Jump to content

Powercolor RX 470 Red Devil 4GB Review - Comparison 750ti, 480, 970

devaggos

Recommended Posts

Καλορίζικη η κάρτα, σκεφτόμουν την αγορά μιας rx 470 για το δεύτερο pc (προς το παρόν πάει για μετά).

Με την συγκεκριμένη κάρτα (επειδή το έψαχνα κι εγώ) σε αρκετά reviews και από σχόλια αρκετών κατόχων αναφέρουν για τον θόρυβο που έχει σε load.

Ίσως άξιζε η αναμονή 1-2 εβδομάδας απ'την μέρα που έκανες την αγορά και να πήγαινες σε sapphire nitro, xfx ή asus. Δοκίμασε και το afterburner που λέει ο panoc.

• Like 1

37 minutes ago, FrOsT said:

Και στις 480 nitro βλέπω παράπονα για θόρυβο πάντως, λογικά και οι 470. Ενώ η strix βλέπω τα πάει καλύτερα.

MSI σε θεμα θορυβου ειναι απο τις καλυτερες φετος.

• Like 1

Όλες οι κάρτες και οι επεξεργαστές θα ησυχάσουν μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες.

Καλορίζικη και από μένα. Άραξε και απόλαυσε την καρτούλα να πλησιάζει μήνα με τον μήνα τις επιδόσεις της GTX 1060 ;):hehe:

• Like 2

4 hours ago, panoc said:

Στο θέμα με το θόρυβο δε δέχεται custom fan profiles από το afterburner;

Δέχεται αλλά από τα 72-73 δεν μπορώ να το ρίξω και να πιάσω 80άρια. Δεν το θέλω και δεν έχω AC στο δωμάτιο. Αν είχα AC ίσως να ήταν 68 και να μπορούσα να το ρίξω λίγο σε στροφές. Το χειμώνα ίσως είναι πιο καλές οι συνθήκες να ρίξω λίγο τις στροφές. Θα το δοκιμάσω με το WattMan που έχει fan control μήπως καταφέρω κάτι χωρίς να ανέβουν οι θερμοκρασίες και άλλο.

2 hours ago, idonthave said:

Καλορίζικη η κάρτα, σκεφτόμουν την αγορά μιας rx 470 για το δεύτερο pc (προς το παρόν πάει για μετά).

Με την συγκεκριμένη κάρτα (επειδή το έψαχνα κι εγώ) σε αρκετά reviews και από σχόλια αρκετών κατόχων αναφέρουν για τον θόρυβο που έχει σε load.

Ίσως άξιζε η αναμονή 1-2 εβδομάδας απ'την μέρα που έκανες την αγορά και να πήγαινες σε sapphire nitro, xfx ή asus. Δοκίμασε και το afterburner που λέει ο panoc.

2 hours ago, FrOsT said:

Και στις 480 nitro βλέπω παράπονα για θόρυβο πάντως, λογικά και οι 470. Ενώ η strix βλέπω τα πάει καλύτερα.

1 hour ago, LocoDiceGR said:

MSI σε θεμα θορυβου ειναι απο τις καλυτερες φετος.

Η PowerColor είχε την πιο δυνατή υλοποίηση με boost clock 1270mhz τα οποία τα διατηρούσε τόσο σταθερά όσο καμία άλλη. Η επιλογή έγινε για αυτό τον λόγο κυρίως και επειδή πίστευα ότι κάπως θα την πάλευα με το fan control αλλά δεν έχει και πολύ headroom τώρα μου φαίνεται αλλά στο silent mode δεν είμαι δυσαρεστημένος, είμαι "οκ".
Η asus είχε την πιο ήσυχη νομίζω αλλά σε επιδόσεις ήταν της τάξεως 5fps πίσω από την powercolor.
Capture.JPG

Τεράστια διαφορά
https://www.computerbase.de/2016-08/radeon-rx-470-test/3/#diagramm-the-witcher-3-1920-1080_2

1 hour ago, yanni said:

Όλες οι κάρτες και οι επεξεργαστές θα ησυχάσουν μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες.

Καλορίζικη και από μένα. Άραξε και απόλαυσε την καρτούλα να πλησιάζει μήνα με τον μήνα τις επιδόσεις της GTX 1060 ;):hehe:

Ευχαριστώ πολύ, και ναι συμφωνώ, είναι καλοκαίρι τώρα και είμαι χωρίς AC. Αν είχα AC πιστεύω θα ήμουν στα 68-69 αντί για 72-73.
Τώρα για 1060 θα το δούμε σχετικά με το τί μας επιφυλάσσει το μέλλον γιατί ομολογώ ότι η προηγούμενη κάρτα μου ήταν μίας ASUS Gtx 760 2gb την οποία την είχα πάρει μετά από μία 6770 και είχα πάθει πλάκα στο πόσο smooth ήταν σε όλα της η Nvidia. Ναι ξέρω συγκρινώ διαφορετικές γενιές αλλά και τώρα με την 470 είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος (όσο έχω προλάβω να την δω). 
Ομολογώ ότι μου λείπει το shadowplay αλλά το ότι έχω AMD και δεν χρειάζεται να χειρίζομαι αυτό το σιχαμένο Catalyst Control γιατί την θέση του την έχει πάρει το Crimson, είναι δώρο Θεού :p

Έγινε επεξεργασία από devaggos
  • Like 2

4 minutes ago, zapata said:

Σε σχεση με 970 ποια ειναι η γνωμη σου αξιζει ή παμε για 480 μετα;

Εξαρτάται πάντα από τι λεφτά την βρίσκεις την 970. Αλλά την θεωρώ πεθαμένη κάρτα μιας και είναι προηγούμενης γενιάς κάρτα, και το leap της νέας γενιάς ήταν τεράστιο σε διαφορά επιδόσεων από την προηγούμενη. Η επιλογή γι' αυτά τα λεφτά είναι ή 480 ή 1060 κατά τη γνώμη μου. Η 470 προσφέρει οριακά ότι χρειάζεσαι για 1080p και σου μένουν και 80 ευρώ στην άκρη. Αν θες περισσότερο future proof, ανεβαίνεις σκάλα.

Έγινε επεξεργασία από devaggos
  • Like 1

22 minutes ago, devaggos said:

Ομολογώ ότι μου λείπει το shadowplay 

Οσο για αυτο το θεμα...

OBS Studio + Ενα νεο plugin που βγηκε πριν λιγες μερες απο εναν developer

https://obsproject.com/forum/resources/vce-based-encoder-amd-media-framework.427/

https://github.com/Xaymar/OBS-AMD-Media-Framework

το ανανεωνει σχεδον καθε μερα...

Επισης η AMD εβγαλε το καινουριο AMF SDK πριν 4 μερες...

http://gpuopen.com/gaming-product/advanced-media-framework/

Οποτε τωρα σειρα εχουν οι dev's να το ενσωματωσουν στα προγραμματα τους... mirillis action/handbrake κλπ, κλπ.

• Like 1

πριν 29 λεπτά, το μέλος devaggos έγραψε:

Η PowerColor είχε την πιο δυνατή υλοποίηση με boost clock 1270mhz τα οποία τα διατηρούσε τόσο σταθερά όσο καμία άλλη. Η επιλογή έγινε για αυτό τον λόγο κυρίως και επειδή πίστευα ότι κάπως θα την πάλευα με το fan control αλλά δεν έχει και πολύ headroom τώρα μου φαίνεται αλλά στο silent mode δεν είμαι δυσαρεστημένος, είμαι "οκ".
Η asus είχε την πιο ήσυχη νομίζω αλλά σε επιδόσεις ήταν της τάξεως 5fps πίσω από την powercolor.

xfx black, sapphire nitro και asus παίζουν πυρήνα 1256,1260,1270 και μνήμη 1750, 1650(asus) αντίστοιχα. H διαφορά δεν οφείλεται τόσο στον πυρήνα

αλλά στην μνήμη και σε ποιο mode έχουν την κάρτα.

@zapata αν πας σε gtx970 κοιτάς για μεταχειρισμένη με υπόλοιπο εγγύησης, αλλιώς rx480 ή gtx1060.

Έγινε επεξεργασία από idonthave

Κατ'αρχην μεγεια για την καρτουλα σου.

Αποκει και περα θεωρω οτι η 470 σαν πυρηνας ειναι αριστη επιλογη, αλλα προσωπικα θα πηγαινα σε καποιο εκδοση της με 8gb. 

Οποιος δε παρει τετοια αποφαση καλο ειναι να προσεξει οτι καποιες εταιρειες τις εκδοσεις με 8gb τις εξοπλιζουν με τις ιδιες μνημες με την RX480 που οχι μονο συνεπαγεται 8ghz stock αλλα και κλοκαρισμα στο θεο (max-αρεις το 9ghz που σε αφηνει μεχρι τωρα ο driver και μεθαυριο με aftermarket προγραμματα πας και παραπανω). Τετοιες εκδοσεις πχ ειναι η Devil και η Nitro, αλλα ας πουμε η MSI Gaming εχει τις ψοφιες μνημες στις 470....οποτε θελει προσοχη.

Θεωρω λοιπον οτι το να παρει καποιος προσεκτικα μια 470 8gb με τις καλες μνημες ειναι εξαιρετικη αγορα σημερα...

Στο παραπανω link βγαζει την 470 πανω απο την 970 και την 1060 ακομα και στο The Witcher 3 που σχεδον ολα τα υπολοιπα site εχουν την 970 πανω και απο την 480 για 5-6fps οποτε τι ισχυει τελικα? Αν κανω λαθος διορθωστε με.. 

3 hours ago, idonthave said:

xfx black, sapphire nitro και asus παίζουν πυρήνα 1256,1260,1270 και μνήμη 1750, 1650(asus) αντίστοιχα. H διαφορά δεν οφείλεται τόσο στον πυρήνα

αλλά στην μνήμη και σε ποιο mode έχουν την κάρτα.

@zapata αν πας σε gtx970 κοιτάς για μεταχειρισμένη με υπόλοιπο εγγύησης, αλλιώς rx480 ή gtx1060.

Η asus είχε 1226mhz τώρα αν το άλλαξε μετά τα reviews τι να σου πω δεν ξέρω... το είχα τσεκάρει πάντως και ήταν τόσο, και στο videocardz τόσο το είχε. Και σε βίντεο την είχα δει και ήταν όντως η χειρότερη σε επιδόσης γιατί ήταν "downclocked" γιαυτό και κέρδιζε τις θερμοκρασίες.  Η sapphire και xfx είναι όντως πολύ κοντά και φαίνονται καλές επιλογές.

8 minutes ago, zapata said:

Στο παραπανω link βγαζει την 470 πανω απο την 970 και την 1060 ακομα και στο The Witcher 3 που σχεδον ολα τα υπολοιπα site εχουν την 970 πανω και απο την 480 για 5-6fps οποτε τι ισχυει τελικα? Αν κανω λαθος διορθωστε με.. 

Στο γενικό performance η 970 είναι πάνω από την 470. Η 470 είναι πάνω από τη reference όμως. Τώρα για τα games που δεν έχουν benchmark δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι πραγματικά. Όταν η διαφορά είναι 5 fps είναι πολύ εύκολο να τα μαγειρέψεις για να τα παρουσιάσεις με ότι τρόπο σε συμφέρει. Από όλα αυτά τα sites δεν εμπιστεύομαι κανένα πλήρως, το λινκ το έστειλα καθαρά και μόνο επειδή έχει ποσοστά πάνω στα fps όταν κάνεις mouse over το οποίο μετράει φουλ κοιτάζοντας τα νούμερα. 
Και εδώ την δείχνει πιο πάνω http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2016/08/04/sapphire-radeon-rx-470-nitro-oc-4gb-review/9

