Jump to content

SOS! Δικτυο σε win98

gfa3

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια πρεπει οπωσδηποτε να μου πειτε πως στηνω δικτυο σε win 98 για επικοινωνια pc-laptop τα οποια εχουν και τα δυο win98 gr και ειναι το μονο που δεν εχω σε αυτο το λειτουργικο.

Το επειγον ειναι γιατι ο ανθρωπος που το θελει το χρησιμοποιει για backup των δεδομενων του μαγαζιου του και του χαλασε η καρτα δικτυου του pc την οποια του αλλαξα με μια παναρχαια realtek που βρηκε αλλα δεν βρισκω ακρη με το δικτυο.

Οι ρυθμισεις δικτυου εχουν μεινει στο laptop αλλα οχι στο pc.

Help!!! :help: :help: :help:

δες της ρυθμισεις που εχουν γινει στο λαπτοπ κατ αρχην δλδ TCP/IP, δισκοι σε αντιστοιχιση κλπ

μετα στο pc αφου εχεις εγκαταστησει την κ. δικτυου πηγαινε στο δικτυο /ιδιοτητες και ορισε ΑΝ χρειαζεται στατικη IP (προτιμοτερο) ως εξης ip= 192.168.0.x (οπου χ =1,2,3κλπ διαφορετικο για καθε πισι) και submask =255.255.255.0 - αν ορισεις και στα δυο οπως πιο πανω ,αλλα με διαφορετικο -χ- δεν θα εχεις κανενα προβλημα

θα χρειαστεις ακομα να φορτωσεις την ''κοινη χρηση αρχειων κι εκτυπωτων για microsoft''

μετα θα πας σε καθε μηχανημα και με δεξι κλικ σε καθε δισκο (που θες) θα ορισεις απο την αντιστοιχη επιλογη ''κοινη χρηση'' και θα τσεκαρεις και 'κατι' για ελευθερη προσβαση ?' που εχει απο κατω

αν θες να κανεις αντιστοιχιση δισκων τωρα πηγαινε στο my computer καιμε δεξι κλικ επελεξε 'αντιστοιχιση δισκου' και στο παραθυρο που θα βγει ασε το γραμμα που σου βγαζει αυτοματα ,ενω για δισκο δωσε τον αναλογο που θα 'βλεπεις ' μεσα απο το δικτυο (δλδ αν εισαι στο λαπτοπ δωσε τον C: του desktop και αντιτροφα)

μην αλλαξεις το ονομα ομαδας WORKGROUP χωρις λογο , ενω για ονομα υπολογιστη δωσε ενα απλο και κατανοητο πχ LAPTOP - DESKTOP

λογικα θα πρεπει να βλεπεις στο my computer ενα δισκο ακομα με ονομα πχ C: στο 'DESKTOP' αν υποθεσουμε οτι εισαι στο λαπτοπ

αυτα βεβαια αν οπως ειπαμε εχεις ενεργοποιησει την ''κοινη χρηση αρχειων κι εκτυπωτων για microsoft'' και εχεις βαλει σε κοινη χρηση τους δισκους σε καθε μηχανημα

η συνδεση μεταξυ τους πως γινεται ? hub or crossover?

αν εχεις καποιο προβλημα εδω ειμαστε

Αρχική απάντηση από gfa3 [Χθες, στις 16:05]

Παιδια πρεπει οπωσδηποτε να μου πειτε πως στηνω δικτυο σε win 98 για επικοινωνια pc-laptop τα οποια εχουν και τα δυο win98 gr και ειναι το μονο που δεν εχω σε αυτο το λειτουργικο.

Το επειγον ειναι γιατι ο ανθρωπος που το θελει το χρησιμοποιει για backup των δεδομενων του μαγαζιου του και του χαλασε η καρτα δικτυου του pc την οποια του αλλαξα με μια παναρχαια realtek που βρηκε αλλα δεν βρισκω ακρη με το δικτυο.

Οι ρυθμισεις δικτυου εχουν μεινει στο laptop αλλα οχι στο pc.

Help!!! :help: :help: :help:

Πρεπει να πας Control progr και να φτιαξεις ενα Floppy με τις ρυθμισεις που εχει εκει.

Παιδια χιλια ευχαριστω ολα οκ στηθηκε επιτυχως.

@makio :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.