Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα.

 

Ενδιαφέρομαι να δοκιμάσω την τύχη μου αναβαθμίζοντας ένα ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ μηχανάκι που φοράει έναν Pentium E2160 πάνω σε μία ASUS P5KPL-VM.

 

Ποιος είναι άραγε ο ταχύτερος και VFM επεξεργαστής που μπορώ να προμηθευτώ ? Τόσο η compatibility list του επίσημου site της mobo όσο και το CPU upgrade λένε πως μπορώ να χρησιμοποιήσω Core2Duo E8600 που πάει γύρω στα 20 ευρώ από eBay. Με προβληματίζει που η συγκεκριμένη CPU τρέχει σε FSB 1333 και όχι FSB 800 όπως η CPU που έχω τώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχω πρόβλημα και θα πρέπει π.χ. να αλλάξω και τις μνήμες που φοράει τώρα ο  H/Y, ή να προχωρήσω άφοβα ?

 

Θενκς για την βοήθεια !

To Passmark δεν λέει ψέμματα, ο E8600 έχει επιδόσεις αντίστοιχες των 1ης γενιάς core i3, αλλά έχεις τον περιορισμό της RAM έως τα 4GB. Αν έχεις 4GB, πάρτον. Αν έχεις λιγώτερα, ίσως είναι προτιμώτερο να πάρεις να πάρεις ένα μεταχειρισμένο και σαφώς ισχυρότερο bundle νεώτερης γενιάς, με core i3 - i5, αλλ' όχι βέβαια με 20€, κι ένα - δυό τεσσάρια DDR3 1600.

 

Γενικά, παραβάλλοντας τον υπολογιστή με έναν αθλητή, ο επεξεργαστής είναι η καρδιά, η RAM είναι οι πνεύμονες και ο δίσκος είναι τα πόδια του. 

  • Like 2
  • 2 weeks later...

Φιλε πηγαινε σε Xeon εαν τον υποστηριζει η μητρικη σου.Εγω πηγα απο τον E8400 σε X5460 και ειδα τεραστια διαφορα.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.