Jump to content

’γνωστης προέλευσης βουητό...

iem36

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Από του case μου προέρχεται ένα συνεχές βουητό που επαναλαμβάνεται με συχνότητα ενός δευτερολέπτου.

Ο θόρυβος εμφανίστηκε μετά από την αφαίρεση της μητρικής για την τοποθέτηση της SI 97.

Αρχικά τον απέδωσα σε χαλαρή στήριξη της μητρικής στο case. Έσφιξα λίγο τις βίδες αλλά τίποτα.

Στη συνέχεια σταματούσα ένα ένα τα ανεμιστήρια μέχρι να βρω αν ο θόρυβος προέρχεται από αυτά. Τζίφος.

3ο θύμα το τροφοδοτικό. Πάλι τίποτα ύποπτό.

Μπορεί να οφείλεται στη μητρική? Κάποιος πυκνωτής ή πηνίο? Αν ναι τι κάνω?

Το βασικό μου πρόβλημα, πέρα του ότι είναι ενοχλητικός ο ήχος είναι ότι συντονίζεται και τρέμει και το γραφείο μου...

Σκληρό δεν κοίταξα. Μπορεί να έχεις δίκαιο γιατί όταν έβγαλα τη μητρική πρόσθεσα και έναν δεύτερο δίσκο.

Δεν θα έπρεπε όμως να σταματάει ο θόρυβος όταν ο δίσκος είναι idle?

Μόλις βρω χρόνο θα το κοιτάξω και θα ποστάρω.

Ευχαριστώ...

ελαστικες ροδελες στους σκληρους

και αφρωδης ταινια ή βαση σιλικονης για τα fans και το τροφοδοτικο...

δεν προσφερουν τιποτε θεαματικο αλλα λιγο απο δω και λιγο απο κει κατι κοβουν...

και προπαντων τους κραδασμους απο τα φαινομενα συντονισμου...

Τελικά ήταν ο σκληρός....

Δύο βίδες ήταν τελείως χαλαρές.!!!Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν τις είχα σφίξει κατά την εγκατάσταση του δίσκου.

Ροδέλες υπάρχουν στο δίσκο και στις 4 βίδες. Αν και το τρίξιμο συνεχίζεται έχει ελαττωθεί τουλάχιστο κατά 90%.

Με ανυσηχεί όμως το υπόλοιπο 10%. Μήπως είναι ελαττωματικός ο σκληρός? Να πάω να τον αλλάξω? Η αγορά έγινε πριν από 10 ημέρες.

Ευχαρστώ για τις συμβουλές σας. Επιτέλους το pc μου είναι αθόρυβο!!!

προσεχε με τα ανεμηστηρια και εγω το ειχα παθει! δες αν ειναι καλα βιδομενα! δες να μην ακουμπαει τιποτα επανω και αν εχουν σκονη ριξτα ενα καθαρισμα ποτε δεν ξερεις!!!

Αρχική απάντηση από blade_pan

τα παραλες....μια χαρα ειναι ο σκληρος!!

Θα συμφωνήσω. Απλά κάνει θόρυβο. Δες στο site της εταιριας του εαν αναφέρει db για τον συγκεκριμένο δισκο.

Λοιπόν κόιταξα στο site της εταιρίας και ο δίσκος παράγει 35 db idle. Πολλά δεν είναι ρε παιδιά?

Τέλος πάντων με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό τον οδηγό για την αντιμετώπιση του πρβλήματος. Ρίχτε μια ματιά στο link.... ; έχει ενδιαφέρον...

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=568&p_created=1033495201&p_sid=INklXSAh&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9OSZwX3NlYXJjaF90eXBlPXNlYXJjaF9mbmwmcF9wYWdlPTEmcF9zZWFyY2hfdGV4dD1ub2lzZQ**&p_li=

# Vibration sounds due to either vibration in the mounting hardware or in rare cases, a drive failure

Αυτό το τελευταίο δε μου αρέσει.

Θα ακολουθήσω τον οδηγό και θα σας πω τα νεότερα....

Λοιπόν ότι και να κάνω το βουητό παραμένει σε μιδρό βαθμό.

Ο δίσκος δουλεύει άψογα - προς το παρόν τουλάχιστο.

Επικοινώνησα με το κατάστημα τονίζοντάς τους όσα αναφξέρονται στην ισταοσελίδα της κατασκευάστριας και με διαβεβαίωσαν ότι αν τους πάω το δίσκο θα τόν κοιτάξουν και αν μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ......

Τέλος πάντων. Θα ψάξω για ένα φτηνό firewire/usb2 συρταράκι. ’λλωστε θα μου χρειαστεί και για άλλο λόγο. '

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.