Εδώ την δείχνει πίσω https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/21.html
Αλλά είναι και διαφορετικές υλοποιήσεις αυτές όποτε άντε βγάλε άκρη :p
Δεν ξέρω φίλε να σε βοηθήσω παράπανω

πριν 3 ώρες, το μέλος devaggos έγραψε:

Η asus είχε 1226mhz τώρα αν το άλλαξε μετά τα reviews τι να σου πω δεν ξέρω... το είχα τσεκάρει πάντως και ήταν τόσο, και στο videocardz τόσο το είχε. Και σε βίντεο την είχα δει και ήταν όντως η χειρότερη σε επιδόσης γιατί ήταν "downclocked" γιαυτό και κέρδιζε τις θερμοκρασίες.  Η sapphire και xfx είναι όντως πολύ κοντά και φαίνονται καλές επιλογές.

Μια χαρά είναι και το κόκκινο δαιμόνιο :p 

πριν 3 ώρες, το μέλος zapata έγραψε:

Στο περίπου ανάλογα σε dx11 είναι μπροστά(nvidia friendly) η 970, σε τίτλους που αξιοποιούν το dx12 είναι μπροστά οι rx 470

• Like 1

16 hours ago, zapata said:

Να ρωτησω κατι περιεργο η διαφορα στα fps που αναγραφεται στα benches ειναι με vsync off ετσι; Με κλειδωμενο on και 60αρι monitor μικραινει η διαφορα ή ειναι ιδια;

Δεν κατάλαβα το ερώτημα σου. Το vsync αναγκάζει την κάρτα να κλειδώνει στο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Αν ο ρυθμός είναι 60 τότε η καρτά παράγει 60 fps ή αν δεν τα προλαβαίνει παράγει 30fps και τα δείχνει 2 φορές το καθένα. Οπότε λογικά τα benches με vsync θα καταχωρούσαν όλες τις κάρτες σε 2 κατηγορίες.  Αν δεν προλαβαίνουν ούτε τα 30 fps τότε απενεργοποιείται το vsync και δείχνει όσα προλαβαίνει (λιγότερα από 30). Ελπίζω να σε κάλυψα.

UPDATE

Από'τι φαίνεται παίζει κάποιο θέμα με την κάρτα μου είτε με τους drivers είτε από bios γιατί έχω αρχίσει να έχω πολύ περίεργη συμπεριφορά από τα fans. Όσοι παρακολουθούν και το θέμα με τα drivers θα είδαν ότι το ανέφερα και εκεί. Το πρόβλημα ήταν ότι είχα κάτι spikes 100% fan speed σε άσχετες "idle" στιγμές απλού Web browsing. Και μετά 0% με αδυναμία αλλαγής της ταχύτητας ακόμα και από το Trixx της sapphire που έχει polaris support. Δυστυχώς ενώ είχα φτιάξει custom profile στα fans και ήταν κομπλέ χθες το σύστημα, σήμερα παθαίνω πάλι τα ίδια και από'τι φαίνεται buggάρει τόσο άσχημα που αναγκάζομαι να κάνω shutdown και power on για να φτιάχνει. Ευτυχώς το πρόβλημα γίνεται όταν είμαι σε idle γιατί αν γίνει σε load θα καιεί η κάρτα με 0% fan και θα την κλαίω μετά.

Screenshot που buggάρει και δεν δουλεύει ούτε από το trixx ούτε από το default profile και κάνει τα fans να μην δουλεύουν...
Capture.JPG

Πάντως έστειλα mail στην powercolor και περιμένω απαντήσεις σχετικά με το αν αυτά τα προβλήματα είναι θέμα  BIOS και αν πρόκειται να βγει νέο BIOS διαφορετικά τους είπα ότι θεωρώ την κάρτα μου ελαττωματική και ότι θα φύγει για RMA....