Jump to content

Ποιος είναι ο οικονομικότερος σε κατανάλωση ενέργειας επεξεργαστής;

Snips

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να κάνω ένα συστηματάκι μόνο για d/l το οποίο θα εξοπλίσω με ότι φτηνότερο και οικονομικοτερο. Τι CPU προτέινετε από πλευράς μικρής κατανάλωσης WATT; Aς είναι και παλιάς τεχνολογίας.

Και εγώ σκέφτομαι αυτόν τον καιρό να φτιάξω ένα κατεβαστήρι (έχω ηδη σχεδόν όλα τα απαιτούμενα κομμάτια).

Προσωπικά σκοπεύω να κάνω undervolting/underclocking σε έναν TbredB , ελπίζω να πέσει κάτω από τα 20Watt.

Λογικά σε οποιονδήποτε επεξεργαστή μπορείς να ρίξεις πάρα πολύ την κατανάλωση , εφόσον το motherboard επιτρέπει μεγάλη μείωση του Vcore.

Με εναν AMD mobile 2400+(1.8Ghz barton core) 1.35v θα εχεις περιπου 35w.

Mε εναν Intel P3/800 1.65-1.7v θα εχεις περιπου 20w.

Μπορεις να κανεις και underclock τον AMD και στα 1.6Ghz(2100+) θα σου δουλευει με 1.1-1.2v για ακομα λιγοτερα watt.

Απεφυγε AMD K7 Slot, AMD Thunderbird, AMD XP Palomino, XP Thoroughbred A και ολους τους P4.

Μάλλον απαισιόδοξος ήμουν με τα 20Watt.

Έκανα μια γρήγορη δοκιμή και ο 1800+ TbredB δεν είχε πρόβλημα να δουλέψει στο 1Ghz με 1.07Volt (1.1 από το bios της NF7-S).

Εκεί καίει περίπου 12Watt...

Λογικά , με τόσο λίγα watt , θα μπορεί να ψυχθεί χωρίς ανεμιστήρα.

Είναι DUT3C , 1.6Vcore default στα ίδια Watt με τους DLT3C (που είχαν 1.5V).

Οπότε στο υπολογισμό βάλε default Vcore = 1.6

Μόνο που μ'αυτά και μ'αυτά νομίζω πως βγήκαμε λιγάκι off topic.

Στο υπολογιζει λαθος ομως γιατι τα 51w στα βγαζει με 1.5v.

Δεν πειραζει, σχετικα με το θεμα ειναι. Βλεπει και νουμερα ο Snips απο watt με AXP ThoroughbredB. :)

Θα τσεκαρω αργοτερα να δω ενας Athlon 2400+ mobile στα ποσα Mhz θα ειναι σταθερος με max 20w για να σκεφτει και το ενδεχομενο της παθητικης ψυξης.

Θεωρητικά όλοι οι TbredB στα x mhz με y τάση θα πρέπει να βγάζουν τα ίδια watts.

Με τα calculators αλλάζει ανάλογα με τον επεξεργαστή , βάζοντας 1700+ με 1.5V μου βγάζει πολύ απαισιόδοξη πρόβλεψη.

Σύμφωνα με την AMD (έχω τα .pdf) οι 1800+ με 1.5V και 1.6V έχουν ίδια κατανάλωση.

Οπότε μάλλον μέσο όρο έβγαλε η AMD...

Τέλος πάντων τι 13 τι 17 πάλι είναι πολύ λίγο.

Δεν δοκίμασα αν αντέχει και άλλα mhz με ίδιο Vcore , απλά έκανα μια γρήγορη δοκιμή.

Έτρεξα 3 φορές το pifast... 130 sec η κάθε μια....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.