yanni Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2016 Εκεί που δεν είχα θέμα ή που λυνόταν με ένα πλήρες refund χωρίς μα μου σου του, μου κάτσανε δύο θέματα από το ebay μέσα σε ένα μήνα. Οπότε οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Το πρώτο έχει να κάνει με ένα TV tuner για κινητά. Παραγγέλθηκε το παρακάτω (στις 17 Ιουνίου με πιθανή ημερομηνία παραλαβής που φτάνει έως τις 28 Ιουλίου) DVB T ISDB T DTV Link Digital TV Tuner Receiver Box for iPhone Android Phone Pad | eBay παρέλαβα αυτό Mini Micro USB DVB T2 DVB T TV Tuner Stick Dongle Receiver for Android Device | eBay Ο πωλητής πήγε να με πείσει αρχικά ότι είναι τα ίδια και διαφέρουν μόνο στο χρώμα, μετά ότι παρέλαβα το σωστό και κάνω εγώ λάθος, τελικά αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπήρχε λάθος barcode πάνω στην συσκευασία και ότι όντως έστειλε λάθος μοντέλο. Με τα πολλά στο τέλος απλά μου είπε "στείλε το πίσω να στο κάνω refund". Προσωπικά δεν τον εμπιστεύομαι πρώτον, δεύτερον δεν βλέπω τον λόγο να την βγάλει ο τύπος καθαρή για δικό του λάθος και να ταλαιπωρούμαι και αγωνιώ εγώ. Ο @dellman μου πρότεινε resolution center του ebay και απαίτηση για refund. Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Θα πληρώσει ο τύπος τα μεταφορικά; Υπάρχει περίπτωση ο τύπος να κάνει το refund και να μου μείνει και το tv tuner επειδή είναι δικό του σφάλμα? Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με μπλουζάκι. Αυτό δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. New Men's T Shirts Slim Short Sleeve Collar Casual Dress Top Shirts 9 Color CD87 | eBay Το πρόβλημά του είναι περισσότερο αστείο παρά ουσιαστικό, αλλά και εδώ είναι καραμπινάτη κοτσάνα του πωλητή μιας και αντί για "Gabriel" γράφει στο λογότυπο "Ga7aiel". Και επειδή αυτό είναι εύκολο να διαβαστεί με τουλάχιστον 2 τρόπους στραβά, του έστειλα μήνυμα για defect προϊόν. Και αυτός μου πρότεινε επιστροφή για refund, αλλά προφανώς δεν αξίζει η ταλαιπωρία, οπότε αναρωτιέμαι αν και εδώ μπορώ να απαιτήσω refund πηγαίνοντας μέσω του resolution center και μάλιστα χωρίς την υποχρέωση να μπαίνω σε διαδικασίες επιστροφής του tshirt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 17, 2016 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2016 Αμεσα ανοιγεις issue στο Resolution Center. Ανεβασε ΟΛΑ τα στοιχεια ΜΕ φωτογραφιες !!! - Ζητας πληρη refund - Ενημερωνεις οτι το κοστος επιστροφης επιβαρυνει τον πωλητη συμφωνα με τους ορους του ebay " Here's what we found for "Who pays for return shipping costs?" If there's a problem with an item, the seller is responsible for paying return shipping costs. If a buyer changes their mind about a purchase and wants to return it, they may be required to pay the shipping costs, depending on the seller's return policy. Sellers can provide a return shipping address and additional return shipping information for the buyer. For business sellers, find out eBay's return policy requirements, and how to best handle returns. " Οποτε και να λεει αυτος οτι εσυ το πληρωνεις ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν το δεχεσαι και αφηνεις το issue ανοιχτο. σε μερικες μερες το αναγαγεις σε claim και θα παρεις τα χρηματα πισω. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2016 Πήγα στο resolution center, επέλεξα ότι παρέλαβα λάθος αντικείμενο και μου ξεκίνησε διάλογο με τον πωλητή για την επιστροφή του αντικειμένου, όπου ζητάω να μου πληρώσει τα έξοδα επιστροφής και να μου κάνει refund. Η αντίδραση του πωλητή ήταν να με ρωτήσει πόσο είναι το κόστος για να του το στείλω στην Κίνα. Πήγα στα ΕΛΤΑ ΕΛΤΑ > Υπολογίσω Κόστος και με επιλογή για αποστολή δέματος 300 γραμμαρίων(πολύ χοντρικά), σε "Άλλες χώρες", με "Α Προτεραιότητα" μου βγάζει κοντά στα 30€. Αντίθετα ως συστημένη επιστολή ακανόνιστου μεγέθους μου βγάζει μόνο 5,3 ευρώ. Είναι όντως 30€ λόγω όγκου; Θα ρωτήσω αύριο στο ταχυδρομείο, αλλά αν κάποιος ξέρει, ας με ενημερώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιούλιος 18, 2016 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2016 Δύο φορές που χρειάστηκα να στείλω δέμα μικρό πίσω Κίνα, έφυγε σαν επιστολή από τα ΕΛΤΑ, με κόστος όχι πάνω από €10 και με tracking. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2016 Σαν διαστάσεις με την επιπλέον συσκευασία θα βγει κάπου 12χ12χ6 εκατοστά. θυμάσαι αν το δέμα που είχες στείλει ήταν μικρότερο/μεγαλύτερο/παρόμοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιούλιος 19, 2016 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2016 Μια μητρική tyan dual socket πριν καιρό είχα δώσει κανά 30αρι αν θυμάμαι καλά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούλιος 19, 2016 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2016 πριν 11 ώρες, το μέλος yanni έγραψε: Πήγα στο resolution center, επέλεξα ότι παρέλαβα λάθος αντικείμενο και μου ξεκίνησε διάλογο με τον πωλητή για την επιστροφή του αντικειμένου, όπου ζητάω να μου πληρώσει τα έξοδα επιστροφής και να μου κάνει refund. Η αντίδραση του πωλητή ήταν να με ρωτήσει πόσο είναι το κόστος για να του το στείλω στην Κίνα. Πήγα στα ΕΛΤΑ ΕΛΤΑ > Υπολογίσω Κόστος και με επιλογή για αποστολή δέματος 300 γραμμαρίων(πολύ χοντρικά), σε "Άλλες χώρες", με "Α Προτεραιότητα" μου βγάζει κοντά στα 30€. Αντίθετα ως συστημένη επιστολή ακανόνιστου μεγέθους μου βγάζει μόνο 5,3 ευρώ. Είναι όντως 30€ λόγω όγκου; Θα ρωτήσω αύριο στο ταχυδρομείο, αλλά αν κάποιος ξέρει, ας με ενημερώσει. Νομίζω πως μέχρι 2 κιλά πάει με το τιμολογιο των επιστολών και όχι των δεμάτων. Οπότε σε βλέπω να καθαρίζεις με 9,20 ευρώ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιούλιος 19, 2016 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2016 πριν 9 ώρες, το μέλος yanni έγραψε: Σαν διαστάσεις με την επιπλέον συσκευασία θα βγει κάπου 12χ12χ6 εκατοστά. θυμάσαι αν το δέμα που είχες στείλει ήταν μικρότερο/μεγαλύτερο/παρόμοιο; Το ένα ήταν σίγουρα μεγαλύτερο, αλλά νομίζω ο GriGaS έχει δίκιο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 20, 2016 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2016 6€ βγαίνουν τα μεταφορικά, από ότι μου είπε η υπάλληλος στο ταχυδρομείο. Μάλλον Πολύ βάρος έβαλα, λίγο πάνω από 100γρ είναι, και μαζί με το κόστος του φακέλου και το tracking number πάει 6€. Ενημέρωσα τον Κινέζο, μου λέει στείλε το και θα σου πληρώσω τα μεταφορικά. Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να απαιτήσω refund και μεταφορικά πριν του το στείλω. Όταν αγοράζεις κάτι από ebay πληρώνεις μπροστά κόστος προϊόντος και μεταφορικά. Μου φαίνεται αντίστοιχα λογικό ο τύπος να μου επιστρέψει τα χρήματα και να μου πληρώσει και τα μεταφορικά μπροστά, πριν μπω σε διαδικασία αποστολής του προϊόντος και να κάθομαι να περιμένω να δω αν όλα θα πάνε καλά ή αν θα παίξει κανένα παιχνίδι μετά την παραλαβή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 10, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 Έφτασε το προϊόν στον Κινέζο και με το που έκανε το refund ο τύπος, το ebay αυτόματα έκλεισε το θέμα, αλλά ο τύπος δεν πλήρωσε τα μεταφορικά που του το έστειλα πίσω. Θα την φάει την αρνητική του, αν δεν απαντήσει στα μηνύματα, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί να παρέμβει το eBay. Έχουν στα πλάγια faq όπου αναφέρουν ότι μπορείς να ζητήσεις να παρέμβουν, αλλά δεν βλέπω καμιά σχετική επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 10, 2016 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 Μπορεις να ανοιξεις παλι case ? Αλλιως επικοινωνισε μαζι τους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 10, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 Τελικά απάντησε. Στο τρίτο μήνυμα. Ζήτησε Paypal account, με το eBay να μην επιτρέπει να στείλεις mail address(αυτό δεν είναι άλλωστε το paypal account?) και αναρωτιέμαι για πιο λόγο δεν το επιτρέπει αυτό το ebay. Φαντάζομαι είναι απλά για αποφυγή spam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 10, 2016 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 Εάν του πεις να στα βάλει στο ίδιο paypal που έκανε και το refund? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 10, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 Έλα ντε. Κατά τις αποστολές χρημάτων ή τις αγορές, ο πωλητής δεν βλέπει το mail αυτού που στέλνει χρήματα/αγοράζει έτσι και αλλιώς; Το αποκρύπτει το paypal? Πέραν από το να μοιράζει κάποιος στο άσχετο το mail κάποιου άλλου δεξιά και αριστερά, δεν βλέπω κάποιον άλλον λόγο να το κόβει το eBay. Και σιγά δηλαδή, βάζεις ένα $ στην θέση του @ και λες του άλλου να το αλλάξει. Το ξέρω ότι ίσως να πνίγομαι τώρα σε μια κουταλιά νερό, αλλά μου κάνει εντύπωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Αύγουστος 10, 2016 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 Σε αντιστοιχες περιπτωσεις ζηταω refund ενα ποσο και να κρατησω το αντικειμενο και συνηθως το δεχονται.Απλα δεν μπορω να μπλεξω με ταχυδρομεια κτλ.Αναλογα βεβαια και την περιπτωση οποτε κρινεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 10, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2016 (edited) 6 hours ago, Aias said: Σε αντιστοιχες περιπτωσεις ζηταω refund ενα ποσο και να κρατησω το αντικειμενο και συνηθως το δεχονται.Απλα δεν μπορω να μπλεξω με ταχυδρομεια κτλ.Αναλογα βεβαια και την περιπτωση οποτε κρινεις. Στην προκειμένη περίπτωση το refund δεν άξιζε. Το προϊόν είχε κοντά στα 40 λίρες και ο τύπος πρότεινε refund 10 λίρες. Με 13€ αγόραζες ένα αντίστοιχο από Ελληνικό κατάστημα με την διαφορά ότι ήταν DVB-T και όχι DVB-T2, που όμως, αν δεν κάνω λάθος, το T2 είναι για την ώρα άχρηστο στην Ελλάδα. Δεν κερδίζεις κάτι. Η πλάκα είναι ότι είχα δει πριν καμιά 10αριά μέρες το ίδιο προϊόν προς 19€ στο GearBest. --------- Κάθισα και έστειλα ερώτημα στο ebay. Γενικά ξεψειρίζω πολύ την μαϊμού νομίζω, αλλά μου έχει κάνει εντύπωση και το ότι ο τύπος μου ζητάει ένα στοιχείο που λογικά θα έπρεπε να το έχει και ότι το ebay κόβει την αποστολή email διεύθυνσης - που εντάξει, να πω ότι δεν την δίνεις δεξιά και αριστερά συνέχεια; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 10, 2016 από yanni Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 12, 2016 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2016 Η απάντηση του ebay δεν θα έλεγα ότι καλύπτει τον αγοραστή. Ευχολόγιο. Quote It would certainly be great customer service for the seller you purchased this from to cover the return shipping and it is definitely something that we encourage, it is something that we cannot force the seller to pay for as we only have access to the funds that you original paid them. I recommend that you contact the seller to see if they can meet you half way and refund you the return shipping cost. Οπότε έστειλα στον πωλητή το mail που χρησιμοποιώ ως paypal account και ελπίζω να μην βρεθώ προ εκπλήξεων μελλοντικά. Αλλά όλοι δεν χρησιμοποιούν κοινά mails ως paypal accounts? Μήπως θα έπρεπε να έχω έναν λογαριασμό mail αποκλειστικά για το paypal? Νομίζω υπερβολικό. Anyway τα έβαλε τα λεφτά και φαίνεται ότι λήγει εδώ το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Αύγουστος 21, 2016 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2016 On 7/18/2016 at 9:27 PM, yanni said: με επιλογή για αποστολή δέματος 300 γραμμαρίων(πολύ χοντρικά), σε "Άλλες χώρες", με "Α Προτεραιότητα" μου βγάζει κοντά στα 30€. Αντίθετα ως συστημένη επιστολή ακανόνιστου μεγέθους μου βγάζει μόνο 5,3 ευρώ. Είναι όντως 30€ λόγω όγκου; Θα ρωτήσω αύριο στο ταχυδρομείο, αλλά αν κάποιος ξέρει, ας με ενημερώσει. καθυστερημένη και άχρηστη για το συγκεκριμένο η απάντησή μου αλλά να ξέρεις ότι τα ΕΛΤΑ τσεκουρώνουν ο,τιδήποτε λογίζεται ως δέμα. Ενώ τα κόστη για ο,τιδήποτε φεύγει ως γράμμα είναι όπως ανακάλυψες σαφώς χαμηλότερα. Επειδή μάλιστα το «γράμμα» έχει περιορισμούς σε διαστάσεις και βάρος, εάν κάτι ξεπερνά τα όρια αλλά μπορεί να σπάσει σε δύο τμήματα και να θεωρηθεί εκεί γράμμα είναι προτιμότερο να μοιράσεις την αποστολή πληρώνοντας για δύο «γράμματα» παρά για ένα «δέμα». Το έμαθα the hard way σε μια αποστολή που ξεπερνούσε τα 5 κιλά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 21, 2016 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2016 5 hours ago, salde said: καθυστερημένη και άχρηστη για το συγκεκριμένο η απάντησή μου αλλά να ξέρεις ότι τα ΕΛΤΑ τσεκουρώνουν ο,τιδήποτε λογίζεται ως δέμα. Ενώ τα κόστη για ο,τιδήποτε φεύγει ως γράμμα είναι όπως ανακάλυψες σαφώς χαμηλότερα. Επειδή μάλιστα το «γράμμα» έχει περιορισμούς σε διαστάσεις και βάρος, εάν κάτι ξεπερνά τα όρια αλλά μπορεί να σπάσει σε δύο τμήματα και να θεωρηθεί εκεί γράμμα είναι προτιμότερο να μοιράσεις την αποστολή πληρώνοντας για δύο «γράμματα» παρά για ένα «δέμα». Το έμαθα the hard way σε μια αποστολή που ξεπερνούσε τα 5 κιλά. Καθόλου άχρηστη. Η ιδέα σπασίματος ενός δέματος σε δύο επιστολές πολύ χρήσιμη. Όσο προφανής λύση δείχνει, τόσο μας διαφεύγει μέχρι να αποφασίσουμε να την σκεφτούμε. Διότι η ιδέα του να σπάσεις ένα δέμα στα δύο, μοιάζει εξ αρχής ως πλέον άκυρη, οπότε γίνεται άμεσα delete πριν καν την διανοηθείς. "Εδώ αγχώνομαι με την αποστολή ενός δέματος και θα το σπάσω στα δύο? πας καλά?". Αλλά είναι εξαιρετική ιδέα αν το σκεφτείς πιο ψύχραιμα και κοιτώντας και την διαφορά στο κόστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts