Jump to content

Upgrade 8 στα 10 και ακυρωση κρατησης.

Recommended Posts

Ενας φιλος μου θελει να κανει αμεση αναβαθμιση στα 10. Ο ιδιος δεν ξερει τι πατησε αλλα βγαινει ενα μήνυμα για κρατηση μετα τις 29 Ιουλιου (τοτε θα εχει ληξει η δωρεαν αναβαθμιση). Επιλογη για αμεση αναβαθμιση δεν υπαρχει αλλα μονο επιλογη για ακυρωση κρατησης.

Μπορουμε να κανουμε ακυρωση κρατησης και μετα αμεση αναβαθμιση; Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για αμεση αναβαθμιση;

Η θεωρία λέει οτι μετα τις 29 Ιουλίου πληρώνεις. Κανα 130€ ακούω.

Αν θέλεις τωρα να κάνεις αναβάθμιση πριν τις 29 του μηνός και κάτι κολάει δες εδω στην Άμεση αναβάθμιση.

Την κράτηση μην την κάνεις ακύρωση. 

• Like 1

Καλό θα ήταν, αφού κάνεις την αναβάθμιση και γίνει register το κλειδί σου, να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση. Αρκετοί, including me, είχαμε θέματα με το upgrade και εμένα λύθηκαν όλα όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση.

Πρόσεξε, το activation είναι γραμμένο στο BIOS της μητρικής, οπότε αλλαγή μητρικής ή BIOS update θέλουν προσοχή.

• Like 1

11 minutes ago, Wizard! said:

Πρόσεξε, το activation είναι γραμμένο στο BIOS της μητρικής, οπότε αλλαγή μητρικής ή BIOS update θέλουν προσοχή.

Αυτό ίσχυε και στα προηγούμενα windows? Κάτι τέτοιοι δεσμοί αίματος(με την μητρική) με αποτρέπουν να κάνω το upgrade. Μου φαίνεται σαν να είναι δωρεάν upgrade μέχρι την αλλαγή συστήματος. Μετά "γεια χαρα νταν και πληρώστε".

1 minute ago, yanni said:

Αυτό ίσχυε και στα προηγούμενα windows? Κάτι τέτοιοι δεσμοί αίματος(με την μητρική) με αποτρέπουν να κάνω το upgrade. Μου φαίνεται σαν να είναι δωρεάν upgrade μέχρι την αλλαγή συστήματος. Μετά "γεια χαρα νταν και πληρώστε".

Δεν ξέρω 100% πως δουλεύει.

Όπως έγραψα κι εχθές σε άλλο thread, 

υπάρχει διαδικασία απενεργοποίησης. Τώρα αν θα δουλέψει, δεν το γνωρίζω.

• Like 1

πριν 1 ώρα, το μέλος yanni έγραψε:

Οχι το να πληρωσεις ξανα δεν ισχυει. Μπορεις να επικοινωνησεις και τηλεφωνικα ωστε να ξανακανεις ενεργοποιηση. Παλαιοτερα ενα μελος απο εδωμεσα, δεν θυμαμαι ποιος, αλλαξε λογω προβληματος μητρικη και μαλιστα παραπανω απο μια φορες και εκανε συνεχεια την ιδια διαδικασια.. Ειναι ενα μπερδεμα μεν αλλα τουλαχιστον δεν υποχρεουσαι να ξαναπληρωσεις.

Εγω μαλλον θα παρω κλειδακι για 7αρια professional και θα κανω clean install με αυτο το κλειδι τα 10αρια. Μετα απο αρκετα μεγαλο διαστημα "δοκιμης" νομιζω πως θα τα τιμησω.. 

Αν είναι η ίδια κατηγορία μητρικής, δηλαδή χάλασε και την άλλαξα, τότε πιθανόν να παίζει.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα παίξει σε αναβάθμιση, όπου μιλάμε για άλλη μητρική, επεξεργαστή, μνήμες.

Παιδια στην συγκεκριμενη περιπτωση προκειται για λαπτοπ dell με backup windows 8 ενος φιλου μου. Οποτε θα πρεπει να κρατησει το νεο serial number. Με το backup του λειτουργικου τι γινεται;

Έγινε επεξεργασία από techman

3 hours ago, yanni said:

Από τη στιγμή που θα αναβαθμίσεις ενεργοποιημένο σύστημα 7/8 παίρνεις "digital entitlement" για τα 10. Αυτό σημαίνει ότι όσες φορές κάνεις στο μέλλον εγκατάσταση 10 στο ίδιο hardware θα ενεργοποιηθεί κανονικά. Εάν έχεις retail κλειδί για 7/8 ισχύουν τα δικαιώματα της άδειας που είχες (πχ εγκατάσταση σε άλλο PC). Εάν έχεις OEM άδεια (όπως στην περίπτωση του laptop) ούτως ή άλλως είναι κλειδωμένη στο hardware.

• Like 1