Jump to content



Αναναβαθμιση υπολογιστη η συνθεση νεου


Recommended Posts

Καλημερα

Μου καηκε η καρτα γραφικών gtx 460 και σκέφτομαι να αλλάξω εντελώς υπολoγιστη η να αλλάξω καρτα και να κάνω μία μικρή αναβάθμιση καθώς την τρεχων στιγμη θα προτιμούσα να μην αλλάξω μηχάνημα για οικονομικούς λόγους. Κυρίως το pc χρησιμοποιείται για gaming οχι ιδιαιτερα βαρυ και browsing κλπ.

 

Το μηχάνημα που έχω τώρα είναι 

Motherboard :asus maximus formula

Cpu:intel q6600

Ram:4gb

Και καρτα γραφικων πριν καει ειχα την gtx 460 

 

Αν μπορειτε να μου προτείνεται καποια καρτα γραφικων και κανα δυο πραγματα για upgrade η εστω καποια οικονομικη συνθεση για νεο pc.Εχω αρκετο καιρο να ασχοληθω και νιωθω λιγο χαμενος. Το συγκεκριμενο συστημα το εχω απλά το 2006 μετα απο πολυ αναζητηση στο συγκεκριμενο forum με βοηθησε να το στησω απλα τωρα δεν εχω χρονο.

Ευχαριστω 

 

Link to comment
Share on other sites

Για νεο pc τι χρηματα διαθετεις?

Εαν  δεν υπαρχουν χρηματα για νεο υπολογιστη , αυτο που μπορεις να κανεις στο υπαρχον συστημα ειναι ενας ssd αν δεν εχεις.. να βαλεις αλλα 4gb ραμ εφοσον εχεις ελευθερα slot και να κοιταξεις για μεταχειρισμενη καρτα γραφικων μεχρι και gtx750 δεν νομιζω να εχεις θεμα με bottleneck...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος hadabis έγραψε:

Γυρω στα 500-600 το μεγιστο για καινουριο αλλα θα προτιμουσα να το αποφυγω

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Για να φτιαξεις κατι αντιστοιχο με αυτο που εφτιαξες το 2006 δλδ κατι πολυ καλο τα 500-600 δεν φτανουν. μονο η maximus formula εχει 400€. αλλα μπορεις να φτιαξεις ενα pc καλυτερο απο αυτο που εχεις τωρα.

Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να δεις τι θα κρατησεις απο τον υπαρχον pc.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το γνωριζω το pc τοτε ειχε κοστισει γυρω στο χιλιαρικο δεν εχω τις ιδιες απαιτησεις . Απο το παλιο pc ram σκεφτομαι να προσθεσω και να παρω κανα ssd μαζι και την καρτα γραφικων

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

το κακό της υπόθεσης είναι ότι η maximus είναι ddr2 και x38 (οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πατέντα να βάλεις xeon 771 με λίγα χρήμματα)
που πάει να πει ότι μνήμες δεν σου κάνουν σε νέο σύστημα και αν δεν βρεις καμία καλή προσφορά σε used ddr2 2x2 δεν αξίζει καν να αγοράσεις καινούργιες

τώρα για ssd κοιτάς για κάτι σαν
έναν λογικά στα 250 gb  , αν no1 στόχος είναι η αξιοπιστία τότε κοιτάς κάτι με 5 χρόνια εγγύηση (px samsung 850 evo)
αλλιώς για να γλιτώσεις κάτι κοιτάς ssd τύπου trion 150 / samsung 750evo κλπ

 

εαν υποθέσουμε πως είναι το σύστημα κυρίως για gaming 1080p(δεν μας είπες ανάλυση)

είτε αγοράζεις κάτι μέχρι rx460 (amd) για να μην έχεις μεγάλο θέμα με bottleneck
είτε αγοράζεις κάτι πιο δυνατό (rx 470/480 ή nvidia 1060) αλλά θα χρειαστεί και να κάνεις overclock το cpu σου άμεσα (αμα δεν ξέρεις τι είναι καλύτερα μην προσπαθήσεις να μάθεις τώρα)
και γενικά να ετοιμάζεσαι σιγά σιγά για νέο σύστημα (για νέο σύστημα χοντρά χοντρά 200 για έναν i5 , κάπου στα 80 για ένα αξιοπρεπές motherboard χωρίς πολλά φρου φρου και άλλα τόσα για 16gb ram(ή ~40 για 8gb) . Ένα τροφοδοτικό αν έχεις να το αλλάξεις 10 χρόνια, καλό θα ήταν να αλλαχθεί πιο πολύ για λόγους αξιοπιστίας)

 

Έγινε επεξεργασία από shattered
Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι αν είναι να ασχοληθείς με gaming δεν αξίζει να δώσεις και άλλα λεφτά στο υπάρχον σύστημα, γιατί είναι πλέον πολύ παλιό, θα σε κόβει και δε θα το ευχαριστηθείς.

Όπως και η 750 -ειδικά η απλή- δεν κάνει για gaming.

 

Στη θέση σου θα κύταζα κανένα πακέτο στα μεταχειρισμένα με i5 (πιστεύω θα βρεις cpu-motherboard-ram γύρω στα ~300-350€), και θα έπαιρνα και μια καρτούλα γύρω στα ~200€ και το αποτέλεσμα θα ήταν αξιοπρεπέστατο. Και θα άφηνα τον ssd για κάποια στιγμή αργότερα.

 

Από τροφοδοτικό-οθόνη πώς πας?

Έγινε επεξεργασία από virus777
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.