα αλλα ειναι κομπλε νομιζω ΥΓ: Θα αλλαζα και την ψυκτρα με κατι τετοιο Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2016 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Σεπτέμβριος 19, 2016 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Μπορεις επισης για να μειωσεις το κοστος... να βγαλεις τον ssd και να πας για π.χ σε εναν 850evo οπως σου λενε τα παιδια... αλλα εγω δεν το βρισκω must να πας σε 6700K αμα ειναι μονο για gaming το build, με τον 6600Κ θα εισαι σουπερ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 20, 2016 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2016 14 hours ago, john156 said: Δυο τελευταια πραγματα τωρα 1) φιλε shattered επειδη οι γνωσεις μου πανω στο αντικειμενο ειναι ελαχιστες και δεν πολυκαταλαβα τι εννοεις με founders και custom υλοποιηση, αν διαφωνεις με την καρτα που εχει το build και εχεις υποψη σου μια διαφορετικη θα το εκτιμουσα πολυ.2) Λεω να παραγγειλω τα κομματια απο το σκρουτζ και αναρωτιεμε αν ειναι καλυτερο να τα συναρμολογησω εγω,κατι που θεωρω ριψοκινδυνο(λογω ασχετοσυνης) ή να τα παω σε καποιο μαγαζι και να τα φτιαξουν. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Δεν έχεις πεί ένα βασικό, όμως. Με ποιά παιχνίδια ασχολείσαι. Μπορεί να μη χρειάζεσαι όλα αυτά. Επίσης, τί οθόνη έχεις; (ανάλυση κ.λπ.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
john156 Σεπτέμβριος 21, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2016 Ευχαριστω για τις προτασεις παιδια.Εκανα καποιες αλλαγες στο build.Αρχικα αλλαξα το κουτι απο phanteks enthoo pro σε corsair carbide 400c , αλλαξα την ψυκτρα απο coolermaster hyper 412s σε coolermaster hyper 212 evo και τελος εβαλα ssd φθηνοτερο για να βαλω τα 100 € αλλου.Τα παιχνιδια με τα οποια θα ασχολουμαι ειναι κυριως arma 3 και total war, απο οθονη τωρα ειμαι αναμεσα στην samsung s24d300hs και asus vg248qe.γνωμες; Τελος απο windows τα 10 ειναι η καλυτερη επιλογη να φανταστω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts