orestisv Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2016 (edited) Καλησπέρα στο φόρουμ. Αγόρασα μια κάρτα γραφικών Asus radeon r7 370 και προσπαθώ να τη φορέσω στον υπολογιστή, αλλά δεν ανοίγει η οθόνη. Η μητρική είναι λίγο παλιά Ashrock h61i cafe. Συνδέω την τροφοδοσία ρεύματος στην κάρτα, τα ανεμιστηράκια της δουλέυουν, το λαμπάκι της είναι πράσσινο, αλλά ή οθόνη δεν ανοίγει. Την πρώτη φορά που συνέδεσα το καλώδιο hdmi στην μητρική άνοιξε η οθόνη με την onboard κάρτα. Μετά εφόσον είναι συνεδεμένη η κάρτα, δεν ανοιγει η οθόνη, ούτε με την onboard αν δεν ξεσυνδέσω την κάρτα. Μήπως να κοιτάξω για bios update...δεν ξέρω. Tο pc έχει επεξεργαστή ι3 2120, μνήμη σήμερα 16gb και τροφοδοτικό deeeeer 500w. Τώρα έβαλα ξανά την παλιά κάρτα και δεν υπάρχει πρόβλημα, που σημαίνει ότι η θύρα της μητρικής είναι εντάξει. Τους drivers δεν τους έχω περάσει γιατί θα πρέπει να το κάνω χωρίς να την φοράω καθώς δεν θα ανοίγει η οθόνη. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2016 από orestisv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Σεπτέμβριος 1, 2016 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2016 Από το BIOS της μητρικής απενεργοποίησε την onboard και βάλε να βλέπει πρώτη την PCIe αν δεν το έχεις κάνει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Σεπτέμβριος 1, 2016 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2016 πριν 2 ώρες, το μέλος orestisv έγραψε: Μήπως να κοιτάξω για bios update...δεν ξέρω. Αυτο ακριβως σαν πρωτη κινηση Σαν δευτερη, ελεγχος με αλλο τροφοδοτικο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Σεπτέμβριος 2, 2016 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 πριν 12 ώρες, το μέλος orestisv έγραψε: τροφοδοτικό deeeeer 500w Νομιζω καπου εδω ειναι το προβλημα ΑΝ δεν ειναι προβληματικη η καρτα. Πραγματικα στα οσα χρονια ασχολουμαι , δε μου εχει τυχει ΠΟΤΕ αλλαγη καρτας να απαιτει bios update. Πριν 13-14 χρονια μονο, μια αλλαγη δισκου... Αν εχεις κανενα αλλο pc (φιλου ας πουμε) να την δοκιμασεις αρχικα θα ηταν το ιδανικοτερο! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestisv Σεπτέμβριος 2, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Στα bios έχει προεπιλογή την pci express. Έχω άλλο ένα pc να δοκιμάσω αλλά είναι παλιότερο και έχει μικρότερο τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2016 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 10 minutes ago, orestisv said: Στα bios έχει προεπιλογή την pci express. Έχω άλλο ένα pc να δοκιμάσω αλλά είναι παλιότερο και έχει μικρότερο τροφοδοτικό. Όταν λες "παλαιότερο" ; Χρειάζεται να έχει PCI Express 2.x. Το τροφοδοτικό δε χρειάζεται να είναι τίποτα ιδιαίτερο. να δεις αν δουλεύει θέλεις, δε θα τραβήξει ρεύματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Σεπτέμβριος 2, 2016 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Μία ώρα πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε: Νομιζω καπου εδω ειναι το προβλημα ΑΝ δεν ειναι προβληματικη η καρτα. Πραγματικα στα οσα χρονια ασχολουμαι , δε μου εχει τυχει ΠΟΤΕ αλλαγη καρτας να απαιτει bios update. Πριν 13-14 χρονια μονο, μια αλλαγη δισκου... Αν εχεις κανενα αλλο pc (φιλου ας πουμε) να την δοκιμασεις αρχικα θα ηταν το ιδανικοτερο! Κι ομως ειναι πιθανο.. Σε z77 motherboard χρειαστηκα bios update για να βαλω evga gtx 770. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Σεπτέμβριος 2, 2016 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 (edited) Πραγματικά απίστευτο. Ο λόγος που χρειάστηκε τέτοιο update και μάλιστα σε z chipset ποιος μπορεί να είναι; Oχι οτι παιζει ρολο το τσιπσετ τοσο , αλλα γενικα απορω !! Ενιγουει, αν δεν δουλευει με τίποτα θεωρώ πως είναι η τελευταία λύση ! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 2, 2016 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestisv Σεπτέμβριος 2, 2016 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Εντάξει...πηγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος....Έκανα bios update me instant flash. Όπως λεει ο κατασκευαστης το έκανα...εβαλα το αρχειο σε φλασακι, το ειδε και έκανε update. Δε χρειάζεται να κάνεις και τίποτα ιδιαίτερο. Τα bios σνβαθμίστηκαν 'οντως σε p1.9 απο 1.2 που είχα, αλλά τωρα το pc δεν μπαινει στα windows κωδικό λαθους (inaccesible boot device). Μου κάνει restart, αυτοματη επιδιόρθωση λάθους, αλλά τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2016 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Tα settings που είχες δεν τα θυμάσαι; Κάτι άλλαξε στους δίσκους. Μπορεί να είχες την επιλογή RAID ή ACHI και τώρα να γύρισε αλλιώς, ή σε IDE. Μην πειράξεις τίποτα στα Windows, οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στις ρυθμίσεις του BIOS και μόνο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Σεπτέμβριος 2, 2016 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 (edited) όρισε πάλι τον δίσκο με τα win να ξεκινάει απ'αυτόν απ'το bios. *με το bios update χάνονται οι ρυθμίσεις που είχες κάνει. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 2, 2016 από idonthave Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestisv Σεπτέμβριος 2, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 δεν καταφερα να κάνω κάτι. Δοκίμασα στο storage config να αλλαξω mode απο ide se archi, το ιδιο με το sata 3. στο boot εχει priority το σκληρο. Δε ξερω τι αλλω να κάνω, δοκίμασαδιαφορους συνδιασμους. Μηπως να ξανακάνω το update sto bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2016 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις ξανά. Τώρα, που έβαλες ACHI και boot priority τον δίσκο σου, σου βγάζει το ίδιο error? To USB stick το έχεις βγάλει από πάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestisv Σεπτέμβριος 2, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 το φλασακι το έχω βγάλει. Ναι τα ίδια κάνει δεν άλλαξε κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2016 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Ωραία. Αν είσαι 100% σίγουρος ότι οι ρυθμίσεις στο BIOS είναι σωστές κι ότι κάνει boot από τον δίσκο και παρόλα αυτά δε βλέπει, μπορείς να δοκιμάσεις "Start up repair". Btw, ανοίγει με την καινούρια κάρτα, ή με την παλιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestisv Σεπτέμβριος 2, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2016 Τώρα ανοιγει και με την καινούργια...τουλάχιστον λύθηκε αυτό το πρόβλημα χαχα. Ένα καλό, ένα κακό. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestisv Σεπτέμβριος 5, 2016 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2016 Τελικά έγινε και ένα φορματ και όλα καλά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts