Jump to content



Windows 10 + win update προβλημα


tommybertsen

Recommended Posts

Καλημερα στην παρεα! Ειπα να κρατηθω, αλλα δεν αντεξα, θα το κανω το θεματακι, αφου εξαντλησα (πιθανον)  ολους τους τροπους αντιμετωπισης του προβληματος.

Παω κατευθειαν στο ψητο.

 

Μετα απο ενα cumulative update στα win 10 pro που εχω (με αριθμο (KB3176934) και στη συνεχεια το (KB3176936) - εγκατασταθηκαν μαζι) , ρημαχτηκαν αρκετα πραγματακια. Δε διορθωθηκαν με το επομενο win update (KB3176938). 

Αυτα που συμβαινουν δεν επηρεαζουν την γενικοτερη λειτουργια των windows, ομως ειναι ακρως εκνευριστικα. 

Δε λειτουργουν αρκετες ms εφαρμογες. Με κορυφαιες το caclulator,groove music και το....STORE... λαμβανω και συχνα πυκνα το παρακατω στο action center : 

 

 

Spoiler

Untitled.jpg

 

Δοκιμασα wsreset, και reset καθε εφαρμογης που δε δουλευει, δοκιμασα διαφορα που βρηκα στο ιντερνετ, χωρις αποτελεσμα. 

 

Παμε τωρα στο πιο εκνευριστικο απο ολα. Δεν λειτουργει το search οταν παω στο start menu ! Εχω δοκιμασει restart search, rebuild indexing και οτι σχετικο υπαρχει στο ιντερνετι. ΤΙΠΟΤΑ δε γινεται. 

 

Υποπτευομαι λοιπον , πως μπορει να φταινε εν τελει τα προγραμματα που ειχα για απενεργοποιηση cortana, κλπ (τα anti-spying κοινως). Ειχα το "o&o shutup 10" και μου προταθηκε και το "windows privacy tweaker". Θεωρω πως το update τα εντοπισε και ρημαξε τα παντα. Η ms παραδεχτηκε ενα θεμα στο update, ομως σχετικο με το powershell. Ποσο πιθανο ειναι η θεωρια μου να εχει βαση; 

 

Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω; (εκτος απο format - βαρεθηκα τα φορματ). Μηπως να περιμενω το επομενο huge update το 2017 ; :hehe: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Να σημειωσω πως στο event viewer φαινεται να προσπαθει over and over again να εγκαταστησει τις εφαρμογες που "λειπουν" , χωρις επιτυχια. Οι κωδικοι που βγαζει ειναι σχετιζομενοι με το Windows Firewall, το οποιο ειχα disabled. Το εκανα enabled και running. USELESS για μενα καθως χρησιμοποιω διαφορετικο , παρολα αυτα δε βλεπω να διορθωθηκε κατι (ισως να χρειαστει restart- θα κανω αργοτερα).

Link to comment
Share on other sites

To ίδιο θέμα έχω και εγώ. Ύστερα από πρόβλημα με το CU του 1511 το οποίο δεν πέρναγε.

Πέρασα manually το 1607 και μετά όλα τα updates ξανά και έστρωσε η κατάσταση

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ ξανακανω φορματ :p . Στο μεταξυ το restart σε συνδιασμο με ενεργοποιηση του windows firewall ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ. Οποτε Σπυρακλα τα gifακια βαλτα εκει που ξερεις  :p:hehe: ( στο σκληρο σου δισκο εννοω :p ), καθως λυθηκε ΚΑΙ το θεμα του ms store. 

Καλη φαση. Επρεπε να κανω θεμα εδω για να βρω και μονος μου το προβλημα :hehe: 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος swatoner έγραψε:

Update θα κάνεις όχι format.

Μα τι update? Ειμαι στο latest update... (14393.105 εκδοση 1607)

Τα τελευταια που αναφερω, μου προκαλεσαν το παραπανω προβλημα. Τελικα το προβλημα ηταν το windows firewall. ΤΕΡΜΑ ακατανοητο

 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα λάθος τότε.

 

Μην ξεχάσεις να κάνεις cleanup όμως γιατί το 1067 είναι σαν System update και upgrade σε windows 10.

C:\Windows.old

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στο 1607 ειμαι με καθαρη εγκατασταση μαν :) Δε χρειαζεται cleanup ;) Ειχα βαλει το update, ειχα ενα θεμα με τους δισκους, μετα καταφερα να μου κολλησω και (γ)ιο , οποτε εβαλα το 1607 καθαρο. Τα cumulative ειναι εντος του 1607 αυτα που εκανα, τα οποια μου χαλασαν τα προγραμματα αυτα! Οτι να'ναι πραγματικα μου εκανε, ΕΝΑ update. 

Δηλαδη πως γινεται πιο πριν να ειχα το windows firewall απενεργοποιημενο και να δουλευαν ολα ρολοι , και τωρα ξαφνικα να του ηρθε να κανει αυτο το πραγμα; Οτι να'ναι κυριολεκτικα

Link to comment
Share on other sites

Απο τα μεγαλυτερα λαθη που εχω κανει ποτε.Να βαλω windows 10.Εκτος οτι ειναι λειτουργικο ΗΛΙΘΙΟ και αντι να σου διευκολυνει τη ζωη στην χειροτερευει εχει κουλη λογικη.

 

Ενα απο τα προγραμματα που δουλευω, στο installation ηθελε συνδεση με ιντερνετ (δε θυμαμαι ακριβως τι και πως, γιατι αυτο εγινε οταν εβαλα τα 10αρια) δε μου συνδεοταν με τπτ.
Πεταγε μηνυμα οτι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ενω παραλληλα ειχα το youtube ανοιχτο και ακουγα μουσικη:P

Τελικα εφταιγε το service windows update που ειχα κλεισει.

Με την πρωτη ευκαιρια θα ξαναβαλω windows 7

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα εβαζα , αλλα δε θελω να πηγαινω backwards επειδη παει ετσι και η ms :hehe: Στο κατω κατω εχω και λινουξ (mint cinnamon) στον Adata, για στιγμες που θελω απλα να κανω περιηγηση και να μη σπανε τα νευρα μου :p 

Η αληθεια ειναι οτι περα απο ορισμενα κουλα που μου εχει κανει κατα καιρους, πανε σφαιρατα! Δεν αντιμετωπιζω θεματα!!

Αυτο το παραπανω , πραγματικα ηταν κουλο. Επειδη δε νομιζω να το παθανε ολοι , αλλα ελαχιστοι, πρεπει να φταινε και τα apps που χρησιμοποιησα για anti-spying. Αν καποιος αλλος εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο (να εχει κλειστο το windows firewall εντελως και να χρησιμοποιει αλλο και να βαρανε μπιελα τα ms apps + search) ας το αναφερει !!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα δε καταλαβαινω τον ορο "πανε σφαιρα"

Απο εποχες win7 και SSD  lag σε windows δεν εχω δει. (ωωω τι ποιητικο... :hehe: )


Παντως σαν συνολικη αισθηση δε με ικανοποιουν.Με την ταχυτητα ουτε πριν(win7) ειχα θεμα ουτε τωρα εχω.Για αλλα πραγματα μιλαω.Και οχι για το GUI.Αυτο το εμαθα σε μια μερα.

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Petry at its technological best :p 

Θελω να πω εφοσον ειμαι ικανοποιημενος απο ταχυτητα, δε παω πισω (εφοσον μαλιστα αντιμετωπιζω ολα τα προβληματα-αργα ή γρηγορα). Ειχα το πρωτο 6μηνο τουλαχιστον των windows 7 και εκει προβληματα. Εδω ειναι απλα σε ΒΕΤΑ για λιγο παραπανω καιρο, ε και τι εγινε; :p 

 

Ασε που το dx12 ηρθε  για να μας καθηλωσει :rofl:

Να, ας πουμε τωρα, παιζω Rise of the TR σε DX12. Εχω 5-7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ fps διαφορα (ασχετα που το κλειδωσα τωρα στα 60 γιατι δεν εχει νοημα σε 60hz οθονη :hehe: )  ε , αυτο που το πας; :p (ουσιαστικα θελω να πω πως τα κραταω και για προσωπικα τεστακια)

 

Πιο πολλα προβληματα εχω παντως τελευταια με nvidia drivers παρα με τα windows. Να τα λεμε κι αυτα :p  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.