Jump to content

Thermalright xp-120

ConanGR

Recommended Posts

χορις fan ξεχνα το, για ποτε θα ανεβασει θερμοκρασιες.. Επισης η συγκεκριμενη ψυκτρα καθοτι φτιαγμενη απο αλουμινιο (πολλυ καλη θερμοαγογιμοτητα , καλυτερη απο τον χαλκο) ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο καλο και γρηγορο ανεμιστηρα αποτι μια χαλκινη.

Απτην αλλη αν εβαζες χαλκινη (χαλκος εχει καλυτερη ΘΕΡΜΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ απο το αλουμηνιο) θα μπορουσε να κραταει περισσοτερη ζεστη πριν αρχισει να ανεβαζει θερμοκρασιες το CPU..

Και στις 2 περιπτωσεις χωρις ανεμιστηρι δεν θα σηζητουσα... Το προβλημα σου ειναι ο θορυβος??

Αρχική απάντηση από ConanGR

Ναι ειναι ο θορυβος!!! Τι fun να παρω?

ο καλύτερος (αλλά και ακριβότερος): Enermax 120 με ρυθμιζόμενες στροφές

η αλλιώς οποιοδήποτε 12αρι στα 7 ή στα 5 V (ή ακόμα και panel ρύθμισης / ελέγχου fans)

Την ψυκτρα την εχεις? η θα την παρεις?

Αν δεν εχεις παρει ακομα Παρε την Coolermaster Hyper 48 , εχει μανησιο ανεμιστηρα στις 1300 στροφες ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ , και ειναι και ειδικη κατασκευη για να δινει μαξιμουμ απιδωσεις σε τοσο χαμηλες στροφες.

Απο αποδοση η ψυκτρα ειναι στις τοπ 3-4 , την κοντραρουν μονο η XP120 ΑΛΛΑ με ανεμηστηρα στις 3000 στροφες, και με διαφορα 2 βαθμους σε full load

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

[:OT: mode ON]

Η ΧΡ-120 μπαινει κ σε 939 ???

[:OT: mode OFF]

φυσικά (στη συσκευασία περιλαμβάνεται και η σχετική βάση)

edit: μόνο κάποιες πολύ πρώτες παρτίδες ήταν μόνο για p4 ή k8

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

[:OT: mode ON]

Η ΧΡ-120 μπαινει κ σε 939 ???

[:OT: mode OFF]

Εγω την εχω στη dfi με εναν akasa και απο θερμοκρασιες ειμαι πολυ ευχαριστημενος...στις 1000 περιπου στροφες (ισως και λιγοτερες) γυρω στα 27-29 idle και δεν την εχω δει να ξεπερναει τα 35 σε full load (1 ωρα+)

Αυτα με σενσορα κολλημενο στην βαση της ψυκτρας ...μου φαγε την ψυχη για να τον βαλω...

Αρχική απάντηση από blade_pan

πως εβαλες τον σενσορα????

Τι εννοεις πως τον εβαλα??

Ειχε ειδικη ταινια κολλητικη και τον "κολλησα" στην βαση της xp ΠΡΙΝ την εγκαταστησω εννοειτε...οταν λεω βαση ενοοω οχι την κατω επιφανεια αλλα στο πλαι...

Επειδη το ειχα ψαξει το θεμα ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος ...εκτος και αν μπορεις να κανεις καναλι στην βαση της ψυκτρας απο κατω για να περασει ο σενσορας και να παει ακριβως στον κεντρο του cpu...εχω ενα datasheet της αmd που δειχνει ακριβως τι πρεπει να κανεις..αλλα δεν ρισκαρω να την παω για κοψιμο...θελει λεπτοδουλεια και ακριβεια πολυ...

Με bios απο smartguardian exo 3-4 βαθμους διαφορα ισως και πιο λιγο αλλα ποτε δεν εμπιστευτικα τιμες απο bios...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.