kogba Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2016 Γεια σας φίλοι μου. Έχω δύο ερωτήσεις να κάνω, αν ξέρετε να με βοηθήσετε. Με ρώτησε γνωστή μου για την Πρωτέργεια. Την πήρανε λέει τηλέφωνο και της είπανε για -20% από τη ΔΕΗ για "εφ΄όρου - κλειδωμένο σε αυτή την αναλογία" και επιπλέον έκπτωση στο νυχτερινό τιμολόγιο σε σχέση με ότι πληρώνει τώρα. Επίσης, της είπαν ότι δεν θα υπάρξει καμία χρέωση μετάβασης σε αυτούς. Έχει κανείς μας εμπειρία με αυτή την εταιρεία; Το άλλο και σημαντικό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν γνωρίζει κανείς τι ισχύει με ενοικίαση αυτοκινήτου. Ναι, μια μεταφορική θα χρειαστεί οπωσδήποτε, δεν γίνεται αλλιώς. Ίσως κάποια στιγμή χρειαστώ να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο για μια ημέρα μόνο, κυρίως γιατί δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να εμπιστευτώ τις ακριβές ηλεκτρονικές μου συσκευές, Η/Υ, κ.λ.π. σε μια μεταφορική(καθώς και ένα σωρό μικροπράγματα) . Ιδανικά, θα ήθελα κάτι σαν fiat doblo κ.λ.π. και αυτοκίνητα παρόμοια άλλων εταιρειών. Ψάχνοντας λίγο, βρήκα ότι είναι δυνατόν να νοικιάσει κάποιος και ελαφρά φορτηγά < 3.5Τ, χωρίς επαγγελματικό δίπλωμα (που το έχω έτσι και αλλιώς) . Τι πρέπει να προσέξει κάποιος σε αυτές τις εταιρείες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 13, 2016 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2016 Όταν ενοικιάζεις αυτοκίνητο για 1-2 μέρες, δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξεις. Γενικότερα βέβαια, διαβάζεις πάντα τους όρους, γιατί είναι αρκετά πράγματα που αναφέρονται εκεί, πέραν των τυπικών όρων που δε διαβάζει κανείς. Να ξέρεις πως δεν υποχρεούνται να σου δώσουν το ακριβές αυτοκίνητο που θα διαλέξεις, αλλά ένα της ίδιας κλάσης. Θα χρειαστείς πιστωτική κάρτα με υπόλοιπο 1.000-1500€ αναλόγως το μοντέλο για την ενοικίαση. Πολλές εταιρίες θέλουν η κάρτα να είναι στο όνομα του οδηγού/ενοικιαστή, δε δέχονται από άλλους. Επίσης, προτίμησε να πληρώσεις την ενοικίαση με πιστωτική, ώστε αν κάτι πάει στραβά, να μπορείς να ζητήσεις από την τράπεζα ακύρωση συναλλαγής. Μετρητά πίσω, δύσκολα παίρνεις. Ελέγχεις το αυτοκίνητο πριν το πάρεις και βγάζεις φωτογραφίες με το κινητό, οτιδήποτε θεωρείς πως χρειάζεται, ώστε να μη σου πούνε μετά ότι τα έκανες εσύ. Αν σε παίρνει οικονομικά, επιλέγεις μεικτή ασφάλεια, για 1-2 μέρες δε θα είναι μεγάλη η διαφορά. Από εταιρίες τώρα, οι μεγάλες είναι συνήθως πιο αυστηρές, πχ με την πιστωτική, ενώ οι μικρότερες πιό ελαστικές. Στις τιμές προσωπικά δεν έχω δει ιδιαίτερες διαφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogba Σεπτέμβριος 13, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2016 Ευχαριστώ Wizard, θα τα έχω υπόψη μου όσα ανέφερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts