Jump to content

Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής...

Recommended Posts

Χαίρετε παίδες, καιρό έχουμε να τα πούμε...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής...

Εχω ψάξει μόνο βάσει τιμής μέχρι τώρα, μιας και δεν γνωρίζω τίποτε γύρω απ' το θέμα...

Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια απ'τις ακόλουθες ή κάποια άλλη, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα...(ακολουθεί κατεβατό)...

Οι τιμές είναι σε λίρες αγγλίας από Pixmania:

FUJI FinePix F440 with docking station

Including Lithium battery, XD Card 16 Mb = 154

NIKON Coolpix 4600

Including Charger, NiMH batteries = 126

CANON PowerShot A510

Including batteries, SD Card 16 Mb = 135

FUJI FinePix E510

Including batteries, XD Card 16 Mb = 157

HP Photosmart R507

SD Card 32 Mb = 124

CANON PowerShot A85

Including batteries, CompactFlash 32 Mb = 159

HP Photosmart M407

Including batteries = 108

OLYMPUS ΅[mju:] 400 Digital

Including Charger, Lithium battery, XD Card 16 Mb = 155

OLYMPUS Camedia AZ-2 Zoom

Including Lithium battery, XD Card 16 Mb= 167

FUJI FinePix E500

Including batteries, XD Card 16 Mb = 146

OLYMPUS Camedia Olympus Camedia C-480 Zoom

Including batteries = 126

OLYMPUS Camedia C-470 Zoom

Including Charger, Lithium battery, XD Card 16 Mb = 152

OLYMPUS Camedia Olympus Camedia C-500 Zoom

Including batteries = 166

HP Photosmart R707

Including Lithium battery = 151

NIKON Coolpix 5200

Including Charger, Lithium battery = 162

--------------------------

CANON PowerShot A95

Including batteries, CompactFlash 32 Mb = 197

OLYMPUS Camedia C-60 Zoom

Including Charger, Lithium battery, XD Card 32 Mb = 183

CANON PowerShot A95

Including batteries, CompactFlash 32 Mb = 197

CANON PowerShot A520

Including batteries, RS-MMC 16 Mb = 171

FUJI FinePix F450 + Docking station

Including Lithium battery, XD Card 16 Mb = 191

KONICA MINOLTA Dimage X50 silver

Including Charger, Lithium battery, SD Card 16 Mb = 175

CANON PowerShot A520 PowerPlus

Including batteries, Charger, NiMH batteries, SD Card 16 Mb = 197

FUJI FinePix F420

Including Charger, Lithium battery, XD Card 16 Mb = 197

OLYMPUS Camedia C-50 Zoom = 181

NIKON Coolpix 4200

Including Charger, Lithium battery = 172

CANON PowerShot PowerShot A85 PowerPlus

Including batteries, Charger, NiMH batteries, CompactFlash 32 Mb = 196

PANASONIC Lumix DMC-LZ1 Silver

Including batteries = 198

KONICA MINOLTA Dimage E323

Including batteries, SD Card 16 Mb = 188

Οι πρώτες ειναι πιο φτηνές και κοντά στα χρήματα που μπορώ να δώσω, οι υπόλοιπες είναι διάφορες που μου πρότειναν γι αυτο και τις παραθέτω, αλλά μάλλον είναι εκτός των δυνατοτήτων μου...

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ εκ των προτέρων...

αν μπορεις , να πας στην "ανεβασμενη" κατηγορια και μπορεις να διαθεσεις τα περιπου 300, θα σου προτεινα την Α95 , παρολα τα μειωνεκτηματα της (αρκετα ορατο purple fringing) για τις πληρως χειροκινητες ρυθμισεις , κοιτα και εδω παντως : www.katerelos.gr σε πολλες ψηφιακες εχει καλυτερες τιμες απο pixmania και κοντα σε αυτες του nomatica, και επιπλεον... ειναι Ελλαδα..

Ευχαριστώ για την απάντησή σου papatsonis, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να ανέβω σ' αυτά τα λεφτά...δεν με βλέπω να ανεβαίνω πάνω απο 150-160 λίρες...

Τις τιμές τις διάλεξα απο Pixmania σε λίρες γιατί είμαι εξωτερικό αυτή τη στιγμή...

Τι κάρτες μνήμης είναι ΄καλύτερο να υποστηρίζει μια ψηφιακή, SecureDigital, MemoryStick ή κάτι άλλο;

Επίσης, κατά πόσο παίζουν ρόλο οι μπαταρίες και τί είδους είναι καλύτερο να δέχεται η μηχανή; ΑΑ, λιθιου ή άλλο..

Γενικά δεν έχω τρομερές απαιτήσεις αλλά θέλω να πάρω το καλύτερο που μπορώ για τα λεφτά που δίνω...

Αφού δεν έχω και πολλές γνώσεις γύρω από τη φωτογραφία οι πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις πιο πολύ μπορεί να με μπερδέψουν παρά να διευκολύνουν, αν κι αυτό είναι κάτι που αλλάζει...κάποιοι βασικοί αυτοματισμοί πάντως είναι απαραίτητοι...

Πάντως θα ήμουν πρόθυμος να θυσιάσω χαρακτηριστικά υπερ της ποιότητας...

Θα σου έλεγα να προτιμήσεις μπαταρίες τυποποιημένες του εμπορίου. Είναι μεγάλη αμαρτία να θες να βγάλεις καμμιά 100στή φωτογραφίες και να πρέπει να φορτίσεις 3 4 φορές τη custom λιθόυ μπαταρία ή να αγοράασεις δεύτερη σε τρελή τιμή. Μνήμες κοίτα να είναι οι οικονομικότερες.

Με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις μην τις ξεχάσεις.Μόλις μπεις στον κόσμο της ψηφιακής φωτογράφησης θα μάθεις να κάνεις απίστευτα κολπα που στο αυτόματο απλά απαγορεύονται

vgiozo εχεις κοιταξει σε αλλα μαγαζια στην αγγλια? Γιατι μονο το pixmania?

Και εγω αγγλια ειμαι και πριν ενα χρονο πηρα μια Minolta Z1 και την βρηκα πιο φτηνα στο το ebuyer. Μπορεις επισης να κοιταξεις στο www.microdirect.co.uk. Εχω την εντυπωση οτι θα τα βρεις πιο φτηνα.

η σειρά Α** της canon είναι πραγματικά φοβερή, έχω την Α75 και είμαι τρομερά ευχαριστημένος και έχω διαβάσει τα καλύτερα και για τα επόμενα μοντέλα.

γνώμη μου είναι ότι είναι καλύτερο να παίρνει ΑΑ και αν είναι δυνατόν 4χΑΑ. αν πάρεις καλές ΑΑ, πάνω απο 2000mAh θα σου κρατάνε περισσότερο από μία στάνταρ μπαταρία λιθίου (τις μη στάνταρ τις πληρώνεις χρυσες) και αν σου τελειώσουν τρέχεις στο περίπτερο, βουτάς 4 αλκαλικές και συνεχίζεις.

επίσης όπως είπε και ο schumifer πρέπει να έχει καλές χειροκίνητες επιλογές, γιατί όταν μάθεις λίγο να τραβάς φωτογραφίες θα σου φαίνεται ότι το αυτόματο βγάζει βλακείες...

Τελικά περιόρισα τις επιλογές στις εξής:

Canon A85 = 159 pixmania /147 nomatica / 151.57 dabs

Canon A510 = 135 pixmania / 129.99 dabs

Canon A80 = 149 amazon -δεν γνωρίζω τί μπαταρίες παίρνει

(Canon A70 = 121 amazon

Canon A75 = 126,50 amazon)

Kodak Easyshare CX7530 = 137 pixmania / 139 dabs

kodak Z700 = 150.23 dabs

NIKON Coolpix 3200 = 118 pixmania

Nikon Coolpix 5600 = 162 pixmania / 171 dabs

NIKON Coolpix 4100 = 148 pixmania / 144 amazon / 143.74 dabs

NIKON Coolpix 4600 = 126 pixmania / 134.20 dabs

OLYMPUS Camedia Olympus Camedia C-480 Zoom = 126 pixmania / 133.36 dabs (20cm Macro)

FUJI FinePix E510 = 157 pixmania /160 nomatica / 139.10 dabs

FUJI FinePix E500 = 146 pixmania / 163 amazon / 125.72 dabs

Πολύ χρήσιμο το λινκ σου feanorian82, νά σαι καλά

Α80 για μενα , και με σπαστη οθονη που βολευει , + οπως ολες της σειρας Αχχ παιρνει 4 μπαταριες ΑΑ , -μου κανει εντυπωση βεβαια που ειναι πιο φτηνη απο την Α85 , δεν θα πρεπε-

Λοιπόν, μια πρόχειρη αναφορά σε μερικά χαρακτηριστικά που ίσως βοηθήσουν την επιλογή ή τον αποκλεισμό μερικών μοντέλων

Canon Α85 Χωρίς το πορτάκι της Α80, βίντεο μέγιστης ανάλυσης 640χ480 10fps 30 sec, σε μικρότερη ανάλυση έως 3 λεπτά 15 fps, για τις ρυθμίσεις δεν μπορώ να πώ τίποτε αλλά φαίνονται μπόλικες (μανάβης mode), σχετικά βαρύ στα 200γρ, με κάρτες CompactFlash I έως 2 γίγα, 4χΑΑ μπαταρίες

Canon A80Με το χρήσιμο πορτάκι, βίντεο μικρότερο σε ανάλυση ίδια fps και περιορισμός χρόνου, βαριά στα 250γρ., no digic processor ?, κάρτες CompactFlash I, 4χΑΑ μπαταρίες

Canon A510Οπτικό ζομ 4χ, ίσες δυνατότητες βίντεο με την α85, μνήμες SD/MMC, πιο ελαφριά, 2χΑΑ μπατάρίες -μικρότερη αυτονομία, no iSAPS (τί είναι αυτό;)

Fuji Finepix 500/510 μικρό σε ανάλυση βίντεο και σε fps, καλύτερη LCD οθόνη, super macro 2,6cm, ελαφριά, μνήμες xD, 2xAA μπαταρίες-μικροτερη αυτονομία

Kodak EasyShare CX7430 βίντεο χωρίς χρονικό περιορισμό, μικροτερη οθόνη;, μνήμες SD/MMC, πολύ ελαφριά στα 100γρ., 2χΑΑ μπαταρίες-μικρότερη αυτονομία, λιγότερες ρυθμίσεις

Nikon 4100 βίντεο-χωρίς περιορισμό, μικρή σε ανάλυση οθόνη, ελαφρύ, SecureDigital μνήμες, 2χΑΑ μπαταρίες

Nikon 4600/5600 - βίντεο χωρίς περιορισμό, μικρή σε ανάλυση οθόνη, ελαφρύ, SD μνήμες , μπαταρίες LR-6?,

Απ'αυτές θα μπορούσα μάλλον να πάρω οποιαδήποτε...την Α80 για το πορτάκι, τις Α80-85 για την εξτρά αυτονομία, την Canon A510 για το 4χ οπτικό ζουμ και γενικά τις Canon για τις ρυθμίσεις, τις Fuji για την καλύτερη LCD οθόνη, την Kodak για τις βίντεο δυνατότητες και το μικρό βάρος, τις Nicon 4600-5600 για τις ίδιες δυνατότητες βίντεο

Αντίστροφα την Α85 θα την άφηνα επειδή δεν έχει το πορτάκι, ωστόσο μόνο σε σχέση με την Α80, και λόγω του περιορισμού στο βίντεο (δεν ξέρω ακόμη αν είναι τόσο χρήσιμο)

Την Α80 δεν θα τη προτιμούσα λόγω αυξημένου βάρους και τις μικρές δυνατότητες βίντεο

Την Α510 πάλι για τον περιορισμό στο βίντεο και τη μειωμενη αυτονομία, μόνο σε σχέση με τις δύο πρώτες Canon

Τις Fuji για τις μικρές δυνατότητες βίντεο, που αντισταθμίζονται μόνο απ'τη καλύτερη οθόνη

Την Kodak για τις λίγες ρυθμίσεις

τις Nikon επειδή τελικά δεν ξέρω τί μπαταρίες είναι οι LR-6 κι αν μπορώ να χρησιμοποιησω αλκαλικές, αλλά ισορροπημένες κατά τα άλλα, χωρίς όμως την αυτονομία των Canon

...οπότε τί τελικά;;

Αυτό που θα κρίνει μάλλον την απόφαση είναι μαρτυρίες για την ποιότητα των φωτογραφιών καθεμιάς...

αυτό που μετράει σε κάθε φωτογραφική μηχανή είναι η ποιότητα του φακού, αυτό κάνει τη διαφορά. ψάξε στο νετ για reviews της κάθε μηχανής που λές, συνήθως αυτά έχουν και φωτογραφίες έτσι ώστε να μπορείς να συγκρίνεις.

χωρίς να ξέρω τα μοντέλα που δεν ανήκουν στην canon (λίγο μεροληπτικά δηλαδή!) θα σου πρότεινα να προσέξεις λίγο παραπάνω την Α85. το αποσπώμενο πορτάκι σημαίνει σημαντικά μικρότερη οθόνη!!!

το μονο που μπορω να πω (οσον αφορα τις κανον), ειναι οτι μεταξυ των α85 και α80 , ασυζητιτι πας στην α80, διαφορα στο βαρος δεν νομιζω οτι εχουν τοσο, εξαλου , εξωτερικα ειναι σχεδον ιδιες , με τη σημαντικοτερη διαφορα οτι η α85 εχει 1/2.7" ccd , ενω η α80 1/1.8" στα ιδια μεγαπιξελς, και εχει λιγοτερο θορυβο.Γιατι τις αλλες, απλα.. δεν ξερω..

εδιτ : επιπλεον οσον αφορα τον φακο που ανεφερθηκε πιο πανω, ο φακος σε ολες τις Α70-α95 ειναι ιδιος (ακομη και στην ixus500 νομιζω) με το γνωστο προβλημα , του purple fringing , σε περιοχες με μεγαλη αντιθεση (κυριως σε ''καμενες" λευκες περιοχες που συνορευουν με καποια σκοτεινη, θα δεις να μωβιζει) , αυτο αλλοτε ενοχλει και αλλοτε οχι

Για την Α80 είχα αρχίσει να ψήνομαι κι εγώ, αλλά η τιμή που είχα βρεί στο αμαζον ήταν τελικά για μεταχειρισμένη...σε κανένα άλλο μαγαζί δεν τη βρήκα απ' αυτά που έψαξα...ebuyer, pixmania, nomaica, dabs.

Πάντως και η Fuji έχει αρχίσει και μου καλοφαίνεται με 5μεγαπιξελ και ευρυγωνιο φακό, αλλά δεν ξέρω...

Για την Α85 έχω βρεί ελάχιστα πράγματα (σε περίπτωση που δεν υπάρχει η Α80) και γενικά οιπαρουσιάσεις των μηχανών δεν σου λένε και΄πολλά πράγματα, καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά σου λένε τη μισή αλήθεια, την άλλη μισή ο τρόπος που αποδίδουν και το πώς λειτουργούν...κι εκεί πάλι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις (ειδικά εγώ που είμαι άσχετος) σε ποιο βαθμό φταίει ο χειριστής της μηχανής για κάποιο μέτριο αποτέλεσμα ή ίδια η μηχανή και αν αυτό διορθώνεται...

...σαν να έχει παρει κάποιος μια καινούρια μητρική και να τη ψάχνει και ο τρόπος μου μιλάει να δείχνει ίσως περισσότερο σε κάποιο λάθος του χρήστη παρά σε αδυναμία της μητρικής...

Γενικά πάντως απ' τις υπόλοιπες (εκτός της Α80) η Α85 είναι η πιο ισορροπημενη...με καλύτερη αυτονομία και μνημες CompactFlash που είναι αρκετά πιο φτηνές απ' τις xD...

...τότε πα΄λι σκέφοτμαι μήπως να πάρω την Α510 που υστερεί μόνο στα μεγαπίξελ (3) και να πάρω με άλλες 20 λίρες παραπάνω μνήμη...τρεχαγυρευόπουλος δλδ

Τελικά παρήγγειλα την Canon A510...σε κάτι δοκιμές που διάβασα την έβγαζαν να προηγείται της Α85 ως προς την ποιότητα φωτογραφίας, τη βρήκα και σε προσφορά και την τσίμπησα μαζί με 512ΜΒ μνήμης Secure Digital (129 + 27 λίρες στο dabs)...

...να τη χαίρομαι...

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να γράψω εντυπώσεις μετά από λίγο καιρό συμβίωσης...

μια ιστοσελίδα με δοκιμές http://www.dcresource.com/reviews/cameraList.php

• 1 month later...

Mια ερωτηση...η Α85 διαφερει απο την Α95 μονο στα ΜΠ ? (4.1 εναντι 5)

δηλαδη μοιραζονται τον ιδιο φακο, αισθητηρα,ποιοτητα κλπ ?

Ρωταω γιατι βρηκα την Α85 για 200 ευρω και την Α98 για 300. Αν ειναι ιδιες, σαφως προτιμω την Α85....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.