ronin13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2016 Καλημερα παιδες! Επεσε στα χερια μου ενας SSD Samsung 840, ιδιος με αυτον που εχω τωρα στο laptop μου. Και εκτοτε ενα διαβολακι μου ψιθυριζει στο αυτι να τους κανω RAID0 στο λαπτοπ, με το δευτερο να μπαινει σε caddy, στο slot του οπτικου δισκου. Τι λετε? Αξιζει να το δοκιμασω? Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 16, 2016 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2016 (edited) Οχι γιατι συνηθως τα caddy δεν πιανουν ταχυτητες ουτε SATA2. Επισης εισαι σιγουρος πως το λαπτοπ σου υποστηρίζει RAID0; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 16, 2016 από jax7480 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Αύγουστος 16, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2016 Εχω ενα Dell Inspiron 17R 5737. Στο google ειδα οτι το εχουν κανει καποιοι σε αλλα laptop της σειρας 17R, αλλα να σου πω την αληθεια δεν ξερω κατα ποσο ειναι ενδεικτικο αυτο. Απο τη στιγμη ομως που δε θα κερδισω τιποτα ουσιαστικο λεω να κατσω στα αυγα μου. Ετσι, για την περιεργεια ομως, πώς το ελεγχω αν υποστηριζει RAID0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KM_ELKAT Σεπτέμβριος 19, 2016 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2016 Το ουσιαστικό είναι SSD ! Οπωσδήποτε ένας SSD είναι η καλύτερη αναβάθμιση σε ένα λάπτοπ. Όμως RAID 0 επειδή υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις απο hardware και ίσως και software κάτσε στ αυγά σου (για λαπτοπ). Απ ότι ξέρω δεν υποστηρίζεται TRIM στο RAID 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts