edward Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2016 Γεια σε όλους.Εκανα την παρακάτω budget συνθεση που προορίζεται κυριως για ταινίες αλλα και παιχνίδια.Σημειωνω από πριν ότι δεν ειμαι hard core gamer. Cpu:intel i3 6100 3,7Ghz Motherboard:Z170A PC MATE GPU: SAPPHIRE RX460 2gb RAM: G.Skill Ripjaws 2x4 gb 2800Mhz Και ένα τροφοδοτικό 530watt. Αυτά τα έχω ήδη παραγγείλει.Επειδη όμως έχω μια παλιά οθόνη(Sony 19") θέλω να αγοράσω ένα FreeSync monitor σε λογική τιμη.Βρηκα λοιπόν αυτη την οθόνη στα 140 € AOC Δεδομενου ότι το pc είναι entry level gaming θα εκμεταλλευτω τις δυνατότητες της οθόνης στο FreeSync ή δε θα δω καμία διαφορά από μία φθηνότερη οθόνη?Ανοιξα το θέμα γιατί ενώ εψαξα αρκετά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται με μία τέτοια οθόνη όταν τα frames σε ένα Game πεσουν κάτω από τα 45 ή ακόμη και γύρω στα 30 που θα αποδίδει η κάρτα μου πχ στο witcher3.Σε μία τέτοια περίπτωση σε θα λειτουργεί το FreeSync? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 15, 2016 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2016 Μια λίστα με τις οθόνες(όλες ή σχεδόν όλες) της αγοράς με FreeSync Θα βρεις εδώ FreeSync™ Technology | AMD Τώρα για να συνεχίσει να λειτουργεί το FreeSync κάτω από το minimum όριό του, θα πρέπει η οθόνη να υποστηρίζει LFC. Για να υποστηρίζει LFC θα πρέπει το πάνω όριο του FreeSync να είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερο τουλάχιστον από το κάτω όριο. Έτσι αν μια οθόνη έχει FreeSync εύρος λειτουργίας από 40 έως 75 Ηz, τότε κάτω από τα 40fps θα απενεργοποιείται αφού 40x2,5=100>75. Αν όμως έχει εύρος λειτουργίας 30 έως 75Hz, θα υποστηρίζεται το LFC (30x2,5=75) και άρα θα έχει τα πλεονεκτήματα του FreeSync και κάτω από τα 30fps. Ομοίως αν μια οθόνη έχει εύρος λειτουργίας για το FreeSync από 48Hz έως 144Hz, και πάλι θα ενεργοποιείται το LFC (48x2,5=120<144) και άρα θα έχεις ομαλή κίνηση και κάτω από τα 48fps(δεν χρειάζεται με λίγα λόγια να ψάχνεις κάποια οθόνη με χαμηλό το κάτω όριο). Τώρα με την οθόνη που κοιτάς αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις τα settings έτσι ώστε να μένεις πάνω από τα 48fps. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward Σεπτέμβριος 15, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2016 Γιαννη ευχαριστώ για την κατατοπιστική ανάλυση.Απο ότι καταλαβαίνω είναι μία καλή οθόνη όχι όμως για τη δική μου κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Οκτώβριος 3, 2016 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2016 Καληπερα. Η καρτα σου ειναι γενικα αδυναμη για τους καινουριους τιτλους στα 1080p. Με αυτο το δεδομενο, η υπαρξη Freesync ειναι καλυτερη απο την απουσια του, ακομη και αν δεν μπορεις να το εκμεταλλευτεις στο μεγιστο. Πλεπν μπορεις να αγορασεις και IPS με Freesync παντως οποτε η παραπανω AOC δεν ειναι καλη περιπτωση πλεον. Οριστε η προταση της LG. https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html?keyphrase=lg+23mp68vq 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts