Jump to content

Τα παγάκια ...το κουβαδάκι ...και το ...Πρεσκοτάκι!

doctor

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

λοιπόν..... το Vmem εμένα δίνει 3,24 Volt max (πολύμετρο ) στην 3,3 έχω 3,32 (αν θυμάμαι καλά ...με tagan 480-U01)

το Vcore και το Vdrop είναι η μέρα και η νύχτα!:)

το Vdrop όπως θα γνωρίζεις ....χρησιμεύει γιατί ελαττώνει το undervoltage σε load...εγώ ρυθμίζω την μεταβλητή αντίσταση στα 2,5 khom περίπου (ενώ συνήθως προτείνουν 27 khom η 28 khom) γιατί παρατήρησα ότι ναι μεν στις χαμηλές τάσεις (1,50 -1,55Volts) σταθεροποίειται η τάση αρκετά καλά με τιμές αντίστασης στα 27 khom η 28 khom αλλά στις υψηλες τάσεις πάνω από 1,6 Volt παρατήρησα ότι καλύτερη σταθεροποίηση γίνεται με τιμή αντίστασης στα 2-2,5 khom) ..... αυτά από την δική μου μητρική και την δική μου εμπειρία!

τώρα το Vcore mod σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις στον prescott πάνω από 1,6 volts που δεν σε αφήνει το bios πχ εχω ρυθμίσει την μεταβλτή αντίσταση στα 22 khom και από bios βάζω 1,54 Volts οπότε η πραγματική τάση είναι 1,72 Volts! (μείωνοντας την αντίσταση ....ανεβαίνει η τάση!)

......οι φωτογραφίες είναι από την μητρική μου και νομίζω είναι πολύ κατατοπιστικες!

:)

• 1 month later...

μιά πιο αναλυτική εικόνα για το Vcore mod για P4C800 {υπάρχει και εναλλακτικό σημείο (point A ) εκτός του pin 8 }

....τωρα με το CT479.....σίγουρα κάποιοι θα το χρειαστούν........:)vcoremod2way1ij.jpg

Αρχική απάντηση από doctor

μιά πιο αναλυτική εικόνα για το Vcore mod για P4C800 {υπάρχει και εναλλακτικό σημείο (point A ) εκτός του pin 8 }

....τωρα με το CT479.....σίγουρα κάποιοι θα το χρειαστούν........:)

:)......δεν δειχνεις και ολη την μητρικη με το σημειο κυκλωμενο?ή δεν ειναι δικια σου η μητρικη?

Αρχική απάντηση από doctor

δεν είναι ίδιες αν διαβάσεις η πιο πρόσφατη επεξηγεί και το εναλλακτικό σημείο κόλλησης ;)

kαι εγω 2 ιδιες βλεπω....δεν ποσταρεις μια πιο αναλυτικη??

• 7 years later...

επειδή η μητρική της υπογραφής χρησιμοποιείται σε καθημερινη βάση από το 2004 και μετά, στην πορεία των χρόνων έκανα μια σημαντική διαπίστωση.που πιστεύω πρέπει να αναφερθεί .Παρατήρησα ότι περνώντας τα χρόνια καθως η μητρική δούλευε καθημερινά κλοκαρισμένη για συγκεκριμένες τιμες Vcore από το bios ενω το σύστημα ήταν σταθερό ( το δοκίμαζα πάντα με διπλό superpi 32M ) στο πέρασμα του χρόνου έπρεπε να ανεβάζω το Vcore για να εξασφαλίζω σταθερότητα...:confused: Δηλαδή ενω ήταν stablos στα 3800 mhz με Vcore 1,4 volt και πάντα με την ιδια υδρόψυξη μετά από τόσα χρόνια για να εξασφαλίσω σταθερότητα στα 3800 έπρεπε το Vcore να είναι στο 1,52 volt!!!

Όπου μια μέρα κάηκε το βύσμα το τετραπινο που τροφοδοτούσε τον P4 και αναγκάστηκα να το αλλάξω . Ξεκόλλησα το παλιό και κόλλησα ένα που έβγαλα από αλλη χαλασμενη μητρική και δούλεψε....Μετά από 3 μήνες λειτουργίας το βύσμα ξανακάηκε είχαν μαυρίσει οι μεταλικες επαφές οπότε το ξεκόλλησα από την μητρική και κολλησα στη θέση του 4 χοντρά καλώδια και τα συνέδεσα με το τροφοδοτικό με τις γνωστές κλέμες και από τότε το σύστημα δουλεύει σταθερά με ελάχιστο Vcore.....σε σχέση με παλιότερα....:fun:

<a  href=%7Boption%7Dhttp://www.freeimagehosting.net/t/ukerf.jpg' alt='ukerf.jpg'>

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.