muse Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2005 Χαιρετώ όλους εδώ μέσα. Γενικά δεν ασχολούμαι με το forum παρά όταν με ενδιαφέρει να διαβάσω κάτι.Γράφω για μια εμπειρία μου με μία(+1) οθόνη. Συγκεκριμένα την 1750s της LG. Η οθόνη είναι για κλάμματα παρά τα υποτιθέμενα 12ms του κουτιού και της διαφήμισης. Συγκεκριμένα η οθόνη έχει απαράδεκτα χρώματα,(πιστέψτε με ασχολούμαι με φωτογραφία) ειδικά στις αποχρώσεις του μαύρου-γκρι που είναι απαράδεκτη. Προσπαθούσα επι τρεις μέρες να την ρυθμίσω και απο την οθόνη και από τον driver να δείχνει υποφερτά(και πιστέψτε με, κάτι ξέρω από ρυθμίσεις). Δεύτερον η οθόνη έχει απαράδεκτο ghosting, να φανταστείτε ότι η 1720b 16ms του ενός και χρόνου φαντάζει πιο γρήγορη(κάντε τεστ σε browser με middle click και αρχίστε scrolling κάθετα για να πάρετε μια ιδέα για black white transition της οθόνης σας). Παρεπιπτώντος η 1720 έχει πολύ καλύτερα χρώματα.Επίσης τα 160΄ που υποστηρίζει ότι έχει σε viewing angles και κάθετα και οριζόντια είναι αστεία. Δεν μιλάω για μέτρηση με μοιρογνωμόνιο, μιλάω για αίσθηση του πόσο παραμορφώνεται η εικόνα με την παραμικρή μετατόπιση του κεφαλιού.Τέλος απαράδεκτο uniformity, σε μαύρο φόντο έντονη φωτεινότητα στο πάνω και κάτω μέρος.Μόνο σε ταινίες (αν εξαιρέσης την φωτεινότητα αυτή) ήταν πολύ καλή με ελάχιστο twinkling effect λόγω 6-bit panel.Τώρα η αντιπροσωπεία είναι πραγματικά απίστευτη, μου την άλλαξαν σε δύο μέρες μόνο και μόνο επειδή είπα ότι δεν είμαι για αυτούς τους λόγους ικανοποιημένος(με το ίδιο βέβαια μοντέλο) και μου έφεραν την ίδια σφραγισμένη. Την οποία και γύρισα στο κατάστημα που αγόρασα και την άλλαξα(λίγο παράνομο βέβαια μου είπαν λόγω bar-code αλλά θα κατάφερναν να τα φέρουν βόλτα) με την iiyama prolite E435S που μετά από καμιά δεκαπενταριά ώρες ψάξιμο στο net βρήκα 4 reviews(μόνο) και αποφάσισα να ρισκάρω.Δεν θα το κουράσω άλλο. ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ Η iiyama ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ. Σε ΟΛΑ τα παραπάνω εκτός ίσως από τις ταινίες που το twinkling είναι πιο έντονο και στην εμφάνιση που η LG ήταν πραγματικά πολύ όμορφη όχι βέβαια ότι με χαλάει η 435s στο μαύρο που την πήρα. Ακόμα και καλύτερο interpolation έχει σε 1024x768 και έχει και DVI. Κοινώς, μην εμπιστεύεστε τα LG-PHILIPS πάνελς, γράφουν ότι θέλουν. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Εντάξει οι 160 μοίρες οριζόντια που έχουν και οι δύο. Αλλά είναι λίγο τραβηγμένο οι 120 μοίρες της iiyama να είναι πιο viewable από τις "160" της LG. Και για τους gamers η E435S είναι πιο γρήγορη και από το θρυλικό πλέον hydis των 20ms. Πιο γρήγορη και από κάποιες καινούριες 8ms όπως της benq.Αν όλες οι 1730s έχουν το ίδιο panel με την 1750 και με αυτή που είχε το tomshardware(1730s εννοώ) που την βρήκε χειρότερη από την 1720b σε χρώματα και ίδια σε ταχύτητα πάρα τα 12 vs 16, τότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσοι γενικά την θεωρούν καλή την 1730 εκτός και δεν έχουν δει κάτι καλύτερο να συγκρίνουν. Και για όσους ενδιαφέρονται, από αξιόπιστη πηγή reviews η καινούρια belinea 17 10 30 και η 35 (νομίζω έτσι είναι το μοντέλο) είναι ακόμα καλύτερη σε χρώματα(πιο φυσικά, πιο ακριβή αν και λιγότερο saturated) από την iiyama και εξίσου γρήγορη και περίπου στα ίδια λεφτά.