Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με σταθερό υπολογιστή

spil

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους 

εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα στον υπολογιστή μου, όταν κάνω τερματισμό λειτουργίας κλείνει κανονικά και μετά ανάβει και ξαναμπουτάρει στα windows λες και έκανα επανεκκίνηση!

Το έκανε και με windows 7 το κάνει και τώρα με τα 10, έκανα και clean install των windows και πάλι τα ίδια, πότε το κάνει και πότε κλείνει κανονικά!

Πιστεύω πως δεν είναι θέμα τροφοδοτικού μιας και το rm750 της corsair που έχει πάνω είναι πολύ αξιόπιστο, έχω αλλάξει και κουτί και κάρτα γραφικών το τελευταίο διάστημα και το έκανε και πριν και μετά τις αλλαγές, άρα ή τίθεται σοφτγουερικό θέμα ή η μητρική με τις μνήμες και τον επεξεργαστή κάπου δημιουργούν το πρόβλημα, κατά τα άλλα το pc λειτουργεί κανονικότατα και απροβλημάτιστα,

αν έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει θα χαρώ να την ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ!

Συνήθως είναι θέμα τροφοδοτικού ή BIOS/μητρικής. Δε συνεργάζεται σωστά με την εντολή shutdown και το ανοίγει πάλι.

Αρχικά δοκίμασε να βάλεις το τελευταίο BIOS αν δεν το έχεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ κάνεις "Clear DMI Pool Data" κατά την αναβάθμιση, θα χάσεις την ενεργοποίηση των Windows 10.

Επίσης, μπορείς να αποσυνδέσεις όλες τις USB συσκευές και το δίκτυο. Μπορεί κάποια από αυτές να φταίει. Αν ναι, θέλει λίγο ψάξιμο στα settings στο "Power > Wake up" στο BIOS.

• Like 1

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αναβάθμιση μητρικής και φοβάμαι μην τα κάνω σαλάτα! Η μητρική μου είναι η gigabyte b85-hd3 REV 1.0

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4566#ov

αν γνωρίζετε και είστε σε θέση να με βοηθήσετε, για το πως θα βρω ποιό bios έχω  και πως θα εγκαταστήσω το τελευταίο θα σας ήμουν ευγνώμον!

Λογικά πρέπει να βάλω την παρακάτω έκδοση 

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4566#bios

την F11 που λέει για  Update CPU microcode for win10 support with Pentium AE

απλά φοβάμαι μιας  και δεν το έχω κάνει ποτέ στο παρελθόν.

Κατεβάζεις αυτό, ανοίγεις το zip και το εγκαθιστάς:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Utility/mb_utility_atbios.zip

Μετά κατεβάζεις το τελευταίο BIOS, ανοίγεις το zip και βάζεις το περιεχόμενο κάπου να το βρεις εύκολα, πχ desktop.

http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-b85-hd3_f11.zip

Μετά τρέχεις το @BIOS, λογικά θα είναι κάπου στο StartMenu ή θα σου έχει φτιάξει shortcut στο Desktop.

Επιλέγεις για αναβάθμισει το αρχείο που κατέβασες παραπάνω, βήμα 2, και προσέχεις να ΜΗΝ είναι επιλεγμένο το κουτάκι που λέει "Clear DMI Pool Data".

Όταν τελειώσει η διαδικασία, παίρνει λίγα λεπτά, σβήνεις το μηχάνημα και το ανοίγεις πάλι.

Μετά δοκίμασε να δεις αν θα σου δουλέψει. Αν όχι, αφαίρεσε USB και δίκτυο (καλώδιο) και δοκίμασε πάλι.

• Like 1

Μηπως χρησιμοποιεις για να ανοιξεις τον υπολογιστη τιποτα wake on lan? Μου το εκανε και εμενα μια gigabyte που ειχα αλλα μονο οταν την ξυπναγα απο wake on lan... Τελικα αλλαξα μητρικη και ολα σταματησαν...

Απενεργοποιησε μια και το fast boot απο τις ρυθμισεις των windows... Δεξι κλικ στην εναρξη, power options - choose what the power buttons do - change settings that a re currently unavailable και ξετικαρε το turn on fast startup. 

Καλου κακου , μηπως τα περιπλεκει τα πραγματα. Ετσι κ αλλιως μονο τα περιπλεκει βασικα, δε κανει κατι ουσιαστικο. Επισης απενεργοποιησε το και απο την μητρικη αν θες, καθως και οτι ειπαν τα παιδια πιο πανω :) 

• Like 1

Πήγαινε και στο startup and recovery και απενεργοποίησε το αυτόματο restart. Επίσης, βγάλε όλες τις συσκευές usb όπως σου είπε και ο @Wizard!. Έχω κι εγώ τα θεματάκια μου και ψάχνομαι γενικώς μετά τα 10άρια...

Πήγα να εγκαταστήσω τo utility για την αναβάθμιση του bios και ζητούσε το app της gigabyte, με τα πολλά διαπίστωσα πως είχα την τελευταία έκδοση οπότε δεν έκανα τίποτα, μέχρι τώρα φαίνεται να έχει επανάλθει στο κανονικό, επίσης όπως μου προτείνατε αφαίρεσα και όλα τα usb, ισως να έπαιξε και αυτό ρόλο,

είμαι σε παρακολούθηση και έρευνα λοιπόν..