Δείτε το σαν μικρό review και ταυρόχρονα προείδοποίηση.(αν θέλετε)Ο νοών νοείτω.(καλά το έγραψα;..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Μάρτιος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Μπραβο που εγραψες τοσο αναλυτικα την αποψη σου για αυτες τις 2 οθονες .Αλλαξα και το τιτλο του θρετ γιατι το 'Προειδοποίηση' ειναι πολυ γενικο.... Well done muse Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Stathis Μάρτιος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 καλα κανεις και δινεις αυτές τις προηδοποιησεις. να σωθουν και άλλοι αργοτερακαι στην ερωτηση σου : καλα τα εγραψες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάρτιος 20, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Eιμαι κατοχος της LG1750s εδω και περιπου 2 εβδομαδες.Δεν ασχολουμαι με επεξεργασια εικονας για να δω τις διαφορες που λες αλλα απο αποψη χρηματων-αποδοσης (eshop 277ευρω) ειναι παρα πολυ καλη.Τα χρωματα μια χαρα μου φαινονται.Απλως εσυ αναζητας κατι εξιδικευμενο και με το δικιο σου να θυμωνεις οταν σου λενε οτι στο δινουν ενω στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι.Αυτο το κανουν ολες οι εταιρειες.Ολοι λενε οτι δινουν "κατι" παραπανω , "μυθος" ομως.Το 12ms ειναι ονομαστικη τιμη και απλα υποδηλωνει οτι μπορει νλειτουργει και με 12ms.Το μεσο response μιας ΤFT/LCD οθονης παντα ειναι μεγαλυτερο απο το ονομαστικο που "υποτιθεται" οτι σου δινει στα χαρτια οποτε για την 1750s ειναι γυρω στο 14-16ms.Γενικα ειμαι ευχαριστημενος και απο αποψη φωτεινοτητας / χρωματων (οκ συμφωνω δεν εχει και τα καλυτερα χρωματα αλλα ειναι καλη ομως) και απο αποψη responce time.Σε nfs underground2 , fifa2005 κτλπ παιζει μια χαρα και δεν βλεπω μεγαλες διαφορες σε σχεση με την CRT μου.Tωρα οσων αφορα την οπτικη γωνια ξερουμε εκ των προτερων οτι οι TFT γενικα ειναι λιγο περιεργες σε αυτο το θεμα , αλλοι χρωματισμοι κτλπ και δεν με απασχολει καθολου αν ειναι 100 / 120 ή 160 μοιρες γιατι πολυ απλα θεωρω τη σωστη σταση στον Η/Υ αυτονοητο πραγμα.Σε δοκιμη παντως που εκανα ωστε να μεταβαλλω τη γωνια θεασης δειχνει ικανοποιητικα.Οκ ειπαμε οι χρωματισμοι μεταββαλονται λιγο-το θεωρω λογικο.ΦιλικαΔημητρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill17 Μάρτιος 20, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Kαι οι δυο οθονες που λες MUSE φορανε ΤΝ πανελ που σημαινει οτι δεν κανουν για φωτογραφιες αλλα ειναι αψογες σε παιχνιδια. Παντως εμενα μου φενεται περιεργο να ειναι τοσο φτηνη η Ιιyαμα E435s και να εχει και dvi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάρτιος 20, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Και εγω θελω να πιστευω οτι κατι αρκετα εξιδικευμενο θα μεταφραζεται σε αναλογο κοστος...Δεν μπορει μια TFT αξιας μεχρι 300 ευρω να κανει για τα παντα.Ποιος ο λογος να υπαρχουν κατα πολυ ακριβοτερες οθονες ΤFT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 30, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Ρε παιδιά ότι πληρώσεις παίρνεις...Λέτε τυχαία η ειζο κάνει όσο κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.